Ez híres nagyvállalat volt, már monarchia idején zsidó dominancia jellemezte.
Olyan iparág, amely belülről mindig megújul, technológiája, termékei, alapnyagai, -nem tud elavúlni.
A rendszerváltáskor a szűk, kb 12 főnyi vezetőség a chef executive officer, és kapcsolt részei, és a területi igazgatókból állt.
Felerészben zsidók, de ez addig nem volt érdekes, együtt homokoztunk, segítettük, útáltuk egymást, rivalizáltunk, volt aki napját a pártbizottságon kezdte, más a krimóban végezte, mindez nem számított, büszkék voltunk a cégre, és elájúltunk magunktól.
Aztán, ahogy leírtam; szakállsimogatás, mindig tudtuk, hogy fasiszta nép...
ennyi, a cégnél a munka ment tovább, számunkra nem sokáig, sokan leléptünk, az ottmaradtakat meg az új tulaj elintézte.
Azért a régi brancsról elkezdenék személyeskedni, pislognának az olvasók.:))))))
persze hogy ertem. csak szerintem ha nem szulettel volna kesobb annak akkor is ugyanolyan/ugyanilyen ember lennel.
tehat nem lennel beteg, nem lennel defektes meg ilyesmi.
de tamaska se mondta soha hogy ne lenne ilyesmi dolgoknak helye. leginkabb a nemzetiseg letesitesevel, annak adekvat voltaval vitatkozott.
naalam meg a demokracia volt a fo kerdes, ami implicite beismeresre kerult es az objektiv identitas hianya.
mar csak elvi okokbol sem vagyok elfogadni a naci ideologiara alapozott identitast. marmint leszarmazasi alapon.
es ha vege megertenek a genyo antiszemitak hogy magyarokat gyulolnek, akkor talan mas alapokra helyezodhetnenek a vitak. mert ugye egyetertunk hogy echte magyarokat gyulolnek. hiszen ha a zsidok nem tudjak hogy mi a zsido, akkor a 'magyarok' honnan tudnak?
(nem ugy ertem a zsidok nem tudjak a zsidot hanem ugy hogy nagyon sokfele zsido van. ami kozos az vegul is a leszarmazas. ez meg naaci dolog. tehat van magas es alasony, sovany es kover, zsidosagara buszke es zsidosagat gyulolo, mindenfele ember van a zsido halmazban. fomernok es almernok es kozgazda...)
ilyenkor mindig hulyenek erzem magam hogy nem tudom hogy kik a zsidok. biztos fel kellene ismerni oket. biztos tisztazni kellene. biztosan kurvara jelentosege van. en meg nem tudom...