Keresés

Részletes keresés

viganirok Creative Commons License 2003.07.19 0 0 2498
ez is onnan van:

ptiszai:"Egely ellen ilyen három felkészületlen ellenfelet nem szabad kiállitani, le is seperte őket...
Meg a végén, az a fizikus-mérnök nem tudta,hogy a mágneses monopólussal foglalkoznak a fizikusok, akkor ajánlom neki a google-n irja be a keresőbe a "magnetic monopole" szavakat, majd nézze át a 21000 találatot, igen is nagyon komolyan veszik ezt a dolgot a fizikusok, meg a csillagászok.Az elektron forgására is találtam pár ezret. "

tusi:"Ezért volt ez a műsor egy kabaré, mert Egely a szokásos formáját hozta, vagyis ködösített, a három ellenfél, pedig báb ellenfél. Így aztán a laikusok itták Egely szavait, mert az ellenfél dadogott, reszketett stb. Egely meg jól szórakozott. Egyszerűen nem akartak igazi ellenfelet állítani, mert lehet, hogy Mr. Egelynek kikötései voltak.
Ez nem is volt vitának nevezhető, mert Vágó erőteljes nyelvcsapásokkal tette fel a kérdéseket. Másrészt nem 22,5 perc jutott mindkét oldalnak, hanem Egelynek több. Ez egy megrendezett színjáték volt, de előbbre nem jutottunk."

Előzmény: antisztatikus (2497)
antisztatikus Creative Commons License 2003.07.19 0 0 2497

Tusi írta az X-AKnák Egely vitalításmérővel foglalkozó műsoráról az ATV honlapján:

"Ez a műsor az iskola példája volt, hogyan beszéljünk semmiről 45 percen keresztül. Gyakorlatilag nem haladtak egyről a 2-re. Leragadtak a Faraday-kalitkánál, és onnan sehová. Egely szokása szerint sohasem a kérdésre válaszolt, igaz ebben ő gyakorlott. Vassy meg igen komolytalan ellenfél volt, bizonytalan volt a kísérleteiben, bár jót akart mutatni, amit én a fizika diplomámmal értettem is, hogy mire akar kilyukadni, de egy laikusnak egy jó játéknak nézett ki, de sem pro, sem kontra nem igazán bizonyított semmit. Kár, hogy Vassy pizsamafelsőt vett fel, mert így jókat kuncogott rajta az Egely, de valójában nem vette komolyan. Igazából így képernyőn keresztül nem is igazán néztak ki komoly ellenfélnek. Valójában ők egy térfélen állhatnak, de egy jó gázsiért elmentek bohóckodni."

Polgárelvtárs Creative Commons License 2003.07.19 0 0 2496

"Kedves Paulinyi Tamás !

2000.09.09-én olvastam cikkedet az Ufó Magazin szeptemberi számában az Egely kerék vizsgálatáról. Mint régi ismerősöd és egykori kutatótársad a Para-Kutatási Tudományos Társaságban felhívnám a figyelmedet, hogy a cikk sajnos hemzseg az ellentmondásoktól, a logikai és szakmai hibáktól. Ezek közül néhány:

A cikk mellett szereplő fénykép bizonyítja, hogy itt nem lehetett szó vak próbáról, hiszen ott a kísérlet vezetőnek mindkét személyre és a kísérlet minden fontos elemére rálátása van. A vakpróba alapvető feltétele, hogy a kísérletvezető ne tudja, hogy honnan származnak az ügydöntő információk és ezért az ő, vagy legtöbbször egy külön kiértékelő csoport ezért azt elfogulatlanul tudja azokat értékelni. A pártatlan értékelés megléte után lehet csak az információ eredetét feltárni.

Alapvető hibaként a mérési grafikonon nincsenek feltüntetve a tengelyeken, hogy mit ábrázolsz rajtuk és az milyen mértékegységben. A jobb és a bal kéz grafikonja sincs külön megjelölve. Így az olvasó csak reménykedni tud, hogy a logika szerint, valószínűleg a függőleges tengelyen az Egyely kerék fordulatszámát mérted fordulat/percben, a vízszintesen pedig a kísérlet idejét percben. A vékony vonal lehet a bal a vastagabb pedig a jobb kézen mért eredmény.

A grafikont szemlélve személyem mást lát a Te általad leírtakkal szemben a parafenomén megjelenése után. A parafenomén előtti eredmények viszonylagos stabilitással 14 fordulat/perc eredmény átlagot hoznak. A parafenomén megjelenése után a stabil állapot szélsőségeket vesz fel a 0-tól a bal kézen mérve a 36 ford./percig. Ez a kiemelkedő érték olyan rövid és pont a kísérleti személy parafenomén felőli bal oldalán, hogy ezt a mozgása által keletkezett légmozgás okozhatta. Ha készült videó felvétel akkor azon igazolható az egybeesés. A parafenomén befolyása alatt tett mérést ha átlagoljuk, akkor becslésem szerint az 10 ford/perc eredmény jönne ki. Tehát a parafenomén hatására 14-ről 10-re esett vissza a mérés átlaga. Tehát a parafenomén csökkentette e feltételezett bioenergiát.

Tisztázni kellene azt is, hogy a "bioenergia" milyen anyagon képes áthatolni és milyen anyagon nem. Hiszen a feltaláló szerint ha a mérőműszert bármilyen anyaggal buraszerűen letakarjuk az ettől már nem tudja mérni a "bioenergiát". Tehát ezek szerint az emberi bőrön sem tudhatna áthatolni ?

Inkább nem folytatom a hibák és ellentmondások felsorolását. Nagyon egyszerű Öveges professzori kísérletekkel bárki, már jelenleg is meggyőződhet a saját szemével arról, hogy az Egely kerék népiesen kifejezve nem más mint PARASZT VAKÍTÁS, saját fogalmamban PARVAK.

Üdvözlettel: Iván Gábor"

Előzmény: Polgárelvtárs (2495)
Polgárelvtárs Creative Commons License 2003.07.19 0 0 2495
Polgárelvtárs Creative Commons License 2003.07.17 0 0 2494
IG szerintem azt nagyon pontosan megemlíti, az adott cikk elérhetőségének a megadásával, mind a zotyó helyen lévő tanulmányában, mind itt a felsorolásában az Élet és Tudományra hivatkozva.

Azt azért nem árt elfelejteni, hogy a Parajfalók nem tudtak és minden jel szerint nem is kartak végleges eredményt elérni. Paulinyi és Vassy személye miatt amolyan körmonfont reklám volt inkább.

Előzmény: JFEry (2493)
JFEry Creative Commons License 2003.07.17 0 0 2493
Gabi!
Nem kéne megfeledkezni pl. a Parajfalók vizsgálatairól.
Előzmény: Polgárelvtárs (2491)
JFEry Creative Commons License 2003.07.17 0 0 2492
Ja!
Majd ha képcső alakom lesz!
...
Remélem nem!
Előzmény: kutymu (2490)
Polgárelvtárs Creative Commons License 2003.07.17 0 0 2491
folytatás köv:

"Adatok röviden és tömören:

- 1989 - 1992 időszak: Egely György alelnöke a Para-Kutatási Tudományos Társaságnak, amelynek én is a tagja vagyok 13-as tagsági számmal. Itt találkoztam először a vitalitásmérővel. Annak mágnesesen felfüggesztett változatával.

- 1992-1996 időszak: Egely György otthagyja a Para-Kutatási Tudományos Társaságot és a Pszichotronika felé mozdul el. Az Aquapool cég és Jakab István menedzseli. Ebben az időszakban mennek ki a manilai kézzel operáló csodadoktorokat megmérni a vitalitásmérővel.

- 1996-1998-as időszak. Vassy Zoltán fizikusnak, aki akkor szomszédom és kutatótársam az AION alapítványban, beszámolok az Egely kerékkel kapcsolatos kutatásaimról. Átadok neki számos leírást és ötletet. Ezen ötletem és leírásaimból, és további amatőr kutatók bevonásával született egy cikk az Élet és Tudomány 1998/16. számában. Erre a cikkre Egely György olvasói levélben válaszolt.

- 1998. november. Az egyik Ufó kongresszuson találkozom az TV-2 TÉNYEK egyik helyszíni forgatócsapatával. A háttér információim alapján, főműsor időben, Stahl Judit faggatja Paulinyi Tamást a vitalitásmérővel kapcsolatban.

- 2000. október. Személyesen találkozom Dr. Boczán Jánossal, aki nemzetközi szaktekintély az emberi test hő térképeit illetően, különböző stresszes állapotokban. Ajándékba kapok tőle egy könyvet.

- 2000.09. 27. "Leleplezik Egely kerekét" címmel és "Ifj. John Woods Cambell már 1955-ben feltalálta azt a műszert, amelyről mindenki úgy tudja, hogy Egely György találmánya. 1980-ban az USA-ban "Energy Wheel" néven forgalomba is került- állítja Iván Gábor mérnök." alcímmel, a fotómmal együtt egy cikk jelent meg.

- "Az Egely kerék, a feltalálót idézve; "játékszer". A banális tévedésen túl, a tények alapján valóban az, csak az. A kereket nem az életenergia, hanem a levegő mozgatja.(tanulmány, Bp., 2000.09.19.)" címmel egy leleplező tanulmányt teszek közzé az interneten a www.zotyo.hu/para/egely2.htm helyen, amit mára már több ezren olvasták itthon és külföldön is.

- 2000.10.11 hónap kb. 20-30 internetes fórumhelyen témát indítok Egely kerék leleplezése, vagy hasonló címmel. Ezek közül a 2000.10.18-án, az index tudomány rovatában lévő http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9024500&uq=2477 keltette a legnagyobb figyelmet. Mára 2475 hozzászólást tartalmaz. Ez volt a vitaindító: " Az Egely féle vitalitásmérő már lelepleződött a hazai parakutatók, a tudományos szakemberek és a szkeptikusok nagy része előtt. Szükséges-e továbblépni a www.zotyo.hu/para/egely2.htm helyen leírtakon? Szükséges-e Egelyt nevetségessé tenni, hogy visszavonja tévedését?"

- 2001.01-02 hó: Szinte minden hazai egyetemre, médiához, kutatóhelyre eljuttatok egy levelet az Egely féle "élet/bio/vitalitás-energia mérőműszer" leleplezésével kapcsolatosan. Fordított pszichikai hatása és kizárólag a levegő mozgása általi működése miatt.

- Részt vettem a Szkeptikusok 1998,1999 és 2000-es székesfehérvári konferenciáján. Az 1999. 11. 13-i konferencián felszólalni kívántam a témában. Nem kaptam lehetőséget. Észrevételeimet írásban (5 oldal) osztottam ki a helyszínen a résztvevőknek. Az Egely vitalitásmérő leleplezése kapcsán Bencze Gyula (Szkeptikusok Társassága vezetőségi tag) fizikus ajánlása alapján , felkértem társszerzőnek Hraskó Gábort, hogy közös leleplező cikket jelentessünk meg. Hraskó Gábor szerint reménytelen a küzdelem Egely vitalitás mérőjével kapcsolatban, és nem vállalta a cikk megírásában a segítséget.

- 2002-2003. Az index tudomány rovatában folyó vitákban olyan adatok és kísérleti eredmények kerülnek még elő, amely még egyértelműbbé teszi állításaimat az Egely kerékkel kapcsolatosan. Az Egely kerék véglegesen és egyértelműen lelepleződött.

Iván Gábor"

Előzmény: JFEry (2489)
kutymu Creative Commons License 2003.07.17 0 0 2490
Benne leszel a TV-be? :-)
Előzmény: JFEry (2489)
JFEry Creative Commons License 2003.07.17 0 0 2489
nobozmög
Előzmény: Polgárelvtárs (2488)
Polgárelvtárs Creative Commons License 2003.07.17 0 0 2488
Iván Gábor kért meg, hogy tegyem fel nevében a következő közleményét;

Egely kerekét a parakutatók és amatőrök leplezték le.

X-Anák ATV, Vágó István a Szkeptikusok Társaságának Alelnöke vezetésével, a 2003.07.19-i műsorban várhatóan leleplezik Egely György vitalitásmérőjét. Lehet, hogy más tollával ékeskednek majd?

Vágó István meghívott az adás felvételére, majd visszamondta, miután elfogadtam a meghívást. A lemondó levél szerint, mintha a lemondás oka más témaválasztás lett volna. A műsor előzetese szerint viszont még is az Egely kerék a téma. A műsorban várhatóan olyan adatokkal és kísérleti eredményekkel fognak érvelni, amelynek felderítése személyemhez, mint a Para-Kutatási Tudományos Társaság egykori 13-as tagsági számmal rendelkező tagjához köthetőek, továbbá lelkes amatőr kutatókhoz, mint például Jankó Ferenchez.

Iván Gábor"

iorgu Creative Commons License 2003.07.10 0 0 2487
Kedvelem Egely Úrat, de én nem vagyok a klónja.
Szerintem nem írogat a fórumban.
Előzmény: Az Isteni Atom (2486)
iorgu Creative Commons License 2003.07.02 0 0 2485
Mi van. Mindenki nyaralni ment?
Én is megyek holnap. A tizedike körül jövök vissza.

VISZLÁT!

Előzmény: iorgu (2484)
iorgu Creative Commons License 2003.06.26 0 0 2484

iorgu Creative Commons License 2003.06.24 0 0 2483
Van Isten!!!
De mivelhogy nem volt elég az energiám nem bírtam még bebizonyítani a forgatási tudásom.
iorgu Creative Commons License 2003.06.22 0 0 2482
Itt a nyár!!!
JFEry Creative Commons License 2003.06.18 0 0 2481
A légpuskás talin, ebből lőttünk szét vagy 12 teli dobozzal!
Nagyon látványosan pukkan szét!
Előzmény: iorgu (2475)
mmormota Creative Commons License 2003.06.18 0 0 2480
Mivel látom, hogy hozzászólásom egy ennyire alapvető dologban, az alkoholmentes sör kérdésében nem volt kellően világos, szeretenék pontosítani.

Pfuj.

Előzmény: iorgu (2479)
iorgu Creative Commons License 2003.06.18 0 0 2479
Jó válasz. :-D
Előzmény: JFEry (2478)
JFEry Creative Commons License 2003.06.18 0 0 2478
Ugyan az mint a tyúk, és a tyúkól közt.
Előzmény: iorgu (2477)
iorgu Creative Commons License 2003.06.18 0 0 2477
Mi a külömbség fúj és fújol között?
Előzmény: JFEry (2476)
JFEry Creative Commons License 2003.06.14 0 0 2476
A szél szokott fújni!
Előzmény: mmormota (2473)
iorgu Creative Commons License 2003.06.14 0 0 2475
legyen Soproni Ászok
Előzmény: mmormota (2473)
JFEry Creative Commons License 2003.06.14 0 0 2474
mail?
Előzmény: mmormota (2473)
mmormota Creative Commons License 2003.06.14 0 0 2473
Fuj.
Előzmény: iorgu (2472)
iorgu Creative Commons License 2003.06.14 0 0 2472
Há léhét akko' alkoholmenteset... :-)
Előzmény: mmormota (2471)
mmormota Creative Commons License 2003.06.14 0 0 2471
Én is szeretném látni a csodát!
Utána meg kollektíve sörözhetnénk egy jót. Ha sikerült, azért, ha nem akkor meg azért... :-)
Előzmény: JFEry (2466)
iorgu Creative Commons License 2003.06.14 0 0 2470
Én most lelépek (az internetről). Hívj fel!
Előzmény: JFEry (2466)
iorgu Creative Commons License 2003.06.14 0 0 2469
Még az: aura színe; intelligens fejforma; nyolcas körbefogás; agyféltekék kiterjesztése ...
Előzmény: JFEry (2466)
iorgu Creative Commons License 2003.06.14 0 0 2468
Észre kell venni a felszinén mozgásokat.
Látsz egy ívet megidulni az egyik irányba akkor egy-két másodpercre abba az irányba kezd fordulni(indul meg).
El kell tudni képzelni, hogy a másik irányba nagyobb ellentétes(mert én az óramutató járásával egyezőbe szeretem forgatni) ív belekap a kerékbe.
Van amikor fölötte halad az "ív" olyankor elsiklik.
Fel kell lazítani azt. Ha valahol a kívánt ellentétesen "akarna" megindulni akkor egy másik helyen kell kezdeni (az "ív beállítást").
Ha sehol akkor jön a "billentés" és "szívás".
El kell tudni képzelni a forgás irányát. A tárgyaknak van egy bizonyos tudatosságuk.
Ez még nem a telyes leírás; majd folyatatom.
Előzmény: iorgu (2467)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!