Keresés

Részletes keresés

provitamin Creative Commons License 2003.10.02 0 0 3647
Ne aggódj hogy átlátszónak tünik.
Magasról leszarják. Szabályok szerint dolgoznak és ha beadod, hogy változott az egészségi állapototd, akkor kénytelenek újra sorozni. Ez van.
Előzmény: dancsiX (3646)
dancsiX Creative Commons License 2003.10.02 0 0 3646
Először is köszi szépen az infokat.
Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy hogy adjam elő ezt a hadkieges bejelentést?
Egyrészt úgy be kell jelentenem, hogy abbahagytam a posztgradot; meg persze sajnálattal közlöm, hogy legutóbbi sorozásom óta változás állt be egészségi állapotomban és jelenleg is kezelés alatt állok.
Nem túl átlátszó ez így???
Üdv,
DancsiX
Előzmény: hade21 (3644)
a1234567 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 3645
Sziasztok,

kérem aki tud segíteni....

Mi van akkor ha nem veszem át az értesítőt kétszer ? Szabálysértési eljárás indul ? Mennyi szokott lenni az összeg ?
A következő értesítés mikor jön ?
Ha arra elmegyek ér e valamilyen hátrányos megkülönböztetés ? Tudják e , hogy az előzőt nem vettem át ? Külön lógos csoportba hívnak be vagy pedig a rendes következő csapattal ?

Előre is köszönöm a válaszokat

Előzmény: hade21 (3643)
hade21 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3644
Az orvosi papíros fejtegetésed helyes, be kell jelenteni mielőbb, hogy megváltozott az állapotod stb.

Az elfelejtésre próbáltam én is játszani, de nálam mindkét suli esetben résen voltak, a halasztás lejárta előtt ők jelentkeztek (bár ahogy írtam a mostani még csak spekuláció).
Szerintem ne "sumákolj", nekem nem jött be. Menj elébe a dolgoknak!

Előzmény: dancsiX (3642)
hade21 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3643
Semmi különös, teljesen az én feltételezésemet erősítette meg!
Tehát, nem megtagadni kell az átvételt, mert arról a posta informálja a feladót, hanem nem kell átvenni! Ha csak értesítést kapsz (mert nem vagy otthon, vagy mondjuk a postás haver, és megkéred, hogy ne találjon otthon), akkor 10 munkanapod van, hogy átvedd a postán. Mivel nálam a feladó az értesítő cetlin nem szerepelt, így ha gáz van (meg akarnak bentetni, amiért nem jelntél meg a bevonuláson) azt mondanám, hogy 3 hétig itt-és-itt voltam, mire hazaértem a tájékoztatón szereplő 10 nap lejárt, gondoltam a postán már hiába keresném, ha olyan fontos, majd újra jelentkezik aki keresett!
Ilyenkor az értesítő is értelemszerűen nálad marad, míg ha bemész a postára, akkor elkérik tőled. Szóval még van is mit lobogtatni, hogy Te jóhiszeműen jártál el.
A jogász ezzel a fejtegetéssel egyet értett, és biztatott, hogy azt a "3 hetes távollétet" gondoljam jól át, nehogy hebegjek habogjak stb.
Közhellyel élve: aki időt nyer életet nyer!
Szóval ez nem arra garancia, hogy nem visznek el, hanem max egy lehetősége a halogatásnak, ha bejön egyáltalán.
Előzmény: provitamin (3641)
dancsiX Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3642
Hello,
szóval számíthatok a behívóra...ami nagy gáz. :(
Gondolom ebben az esetben már nem számít, ha van orvosi papírom. Jól gondolom?
Mit lehet tenni? Bejelentem a hadkiegen, hogy azóta változott egészségi állapotom és akkor újra soroznak és elméletileg leselejteznek?
Bár azt a kiskaput is meg akartam hagyni magamnak, hogy lapítok, hátha most nem tűnik fel nekik a dolog, majd csak a halasztás lejárta után.
Erről mi a tapsztalat?
Üdv,
DancsiX
Előzmény: Elm (3638)
provitamin Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3641
el mondanád hogy mit mondott a jogász, mire tudsz hivatkozni, hogy nem mész be a behívóra?
ha csak privátba megy akkor küld mailbe.
Köszi
Előzmény: hade21 (3640)
hade21 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3640
Nyugi Elm!

Mindenek előtt köszi a választ!
Tudom hogy a kettő nem ugyan az, mint írtam, sorozáson már voltam! A jogász "ismerős" csak arról tájékoztatott, hogy ha addig a bizonyos "1-től 3-éviggel" való fenyegetésig fajulna a dolog, akkor mit tehetek védekezésként, mire hivatkozhatok!
Arra próbálnék alapozni, hogy mire rájönnek, hogy nem vagyok ott, és elkezdenek hajkurászni, talán nyerek annyi időt, hogy egyéb kibúvót találjak.
Amúgy lehet, hogy ez meg lesz így is. Megnéztem a legutóbbi határozatot, amelyben 2003.11.30-ig szól a halsztás.
Mivel elvileg novemberben vonul a következő "turnus", valszeg a mostani levél nem erre fog vonatkozni, hanem a legközelebbire (május). Az sem lehetetlen, hogy a levélben az iskolával kapcsolatban kérnek valamilyen igazolást, vagy nyiltkozatot, hogy igen, elvégeztem, nem bocs még tart vagy ilyesmit.
Mivel 2 napja ezen emésztem magamat, úgy döntöttem, hogy átveszem azt a nyomorult papírt, legalább lássak tisztán. Ez a bizonytalanság sokkal rosszabb!

dancsiX
Engem nem zaklattak az iskolalátogatásival, se az első, se a második alkalommal, hanem amikor lejárt a halasztásm vagy annak környékén volt az idő, akkor kezdtek érdeklődni (lsd talán most).
HA valmi közbejön, vagyis mondjuk meghúznak és e miatt tovább tart, azt be kell ejelnteni. Hülye fejemmel ezt én most nem tettem meg.

ÜDv:
Há'de...?!

Előzmény: Elm (3639)
Elm Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3639
SOROZAS NEM EGYENLO A BEHIVASSAL.

Nemigaz, hogy allandoan keverik... meg az ugyved baratod is valszeg, ugyhogy kerdezz utana megegyszer. A hosszukas boritekban, mint elottem is emlitettek valszeg a "Tajekoztato" cimu kiadvany lehet, amelyben szolnak hogy ekkoresekkorra tervezik a BEHIVASODAT (NEM SOROZASODAT), jellemzoen egy-ket honappal a tenyleges behivas elott kuldik. Es csak hogy legyen konkretan mit keressen az ugyved barat: a sorozasrol logas szabalysertes, 100e hufos felso hatarral, a bevonulasrol logas buncselekmeny egytol harom evig terjedo szabadsagvesztessel.

Nem allitom, hogy a bevonulas megtagadokat bekoterezik, nem is hallottam ra meg precedenst, de azert nem olyan egyszeru dolog, feljelentes, birosag, per, macera, stb stb...

Kerdezd meg megegyszer. Persze, lehet, hogy O tudja jobban...

Előzmény: hade21 (3637)
Elm Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3638
Elvileg szamithatna, hogy mikor voltal a sorozason anno, de a "B" nem nagyon valtozott, ugyhogy 99% hogy nem fognak sorozasra hivni, ha majd eszreveszik a sulipapir hianyat. Gyun a behivo...
Előzmény: dancsiX (3636)
hade21 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3637
A kérdés nálam is hasonló, ha átveszem a levelet, többet fogok tudni!

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, pláne a Minutusnak! Nem szállnak rá nagyon ezekre az "ideges" paperekre? A "menekülők" fele ezzel próbálkozik!

Beszéltem egy jogásszal, hogy milyen követekzményekkel jár, hogy ha nem veszem át az értesítést. Azt mondta: "kezeljük TÉNYként, hogy nem veszem át!":o) Vagyis nem óvott ettől, hanem biztatot!
Szóval ha nem jelenek meg a sorozáson, elvileg értesítheteik ugye a zsarukat!? Ha meg is jelenek a súlyosabb következményeket (bírság, szab.vesztés) azért megúszhatom.

Még egy kérdés!
Ugye novemberben és májusban van bevonulás? Ugyanis lehet, hogy rosszul emlékeztem, és nem novemberben, hanem csak decemberben v. januárban jár le a halasztásom (majd otthon megnézem). Akkor a mostani levél lehet, hogy csak arról szól, hogy nyilatkozzak a suli befejezéséről (ami nem történt még meg)?

Köszi:
Há'de...?!

Előzmény: dancsiX (3636)
dancsiX Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3636
Hello,
a történetem a következő:
Az egyetem befejezése után voltam sorozáson, ahol B-t kaptam, de utána megkaptam a tanulmányi szolgálathalasztást is a posztgrad képzésre 2004 végéig. Viszont a PhD abbahagytam...most melózom, tehát valszeg kiszúrják, hogy nem küldök iskolalátogatásit okt.15-ig.
A kérdésem pedig, hogy ilyenkor újra sorozásra hívnak be, vagy rögtön bevonulnom kell???
A választ előre is köszönöm.
Üdv,
DancsiX
Elm Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3635
Ajanlom EZT a cikket azoknak, akik mindig azzal jonnek, hogy senkit sem keresnek a logasok miatt, merthogy a rendorseg korozesi honlapjan nincs fent ilyen:

"Közel harmincezer ember körözés alatt
Egy kisebb várost is kitenne azoknak a száma, akiket valamilyen bűncselekmény miatt köröz a rendőrség. Jelenleg összesen huszonhétezer elfogatóparancs van érvényben, ám a rendőrség honlapján alig hatszáz látható.
...
...tavaly összesen 43007 személy körözését rendelték el Magyarországon. Jelenleg 33 ezer körözés van érvényben. Ebből 27 ezret valamilyen bűncselekmény vélt elkövetője ellen, a többit eltűnt személyek felkutatása céljából adták ki.

"

(Persze nem allitom, hogy logosokat is keresnek, de nem elkepzelhetetlen)

ertettem Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3634
"Én mindenesetre nem tudtam volna ilyen fapofával végighallgatni ezt a sok szemétséget. Hol élnek ezek a barmok? A 60-as, 70-es években?? "
Szvsz ez csak a szokásos kemény fiús játék, nem kell komolyan venni, mégha fél év az életedből komoly dolog is(azaz csak tűnik). X éve csinálják, rutinból nyomják, hogy aki eléjük esik tapasztalatlanul, fiatalon, azt presszionálják. Sajnos a katonaság a kontraszelekció tipikus helyszíne, maradék alapon mennek oda az emberek(mert aki bármire képes az már rég otthagyta, tisztelet a kivételnek.) Tapasztalatom az, hogy már a 25 év alatti szerződésesektől se lehet semmi előrelépést várni e téren.

"Azért jó érzés azt tudni, hogy ez a sok léhűtő, ordítozó senkiházi, 2 év múlva már munkanélküli segélyen fog tengődni... :)) "
Ilyet másnak se kívánjál, ettől neked se lesz jobb, csak azt bizonyítod, hogy beférnél közéjük.

Előzmény: Ty Law (3628)
minutus Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3633
Igen, ez az lesz.

1. Be kell menned egy pszichiátriára és papírt kell szerezned, hogy engedélyezék az újrasorozásod.
2. Menj oda. Mondd: még nem voltál pszichiátriai kezelés alatt, de problémáid vannak. ErrQl igazolást vársz tQlük.
3.Nagyon fognak unni. Van egy szokványos kérdéssoruk, minden sorkötelestQl ugyanazt kérdezik. Ebben van egy kérdés: "Szokott-e gondolni az öngyilkosságra?" Persze a válasz. (Olvass addig József Attilát, hogy képben legyél) Lehet a többinél is kamuzni, de ez a legfontosabb.

Ezzel a papírral kéred az újrasorozásodat a hadkieg-en. Meg fogják adni. Ezzel nyersz 3-4 hónapot, addig gondolkozhatsz a folytatásról. Ha mázlid van, csak még egyszer el kell menned ugyanarra a pszichiátriára, ugyanazzal a panasszal és megvan az E.

Tapasztalatom a KisRókus kórház rendjén alapszik. Mért lenne máshol másként?

Előzmény: hade21 (3629)
ertettem Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3632
Gratulálok, még egy cukorseggű. :) Lesz kit hajtani majd munkatáborba! :)
Előzmény: SB_nagypapi (3620)
ertettem Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3631
Az hogy nem veszed át a te egyéni szoc problémád. Át nem vett boríték átvettnek minősül, az hogy nem voltál itthon sem mentség.

A hiteltörlesztés jó kérdés, nekem sorozáskor nem vették figyelembe(jobban kellett volna erőltetnem). Ha mégis behívó(és nem akarsz mást játszani) akkor menj be a Kiegre a hiteltörlesztés papírjaival együtt és kérdezd meg, hogy képzelik? 2 dologot ne engedj válaszul:
- szüneteltetni kell a törlesztést, mert a bank nem fogja.
- önkormányzattól segélyt kérni, mert annyit úgyse kapsz hogy fizesd a részleteket.
Persze valószínű hogy mindez annyit ér, mint csöcs a kanon.

Előzmény: hade21 (3629)
báliNT Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3630
Nem akarlak elkeseríteni, de ha boríték akkor értesítés a várható behívás idejéről. Ezt kb. az igazi nemzeticsíkos behívó előtt egy, esetleg kettő hónappal szokták küldeni.
Előzmény: hade21 (3629)
hade21 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3629
Jó Reggelt Mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni!
Még '98 áprilisában voltam sorozáson (a szokásos "írnok" beosztás, akkor még Miskolci lakosként szabadszállási v budapesti szolg.hely). Azóta ilyen olyan indokok miatt mindeféle halasztásokat kaptam, a legutóbbit idén novemberig. (1 diplomához nyelvvizsga, 2x1 év egyéni szocprobléma, majd 5x1/2 másoddiploma (ami végül még nincs meg, de "elfelejtettem2 erről a hovédséget értesíteni)).
Szóval már 4 éve bp-en élek, tavaly decemberben már bejelntett lakosként. A Honvédséget nem értesítettem a lakcím változásról, mivel a régi címemere érkezett leveleket is megkapnám, gondoltam felesleges felhívhi a figyelmüket magamra.
Ennek ellenére hétfőn egy értesítés fogadott, miszerint tértivevényes levelem érkezett, feladó nem volt feltüntettve.
Gyanút fogtam, ezért a postára nem én mentem el, hanem a barátnőm, meghatalmazást direkt nem vitt, csak megtudakolta, hogy kitől jött a levél. (Ha én mentem volna, és meglátva a feladót nem veszem át, akkor úgy tudom, a visszaigazoló szelvényre ráírják, hogy "megtagadtam az átvételt"). A feladó a Honvédség.

Szerintetek mit rejthet egy tőlük érekzett hosszúkás boríték?

Mivel már (5 és fél évvel ezelőtt) lesoroztak, lehet, hogy egyből a behívó, akár novemberre?

Elvileg 10 napom, van, hogy átvegyem a Postán, ha nem vszem át, akkor "nem kereste" megjegyzéssel vissza a feladónak. Erre én bármikor mondhatom, hogy 2 hétig nem voltam otthon, így nem későn kaptam meg az értesítst.
A Btk felelőség erre is vonatkozik? Tehát, hogy bizonyíthatóan nem láttam a behívóparancsot ,ezért nem jelentetm meg a helyszínen?

Bocs a hosszért, de be vagyok tojva. 26 éves voagyok, végre van kéglim aminek viszont nyögöm a részleteit, van egy elfogadható állásom. Most dobjak el mindent, csak azért hogy 6 hónapig pöcsörésszek valahol?

Üdv:
Há'de...?!

Ty Law Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3628
Én mindenesetre nem tudtam volna ilyen fapofával végighallgatni ezt a sok szemétséget. Hol élnek ezek a barmok? A 60-as, 70-es években??
Azért jó érzés azt tudni, hogy ez a sok léhűtő, ordítozó senkiházi, 2 év múlva már munkanélküli segélyen fog tengődni... :))
Előzmény: rolee007 (3627)
rolee007 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3627
A végén kezdem a sorozási történetem. Az elnök egy nagyon felfuvalkodott zászlós (mégcsak nem is tiszt) volt. persze utolsó előttinek szólított a mikrofonon keresztül, hogy kihirdesse az ítéletet.
Párbeszéd:
- Gondolom már unta a banánt?
- Nem kimondottan.
Hát az a helyzet Roland, ogy maga korlátozás nélkül alkalmas katonának. Egyetért maga ezzel? (persze a jóindulató mosoly ott volt a szája szélén).
- persze, teljes mértékben
- nincs kifogás.
- nincs.
- nagyszerű. akar tovább tanulni főiskola után egyetemet?
- nem. nem tudom.
- nem baj, akkor is tervezem behívását 2004 szeptemberébe. (2004.09.07. - konkrét dátum)
- Mit kezdjek magával ilyen végzettséggel? Nem akar búvár lenni?
- Nem tudok úszni.
- Akkor búvár nem lesz. Akkor mi legyen?
- Az első szakmám gépíró.
- Akkor írnok. De, ha harcias területre vágyik, akkor lehet felderítő is.
- Nem nagyon akarok.
- Na, nem? Na, nem? Nem? (gúnyos mosoly az arcán)
Jaj. a másik érdekes. Pedig egy árva büdös szóval sem említettem, hogy polgárira akarok menni (biztos látta a fejemen, hogy nem nagyon izgat mi történik velem). Szóval a zászlós ingerülten befenyített, hogy meg ne próbáljak polgárira menni, mert úgyis elutasítják, és akkor ott lesz a kartonom egy elutasított polgári, ami igen rossz pont lesz (kereken megmondta, hogy jobban szívok).
Mivel én A-s vagyok, úgyse adják meg, már csak a B-sek kapják meg, és azoknak is csak akkor, ha szociális, családi problémáik vannak. Mert ilyen sok a polgári "lógós" (olvastam az albakör honlapján, hogy pesten 70 % kér polgárit, és vidéken is egyre emelkedik). Na vissza kedves elnöki tájékoztatásra. Én csak erre azt mondom, hogy NAHÁT. Ugyanis ezzel csak az az érdekes, hogy polgári csak lelkiismereti, vallási okra jár. Tehát én sem írhatok olyanokat, hogy lelki bajaim vannak, otthagy a barátnőm, mi lesz a családommal, stb. Gondolom csak szívatott, hogy az elbírálásnál figyelembe veszik az egészségi, szociális körülményeket, és akiknek ez jó annak elutasítják a polgári szolgálatos kérelmét. Biztos azt remélte, hogy hátha megijedek, és eszembe se jut beadni.

Visszatérve az elejére. pszicho-teszt: azt hittem kifordulok a röhögéstől a padból. Ilyen jóízűt elég rég röhögtem. Az IQ-teszt igen "kemény" volt. Már a negyedik feladat elején tartottam, amikor szólt a bácsi, hogy be lehet fejezni az első feladatot. Hűha. letelt a félóra. Ezeken a pálicka emberkéken akkorát borultam, hogy ezekből mit lehet kinézni, azt nem tudom.
Egyébként nem voltak durva arcok, mint amire számítottam. sok diplomás, és normális, értelmes szakmunkások. 1 srác volt, akivel komoly problémák voltak a tesztnél. Már félórája befejezte mindenki, de ő még mindig a körmét rágta, és járt a lába, hogy mit ikszeljen. Már mindenki hangosan röhögött, a pszichológus bácsi is kiment. Addig szünet se volt, amíg nem fejezte be.
elbeszélgetés: no alcohol, no drog, no dohány. Korábbi lelki problémák, kezelés, szédülés, ájulás: no. A tesztből is ez a jó eredmény derült ki. korlátozás nélkül...
Testméretek: le se mértem. A néni háttal ülve a Hogyan fogyunk le... című könyvet olvasta, majd bediktáltuk az adatokat. hát én le se mértem, csak úgy kb-re bemondtam. Ja, volt vérnyomás mérés is. Meg látás vizsgálat is. Ehhez szóljatok hozzá.
A másik, ez az enyhén kövérkés néni pl. egy szoc. munkás sráctól megkérdezte, hogy valszeg ilyen végzettséggel polgárira megy. Igen. Hát nekik is kellene egy számítógépes. Nem tudom mi lehetett a másik munkahelye, de gondolom nem a hadkiegre "toborozta" a polgárisokat.
A sorozóbizottság orvosai az elnökhöz hasonlíthatók, pedig civilbe voltak. Elpanaszoltam a bajaimat (+papír). Amiről tudtam, hogy lehetek vele katona, de azért odaadtam. Erre jól leordították a hajamat, hogy tán csak elbírok menni katonának ilyen problémákkal. Meg, hogy mit panaszkodok. ja, mikor bementem 5 percig beszélgettek, és csak ezután faggattak a problémáimról. Nekem csak ezért nem 2 percig tartott az orvosi vizsgálat.

A másik amit érdekesnek tartok az Szabadszállás. Más se jön a tévéből, hogy bezárják jövőre. Erre jövő év őszére oda szeretnének beutalni. Na, de ebből a szempontból rendes volt a zászlós úr, hisz Szentes a lakhelyem, és Szabadszállás is 100 km-en belül van. Persze ott van a papíron, hogy a helyőrség esetleges változásáról írásban értesítenek.
Akiknek jövőre lesz esedékes a dolog, azoknak mindnek Szabadszállást írtak. Akiknek meg hamarosan azoknak Tapolcát. Mondták is egymásnak gúnyolódva, hogy odavigyetek sok konzervet. Vagy fogsz magadnak patkányt (legalább van hús), de ha kevésbé vagy igényes, akkor jó lesz a csótány is.

Ezen a napon sok volt az alkalmas. És sok volt az itt emlegetett írnok is. 10-15. Már azon röhögtünk, hogy hopp megint egy írnok. De, ahogy elhangzott a hozzáállásokból nem sok fog katonai karriert befutni, legalábbis, ha rajtuk múlik, akkor biztos nem.
Volt egy-két híradós, gépkocsivezető, valami kompresszoros izé, rajparancsnok.
És egy ilyen: FOSZAB, valószínű a forgalomszabályozó rövídítése lehet. Vagy furfangos a rövídítés: és szabályosan fókázó, vagy főszabó, esetleg főbasz a sereg.

Nyelvvizsga ügybe: egy közgazdász (két közép szakmai nyelvvizsga) srácot nagyon felhúzott a zászlós úr. Államvizsga után 2 éve még van, hogy megszerezze. Viszont ez a sereget nem érdekli, akkor is elviszik. Csak gúnyosan jegyezte meg a zászlós úr, hogy a laktanyába is lehet tanulni. Hát megnézni ő a zászlós úr nyelvvizsgáit.

Hát ennyit, csak dióhéjban.

rolee007 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3626
remélem nem kell pereskednem. A nem kimaradt.
Előzmény: rolee007 (3625)
rolee007 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 3625
Én még minimális esélyt se akarok adni annak, hogy írnok leszek.
Az eredményem csak tényként közöltem. Inkább megyek polgárira. Most voltam először hadkiegen, de remélem utoljára is, nemhogy laktanyába. Nagyon elszomorodom, ha elutasítják elsőfokon. Megyek másodfokra a gazdi minisztérium elé. És remélem kell bírói szakba eljutni, és pereskedni.
Azaz igazság nincs kedvem szellemileg leamortizálódni. Így a 11 hónap alatt, ha lesz időm inkább felfejlesztem a középfokú angol nyelvtudásom felsőfokúra. Anyagilag is remélem kisebb mínusz. Majd szüleim, nagyszüleim kosztolnak. Viszont a seregbe a saját összekeresett pénzemet + összekuporgatott diákhitel lóvét kéne felélni. Nagy faxt a magyar honvédségnak. Nem lenne pofám pénzt kérni a szüleimtől, elég hogy etetni fognak.
FÉRFIAS DOLOG: KIZSIGERELHETEM A CSALÁDOM. (vagy hazafias). Ott egye meg a fene azt a plusz 5 hónapot. Egyébként minden csak nézőpont kérdése. 99-be még nekem 15 és 9 hónap között kellett volna választanom. Így tehát, ha úgy vesszük nyertem 4 hónapot.
A 6 hónap akkora mínusz lenne, hogy csak na. Viszont otthon jobban tudom rendezni a soraimat. Én csak próbálok mérlegelni, és a kisebb (főleg anyagi) szívást választani.

Jaj, mindjárt írok egy szép hosszú sorozási élménybeszámólót rég borultam már ilyen jót.

Előzmény: Törölt nick (3608)
Athlay Creative Commons License 2003.09.30 0 0 3624
Na, ma kaptam egy levelet miszerint a posztgradomra 2005 végéig megadták a halasztást.

Mindenkinek hasonló jókat.
Jihájj!

Előzmény: Elm (3623)
Elm Creative Commons License 2003.09.30 0 0 3623
Ertem. No sebaj.
Jol ertem, akkor mar csak napok kerdese a tronorokos jovetele... hat akkor igen nagy ko gordult le a szivetekrol, gondolom... :o)

/es meg Te vagy nagypapi... :o)))/

Előzmény: SB_nagypapi (3622)
SB_nagypapi Creative Commons License 2003.09.30 0 0 3622
Egyesével hívnak be a bizottság elé. Mivel második (vagy harmadik?) voltam, nem tudok semmit, mert sürgősen húztam el a csíkot, vittem az asszonyt magzati szívhangvizsgálatra ... :)
Előzmény: Elm (3621)
Elm Creative Commons License 2003.09.30 0 0 3621
Statisztikara nem emlexel az eredmenyhirdetesbol? Vagy nem olvastak fel? Magyaran hany "A" lett, hany "E", stb...
Előzmény: SB_nagypapi (3620)
SB_nagypapi Creative Commons License 2003.09.30 0 0 3620
Kisfiam, kedves Elm ! Kb. két hét múlva valószinűleg már be tudok számolni róla, hogy hogyan néz rám ! 8-)

Naszóval, esztergomi sorozás, múlt hét csütörtök:

egy-két késővel együtt 18 fő + én, aki korábban mentem, mint hívtak. Névsorolvasásnál 4 (vagy 5??) hiányzó ... :)
Két katonahölgy volt, az egyikük a sorozóbizottság elnöke, a másik meg a balkeze. :) Helyszín a helyi polgári védelmi kirendeltség, a névsorolvasó IQ-bajnok valszeg ottani alkalmazott. Szokásos tájékoztató rizsa, nem kihagyva a hírekben hallható dolgokat a várható megszüntetésről. Ezzel kapcsolatban normálisan elmondták, hogy jelenleg ez semmit nem jelent, ők végzik a munkájukat, amíg kell.
VISZONT !!! Megkérdezték, kinek van esetleg már egy eltartott gyermek otthon, mert azok jelezzék majd a végén a bizottság előtt -> őket nem fogják behívni !!! Komárom-Esztergom megyében így mennek a dolgok ! :)
Adatlap kitöltés után jött a pszihológus néni, ő vezényelte le a tesztírást. Négy feladatsor van, az utólsóval kezdtük. :)
Ezt agresszíven siettetve hajtotta, gondolom ez is része a tesztnek. Igen/nem/kérdőjel válaszokat kellett adni olyan kérdésekre pl. hogy:
-Általában gyorsan és határozottan szokott dönteni?

Ezután az 1-es feladatsor jött, erre max. 25 perc van. Ez az értelmi/logokai sor volt, nekem 12 percig tartott, harmadikként fejeztem be. Az időt ráírták a papírra.
A 2-es és 3-as feladatcsoport már nem időkorlátos. Itt vannak pl. olyan feladatok, hogy a rajzon látható pálcikaemberkés szituációhoz kell választani az előre megadott feleletek közül. Elég szélsőséges variációk vannak ... :))

Kis szünet, majd következett az adategyeztetés és a fogadóóra a pszihológusnál. Nos, itt vettem elő a papírkámat, amit közel 2 éve alapoztam meg.
Nem tudom, máshol is így megy-e, mifelénk a helyi/környékbeli pszihiáter(ek) van(nak) a sorozáson. A hölgy szinte végig sem olvasta a regényt, csak az iromány vége érdekelte . Előszedte a megfelelő részt a "Bibliából", és szorgalmasan írta az adatlapomra, amit kell. Közben alig látható kis mosollyal megjegyezte, hogy : "Jól alátámasztotta ezt az X.Y. !" . Nem szóltam semmit ... :) Kicsit később megint "panaszkodott", hogy milyen sokat kell írnia. Na ezt már nem hagytam szó nélkül, úgyhogy váltottunk pár mondatot a családomról, a levelemre nem válaszoló Hadkiegről, megdícsért a hibátlanul kitöltött értelmi tesztért, mert hogy az nagyon ritka (!!!), stb., végül rábélyegezte a "Pszihológiailag alkalmatlan" jelzést a papíromra ! :) Ja, és megnyugtatott, hogy többet nem fognak b@szt@tni ...

Kis késéssel 10 óra után megjött a sorozódoki (a másik fazon is lehet, hogy orvos volt...) .
Magasság, súly, lábméret, látás és hallás milyensége bemondásra. Az első két srácnak volt vérnyomásmérés. Hogy mi a f@szn@k kellet gatyára vetkőzni ?!?!?!?
Harmadikként mentem itt is. Doki nézegeti a papírjaimat. Akkor láttam, hogy nem is 9, hanem csak 4 éve voltam náluk előzőleg. :)
Hümmögött, látszott rajta, hogy khm, nem tetszik neki . Mormogott egy kicsit, aztán így szólt: "Na menjen öltözni !" . De olyan hanghordozással, hogy majdnem hangosan felröhögtem !!! 8-DDD

Végül következett az "eredményhirdetés" . A bizottság elnökasszonyán szintén látszott, hogy fortyog benne egy kis tehetetlen düh (nyasgem!:) ), bekérdezett a tavaszi levelezős/távolmaradós témába, de nem érdekelt, mert már az elején láttam az asztalon a lényEget!

Üdv,
SB

Előzmény: Elm (3600)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 3619
A november az tuti, engem értesített az ármi, hogy akkorra (XI. hó vége) tervezgetik (ismételt) behívásomat (egyszer már kitáncoltam, akkor még az egyetemi államvizsgák miatt), na lesz nagy szomorkodás/sírás-rívás a héten a pasaréti hadkiegben, ma adtam postára a phd-képzéről kiállított hallgatói jogviszony-igazolást (nagy gáz lehet ott, ha már rám is szükség van, 7 éve folyton zargatnak, évente minimum egyszer)
Előzmény: Elm (3615)
WAN Creative Commons License 2003.09.29 0 0 3618
OTP törlesztés jó, ha a neveden fut a dolog.
Munkahelyi igazolás egy alkalommal nagy eséllyel halaszt, ha különben jó munkásember vagy (nem lógsz, átveszed a papírokat, stb.) Semmi extrának nem kell benne szerepelnie, csak hogy nélkülözhetetlen szakember vagy az XY projekthez, amely jó sokáig tart, és nem tudnának pótolni. Aztán valami nagy ember írja alá és szép céges pecsétet illesszzen az aljára :)
Előzmény: jgosztonyi (3616)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!