Keresés

Részletes keresés

kutyimaci Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3856

Sziasztok.

Én még mindig azt mondom, hogy a jó alapos lemozgatás csodákra képes. Napjában kétszer, ha megoldható. Nem lesz kedve egy kiadós szaladgálás után huncut dolgokon gondolkodni. Mentális tréning is nagyon jó. Próbálgass feladatokat tanítgatni neki, étellel motiváld.

Most nem etetném, csak kézből ha pl. leülteted, lefekteted, megkaphatja.

Szerintem a falkasorrend sincs rendben nálatok, erről sok mindent találsz a neten. Némelyik hülyén hangzik de beválik.

Léda kennelben lakik gyakorlatilag. Az elzárás a falkában élő állatoknál a legnagyobb büntetés. Neki ez egyenlő azzal, hogy kirekesztette a családja, és mikor kiengeded örömében tombol. Mikor ezekután visszacsukod összezavarod vele, mert nem tudja mi rosszat tett megint.

Felugrálás: szokjatok rá az 5 perces szabályra, lényege hogy mikor kiengeded, v hazaértek valahonnan, vagy látogató jön ne szóljon ne érintse és ne nézzen senki a kutyára. Ha megnyugodott magadhoz hívhatod, megdícsérheted.Mindenkire vonatkozik a családból és a vendégekre is.Különben nem fog működni és eltart egy darabig.  Ez lehet 3perc, lehet 25 perc kutyája válogatja, és következetességen alapszik. Türelem, a kutya állt. előbb feladja a próbálkozást.

Egyenlőre erre jutott időm, remélem segítettem.

E.

Előzmény: laci4072 (3855)
laci4072 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3855

Én nem akarok Lollyval lemecselni semmit telefeonon se és itt a fórumon se csak azt kivánom hogy hagyon minket békén és fejeze be a mocskolodást mert részben a nevelési hibát ő  követe el.

-Lolly- Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3854

Igazad van. :) Tasthonak is. Elnézést.

Előzmény: feketepanda (3852)
laci4072 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3853

Szia

Ne mással takarodzál hogy ki ismer személyesen mert suzy nálamnál jobban nem ismer.

Tudod én is megbántam hogy azt a kutyád eladtam neked. Öcsi ha jól tudom már jó növendék volt amikor már megvetted.

feketepanda Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3852

Köszönöm tastho! Éppen iccakai kaját harcoltak ki a parányok...most meg bírkózóverseny zajlik...így még fent vagyok.

Végig olvastam most a fórumot...pörög rendesen. A sztorit - elnézést a szóért - ismerem. Lolly szereti nevelhetetlen ebét...lehetőségeihez mérten próbálja kordában tartani...hol sikerül-hol nem. A kutyalány életét végigkísértük itt együtt. Próbáltunk és próbálunk segíteni tanácsokkal, ötletekkel....sajna kevés sikerrel.Hogy ki mit ajánl ötletként az egy dolog...hogy Lolly ebből mit próbál ki, az az egyéni döntésén múlik.

Van pár nagy múltú, referenciákkal bíró tenyészet kis honunkban. Vannak ígéretes tenyésztőnek való emberek, jó kutyákkal. Külföldön is! Magam is szoktam ajánlani közülük.Objektív tények és szubjektív érzések alapján teszem ezt. Az objektív tény az ami, a szubjektív nálam pár dologból áll. Fanatikus...nem szid senkit, azaz teszi a dolgát, történetesen legjobb tudása szerint tenyészt...nagy áldozatokat hoz...együttműködik...és sorolhatnám.

Engem megkereső embereknek elmondom a "nem kell törzskönyv" dologra, hogy a MEOE oldalán publikus: egy kutya törzskönyve 5500,-Ft. Nem ez szabja meg a kutya árát. És a fajta nem olcsó. Sem tenyészteni, sem felnevelni, sem tartani.

Na...koccolok gyorsan sokat aludni...elalukáltak:))

pussza fekete nózikra

Előzmény: tsatho (3850)
tsatho Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3851

Nekem jobban tetszett a fórum, amikor örömünket-bánatunkat osztottuk meg, illetve tanácsot kértünk, és biztataást vártunk egymástól!

Lolly, ha ismeritek egymást, ezt telefonon is le tudjátok meccselni!

Előzmény: -Lolly- (3849)
tsatho Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3850

Ilyen gazditól érdemes fundit vásárolni :)

Előzmény: feketepanda (3815)
-Lolly- Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3849

Igazad van. Én voltam a buta hogy belementem ebbe. Ahogy írtam is, vannak nálunk sokkal jobb kutyatartók, de szeretetet, törődést mind a két kutyánk megkapja. Még ha sokat is bosszankodom Léda miatt, nem véletlen lakik még itt. :) Hol panaszkodjam, ha nem itt a fundisok között? :) De a panaszkodás nem azt jelenti hogy nem szeretem.

Köszi a biztató szavakat. :) Nagyon aranyos vagy. Ne haragudjatok a topic bemocskolásáért.

Előzmény: inmi (3848)
inmi Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3848

Lolly, vannak kesztyűk, amelyeket nem kell felvenned. Ez is ilyen.

Mindenki, aki figyelemmel kíséri a fórum életét, levonta a neki megfelelő következtetést a vitátokból, hogy ki és milyen is az, aki eladta neked a kutyát. Minden további szó felesleges akár pro, akár kontra. Mindenki, aki tőle kíván vásárolni, és olvasta őt itt, el fogja tudni dönteni, hogy tőle vegyen-e kutyát, vagy mástól.

Előzmény: -Lolly- (3847)
-Lolly- Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3847

Igen, kapott nyugtatót, homeósat. Ilyennel más is élt. Én mondjuk szilveszterkor nem kell nyugtatót adjak, másnak meg igen.

Laci, miért van az hogy Öcsi nyugodt, kiegyensúlyozott, engedelmes, Léda pedig nem? Nem hogy nem, hanem hiperaktív. Már ezt is leírtam. Ugyanúgy van foglalkozva a két kutyával, sőt, Lédával többet is. Bár lehet ki kéne költöznöm hozzá. Akkor a nap 24 órájában vele lehetnék. :) Ugyanmár...

Én hol titkoltam el a nevem? Itt mindenki nickkel ír, ettől függetlenül Feketepanda is ismer, Suzy is...névvel!!! Suzy személyesen is. Nem én vagyok a legjobb kutyatartó ez tény és való, Feketepandát, macipofát, inmit, kutyimacit és még sokakat nem pipálnék le, Ők az igazi elhivatottak és akiket igazi gazdának lehet mondani. De az biztos, hogy jobban tartjuk ezt a két ebet, mint ahogyan Te tartottad a te sok kutyádat. Arról beszélek, amit láttam. A mostanit nem látom de nem is akarom.

Ja, ha ölni akarsz, kérlek!...megírom a címem, gyere nyugodtan, várunk szeretettel. :)

Előzmény: laci4072 (3846)
laci4072 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3846

Jah,bocs én nem írok álnév mögé bújva.Tudom,pontosabban látom hogy itt nick nevek vannak de...........A véleményemet vállalom saját névvel bárki előtt !!!

Béketűrő és nyugodt ember vagyok, de azért van ami engem is kihoz a sodromból.A gyerekeimért, a szeretteimért és a kutyáimért ölni tudok ha arról van szó.

Előzmény: -Lolly- (3833)
laci4072 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3845

Szerintem is jobb ha lezárjuk a témát. Nekem még egyszer se kellett nyugtatozni kutyámat mint ahogy te akarod csinálni vagy csinálod is de ez engem nem érdekel ez a ti dolgotok.

Az biztos hogy Léda első sorban a hiperaktivitást nektek köszönheti nagyon szépen elrontotátok a nevelését.

Ha annyira értesz a kutya neveléshez akkor azt magyarázd meg hogy a többi testvére miért nem olyan mert a mai napig beszélünk a gazdikal?

-Lolly- Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3844

Többnyire akkor írok mikor Lédával bajom van, hátha valaki tapasztaltabb tud nekem olyan tanácsot adni ami beválik. De épp a múltkor írtam "csak úgy", panaszáradat nélkül.

Én meg ezerszer elmondtam hogy nem a pénz érdekel. :)

Megmondanám a szemedbe drága László, de ha nem haragszol, nem fogok ezért órákat utazni. Kelemenné Katit nem én kerestem fel, pont ezen a fórumon akadtunk egymásra és ismerkedtünk össze, megjegyzem már több, mint 1,5 éve nem is hallottam felőle. Az, hogy Léda anyja kiléte felől nem voltál biztos, ezt meg nem én találtam ki. Egyszer ezt írtad, egyszer meg azt.

Ne aggódj, ez a botrány után befejezem a fórumozást, úgyis van jobb dolgom mint a gép előtt bambulni. Mindenki követ el hibákat, a különbség abban van hogy van aki elismeri és tanul belőlük, van aki meg nem, és újra meg újra elköveti.

Előzmény: laci4072 (3843)
laci4072 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3843

Azt értetem hogy te mindig csak akkor irsz amikor valami bajod van a kutyával.

Amugy meg elvagy tünve hosszu ideig nem irsz semmit.

Amikor fölbukansz akkor meg azt irod hogy Lédával hogy mi bajod van.

Igen Székkutason disznó ólban voltak de egésznap ki voltak engedve és csak este voltak becsukva.

Ezerszer mondtam hogy hozd vissza a kutyát visszakapod a pénzedet és akkor vettél volna máshol kutyát.

Ha valami bajod van mond meg a szemembe

Ezt is ti találtok ki hogy ki az anyja Lédának te telefonáltál Kelemennének is nem én de mindegy hagyjuk az egészet én nem fogok veled vitatkozni.

Szerintem azal nem követem el semmi bünt hogy elolvasom hogy ki mit ir de lehet hogy neked nem ez a véleményed sőt ha akarod tudni nem egy két fórumra járunk föl olvasni és oda se irogatunk semmit.

-Lolly- Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3842

ja, még annyi, hogy mi tértesz azon hogy a kutyámon töltöm ki a bosszúm? Léda nincs verve, ütve, fenyítve. :)

Előzmény: laci4072 (3835)
-Lolly- Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3841

Mindig irigyeltem azokat akik olyan helyen laknak ahol tudnak fürdeni a kutyáikkal. Ezt sajnos még nem sikerült biztosítanunk, de remélem belátható időn belül meg tudjuk építeni a kerti tavat ami igaz nem tó, de azért egy fundinak nagyon jót tesz ha úszhat. Elvégre vízi mentőkutya. :)

Laci, Te magad mondtad először hogy Léda anyja Léda, utána meg hogy Wendy. A disznóólat sem azért írtam mert kitaláltam. Ott laktak. Ezt meg azért írtam, mert más meg a kennel miatt kezdett ki...hát ott Székkutason kisebb helyük volt a kutyáitoknak mint Lédának a kennelben. Ráadásul ezt a kennelt mi építettük, egy hatalmas diófa áll a közepén, van háza és tere ott is futkározni amit szokott is. Elismerem hogy durva voltam, durvább mint kellett volna, de én is elismerem az én hibáimat, akkor legalább azt ne tagadd le ami úgy volt ahogy írtam. Te magad mondtad hogy Léda anyja is nagyon aktív. A másik meg, ami rámutat hogy nem velünk van a baj az az, hogy Öcsi ugyanannyit volt kennelben, ugyanúgy foglalkozunk velük, ő mgis nyugodt, kiegyensúlyozott kutya.

Előzmény: laci4072 (3840)
laci4072 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3840

Nálunk is kint vannak a kutyák, de ha akarnak bejönnek bármikor. A mieink is szívesen fekszenek a hóban,esőben.Vagy éppen a nagy melegben pancsolnak vagy úsznak. Sőt, velem együtt úsznak a Tisza holtágban.

Erika

Előzmény: -Lolly- (3832)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3839

Ez sajnos kevés, ettől még nem leszel tenyésztő, ha legalább a vastagbetűs résznek nem teszel eleget. Mint már írtam, nem állást szeretnék foglalni. Erre is van igény, arra is. Csak ne keverjük a fogalmakat.

Nekem sem törzskönyvesek a kutyáim, nem is szándékozom őket fedeztetni.

Előzmény: laci4072 (3838)
laci4072 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3838

Szia Eri72 !

Ez így van ahogy bemásoltad valahonnan.

Nálunk is vannak öreg kutyák akik boldogan élik nyugdíjas életüket.A babák szüleit meg lehet nézni bármikor hisz mind itt él velünk.

Előzmény: Törölt nick (3836)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3837

Ezek az alap dolgok, ezen kívül még sok más egyéb dolog van, ami tenyésztővé tesz valakit. Ha nem felelsz meg ezeknek, csak szaporító vagy. Persze szaporító és szaporító között is van óriási különbség.

Nem foglalok állást, nekem sem törzskönyves kutyáim vannak, de a tenyésztő és szaporító fogalmakkal tisztában vagyok.

Előzmény: Törölt nick (3836)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3836

Tenyésztő:

• Nem ad ki kiskutyát 8 hetes kora előtt, hiszen egy kutya számára a legmeghatározóbb szocializációs időszak élete első pár hónapja, így nagyon fontos, hogy az első 8 hétben az anyja és a testvérei között maradjon, hogy később ne jelentkezzen ennek hiányából adódó probléma.
  • Lehetőséget ad az anya- és apakutya megtekintésére, megmutatja az egészségügyi szűréseket igazoló okmányokat (pl. könyök- és csípőízületi diszplázia, epilepszia)
  • Kiskutyát csak törzskönyvvel, chipezve, féreghajtva, kétszer oltva ad ki. A felelős állattartás ezeknél a minimális követelményeknél kezdődik!
  • Szerződést ír az adás-vételről.
  • Idős kutyái is vannak, akik már nem hoznak le almokat, de továbbra is megmaradtak, mint társak, és nem csak addig tartott rájuk igényt, amíg "pénzt hoztak a házhoz.
Előzmény: laci4072 (3835)
laci4072 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3835

A szaporitó tudod mit jelent? Aki minden egyes tüzeléskor befedezteti a szukáját és a kiskutyákat kereskedőnek adja el.

Nálunk egy évben egyszer ha fialnak a szukák és minden kiskutya gazdihoz kerül.

Pédául a tavalyi évben egy darab kiskutyánk se volt mert minden szuka pihent te is ha a babával elfoglalva akkor ne a kutyádon tölsd a bosszudat. Te is akkor irogatsz ide amikor bajod van Lédával igen azt jól tudod hogy följárok elolvasni hogy ki mit ir de idáig én nem irtam senkinek. Csak tudod előbb utobb mindenkiből előjönnek az indulatok és nem türi tovább a te mocskolodásodat ami nem igaz.

laci4072 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3834

Szia

Hamár itt tartunk nincseneke disznó ólban a kutyáink mert már 3éve Hódmezővásárhelyen lakom és nem Székkutason.

A kutyák már azota nem esznek döglöt csirkét nem tudom hogy honnan veszed hogy jó párszor fölletünk jelentve mert ez nem igaz jobb ha tölem tudod hogy nem letem még egyszer se följlentve.

Tudod ahoz meg nincs semmi közöd hogy hova járunk kiállitásra mert kint a kutyát nézzik nem a nevet.

Annyira hülyének meg ne nézzél hogy nem tudom a kutyák anyját.

Azt is elhiheted hogy a mai napig meglenne nálunk Léda ha visszaadod és azt is garantálom neked nem lenne olyan hiperaktiv a kutya mint nálad

-Lolly- Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3833

Köszönöm hogy megtisztelt a neve kiírásával, az idézőjel pedig nagyon kreatív és találó. :)

Előzmény: laci4072 (3826)
-Lolly- Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3832

Azért én úgy gondolom hogy a kutya kintre való, nem véletlen van ekkora bundája a fundinak. Öcsi a hóesésben érzi a legjobban magát, sőt, esőben sem megy be a házába hanem kifekszik a kert kellős közepére. Van aki bent tartja van aki nem. Ez nem állatkínzás hogy a 60-65 kilós nagy bundás fundijainkat kint tartjuk és nem a házban. Ezzel érvelni butaság.

Előzmény: laci4072 (3828)
-Lolly- Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3831

A kutya hobbi célra lett véve, ettől függetlenül miért baj ha normális, nyugodt ebet szerettünk volna? Nem fedeztettük azonnal, nem figyeltünk eléggé (mint ezt írtam is akkor) mert éppenséggel terhes voltam, pocakos, kisebb gondom is nagyobb annál hogy erre figyeljek. Nem akartuk de nem elleneztük. 11 kiskutya született, amiből 2 halottan jött a világra, hibánkon kívül. Ezen kívül még elpusztult belőlük, a mi hibánkból, ezt visszacsinálni nem tudom, nagyon sajnálom. Igen, kint laktak a kennelben, ugyanis ők kutyák. Ismétlem, 50m2-es házban élünk, nem fért volna el idebent egy 1 hónapos csecsemő mellé egy kutyamama a kölykeivel. A kennelben mindenük biztosítva volt ráadásul június volt, nem téli fagy. takarítottuk a helyüket naponta, kaptak mindig tiszta ruhát maguk alá. Sajnos videót nem készítettem hogy igazoljam magam. :)

Laci azt sem tudja melyik Léda anyja. :D Először azt írta, Léda aztán azt hogy Wendy. A két kutya közül az egyik szintén nagyon aktív, ezt maga Laci írta nekem, szóval valamelyikük beszámolója sántít. :)

Foglalkozunk a kutyákkal, ha elolvastad volna. Mindkettővel ugyanannyit, Öcsi nyugodt, kezelhető, Léda nem.

Mikor Öcsi beteg volt, 1 hétig minden nap hordtuk infúzióra ami alkalmanként 10 ezer Ft volt. (ha már a számoknál tartunk) A férjem kint aludt vele a melléképületben és próbálta belediktálni a vizet. Nem hogy 5%-ot adtak neki, hanem semmit. A doki azt mondta valószínűleg nem éli túl. Mégis velünk van. :)

Lacit állítólag már nem 1x jelentették fel azért, mert romlott élesztőt kaptak a kutyák plusz egészben pucolatlan döglött csirkét. Hallottam rólatok, érdekes emberek vagytok. Lehet hogy én itt sírok az ugatós hiperaktív kutyám miatt, de még egyszer sem jelentettek fel. Mikor Lédát elhoztuk Lacitól, tele volt bolhával és egy disznóólban lakott a többi 6-7 kutyussal, alattuk szalma volt. Mikor mi adtuk oda a kölyköket, egy bolha sem volt rajtuk és normális körülmények között voltak tartva, naponta párszor kiengedtük őket és folyamatosan foglalkoztunk velük felváltva, hogy nehogy szocializációs probléma legyen velük.

Azóta kínosan ügyelünk arra, hogy ne pározzanak, mert nem akarunk több kiskutyát. Akiket odaadtunk, azokról eddig panasz nem érkezett, pedig mindenkinek mondtuk hogy jelezzék ha probléma van. Nem törzskönyvesek, mégis egészségesen kerültek új gazdihoz. Állatorvos is ellenőrizte az összeset, egyenként.

Laciról nem csak én vélekedek így, hogy szaporító. Az más kérdés hogy ki mondja meg neki és ki nem. Szerintem mi még mindig jobb körülmények között tartjuk Lédát, mint ő az összes kutyáját. A szerbiai kiállításokról annyit, hogy úgy hallottam ott nem nehéz nyerni. :)

Nagyon örülök hogy a többi kutyus jó idegrendszerrel rendelkezik és lehet őket beteg gyerekek közé vinni. Ez nagyon szép dolog, tényleg, elismerésem.

Ja, és hogy miért nem adtam vissza Lédát mikor Laci jelezte hogy visszaveszi...hát nála szerintem már nem élne. Visszatette volna abba a kis disznóólba, vagy mi?

Minden jót.

-Lolly- Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3830

Jogos de a környékünkön lévő sulira nincs keret a gyerek mellett. Amúgy ez lenne a tökéletes megoldás.

Kornél88, igazad van. Talán ez az ugatás volt az utolsó csepp és ezért akadtam ki ennyire.

A hozzászólás lehet kemény volt de ennek ellenére aki normális hangnemben válaszolt, köszönöm. :) Tőlük elnézést kérek.

Előzmény: Rozamaria (3823)
Rozamaria Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3829

Nagyon hasonlóképpen látjuk a dolgokat, és hasonló az értékrendünk. Berniseknél olvasgattál már? (bocsi az offért a többiektől).

Amúgy elnézést kérek a régiektl akik itt vannyak hogy ilyen markánsan véleményt nyilvánítva berobbantam és esetleg véleményemmel megsértette volna. Ha sok volnék szóljatok, valószínűleg megmaradok a háttérben olvasgató nézegető tagnak.

Előzmény: laci4072 (3828)
laci4072 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3828

Menj fel iwiwre ,találsz rengeteg képet a mindennapjainkról,többek közt a kutyasimogatókról.

Mi is imádunk ilyen rendezvényekre járni, megismertetni a gyerekekkel a kutyákat.Nálunk ez szervezetten megy, 8-10 kutya tenyésztő vesz részt benne,a pincseresektől a bullterriereseken stb keresztül mi fundisok-bernisek. Imádjuk látni a gyerekek szemében a csillogást, az érdeklődést a különböző fajta kutyák iránt.Van akinek ez lealacsonyodás, nekünk nem az.Hisz ezekből a gyerekekből lesz a következő állatbarát esetleg tenyésztő generáció.

Nálunk teljesen mindegy hogy milyen évszak van,a kutyáink a nappaliban szülnek, 3-4 hetes korukig ott is élnek. Ott alszunk velük,Peti ugyan úgy kiveszi a részét a felvigyázásból mint mi felnőttek.Nagyobb felelősség tudata van 1 DOWN -szindrómás gyereknek mint bármely felnőttnek?? !!!!!!!!!!!

Nincs annál felemelőbb érzés mint látni ahogy megszületnek,nőnek napról-napra, megteszik az első lépéseket vagy épp a hasán alszik valamelyikőnknek 1-1 bébi kutya.

20 éve bernizek, azóta tart a szerelem velük.A fundi a bónusz szerelem sok-sok éve nálam.

Wendi...........jól van, a doki szerint ha nem küzdök vele-érte éjszakákon keresztül akkor a reggelt se érte volna meg.

Előzmény: Rozamaria (3827)
Rozamaria Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3827

Hát valami csoda lehet a gyerekek közt simogatónapot tartani. Én is gondolkodtam már ezen, mert sajnos elég sok a félős kisgyerek aki visít ha meglát egy 4 lábút. Miért nem történnek ilyenek szervezetten?

A kiskutya tartásról maximálisan egyezik a véleményünk, a baba kutya nem kutyaólba való, velük ugy kell foglalkozni mintha ember-kisgyerek lenne a háznál (lehet megbotránkozni). Természetesen a körülményeket biztosítani hozzá. Magunkat is megfosszuk ám sok-sok-sok örömtől ha nem látjuk csetlésüket-botlásukat és nem halljuk ahogy vakognak-nyöszögnek. El sem tudnám képzelni magamról hogy valahova elkülöníteném a kicsiket, mondván a alakás koszos lesz. Bocsi de a kutyaólas szülés kiverte a biztosítékot.

Örülök hogy sikerült a kutyusotokat megmenteni és volt egy jószívű berni aki be tudta vállalni a kicsik szoptatását. (imádom a beniket, tudom elfogult vagyok és a az ujfundlandi is hasonló testfelépítésben és természetben.) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!