Az nem baj :) De igazad van, ezért pontosítok: a No Prayer egy remek album volt, de nagyon hiányoltam a 8-10-15 perces számokat. A Fear of the Dark-ról a címadó dalt leszámítva nem nagyon maradt meg sok nekem, s Bruce visszajövetele sem lökött olyan rohadt nagyot a csapaton. Tévedés ne essék, baromi jó koncerteket adnak meg minden, de maradandót (régi maidenes vonalzóval mérhetőt) már ők sem alkotnak.
Hihetetlen, hogy egyetlen részletből, amiből egyébként kábé lófasz sem hallatszik, máris megállapította itt mindenki, hogy az egész új lemez szar lesz.
Előbb-utóbb a megadeth-nél is beáll a hullamerevség, ez ellen nincs mit tenni. Mustaine - bármennyire is kreatív volt régen - ma már sehol nincs, nem is kell tőle különösebb attrakciót elvárni. Hiába a sok tagcsere és vérfrissítés, ha maga a mester az aki nem engedi a többieket érdemben szóhoz jutni a dalszerzésben. Nekem is az UA jutott az eszembe a nóta hallatán. Ráadásul annyira sz@r stílusban vernyog Mustaine is, amennyire csak lehet. Az Iron Maiden is tök lapos lett '90 után, pedig ott '98 óta 6-an hegedülnek egyszerre, nem 4-en.
A legnagyobb gond nem is az, hogy nem tud karakteres, ötletes dolgokat felmutati hanem az, hogy még a régi szintet sem hozza. Mostani munkásságához képest még a Killing is megérdemel számonként legalább 1 grammy-díjat. Az Endgame is legjobb esetben egy fél So Far-ral ér fel.
kíváncsi vagyok ki mit szól a hivatalos honlapon az új szám egy részletéhez, ami a never dead játékhoz készült... hát, eléggé semmilyen így elsőre... már ami persze kivehető belőle. de kicsit olyan érzésem van, ami volt a a sudden death hallatán. darálás, darálás bele az éterbe jó sok koncepció nélkül...
Dave IS jól szólózik, ez nyilvánvaló, az se lenne baj, ha többnyire ő nyomná. Talán meglepő, de nem így van. Ő szólózik kevesebbet Marty érkezése óta. A srácoknak pedig mindig is volt terük kibontakozni, akinek meg nem, az nem is volt baj. Továbbá lehet keresgélni a neten, Friedmannak volt pár saját blokkja régen.
Tegnap hallgattam Drover szólólemezét. 10-ből 5 feldolgozás, az Al Di Meola is jól sikerült, még ha lassan már elcsépelt is. Maga a zene még nem elég kiforrott, de bőven hallgatható, jó kis lemez.
Mit nem lehet ezen érteni? Ha Dave szerint is Broderick A szólógitáros, akkor egy metál zenekarban miért ne villanthatna akkorát, amekkorát a tehetsége alapján megérdemelne. Persze nyilván egy 70 perces műsorba nem fér bele több perces önálló szólólehetőség, de hogy az egész koncert alatt inkább úgy tűnt, hogy Mustár A gitáros, az már eléggé zavaró. Amúgy meg elég baj az, hogy annak idején Friedman sem kapott ilyen lehetőséget, nagy hiba volt Dave részéről. Mert végül is az is a banda fényét emelte volna. Egyszerűen arról lehet szó, hogy Mustaine nem bírja elviselni, hogy zenekaron belül valaki jobb gitáros nála, és ezért nem engedi élőben annyira kibontakozni, hogy ez mindenki számára nyilvánvalóvá is váljon. Butaság.
jajmár! ez lesz a 13. nagylemez, nem érted te ezt! :-D :-D egyébként még azt sem zárom ki, h amennyire egoista, pont az 50. születésnapján azaz szeptember 13-án fogja megjelentetni, sőt még talán az album címében is lesz utalás erre e varázslaots, szerencsés/szerncsétlen számra.
amúgy, igen. sajnálom én is, h nem hozza vissza a CTE-YOUT-CRYPTIC vonalat kicsit sem. legalább is a nyilatkozatok alapján. nekem nagyon tetszik azt endgame, meg minden, de szerintem egy kicsit unalmas lenne az UA-ENDGAME után egy újabb, hasonló stílusú album. na, mindegy, nem kell itt még temetni, elkeseredni, lehet simán jó lesz.
A '97-es PeCsa bulin minden tag külön nyomott egy pár perces szólót. Dave szólója volt a legkevésbé érdekfeszítő, de hát az akkori felállásnál ez egyáltalán nem lepett meg senkit sem a közönség soraiban.
"Ehhez képest nem nagyon engedte villantani Brodericket az áprilisi Arénás bulin."
Ezt már nem először olvasom a topikban, és nem is értem, hogy merül fel egyáltalán. Mit vártál? 10 perces külön gitárszólót Broderick főszereplésével? Ilyen Friedman ideje alatt sem volt egy Megadeth koncerten. Broderick pont annyit szerepelt, mint amennyit mondjuk Friedman szerepelt volna.
Gitárosként hogyan dolgozol együtt Chris-szel, téged is pörget a játéka?
"A frappáns válasz az volna, hogy övé az összes meló, nekem meg a szórakozás marad. De ez valahogy épp fordítva működik, mert én vagyok az, aki a ritmusozás terhét cipeli. Chrisnek a szólózás terén vannak kiváló képességei. Engem inkább a hasznosság jellemez, mindaz, amit odateszek alap gyanánt. Manapság, ha eljön a szóló ideje, inkább Chris alá dolgozom, különösen ha egy nehezebb ritmustéma megy a szóló alatt, mert az az erős oldalam."
Ehhez képest nem nagyon engedte villantani Brodericket az áprilisi Arénás bulin. A ritmusozásról mondottak egyébként helytállóak.
Itt viszont nyoma sincs annak - még utalás szintjén sem -, hogy Marty partizánakciója lett volna a Risk. Pedig simán rákenhette volna, ezt nem tiltja a megadeth-etikai kódexe. (sőt)
Nem tudom, hogy erre gondoltál-e, de azért ez elég beszédes részlet a napokban tárgyalt témáról:
És mi a helyzet a Megadeth két ellentmondásos lemezével, a Riskkel és a The World Needs A Heróval?
Azt hiszem, a Risk remek Dave Mustaine szólóalbum lehetett volna. Nagyon keményen dolgozott rajta, és szerepelt is ott néhány óriási dal. Nem Megadeth néven kellett volna megjelentetni, és akkor egyből mindenki máshogy áll hozzá… A The World Needs A Herónak pedig megvoltak a maga pillanatai, akadtak rajta erős nóták – például a Dread & The Fugitive Mind –, de összességében nem állt össze, mert az akkori felállás egyszerűen nem bizonyult elég erősnek. Nem volt meg közöttünk az a kölcsönhatás, ami révén kihozhattuk volna a maximumot az ötletekből. Persze nem tagadom meg ezeket az albumokat, hiszen mindkettőnek fontos szerepe volt abban, hogy a Megadeth utána el tudott jutni a következő szintre.