Most én is eljutottam hozzájuk is (egy másik kecóba is kellenek ablakok), de 12 hét szállítási időt igazoltak vissza és 2 hét mire kijönnének felmérni. Hát ez nagyon sok...
Valszeg Áron-ház - kedden jönnek felmérni. VEKA 76 lesz, ha a végleges árajánlat nem lesz az eredetinél jóval nagyobb - most azért sok minden változott az egy hónappal előzőhöz képest.
a déli parton dolgozik egy volt beépítőm, ő VEKA-t forgalmaz ( ha valami gyorsan kell és gyengébb minőség is jó, akkor meg Inoutic-ot).
De ha szembejön Veled valamelyik ablakostól egy Aluplast, Rehau, vagy Schüco profil, azt érdemesebb lenne esetleg...
De igazából - a profil kapcsán - nincs baj a Gealannal, ha jól van legyártva és benne van a "bele kellő anyag", akkor sokáig jó szerkezet lesz.
Egy dolgot azért kiemelnék, és ezt nem(csak) Neked, ezért pirossal írom:
Nagyon fontos, hogy a beépítés után 6-10 hónapon belül legyen egy funkcionális ellenőrzés, ha szükséges, akkor finombeállítás az új szerkezeteken, utána pedig igény szerint, de minimum 2-3 évemte egy karbantartás. Évekkel - évtizedekkel hosszabbítja meg a szerkezetek élettartamát !
az Aranyablak olcsóbb ugyan de nem vállalják a beépítés garanciát mert nekik nincs saját csk ajánlani tudnak és aha vitád van velük akkor a Ceglédi bíróságot kötik ki.
ha azt nézem, hogy hány m2 a cserélendő szerkezet. A Gealanból melyik profilt ajánlja a szállító ? Személy szerint én nem nagyon kedvelem az Aranyablakot, de ez ne tartson vissza...
Balatoni nyaralóba tervezünk terasz ajtót -ablakot cserélni 250*200 és egy 350*180-asat . Télen nem valószínű, hogy ott elszünk inkább az átmeneti idő miatt cseréljük a vas keretes 1-es üvegablakot modernebbere. Nem akartam sokat tökölődni, két cégtől kérgem ajánlatot, az egyik brügmann ARt line / Aranyablak /a másik gealan nyílászárókat forgalmaz, mindkettő Roto NT-vel vasal. Olyan 100-150 ezer a difi a Brügmann javára. Melyoket válasszam. Köszönöm.
Elolvastam én már kb. a mindent is, csak ugye "minden cigány a maga lovát dicséri.." :)
A TeraPlast jellemzésed után eldőlt a dolog, marad a hosszabb gyártási idő kivárása "A-B" kategóriás alapanyagból és gyártóval.
A kérdésnél nem az ár volt a döntő szempont - még árajánlatom sincsen a cégtől - sokkal inkább az idő, ami, ha az anyagok bár kevéssé ismert, de egyébként jónak mondható minőségű, akkor akár erre is billenthette volna a mérleg nyelvét. De ugye nem erre billentette....
bármilyen ( majdnem bármilyen) profilból lehet működő ablakszerkezetet készíteni, ha jók a gépek, benne van a megfelelő ( előírt) acélmerevítés, rendes üveget vesz bele a gyártó ÉS normális a vasalatrendszer.
Rossz ember adja a választ ( én), mert sajnos csak kétféle vasalatrendszert ismerek el műanyag ablakban használhatónak, a ROTO ( NT, vagy NX), ill. a MACO különböző változatait. ( Hagyjuk a ritka kivételekt, mint pl. az Internormnak gyártott vasalatokat).
A Teraplast tudomásom szerint - minőségét tekintve - egy "ZS" kategóriás profil. Aki ilyet vesz, hogy nyílászáró szerkezetet gyártson belőle ( ráadásul valami "török" vasalatrendszerrel), azt semmi más nem érdekli, mint a minél olcsóbb előállítás, és a nagy tömegben való kiszórás a piacra. Egy évig ( ameddig kötelező a Jótállást adni) szinte biztosan kibírják, utána meg kit érdekel ?
Pedig nyílászárót - még műanyagot is ! - illene 40-60 évre gyártani/venni, nem pedig 6-8-15 évre.
Ha van időd - esetleg - keress vissza a postjaim között a " Nyílászáró vásárlók 1*1-ére", ott elég sok mindent leírtam, ami nagy része mai is aktuális.
A fórumokon viccelődésre nem nagyon van időm. A reakciódból ítélve nem valószínű, hogy ez a legjobb megoldás, de kicsit jobban kibontva a lehetséges problémákat, azért jobban örülnék az infóknak.
Tapasztalatok az említett vasalattal, profillal kapcsolatban, ilyesmik....
Nagyon nem szeretnék 5-12 hetet várni a nyílászárókra (itt 2-3 héten belül kész az ANTRACIT is...), viszont hamar elkopó, törékeny és rosszul állítható vasalatot se szeretnék....
Az ablakok nagy része standard méret, egyedül a teraszajtó (150x240) és két ablak (120x240) ami kicsit combosabb (gondolom ezekbe már tényleg nem érdemes valami biliacél-spiáter cuccot pakolni.....)
max 20-25 km az, amennyire eltávolodom a "bázistól", és nem lehet egyszerre több megrendelésem, mint 3 db... És ez most megvan, amíg be nem építek belőlük egyet, addig nincs új rendelésfelvétel még a telekszomszédomnak sem ...
Veka 76MD, Kömmerling 76 AD, Schüco Corona CT 70,vagy esetleg van ezektől olcsóbb,megbízható profil,normális vasalattal l? (2 rétegű üvegezéssel),nem szigetelt a tömb. Gealan nézegettem még S7000,S8000? beépítési munkadíjak kb. ,hogy alakulnak? ajánlott cég Miskolcon,aki nem kókler?