Keresés

Részletes keresés

BELABACSI Creative Commons License 2020.09.24 0 10 205714

Én arra reagáltam, hogy kb." hülyeség ezeknek szurkolni". Szót sem ejtettem arról, ki hova megy ki vagy nem megy ki.

 

Ez ma az Újpest, ha teszik, ha nem. Még csak elgondolkodni sem tudok rajta, szurkoljak ezeknek, vagy sem. És nyilván nekem is tele van a hócipőm, sokszor úgy érzem, hogy nincs semmi értelme, de azért mikor játszanak, mégse tudok mással foglalkozni. Ma is látom minden meccsünket és ma is izgulok rajta, bármit mondtam az előző meccs után.

 

Engem azért ki lehet rángatni, ha ritkán is. Volt néhány évtized, mikor egyszer sem hiányoztam, semmilyen ürüggyel, légyen az bajnoki, kupa vagy akár edzőmeccs. Ifimeccseket néztem, tarcsit, ma meg az un. profikat is nagyritkán. Ettől még el nem tudom képzelni, hogy ne érdekeljen, hogy ne legyek egy meccstől ideges, vagy feldobott. És biztos vagyok benne, ha ma lennék fiatal kijárnék. Nem ennek a garnitúrának sikerült leszoktatni a minden heti meccsre járásról, a béreltvásárlásról. Egy öreg faszi mint én, kevésbé toleráns a mások hülyeségével szemben, egy fiatal sokkal több dolgot el kell viseljen és el is visel. Én biztosan úgy voltam vele. De, ha valaki már tíz-húsz-harminc évesen sem veszi komolyan a dalokat amiket énekelt a hűségről, ami az erőnk, akkor ott nem csak a focinkkal van baj. A divatdrukker nálam nem komolyan vehető.

 

Majd, ha valaki leteszi azt a mennyiséget ami én letettem kijárásban (volt, hogy a kerékagyig behavazott Üllőin, mentünk meccsre csúszkáva a kocsival a hóban, még jó, hogy egy kocsi sem volt ami szintén olyan hülye, hogy olyan időben az utakat járja és mikor kiértünk a Szőnyire, mégis összejöttünk vagy ezeren, pedig szinte reménytelen volt, hogy akkor meccs legyen és nem is volt végül), és szurkolásban, akkor felkérdezhet, hogy ki mit is tette le az asztalra. Ha miden elérhető távolságban élő, ötven alatti UTE-fan, csak a felét abszolválná annak a mennyiségnek kijárásban és szurkolásban amit én abszolváltam, akár csak a Törő utáni korszaktól (hogy ne azt mondjam, mikor sokszor voltunk bajnokok), az utolsó bajnoki címünk + tíz év utáni időszakig (akkor már csak kétszer voltunk bajnokok és sokszor alig fértünk be a tízbe, vagy be se fértünk), akkor ma kicsi lenne a stadion és hangorkánnal fogadnánk minden ellenfelünket, mint anno a maikat. Pedig az se volt egy kifejezetten dicső időszak.

 

És akkro az egyéb támogatásról nem is beszéltünk.

BOLDOG ÚjPESTET!

 

Előzmény: maribor (205710)
Miller a sör Creative Commons License 2020.09.23 0 0 205713

Évek-óta nem hordjuk, utoljára a DVTK elleni kupadöntőre vittük.

Előzmény: maribor (205708)
Miller a sör Creative Commons License 2020.09.23 -7 0 205712

Mert az, hogy néhány percig bosszankodom a tévé előtt nem ugyanaz mint amikor szerdán meló után elindultunk Genfbe a Servette ellen!

Miller a sör Creative Commons License 2020.09.23 -7 0 205711

Hangzatos, nagy szavak Bélám....

De mond csak, mikor is voltál utoljára meccsen? Mert ha jól olvaslak itt olyan 15-20 éve már te sem jársz ki hosszú évek-óta.

Előzmény: BELABACSI (205709)
maribor Creative Commons License 2020.09.23 -2 7 205710

Mas nem meccsre menni, es mas nem drukkolni. En ket evesen kezdtem, ottvoltam 40 evet majd minden kilometerkonel. De nincs az az Isten, hogy engem valaki kirangasson a Megyerire.

Előzmény: BELABACSI (205709)
BELABACSI Creative Commons License 2020.09.23 -1 10 205709

Én mindenesetre három évesen kezdtem és ma is izgulok egy Újpest meccsen, ma is bánt, ha vernek, és örülök, ha mi ütünk meg valakit. Nem mérlegelek, nem teszem az eredménytől függővé, ma is szurkolok az Újpestnek. És az így lesz halálomig. Ez az egy biztos. Semmihez, még egyszer semmihez nem lehet olyan hűséges egy férfi, mint a csapatához.Nem a belga a csapat. Az sokkal több a belgánál, aki ma van, holnap nincs. Vele aztán nem baszik ki aki az eredmények, vagy a címer miatt mostanában leszarja az Újpestet, nem "tud" szurkolni az Újpestnek. Sokkal inkább az Újpesttel, meg magával.

 

 

 

 

maribor Creative Commons License 2020.09.22 0 0 205708

Alcohholics drapit leszedted, miiii?

Előzmény: Miller a sör (205707)
Miller a sör Creative Commons License 2020.09.22 0 1 205707

Baszki álltam a Kisvárda ellen a kongó B-teraszon a tűző napon és azon rágódtam, hogy miért én vagyok a barátaim közül az utolsó hülyék egyike aki még kitart? Az állandó törzshelyünkön körbe nézve három ismerős arcot láttam, pedig egykor 20-25 ember állt mindig együtt. Szóval fogtam magam és haza indultam szépen, mint utóbb kiderült nem is vesztettem semmit, maradt a 2-4.

Előzmény: Skywalker. (205706)
Skywalker. Creative Commons License 2020.09.22 -8 1 205706

hát kábé... és ENNEK képtelenség szurkolni, meg hát hülyeség is :(

Előzmény: Miller a sör (205705)
Miller a sör Creative Commons License 2020.09.22 -9 3 205705

Akár igazad is lehetne HA néhány éve egy amerikából hazatelepült faszi, háta mögött két Pizza Huttal meg egy cukorkás hálózattal csapatában egy halom magyar játékossal és egy-két valóban minőségi légióssal nem nyert volna bajnokságot.

Mi nem volt meg ebből a belgának is mint lehetőség? Talán csak az akarat, az utánpótlás, és a megfelelő tanácsadók.

A belgától semmit sem várhatunk, soha nem fog valódi pénzt befektetni, és soha nem fog eladni minket, mert egyik sem érdeke. Szép lassan elfogyunk a lelátóról, a csapat zuhan egy-két osztályt és egy szép napon lehúzza a rolót eltakarodik a vérbe, mi meg újra kezdjük a Blasz egyben....viszünk legalább egy kis életet a pályákra mint az 1860 a bajor falvakba.

Előzmény: polovcev (205704)
polovcev Creative Commons License 2020.09.22 -1 7 205704

Értem amit mondasz, át is érzem, de nem értek egyet. 

 

 

Valóban a tulajdonos és a stáb feladata a pénzügyek megteremtése és kihasználása. Fogalmam sincs mennyi pénze van a belgának, de egészen biztosan nem Abramovics vagy katari sejkek nagyságában mozog. 

 

Tény, hogy rengeteg nevesincs, középszerű labdarugó megfordult már nálunk és ez egy darabig valószínűleg így is marad. Lehet morogni, hogy miért nem költ százmilliókat játékosokra, de nem hiszem, hogy az megérné neki.

Egyrészt nyilvánvaló, hogy a Duchatelet család rosszúl mérte fel a labdarúgást, mint befektetést. Az eredeti terv, hogy vásárolnak több klubbot, majd ezek között mozgatják a játékosokat, biztosítva a folyamatos játékot és fejlődést, alapjában nem rossz. Ezt csinálja a City csoport és a Red Bull is, csak jóval magasabb szinten. A gond ott van, hogy nyilvánvalóan nem értenek/értettek a focihoz a stábjuk pedig vagy rosszúl lett összeválogatva, vagy színtén külsősökből állt. Ennek ékes bizonyítéka, hogy mára csak a jelenleg Regionálligában szereplő Jena és az Újpest maradt az ő kezükben.

 

Másrészt viszont erősen kérdéses, hogy megérné-e a belgának valóban komoly összegeket befektetni a játékos állományba. A Fradival mára lehetetlen versenyezni és a Vidi/Felcsút kettős is komoly lépéselőnyben financiálisan. És itt nem csak Tao-ról, ajándék stadionokról és akadémia beosztásokról beszélek, hanem a szponzor kérdésről is. A multik vagy nem fektetnek sportba, vagy pedig helyi csapatokat favorizálnak. A nagy magyar cégek, nyomásra vagy sem, de a már említett hármas mellé álltak be, mert számukra a politikai kapcsolatok ápolása szempontjából ez volt a logikus döntés. Egy kisbefektető számára viszont a labdarúgás tűlságosan ingoványos talaj lett. Sokkal inkább megéri egy elsőosztályú röp- vagy vizilabda csapat mellé beállni. Kevesebb pénz befektetésével is jobban szem előtt vannak és ezek a sportok még viszonylag tiszták maradtak. 

 

 Feltételezem, hogy folyamatosan keresnek új szponzorokat, legalábbis ez lenne a normális. Emellett bevételi szinten csak a Merchandise, a jegyek, a tv-s pénzek és a liga által osztott "jutalékok" állnak. Ez utóbbi kettő érinthetetlen és befolyásolhatatlan. Maradnak tehát a jegyek és a mezek. Szerintem pedig itt van az igazi probléma. Ezen bevételek optimalizálásához nem csak eredmyényekre van szükség-bár baromira segítene- hanem átfogó kommunikációs és marketing stratégiára is. Nekünk pedig olyan vagy nincs, vagy pedig tökéletesen eredménytelen.

 

Mondok egy példát is. Van egy youtube csatornánk, de alig van rajta tartalom. Bemutatni az új játékosokat jó ötlet, de akkor illene ezt következetesen csinálni, nem pedig megfeledkezni az újonnan érkezők feléről. A meccs utáni sajtótájékoztatókat színtén fel kellene tölteni. Az a legkevesebb, hogy láthatjuk-halhatjuk az edzők véleményét és röhöghetünk a hülye újságírói kérdéseken. 

Felrakhatnának egy-két edzést is, néhány kérdéssel a játékosokhoz. Ennyi. Nyugodtan megvághatják, hogy csak a hajtást lássuk nem pedig alötyögést. Azt autómatikusan odaképzeljük amúgy is.

 

 

"

A győzelem kiváltotta öröm, elégedettség, a sikerélmény meghatározza a közönség létszámát és habitusát"

 

 

Ebben abszolút igazad van, ugyanakkor az olyan szurkoló, aki nem jár ki, nem nézi a tv-t, nem vesz sálat és nem tesz semmit a klubért, az miért reklamál? Nyilván nem arról beszélek, hogy álljunk össze és kezdjük el szponzorálni a klubbot, de valamiféle aktivizmus azért elvárható. Ugyanaz, mint a politika esetében. Aki nyavajog, de sem szavazni, sem demonstrálni nem hajlandó és még a falusi képviselő testületbe sem kíván beülni, az inkább hallgasson. 

Olykor felhozom példának az 1860 Münchent, akik szintén évekig erőlködtek a másodosztályban, folyamatosan a keret tudása alatn teljesítettek, majd mindjárt két osztályt estek lefelé. Ez négy éve történt. Ennek ellenére a szurkolók a csapat mögött álltak. Múlt hétig sikerült eladniuk majd 10 000 darab éves bérletet, holott még az sem biztos, hogy ki lehet menni a stadionba. Mindezt egy olyan csapatnál, amely kétszer nyert kupát és csak egyszer bajnokságot, még a 1965/66-os idényben. Arról nem is beszélve, hogy a német harmadosztályban mutatott játék inkább harcos, mintsem szép.

 

Mindezzel arra akartam utalni, hogy nem szükségszerű, hogy egy egyesület elveszítse a szurkolóit, mert éppen rosszul megy a szekér. Könnyű egy csapat mellé állni, amikor sorra nyernek mindent. Divatdrukkernek lenni nem kihívás, de nem minden csapat Real Madrid vagy Juventus amely évtizedeken át képes domináns szerepet betölteni.

 

 

Előzmény: ligula (205696)
Skywalker. Creative Commons License 2020.09.22 0 0 205703

valahol olvastam, hogy az ajándékboltban dolgozó kislány is fradista

ez igaz lehet?

 

Előzmény: ligula (205696)
Skywalker. Creative Commons License 2020.09.22 -4 1 205702

ez biztos

ettől függetlenül komplett idiótának és áldozatnak érzem magam, amikor képes vagyok szurkolni ennek az egész rémségnek, ami most a klubunk helyén van

Előzmény: sárfi (205701)
sárfi Creative Commons License 2020.09.22 0 4 205701

Valahogy megértelek, de mégsem jó ez így. Anno fociztam az edzők előtt és 3000 szurkoló előtt is (NB2) és tudom, hogy mit jelent a 3000 szurkoló.

Előzmény: Skywalker. (205700)
Skywalker. Creative Commons License 2020.09.22 -4 2 205700

senkinek

elvileg az Újpestnek, de a jelen állapot mellett ez egy képtelenség, mert nincs csapatunk, nincs címerünk, nincs táborunk, a világon semmink sincs és az is csak fogy, nap-nap után

inkább csak nevetek az egészen és alig várom, hogy végre vége legyen...

nyilván, ki tudok találni magamnak toposzokat, amik mellett beadom magamnak, hogy képes legyek szurkolni (kiesés elkerülése, ftc ellen stb) de már egyre nehezebben megy

Előzmény: sárfi (205699)
sárfi Creative Commons License 2020.09.22 -1 4 205699

Nem értelek !  Akkor Te most kinek szurkolsz ?  

Előzmény: Skywalker. (205698)
Skywalker. Creative Commons License 2020.09.22 -6 2 205698

SEMMI okunk szurkolni

Előzmény: sárfi (205697)
sárfi Creative Commons License 2020.09.22 0 4 205697

Mindegy, hogy hogyan cukrozzuk, szurkolás nélkül s-art sem ér az egész. Előre kellene nézni nemcsak hátra felé, mert ez így nem lesz jó.

ligula Creative Commons License 2020.09.22 -3 3 205696

Jaj, ezt ne. Hogy igazold le a belga helyett, meg " toljál bele te, évi egy milliárdot", ezeket és az ehhez hasonló szövegeket hagyjuk már. Nem Miller dolga ez. Meg nem a többi szurkolóé. Ez a tulajdonos, befektető és a szakmai stáb feladata. Biztosítani a forrásokat, megteremteni a megfelelő körülményeket és felkészíteni a csapatot.

 

A szurkoló kimegy a meccsre és győzelmet vár. Ez a lényege, erről szól az egész: legyőzni az ellenfelet. A győzelem kiváltotta öröm, elégedettség, a sikerélmény meghatározza a közönség létszámát és habitusát. Ha a sikerélmény elmarad, a közönség létszáma tartósan lecsökken (és sajnos, eleve nem volt igazán sok, de a mainál mindenképpen több).

 

Jelenleg az a helyzet, hogy a belga, most már évtizednyi működése alatt szétverte az újpesti szurkolói kultúrát, és a klubot, a hagyományait semmibe véve méltatlanul kezelte.  Kezdte az első osztályra alkalmatlan, vagy éppen megfelelő játékosok sokaságának igazolásával. Belga, afrikai, szerb, ingyen igazolható, sehova nem kellő, örök tehetségek és vándormadarak csapata lettünk. Bele őrül az ember, ha látja ezt a sok szerencsétlent Törő, Nagy Laci, vagy a Véber Gyuri (és itt most legalább ötven kiváló játékost írhattam volna) mezében szaladgálni. Véber bemelegítése százszor szórakoztatóbb és élvezetesebb volt mint ezeknek a játéka, aki látta tudja mire gondolok. Még 20 évvel ezelőtt is, egy Bende jobban feltalálta magát a kapu előtt mint az a sok balfék akit idehoztak. Volt nem egy bekkünk akinek eredményesebb volt náluk. Persze tudom, volt egy Bardhi, meg volt Nego, Diagne és még 2-3 ügyesebb ember is a sok selejt között. El is adták őket amint lehetett.

 

A belga eltűnése hónapokra, átigazolási anomáliák, soha pályára nem lépő játékosok, kizárás a nemzetközi kupaszereplésből, a szurkolók vegzálása, a címerbotrány, kibékíthetetlen ellentét az anyaklubbal, (ami az MLSZ-el együttműködve mentett meg a megszűnéstől és BLASZ-tól), jelentéktelen utánpótlás, a régi fórumunk lezüllesztése klubházi emberekkel, fradista ügyvezető (!)... Elég ennyi?

 

Ennek szurkoljál tiszta szívvel? Nem ebbe szerettünk bele. Ez a Vasas-szint, Az Újpest az új Vasas.

 

 

Előzmény: sárfi (205694)
Afassa Dapapi Dapov Creative Commons License 2020.09.22 -1 0 205695

Ha már Miller leigazolja Suárezt, akkor Szalait is visszahívhatná a nevelőklubjához.

Elférnének Nistelroy mellett.

Előzmény: sárfi (205694)
sárfi Creative Commons License 2020.09.22 -1 3 205694

Rossz a hozzáállásod ehhez, nem egy hullámhosszon vagyunk most. Szurkolás nélkül nincs csapat és nincsen jobb eredmény, ha még magyar játékosokat vársz, akarsz látni, akkor ha kiesünk az NB 2-be nézheted Őket. Ez már nem a 70-es évek mikor csak MAGYARok voltak. Egyébként most Suarez szabadon igazolható, hát tegyél róla. hogy ide kerüljön.

Előzmény: Miller a sör (205692)
BELABACSI Creative Commons License 2020.09.22 -2 5 205693

"Mindig veletek leszünk,

 Sose hagyunk egyedül,

 ..........."

 

ISTEN ÓVJA A MENNYEI ÚjPESTET!

Miller a sör Creative Commons License 2020.09.21 -8 4 205692

Remélem ezt a faszságot nem te írtad. Mintha bármi is múlna a szurkolókon, bármikor. Pont a példaként lebegtetett Fradi bizonyítja hétről-hétre, hogy kurvára mindegy, hogy tízezren vannak a lelátón van 643-an.

Hiányolják a nézőket Újpesten. Erre a szarra minek mennénk ki? Idén kint voltam a Budafok meg a Kisvárda ellen, köszi szépen, elég is volt. Majd ha nyernek néhány meccset akkor megint kimegyek. Aki a nagyon szarnál kicsit jobb volt azt eladta a belga, hoz majd néhány nevesincs balkáni gecit akikkel legalább darabra megvagyunk. Eközben a magasztalt fradi a fentről nyitott költségvetésével azt vesz meg a Lajtától keletre akit csak akar, ezekkel akarsz te pariban lenni? Mindent elmond rólunk, hogy Simon a példakép, a húzó ember....Atyaég, Móci jó srác, igazi Újpest drukker de ha régen volt is benne valami, az benne is maradt a folyamatos sérülések miatt . Ki a fasz harcoljon az Újpestért? Valamelyik szerb  nulla aki tavaly még a makedón kettőben játszott, jövőre meg visszavonul?

Előzmény: sárfi (205690)
wizardry8 Creative Commons License 2020.09.21 -3 2 205691

Azért a szívet elég nehéz belekeverni manapság.

Mint a sok zöld aki fradi szívről beszél. Közben van egy magyar nevű játékos a csapatukban, valami Tökmag. De az is fekete?

Előzmény: sárfi (205690)
sárfi Creative Commons License 2020.09.21 -4 8 205690

Ezt írták !!!!!  Pénz nélkül a foci nem eredményes foci.. Újpesten most nincs sok pénz, csak hitegetés van. Persze van olyan, amikor pénz nélkül is kialakul egy hiteles, hűséges, akaratos, kemény csapat, de ehhez sok mindennek kell egyben lennie.. A szurkolók hol vannak? Nincsenek.. Mert hitük sincs.. Hogy legyen akkor a játékosoknak? Hol vagytok, basszátok meg??? Ja, a címer? Most ha ez a probléma, akkor nem vagy újpesti, pont emiatt kellene kitartani.. Amikor jól játszik az Újpest, akkor az egy Fradistának is szimpatikus tud lenni, mert ebben van szív.. De az Újpestben régóta nincs ez meg.. Nem is igazi ellenfele a Fradinak, csak egy-egy meccsig, de azokban is rendre alulmarad.. Siralmas. Gyerekek, ébresztő!! Fogat összeszorítani és harcolni az Újpestért bazdmeg!!

Majdazidèn Creative Commons License 2020.09.18 -1 2 205689

https://m.youtube.com/watch?v=iFgg8CtnlWc

 

Nézzètek Pajot!

Ez a szutyok,csalò szerb szòl be a szurkolòknak,ùgy,hogy elötte viccelôdik,gunyolòdik az Ùjpesten!!

Nem Pajó!Nem az a baj,hogy ilyen szurkolòink(is)vannak,hanem,hogy ilyen SENKIHÀZI jàtèkosaink,mint Te!

TAKARODJ Ùjlestrol a szerb ‘spanjaiddal’egyutt!!

Megyisztulàst VÈGRE ÜJPESTRE!!!!

M.Silenus Creative Commons License 2020.09.18 0 1 205688

Jó játékos nem fog érkezni, max szabadon igazolható selejt. A klub épkézláb játékosnak nem vonzó, a belga szisztematikusan leépítette a nimbuszt. Anno Radó is úgy fogalmazott az Újpest nem lenne előrelépés neki, más kérdés hova jutott azóta, de az a kiszólás akár fordulópontként is felfogható, fiatal, magyar játékos csak akkor kerülhet ide, ha ki selejtező más, és senkinek sem kell, pl tavaly Bacsa... 

Előzmény: sárfi (205686)
ligula Creative Commons License 2020.09.18 0 2 205687

Csodálatra méltó a naivitásod ennyi belga év után.

Előzmény: sárfi (205686)
sárfi Creative Commons License 2020.09.18 0 0 205686

Szeptember 22-ig még jöhet egy pár jobb játékos, ha nem akkor cumi.

Egyszer volt Budán Creative Commons License 2020.09.17 -2 0 205685

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/torokorszag-ujabb-ujpest-jatekost-szerzodtetett-a-goztepe-hivatalos-2784333

 

 

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Obinna Nwobodo távozik a klubtól, és a török élvonalbeli Göztepében folytatja a pályafutását.

Előzmény: Seejay (205682)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!