Keresés

Részletes keresés

k314panni Creative Commons License 2013.12.31 0 0 124420

Sziasztok,

Sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek:-)

Zsazska, Szilveszternek boldog névnapot kívánok:-)

Shai-na Creative Commons License 2013.12.31 0 0 124419

Sziasztok! 

Boldog Új Évet kívánok! :-)  ... és majd holnap is :-) 

Vigyázzatok a kutyikra, négylábúakra ! 

k314panni Creative Commons License 2013.12.31 0 0 124418

Sziasztok:-)

Nos Zsazska, azért igencsak logisztikáztuk a dolgokat:-D

Kutyák , Anyukám egy helyen egy időben nem lehettek:-) Ez a kertre is vonatkozott. Így ha kint volt dolga, kutyák a felső szinten voltak, ha bent akkor a kertben vagy fent.

A csirke távolmaradásnak örült, mivel kikaparják a virágait amit igen zokon vesz...

Apukám nagyon szereti Royt, Angie babával közömbös. Bár azt elmondta többször, hogy kutya az a német juhász:-)

Sőt, Apukám szólt, hogy ne nagyon tervezzek szilveszteri programot, mert Angievel szerinte gond lesz. Gond az nincs, de még messze van az este:-)

Köszönöm, hogy szóltál Zsazska, remélem összejön nekik a kiskutya:-) Nagyon jó helye lenne:-)

Tuti nem lennék jó állat örökbeadó, igen kritikus szemmel nézem a dolgokat, de ők tényleg rendes emberek:-)

zsazska Creative Commons License 2013.12.31 0 0 124417

Múlik a nap, s múlik az év. Ami rossz volt, elmúlt már rég. Holnap egy új évre ébredsz, s ehhez kívánok Nektek nagyon sok szépet! BUÉK! 

zsazska Creative Commons License 2013.12.31 0 0 124416

Sziasztok!

Panni! Nem semmi, hogy minden aggodalmad ellenére a szüleid végül mégiscsak jól álltak a kutya kérdéshez! :) Igazán öröm hallani, hogy velük együtt látogattad meg őket! 

Szerencséjük volt a tyúkoknak! :) Lehet, hogy egy darabig ekerülik majd a szüleid kertjét.

Amia Staffordot illeti, hát.... erre szokták mondani, hogy egyik szeme sír, a másik meg nevet. Azonban ha már így jártak, nem érdekelné őket egy 4 hónapos stafford ajándékba? Képzled el, hogy pár napja hívtak telefonon, hogy hátha nekünk kellene. Elmondásuk szerint a lányuk barátja vette, majd mikor elutazott, rájuk bízta, s mikor visszatért közölte, hogy tartsák meg, mert neki nem kell. :( S bát nagyon megszerették, de azért mint tudjuk, ez nem így működiik. Magam sem tudnék örülni az ilyen kéretlen ajándéknak, és ők sem. Van egy 13 éves bischonjuk, és nem is vágynak másra. Szóval ha esetleg érdekelné az ismerősödet, akkor visszakeresem a számot a telefonomban. 

Vigyázzatok nagyon a kutyákra, mert bizony már most is akad néhány petárdától elmenekült, riadt kutyus! 

k314panni Creative Commons License 2013.12.30 0 0 124415

Angie a lakásban jól elvan:-) Itt nem fél. Az utcán van a para.  De mese nincs sétálunk, ha rajta múlna tegnap este ki nem mozdult volna.

Előzmény: Lizizumi (124414)
Lizizumi Creative Commons License 2013.12.30 0 0 124414

Azért az elég elgondolkodtató, ha egy kutty 6x meg tud szökni, ott valami bibi van. 

Szerencsére Cápi se foglalkozik a durrogással, itt is napokkal ezelőtt elkezdték. Angiet lehet, hogy a régi gazdája nem megfelelően kezelte ilyen helyzetben. Hátha te kicsit tudsz javítani a félelmén, meg szerencsére Roy is jó példát mutat. Kitatrás!

Már előre elkeserít, hány ártatlán állatka fog eszét vesztve menekülni. 

Előzmény: k314panni (124413)
k314panni Creative Commons License 2013.12.29 0 0 124413

Sziasztok,

Na nálunk elkezdődött a durrogtatás:-(

Royt nem zavarja, Angie baba, mint a kocsonya úgy remeg. Ígyhát előszedtem a fémfojtót, pár napig azt fogom használni...

A stafival kapcsolatban nem felhőtlen az öröm:-( kiderült, hogy május óta 6x lógott meg, mondjuk most már tudjuk hova kell hazavinni:-(

k314panni Creative Commons License 2013.12.28 0 0 124412

Mi a karácsonyt a szüleimnél töltöttük:-) Roy szokás szerint cuki volt, Angie is, bár teljesen új problémával szembesültem:-) Apukám csinált egy kapuszerűt a felső szintre a lépcsőkhöz, hogy ha fent vannak a kutyák akkor se kelljen a szobában kuksolniuk, de le se tudjanak jönni. Bár, mivel nagyon jó idő volt sokat voltak a kertben:-) Angie nagyon jól elvolt egy darabig ha nem látott, de egy idő után éktelen sírásba kezdett. Az elsőnél nagyon megijedtem, azt gondoltam megsérült. Amikor kimentem nagy boldogság, csóválás, ha bementem visitás... Ugyanez fent. Ha lementem a szüleimhez egy ideig elvolt, utána visitás..Nyilván új volt a hely neki, meg ismeretlen minden.

Aztán volt csirkeprobléma:-) A szomszéd tyúkokat tart éppen, és 4 előszeretettel flangál a mi kertünkben. Apukám már egy hete folyamatosan mondta nekik, hogy kutyák érkeznek csináljanak valamit, mert gond lesz. Reggel kutyák ki, szerencsére Royt a labdáján kívül sokminden nem érdekelte, de Angie baba megrendszabályozta a csirkéket:-) 3 elmenekült egyet a szájából mentettem... Túlélte:-) Végül is nem olyan buták ezek a tyúkok, mert délután csak 1 jött át, némi toll veszteséggel megúszta:-) utána már nem jöttek át:-) A szomszéd mondta, hogy ha látom, hogy lefojtja, vágjam el a torkát . Mármint a csirkének... Hát mondtam, hogy kizárt:-)

Elmentünk lejelentkeztünk a Jézuskánál-)

Nyíregyházán pedig új kutyafuttatót építettek. De nem olyan, hmegykutyafuttató típusút, hanem atyaúristenmilyenklasszfuttató típusút.A pusztában,így nem zavar senkit:-)

És találkoztunk Szinbáddal és baby Noellel:-)

Nagyon kimerítő volt a karácsony:-)

És még egy jó hír: A talált staffi kislány hazakerült:-) Végül összeért a két szál. Nagyon elkeseredtek az ideiglenesek, nagyon megszerették, de egy 3 éves kisgyerek várta őt haza. 3 éves a kutya és Kíra a valódi neve. Bízom benne, hogy tanultak belőle és chipet rakatnak a kutyába.Az ideiglenesek pedig úgy néz ki, lesz egy igazi kutyájuk, menhelyen van staffi ő is, ivartalanitott, chipes, szerelem az megvolt mindkét részről, most éppen szoknak egymáshoz:-)

Lizizumi Creative Commons License 2013.12.25 0 0 124411

Sziasztok!

Cápival mi is Boldog Karácsonyt kívánunk nektek!

zsazska Creative Commons License 2013.12.24 0 0 124410

Sziasztok!

Dalmának én is gyógyulást kívánok, és mindenkinek békés, boldog karácsonyt! :) 

k314panni Creative Commons License 2013.12.24 0 0 124409
békés,boldog karácsonyt mindenkinek:-)
Shai-na Creative Commons License 2013.12.23 0 0 124408

Sziasztok!

Békés, Boldog karácsonyt és Boldog Új Évet kívánunk! 

molera Creative Commons License 2013.12.23 0 0 124407

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!!

Előzmény: molera (124406)
molera Creative Commons License 2013.12.23 0 0 124406

sziasztok!

köszi csajok, Dalma lábának már semmi baja, még nem gyógyult be, de ő már nem fájlalja. Ma még doki aztán viszlát idénre:)

Shai-na Creative Commons License 2013.12.22 0 0 124405

Sziasztok! 

Molera jobbulást Dalmának!!!

Csini volt a zokniban! :-)))

Remélem, már semmi gond nincs a lábával és nem nyalogatja! 

k314panni Creative Commons License 2013.12.21 0 0 124404

Molera jobbulást Dalmácskának. Bár kétségtelen, a piros nagyon jól áll neki:-) Kekszi meg cuki, mint mindig:-)

molera Creative Commons License 2013.12.21 0 0 124403

Sziasztok!

Shai nem síklottál el felette:-)

Ma reggel Dalma úgy ébredt, hogy a bal első lábára nem lépett rá nagyon, sántított,stb. Jól átnéztem a mancsát, bár gondoltam, hogy éjszaka, amíg az ágyba aludt, nem lépett bele semmibe, így hát arra gondoltam,  hogy megrándult vagy ilyesmi. A reggeli séta alatt bejáródott neki nagyjából, bár látszott, hogy nem 100-as. Meló  után mire hazaértem olyan durván kinyalogatta a mancsát, hogy full vörös lett és újabb zseblámpás,csipeszes diagnosztizálás után elvittem dokihoz inkább, hátha vakegér vagyok,és tényleg van a mancsában valami illetve ha nem, akkor is jó volna rá valami célirányos cucc. Ott kapta ezt a szép kötést, bár erős túlzásnak gondoltam, de hát nem értek hozzá, meg kapott gyulladáscsökkentőt. Ma reggel már nagyon szépen ment kötéssel együtt, most vittem vissza, a másik doki azonnal levágta a kötést, ő nem rajong érte és igaza is lett, a lába sokkal csúnyább alatta, ellenben már rendesen használja a lábát. Újabb szuri és újabb látogatás majd hétfőn. Ez olyan murphy...jönnek az ünnepek,és jönnek a gondok:-)

Kekszi meg tiszta hiszti, mert itthon marad ilyenkor...bezzeg, ha tudná, hogy hová megyünk, önként vonulna el a lakásba:D

Előzmény: Shai-na (124402)
Shai-na Creative Commons License 2013.12.21 0 0 124402

Sziasztok! 

Molera mi történt Dalma lábával? Elsiklottam felette? 

Egyébként jó a piros :-))))

molera Creative Commons License 2013.12.21 0 0 124401

sziasztok!

Ismerve molera izületi adottságait még véletlenül sem adtatok semmiféle ötletet :-))) Amúgy azt be kell vallanom, hogy erre amúgy már gondoltam, hogy milyen jó is lenne ez, ha megtehetném:-)

Mivel jól áll neki a piros, így ilyen színű kiegészítőket gyűjt:-) Semmi komoly amúgy, de a doktore néni ezt a megoldást találta a legjobbnak. Még én is meglepődtem, hogy milyen természetességgel viseli Dalma, ismerve a tárgyak testéhez érésének hatásait:-)

és hogy ne legyen hiány, íme a duo másik tagja, kicsit elmosódva, mert mostanában egy percre sem áll meg:D

Shai-na Creative Commons License 2013.12.20 0 0 124400

Sziasztok! 

Na, most adtatok tippet Molerának, hogyan tudja a kellemest a hasznossal összekötni :-))) Kekszi gumis expandert kap ajándékba majd :-)))

zsazska Creative Commons License 2013.12.20 0 0 124399

Szia Panni! 

Igen, van rugós expander, de létezik gumis is :) 

Én a rugóssal folyton odacsíptem a hajamat. Sosem szerettem, de úgy látom, neked sem volt a kedvenced :) 

Előzmény: k314panni (124398)
k314panni Creative Commons License 2013.12.20 0 0 124398

Az expander az a rugós vagy nem? :-) Azzal nagyon profi módon bírtam orrba vágni magam:-)

Amire gondoltam: póráz helyett gumikötél, és molera közben bicepsz, tricepsz váll hát átmozgató gyakorlatokat végez:)

De természetesen ez csak és kizárólag az év végi hajtás miatti pillanatnyi elmezavar miatt volt.

Előzmény: zsazska (124397)
zsazska Creative Commons License 2013.12.19 0 0 124397

Szeva Shai!

Sajnos egyre többen vannak, akik tényleg vétlenül kerültek kilátástalan helyzetbe. :( És igen, ott vannak azok is, akiket a szenvedélybetegségük sodort bele, és tényleg nehéz kiszűrni ki, melyik táborhoz tartozik. 

Panni, ha jól értettem, egyfajta expanderre gondolt :) 

Előzmény: Shai-na (124396)
Shai-na Creative Commons License 2013.12.19 0 0 124396

Sziasztok! 

Zsazska szomorú történet Szilveszterék esete a hajléktalannal :-(((( 

Sajnos tényleg egyre több hajléktalan van és szinte mindegyik alkoholista :-(((  A többség azért lett hajléktalan, mert mindig is alkoholista volt és elitta, elherdálta mindenét.  Kevés tud ebből a gödörből kimászni és kevesen akarnak is. Elvannak a kis saját bódult világukban, csak a napi "rátöltés" legyen meg. Viszont mostanság bizony a kéregetők többen lettek és sajnos van aki ténylegesen ételre, megélhetésre koldul csak nehéz kiszűrni:-((((((

Vannak jó példák is! Itt helyben van 1 ember, aki felkarolt egy pár hajléktalant, mind ivott is természetesen!  Szállást, munkát adott nekik és azt hiszem az 5 főből 2 teljesen absztinens és dologzik rendesen.

Panni mire is gondoltál a gumival kapcsolatban?! :-)))))

zsazska Creative Commons License 2013.12.18 0 0 124395

Köszi Panni! Szerencsére a kis túlélő tényleg jól bírja.

Elképzeltem, amit  a gumival kapcsolatban írtál. Te mindig megnevettetsz :) 

Előzmény: k314panni (124394)
k314panni Creative Commons License 2013.12.18 0 0 124394

Zsazska, örülök, hogy Cleo jól van:-)

Eza hajléktalan kérdés pedig egy 21 es csapdája. Nem igazán van jó megoldás. A mostani rendelethez nincs meg a megfelelő háttérbázis.Ez a kitiltjuk őket megszűnt a probléma pedig nem működőképes.

Molera én már csak félve jegyzem meg a mi környékünkön 3x volt eddig  chipellenőrzés:-) 2x belefutottunk a harmadiknál elkerültük egymást. 1 önkormányzati ember 1 közteres meg 2 rendőr alkotta csapatot. Sőt, büntettek is a chip nélküliség miatt.

Igazából most kellett idő míg összeraktam , hogy működik Kekszi meg a gumi. Előszőr azt gondoltam, hogy gumiszalag, aztán azt húzza, te meg húzod vissza:-)Máris megvan a gazdiés kutyafitnesz:-)  Mekkora gumit húz Kekszi?

Jövő héten megpróbáljuk, Roynak is és Angienek sem lesz hátrányára:-)

zsazska Creative Commons License 2013.12.18 0 0 124393

Lizumizi! Sajnos rossz példából, kellemetlen találkozásokból nyilván sok, talán több is van, mint a jóból. Azonban már rég megtanultam, hogy ne ítélj elsőre! Én sem vagyok híve annak, hogy úton-útfélen adakoznunk kéne, mert ezzel aztán sokan tényleg vissza is élnek. De valami nagyon nincs rendben ebben a világban, ahol lassan már többen lesznek a kéregetők az utcákon, mint a dolgozó emberek. :( 

Előzmény: Lizizumi (124392)
Lizizumi Creative Commons License 2013.12.18 0 0 124392

Megkönnyeztem.

Én ritkán találkozok hajléktalannal, de abban nincs pozitív élmény. Volt, hogy kunyizott a szerencsétlen, megsajnáltuk, jóvan veszünk neki két zsemlét, de neeem.... neki hamburger kell.... na akkor tudod kitől kunyuzzál, mikor magamnak se veszek hamburgert. :D A másik meg apukám főnökével futott össze, az meg munkát ajánlott, de úgy már nem kellett neki a pénz, hogy dolgozni is kelljen érte. Ígyhát én úgy döntöttem, hogy nemérdekel, van jobb dolgom mint azon gondolkozni, hogy tényleg rászorul-e, annyi meg nincs, hogy csakúgy osztogassam.

Előzmény: zsazska (124391)
zsazska Creative Commons License 2013.12.17 0 0 124391

Sziasztok!

Cleo ha lehet azt mondani, még sokkal vidámabb most, hogy szabadabban tekintgetget, és mozoghat a világban :

Hajléktalan kérdésben meg bizony az én véleményem is a elmúlt években sokat változott. Régen, amikor még tényleg csak az nem dolgozott, aki nem akart, egészen más szemmel néztem rájuk. Akkor úgy voltam vele, hogy magára vessen, mert ha dolgozna, a pénzéért bérelhetne egy minigarzont, és nem kéne az utcán hédereznie. De ez mára nagyon megváltozott. Mostanra tényleg sokan kerültek olyanok is utcára, akik mindent elkövetnek, hogy sorsuk jobbra forduljon. Sokan egy válás után hagytak hátra mindent, amihez addig közük volt, és vannak sokan, akik a hitelek miatt kerültek utcára. 

Gergő fiam a keletinél dolgoziik egy kis csemege boltban. Azon a környéken nagyon sok a hajléktalan, és akad köztük, akik életvitelszerűen a boltban, vagy környékén tartózkodnak. 

Volt egy, akit Paripának hívtak. Ő is egy volt azok közül, akik nem találtak kiutat a helyzetükből. Sokat lábatlankodott náluk, és egy kis ételért, italért cserébe sepregett, pakolászott, segített, amiben tudott. De közben napról napra fogyott, mert az alkohol megtettte hatását. A fiúk kérlelték, hogy változtasson, és gyógyuljon meg, de őt már csak az ital éltette. Már gyakorlatilag rá kellett kényszeríteni az evésre. Addig nem adtak neki inni, amíg a szemük láttára nem evett meg egy szendvicset. Aztán tavaly télen jöttek a mínuszok, és egy hajnalon rendőrök helyszíneltek a bolt körül. Paripa megfagyott egy éjjelen, és ezek a huszonéves srácok kisírt szemekkel jöttek haza, és sokáig magukat okolták. Gergőnek lelkiismeret furdalása volt, mert mint mondta, előző nap kiabált vele, hogy szedje össze magát. :( Én, aki csak kétszer találkoztam ezzel az emberrel, akin amúgy nem látszódott, hogy az utcán él, mert rendszeresen tisztálkodott, borotválkozott, és a ruházata is egész rendes volt, és én is megsirattam. Gergő gyakran mesélt róla, és más hajléktalanokról is, akikkel kapcsolatba került, és teljesen más színben látom őket azóta. 

Semmiképp nem gondolom úgy, hogy az megoldást jelentene, ha mind messzebb zavarjuk őket. Persze nem is a mi dolgunk megoldani a helyzetüket, de sok múlik a mi hozzáállásunkon is. Mert ez a kormány úgy tűnik már annyira gátlástalan, hogy ha rájuk hagyjuk, nem hogy nem segítenek rajtuk, de még jól meg is szivatják a szerencsétleneket. :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!