Keresés

Részletes keresés

spoter Creative Commons License 2006.12.24 0 0 46

Sziasztok!

Pontosan 14 évvel ezelőtt ugyan ilyenkor, mint konyhaszolgálatos, a vacsi után moslékot vittünk a denájba:)

Akkor nem röhögtünk rajta.

Történ mindez a szanatóriumban.

Most pedig várom mikor lesz 19:30, akkor jön a váltás aztán tűz haza.

Mindenkinek Boldog Karácsonyt!

Emen Creative Commons License 2006.12.24 0 0 45
Minden volt,jelenlegi és jövöbeni,a Határőrség kötelékében szolgálónak Boldog Karácsonyt kivánok!!
Kuruc71 Creative Commons License 2006.12.20 0 0 44
Korábban is ha "helyzet " volt akkor a HŐR ott volt a külképviseleteknél. Én is posztoltam anno a Brit követség előtt 91-ben.

Akkor még szemlezsávolyt is kaptunk.
Előzmény: FOMA (43)
FOMA Creative Commons License 2006.12.20 0 0 43
Már korábban +állapodás született, hogy a HŐR átveszi a külképviseletek őrzési feladatait, nincs közvetlen összefüggés.
Előzmény: Maz (42)
Maz Creative Commons License 2006.12.20 0 0 42
Igen, az elmúlt időben a rendőröknek más dolga akadt, ezért nem voltak elegen. Emiatt lettek felvezényelve vidéki igazgatóságokról határőrök, emlékeim szerint két hetes váltásban.
Előzmény: PAPA1970 (40)
aktedron Creative Commons License 2006.12.16 0 0 41

www.gportal.hu/aktedron oldalon

további naptárak

PAPA1970 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 40

Sziasztok!

Ma felkerestem több külképviseletet, és döbbenten láttam, hogy határőrök őrzik!

KB fél évvel ezelött még bíztos rendőrök adták a "bódét".

Tudtok erről vmit???

Üdv az uraknak Papa! 

Emen Creative Commons License 2006.11.28 0 0 39
Az előzetes adatok alapján mintegy 1200-an távoznak jövőre a határőrségtől – erről Béndek József, a határőrség országos parancsnoka a Kriminálexpo egyik konferenciáján beszélt kedden Budapesten.

Béndek József az előadását követően az MTI-nek azt mondta: "ha az a költségvetés lesz, ami jelen pillanatban kinéz, akkor ez azzal fog járni, hogy körülbelül 1200 fővel csökken a határőrség létszáma". Nyolcszázan jelezték, hogy távoznak a szervezettől. Közülük sokan nyugdíjazásukat kérték. Az önként távozók száma mintegy duplája a korábbi évekhez hasonlítva - tette hozzá.

Hangsúlyozta: ezek csak előzetes számítások. Az országos parancsnok szólt arról is, hogy sokan a rendőrséghez próbálnak átkerülni. "Nagy a mozgás a rendőrség felé (...) eddig 30-40 fő ment át egy évben a rendőrséghez, most 79 már átment", de további 128 kérelmet még nem bíráltak el.

A fennmaradó mintegy 400 emberrel kapcsolatban Béndek József az előadásában úgy fogalmazott: a jövő évi költségvetése miatt kénytelenek lesznek csökkenteni a létszámot. Az MTI-nek az előadást követően az elbocsátásokkal kapcsolatban azt mondta: olyan területeket kell ennek érintenie, amelyek nélkül is működőképes a szervezet. Példaként említette a közétkeztetést, amely nem kötelező jellegű feladata a határőrségnek, hanem akár vállalkozó számára is kiadható.

Arra a kérdésre, hogy az 1200 ember távozása mennyire fogja a működőképességét befolyásolni a szervezetnek, kijelentette: belső átcsoportosításokra van szükség, így minőségi munkát tudnak végezni.

Bene László országos rendőrfőkapitány az MTI érdeklődésére elmondta: bár pontos adatokat nem tud mondani, évente 800-1000 ember távozik a rendőrségtől. Ez a szám várhatóan jövőre sem változik - mondta Bene László, hangsúlyozva azt, hogy ez egy becslés. A főkapitány szólt arról is, hogy - miután az Országgyűlés nem szavazta meg a szolgálati idő után járó nyugdíjkedvezmények eltörlését - "sokan azok közül, akik korábban jelezték, hogy nyugdíjba vonulnának meggondolták magukat és visszavonták nyugdíjazási kérelmüket".

MTI

mai hir...

FOMA Creative Commons License 2006.11.24 0 0 38
A pécsi BTR-ek útban Pécsbánya-Rendező állomásra, illetve bevagonírozás közben:

Előzmény: Vasi Kutya (20)
Emen Creative Commons License 2006.11.24 0 0 37

Friss hir

Mégsem szünik meg a szombathelyi,nagykanizsai és balassagyarmati igazgatóság,sorsukról a schengeni csatlakozás után születik döntés.

gencsydani Creative Commons License 2006.11.10 0 0 36

A legtöbb sztori olyan, hogy ahhoz ismerni kéne a szereplőket. Meg egyelőre amúgy is inkább negatív dolgok jutnak eszembe, ha arra az időre visszagondolok...

Előzmény: PAPA1970 (35)
PAPA1970 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 35

Dani!

Ne legyél már ilyen!:-) Dobjál már fel pár Ferihegyi vagy egyéb sztorit!

Előzmény: gencsydani (34)
gencsydani Creative Commons License 2006.11.09 0 0 34

Hüle!:P

Ma már én is csak egy hülye civil vagyok...

Előzmény: Kuruc71 (33)
Kuruc71 Creative Commons License 2006.11.09 0 0 33
Utólag eszembe jutott .
De most javítok FŐFŐVEZÉNYLŐTÁBORNOK ÚR ! :-))
Előzmény: gencsydani (32)
gencsydani Creative Commons License 2006.11.09 0 0 32
Kis kiigazítás: asszem akkor már fhdgy. voltam. Persze nem mintha számítana, csak hogy ne hagyjam már szó nélkül a dolgot:)
Előzmény: Kuruc71 (14)
mcpie Creative Commons License 2006.11.09 0 0 31

"Amikor sorkatona voltam a kiképzőtiszt azt mondta, hogy ha békét akarsz akkor készülj a háborúra."

Ez a latin eredetiben így hangzik:

Si vis pacem para bellum.

Igen... innen kapta a nevét a "parabellum" :)

Előzmény: Vasi Kutya (28)
Vasi Kutya Creative Commons License 2006.11.09 0 0 30

Hi!

Vágom, ez tiszta elöttem... :)

Előzmény: PAPA1970 (29)
PAPA1970 Creative Commons License 2006.11.09 0 0 29

Haj!

A T72 eseket Én ugy tudom, hogy NEM ELADTUK, hanem "segélyként" adtuk! A BTR eket egy civil cég vette meg, és Lengyel "közvetítéssel"

ADJÁK EL! A végállomás Irak!

Érted már? :-)

Előzmény: Vasi Kutya (24)
Vasi Kutya Creative Commons License 2006.11.08 0 0 28

T-72-esekből még most is van hadrendben nálunk (mármint a Honvédségnél). :)

Költséges a fenntartásuk...

Meg a mostani katonai vezetés politikáját sem értem nagyon, de mindegy...

Amikor sorkatona voltam a kiképzőtiszt azt mondta, hogy ha békét akarsz akkor készülj a háborúra.

Napjainkban elég nehéz lenne ez!

Előzmény: Emen (27)
Emen Creative Commons License 2006.11.08 0 0 27

Oké,de itthon leselejtezték öket..

a btr-eket meg nem

valahogy igy gondolkodtam:)

Előzmény: Vasi Kutya (26)
Vasi Kutya Creative Commons License 2006.11.08 0 0 26

Hi!

Nem, azokat a tankokat ugyanúgy hadrendbe állították Irakban aztán, mint voltak korábban nálunk.

Nálunk valszeg gazdaságilag stb. nem érte meg hadrendben tartani...

Előzmény: Emen (25)
Emen Creative Commons License 2006.11.08 0 0 25

Nem lehet,hogy azért mert azokat a honvédség leselejtezte,tehát nem "aktiv,használható" fegyver volt..

ezek meg azért még "elméletileg"aktiv fegyverek..

de ez csak tipp,erösen csak tipp...

Előzmény: Vasi Kutya (24)
Vasi Kutya Creative Commons License 2006.11.08 0 0 24

Mondjuk ezt nem értem!

Mert nem rég a Honvédségből részben kivont 77 db. T-72-est (sivatagi festéssel) adtunk az újonnan szervezendő iraki hadseregnek.

Kb. ez fél éve volt!

Előzmény: PAPA1970 (23)
PAPA1970 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 23

Hali!

Jól gondoltad! Lengyelországba viszik, és rajtuk keresztül megy ki Irakba! Mivel Nekünk közvetlenül nincs engedélyünk Iraknak fegyvereket eladni, a Lengyeleknek meg van! Ezért iktatták őket a képbe...

Előzmény: Vasi Kutya (22)
Vasi Kutya Creative Commons License 2006.11.08 0 0 22

Üdv!

Szhelyi gépek sem mentek valami sokat... :)

Csak azt tudom, hogy megfordultak lengyel "vezetők" a szhelyi igazgatóságon, ezért gondoltam, hogy Lengyelországba viszik ezekez a gépeket.

Előzmény: PAPA1970 (21)
PAPA1970 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 21

Nem a Lengyeleknek megy! A lengyeleken keresztül, de Irakba!!!

Most folyik a teljes "beüzemelésük" mert hát jó pár éve lezsírozva álltak!

Előzmény: Vasi Kutya (20)
Vasi Kutya Creative Commons License 2006.11.07 0 0 20

Hi, emberek!

Sőt, azóta eladták (ha jól tudom a lengyeleknek) a Határőrség BTR 80-asait is.

Szombathelyen volt kemény 4 db. BTR  talán még 100 lövést sem adott le amióta Magyarországon van/volt (eredeti orosz terepfestéssel).

Lezsírozva álltak. Érdekes nekünk nem kellenek ezek a gépek, de a lengyeleknél meg szükség van rájuk...

Előzmény: Emen (3)
Kuruc71 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 19
Azér az kemény volt, hogy télen a betonon mértünk -20 fokot. És az Őrnek akkoriban minden gép mellett ott kellett állnia!"

Irki balhé idején az első akció SZAKASZ kint volt Ferihegyen. Akkor a hangár hőmérője volt hogy -28 *C-t mutatott. Előtte olyan gyenge volt a tél, hogy csak átmenetiben voltunk a téli ki se volt osztva. Akkor és ott kifagyott belőlem a fázhatnék. Már nem igen tudok fázni !
Előzmény: PAPA1970 (17)
Kuruc71 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 18
NYÚÚL sztori 2.

Adyról a hírszázad adta az Országos Parancsnokság teljes hírszolgálatát, meg őrbiztosítását. Ez 24 órás szolgálat volt, és egy IFA vitte ki a szakasz szintű váltást. A járat úgy nézet ki, hogy atz IFA egész a Budagyönygéig lement hogy hol a közértbe is betudjanak ugrani a skacok egy kis extra műszakpótlékért ( ez egy külön sztori ), de azért is mert az IFA csak ott tudott felkanyarodni a Budakeszi útra.
Aki ismeri a hely sajátosságát az tudja hogy volt, van ott egy NYÚÚL laktanya ahol minden féle továbbképzést meg egyebeket végeznek. Ma HM III. néven ismert.
A kapujában amitől a villamos ( 59 ) alig pár méterre megy el mindíg volt 1-2-3-4 őrszolgálatot adó nyúl.
Persze a kimarcsikról hazatartó HATÁRŐRÖK kihasználva a TATRA villamos elhúzható ablakait mindíg csapatostúl derékig kihajolvarázták a répát és kiabálták a " Kőőőő répa nyuszi " jellegű udvarias kérdéseket.

Szóval gépkocsi parancsnok lettem az egyik váltás IFA-n és a hátam mögött a váltással döngettünk le a nyúl laktanya előtt. Mindenki készült a répalóbálásra azonban jobb alkalom kínálkozott. Egy Latvija kanyarodott ki és kezdett besorolni mögénk.

Soha jobb alkalom hogy a nyuklak orcájába rázzuk azt ami őket megilleti ! Gondoltuk mi nagy bőszen. Azonban a melletünk lévő sáv megüresedett és a Latvija annélkül hogy egy nem sok annyi lóbálást megejthettünk volna mellénk sorolt.
Mit lehet ilyenkor tenni ? A találékony határőr nem ijed meg ilyen kihívásoktól, és mivel a cél maga is szent, és nemes ezért vagy hatan dugták le a plató, és a ponyva között a kezüket hogy így a Latviában ülők szemmagasságában az orruk előt lóbálják a szolgálati répát !

Közbe zöldet kaptunk és elindúltunk ( jobbra fel az OPK felé ) ekkor látták a bősz határőrök, hogyí a Latvia csupa "parkettás" vállapú alessal, őrnaggyal, meg ilyen főnyusszikkal van tele.

Ezt utólag tudtam csak meg ( bár furcsáltam hogy rohadt nagy a csönd ott hátúl
) mivel a kabinban ültem.

Ahogy kell rendszámmal időponttal jött is a jelentés és a szd pk Máté szds már hivatott is.
Nem volt mit tenni elmondtam a sztorit amin jót nevetett és a következő hétvégét bent töltötte. ( na ez is egy külön sztori )

De máig nem sajnálom hogy ha nem is tevőlegesen de részese lehettem az esetnek !
PAPA1970 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 17

Ja ja!

Megértelek hogy sajnáltad őket. Ott lehetett igazán látni emberi nyomort, és nyomorult sorsokat.

Egyik haver is Hv szd nél volt és Ő is mesélt ilyeneket. Elszomorító!

Ferihegyen már előre lehetett tudni, hogy melyik járatokon vannak "menekültek", "bevándorlók" ezeket hívtuk dzsuvás járatnak. Aztán szépen vissza is fordítottuk Őket. Azér az kemény volt, hogy télen a betonon mértünk -20 fokot. És az Őrnek akkoriban minden gép mellett ott kellett állnia!

Előzmény: Emen (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!