Keresés

Részletes keresés

Visitor Creative Commons License 2001.02.25 0 0 182
Sziasztok.
Lenne egy kérdés.
Valami olyan ACTION-t kellene csinalnom Photoshopban, mai minden, a könyvtárban lévő kép bal széléből automatikusan levesz egy 40 pixeles csíkot és felülírja az eredeti képet a megnyesettel.
Azt meg tudom csinálni, hogy minden kép pl. 600 pixel széles legyen, de azt nem, hogy egy pont 40 pixeles csík eltünjön a bal szélről.
Várom a segítséget.
Köszi.
lacsek Creative Commons License 2001.02.05 0 0 180
HI ALL!
Szeretnék olyan képet ps 5.5 ben készíteni ami ugymond üreges tehát pl. egy fánkot ábrázol aminek a közepe "háttér" szinü, tehát ha azt vhova beszúrom a fánk közepe az éppen adott háttér szinét fogja visszadni . LEHETSÉGES EZ??? köszönöm ha válaszra méltattok
üdv. lacsek
laice Creative Commons License 2001.01.22 0 0 178
Sziasztok! A sebességteszthez egy érték: 2 perc . Kicsit csaltam, mert actionnal csináltam a méretezést, filterezést, stb (ez így együtt 1.50' volt) és hozzáadtam a ps indítását, és a dok megnyitását és a kilépést . A konfig: pIII 500, 512 MB SDRAM@100MHz, Matrox Mill. 16MB AGP, Quantum Viking SCSI (totál gyenge) HDD, Win98 SE, az alaplap valami ASUS "csoda".
division by zero Creative Commons License 2000.10.25 0 0 177
szkennelés után általában lesz egy picit ferde helyzetű téglalap alakú kép, némi felesleges kerettel körülötte. Ebből a rotate (többszöri) alkalmazásával, kijelőléssel, CTRL+C,CTRL+W,CTRL+N,CTRL+V módon lehet normális képet csinálni.
Van valami plugin ami ezt automatikusan képes elvégezni? vagy valami más progi?
trollcsi Creative Commons License 2000.09.08 0 0 176
no, sehol senki? még nincs vége a nyaralásnak, vagy mi? :)))
trollcsi Creative Commons License 2000.08.03 0 0 175
én még az 5.5-öt sem veséztem ki, pedig napi 6 órát szánok rá :-o
ArianA13 Creative Commons License 2000.08.03 0 0 174
Új, kibôvült lehetôségek a Layer Effectsben.

:)

ArianA13 Creative Commons License 2000.08.03 0 0 173
Ismét itt!

A 6-os Photoshopban a szövegkezelésen fejlesztettek sokat, meg rengeteg apró apró de remek dolgot alkottak.

Pl.: Crop-nál megkérdezi, hogy a kijelölésen ezentúl kívül esô részt végleg törölje-e, vagy hagyja meg (mint amikor a clipboardról nagyobb cuccot teszünk be a kisebb dokumentumba).

Lehet mozgatni ide meg oda.

:)

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.03 0 0 172
Na emberek.
Az appaloosánál dolgozunk.... van LEGÁLIS 5.5 ...
Egy pár "apróság"..:
1. bármilyen többléjeres prodzsektet használok, a következő történik UNDO után. a MINDEGYIK layer-en UGYANAZ jelenik meg. ha ezek után valamelyikre klikkelek, akkor visszaáll az eredeti állapot, de ez elég katasztrofális, és idegesítő..
2. kapcsolja be valaki a grid-re húzást, NEM 100% nézeten, mondjuk 66.5 %-on, és mozgassa a képdarabokat! Elrontja a kvantizálást (grid..) !!!
és most csak két hiba jutott eszembe.
Sikerült már két ugyanolyan nevű projectet is shopban tartani! :) pedig ezt ugye elvileg nem lehetséges, a program sem engedi egyszerűen...
A legjobb új funkció a web-es mentés... az teccik...
zoom77 Creative Commons License 2000.07.22 0 0 171
http://w3.swi.hu/angelwings/index2.html

itten lehet letolteni a PS6 beta3-t.

THX to intertia.

MacFly Creative Commons License 2000.07.03 0 0 170
a 6-os photoshoprol jo nagy a hallgatas, nem tudtok valami infot?
etalon Creative Commons License 2000.07.03 0 0 169
Mit nem látok!!!
Ez már ásatás!
Trollcsi. A Flash az télleg vektoros, de ha csinálsz egy animot, azt elekszportálhatod animgifként is. Dehameg pixeleznél, akkor szerintem macromedia fireworks. Az animgifkészítő része nagyonállat, meg egyszerűűűű.
trollcsi Creative Commons License 2000.07.02 0 0 168
azt hittem a flash vektoros :O
no mindegy, megnézegettem, háááát nem repesnék az örömtől hogy meg kéne tanulnom még egy programot (megint pár nap alatt :))
de azért kipróbálom (ha vektoros, ha nem, végülis nem azért coreldraw-ztam a 3.0 óta, hogy zavarba hozzon)
köszi
Előzmény: Iwo (167)
Iwo Creative Commons License 2000.07.02 0 0 167
Flash, es kimented a movie-dat gif-kent. Legjobb.
trollcsi Creative Commons License 2000.07.02 0 0 166
no, hátha nem döglik mindenki a balcsin a régiek közül :)))
az lenne a kérdésem, hogy animált gif bannerek készítéséhez milyen programot ajánlanátok? a ulead gif animator 4-gyel az a gondom, hogy 'szemetel' mint állat.
köszcsi előre is.
(hátha nem süpped megint el :)))
Előzmény: Sike (165)
Sike Creative Commons License 2000.02.25 0 0 165
Ennek a cool topicnak meg reszeltek, vagy mi?
trollcsi Creative Commons License 1999.11.21 0 0 164
halihó!
még egyszer a tesztről (lásd lent)
na, próbálkoztam megint :-)
lelőttem minden taskot, és felraktam a memory usage-t 50-ről 80%-ra.
az eredmény 4:40 helyett 4:15, vagyis 25 mp-cel gyorsabb lett a gép.
vérszemet kapva feljebb állítottam 90%-ra, és a cache levelst is 8-ra.
így 4:04.
viszont utána érdekes dolog történt, 99%-ra állítottam a ram használatot,
és produkáltam egy 6 perc 58 mp-es eredményt :-))))
sokat akar a szarka... :-)
MacFly Creative Commons License 1999.11.20 0 0 163
egy veletlen kattintas utan ra kellett hogy jojjek, hogy megjelent a KPT 6, egy par ismeros dolgot raktak bele (pl. KPT Goo), de vannak uj, szinten veszelyes dolgok benne, mar annak aki nem mindent a standard filterekkel old meg (mint pl. en :)
azonkivul bar felig offtopic, de a Painternek is mar van 6-os verzioja, anno az 5.5-os web editionbe szagolgattam bele, es nemely dologban kezreallobb volt nekem mint a photoshop, plusz elismerten kreativabb eszkoz (kreativaknak persze)
etalon Creative Commons License 1999.11.17 0 0 162
Még valami!

Nemtudom mennyire van köztetek olyan aki csinálgatna kiadványokat, de azért megpróbálom itt is.
Tehát: operátort keresünk!
Részletek a www.rkcs.hu címen. Keressétek az állásajánlat linket.

etalon Creative Commons License 1999.11.17 0 0 161
Hát úgy biztos nem, hogy levágod egy kiscica fülét! ;)

Hirtelen arra gondolok, hogy a replace colorssal jól át lehet színezni dolgokat, de majd megnézem.

Vahren Creative Commons License 1999.11.16 0 0 160
Sziasztok!

etalon: En voltam az, aki kerdezett a hajrol, aztana topic is elsullyedt, de orulok, hogy itt vagytok megint. Majd, ha odajutok kiprobalom. Most epp a kovetkezon ugykodom:
hugom bulijan keszult kepen rajta van a ket baratnoje. Namost az egyiknek csinaltam sarga macskaszemeket, ket szemfogat kicsit megnagyitottam, olyan cuki kis ragadozo kiscica lett.
Macskafuleket ugy csinaltam neki, hogy fogtam egy kiscicat es kivagtam a fuleit, ramereteztem, atszineztem. Namost persze nem tunt termeszetesnek, ezert ugy csinaltam bolyhosra, hogy a brush opacityjet levettem x %-al es ugy huzigaltam kis szorszalakat.
A masik lannyal meg nem tartok sehol, de rajottem, hogy a szoke haj remekul szinezheto.
Szoval it az elso kerdesem: sotet haju lanyokbol lehet e szoket csinalni? Hugom szerette volna magat szoken latni. Visszaterve a kepre a lanyok mogul eltuntettem a szekrenyt es urt csinaltam sok csillaggal, nehany urhajoval. Most probalom a mogottuk levo teret ablakositani. Tehat, hogy uvegnek latszon, mintha urhajoba barjaban uldogelnenek. Ezt ugy probaltam, hogy tukrozodo alakok: par embert bevagtam a csilagokhoz kb. 17-x % opacityvel, plusz csinaltam nehany fenyforrast, perspektivikus torzitas es kb. 27% opacityvel bepakoltam. Szoval kerdesem, volna e otleted (vagy esetleg masnak) mivel lehet ezt jol megcsinalni?
Remlem ertheto volt.

Vahren

etalon Creative Commons License 1999.11.15 0 0 159
Na lehet hogy rájöttem valamire.

Volt már itt kérdés, hogy nem egyszerű a hajak maszkolása. A probléma vele szerintem a következő: Ha jó kócos a frizura, akkor vanna tincsek, meg hajszálak, amik elállnak a fejtől, és nincs olyan fotó, ami annyira éles, hogy (egszerüen) körbepathold, vagy mi. Tehát nem éles. Ebből adódóan, ezek a kis fiszfaszok átengedik magukon a háttér színét, vagy tónusát, tehát ha azt a technikát alkalmazzuk, hogy bemész maskba, és ugye amit 50% opacityvel festünk be, az csak 50%-ban lesz kijelölve, csak félegészség, mert attól még a háttér szín is ott lesz még mindíg, csak halványabban. Na a következőt csináltam az előbb. Fogtam a fejet, és csináltam 2 duplicate layert. Az egyikre nyomtam levels-t, hogy a haj kontúrja jól láccóggyon, tehát a maga a haj, az fekete lett, de a tincsek, amik átláccók azok szépen szürkén, meg hát tudjátok jól, hogy hogyan, ottmaradtak. A másik layeren pedig, fogtam a pecsétet, és jól megnöveltem a hajat, csináltam édes afró frizurát. Tehát kitakartam konkrét hajjal, a rizikós részeket.
Namost: Azt a layert, ahol a levelst csináltam, lecopyztam, és bepastéltem a maskba. Visszamentem nemmaskba, és a kijelölést, vagy mi a fenét az afró layerről copiztam ki és pészteltem be.
Na valahogy így, a hatás jó, okésan be lehet rakni bármilyen hátteret már. Az igazság persze az, hogy ha csak ennyit csinálunk végig, attol még nem tökéletes, mert azért kívánkozik egykét manuális finomítgatás, de az elv :)) az láccik, próbáljátok ki.

Ja és ha összevissza beszéltem, és nem érthető az egész, akkor bocs, kérdezzetek, és válaszolok.

ArianA13 Creative Commons License 1999.11.13 0 0 158
A Quarkos moka egeszen pontosan: CTRL+ALT+SHIFT+K.
A Shiftes betutipus keresest ismertem, de Macintos felhasznaloknak nem ajanlom......
ADS Creative Commons License 1999.11.12 0 0 157
Ez egy nagyon állat topik...

Mivel új vagyok, bemutatkozom: DTP 6 éve, előtte két év Kossuth (Ferranti CS7), idén Iparművészetin a kétéves TIPO elvégezve. Negyedik munkahelyem taposom, volt minden, Szép Házak, Cosmopolitan (na, ezt az ellenségemnek se...), sok ismeretlen lap (közölök a csúcs: Kőolaj és Földgáz), sok csetresz, rengeteg kutyaszar, és egy halomnyi fusi... És szerencsésnek érzem magam, hogy a munkám a hobbim.

Etalon:
Ezt nézd meg, igen kúl: typographic.razorfish.com

Más: Megdőlt a rekord!!!

Az új idő: 3.51!

Többször megnéztem, azt hittem, hogy kihagytam valamit, de nem! Egyébiránt ezt a benti gépemen csináltam, bizonyára a SCSI controller a felelős... A paraméterek a következők:
Win98SEII
Matrox Millenium G200 AGP 8Mbyte RAM
Adaptec AHA SCSI Contorller
Asus mittoménmilyendekurvadárgavolt alaplap
PII 433 500-on döngetve
128 Mega SDRAM

Azért otthon még kipróbálom, hogy teper At-buszon...

Megint más, két Quark móka, aki ismeri, annak bocs. Mindkettőt véletlenül fedeztem fel:
Próbáljátok ki, mennyivel könyebb betűtípust keresni, ha a Shift-et lenyomva tartva kattintasz a Measurements palettán a fontokra!
Ezt meg szerintem senki nem ismeri: Akár kép, akár szövegdobozban vagy, egz shift+ctrl+alt lenyomásával nagyon poénos dolog történik... Hangkártyásoknak még jobb móka!!!!

Elnézést a hosszúságért, ez az új hozzászólók átka!

Itchycoo Creative Commons License 1999.11.12 0 0 156
Typographic:

Koszonom a felvilagositast! Mostmar tudom, hogy boven eleg nekem a Photoshop! Sajnos semmi kozom a nyomdaiparhoz, es a kiadvanyszerkeszteshez. :(( (Meg azt sem tudom, hogy mi az a levilagitas, es nyomolemez!)

Itchycoo Creative Commons License 1999.11.12 0 0 155
Dob:

Az a gondom vele (az 5.0-val), hogy nem tudok jpg-t importalni. (Nincs az ismert fajltipusok kozott.) Hallottal mar errol valamit? A 4.2 tudta, raadasul a fonokomnel az 5.0 is megcsinalja. Nem tudod mi lehet a gond? Mit szurhattam el?

Typographic Creative Commons License 1999.11.11 0 0 154
Itchycoo

Az Indesign-t profi kiadványok szerkesztéséhez találták ki, nem kimondottan webre. Sok szöveget, képet és rajzot helyezhetsz el benne egy előre beállított oldalméretre. Ha ezzel kész vagy és tetszik akkor jönnek a nehezebb feladatok mivel a művedet le lehet világítani, majd a filmekről nyomólemezt készíteni. Azokról pedig szép színes nyomatokat lehet nyomtatni. De mindez csak akkor fog Téged érdekelni különösebben, ha valami közöd van a nyomdaiparhoz.
Ha nem akkor szerintem felejtsd el.

Typo

Dob Creative Commons License 1999.11.11 0 0 153
Az inDesign-rol még én is csak hallottam, de látni még nem látam, azonban a premierrel foglalkoztam..
Előzmény: Itchycoo (152)
Itchycoo Creative Commons License 1999.11.11 0 0 152
Sziasztok!

Lenne egy kerdesem az InDesign-rol. Kell ez nekem? A Photoshop-ot altalaban arra hasznalom, hogy texturakat csinaljak 3D Studio Max-hoz ill. a sajat szorakoztatasomra (pl.: hattert a Windows-hoz, es Linux-hoz). Mire jo az InDesign? Egy haveromnak megvan, es gondolkozom, hogy elkerem tole, de nem tudom, hogy mire jo. Szoval? Legyszi valaki vilagositson fel!
Koszi!

Hasznalja valaki az Adobe Premiere 5.0-t? Lenne egy kerdesem ezzel kapcsolatban hozza.

Udv

etalon Creative Commons License 1999.11.10 0 0 151
Elbömbölöm magam, hogy ez mennyire szép!

Aszittem már mindenkinek annyi dolga van, hogy elhanyagolódik örökre ez a topic. Éljetek!
Meg azért is elsírom magam, mert amikor installálom a Photoshopot, mindíg (de tényleg) az első dolgom kibaszni a sample képeket... Brühi. De bazz akkoris megcsinálom, mer szerzek!! Vagy installálok!!

Ezt a linket találtam:

http://www.goodbrush.com/

A csávó asszem inkább Painterrel dolgozik, de mindenképpen érdemes megnézni, mert nagyon állat.

Csövi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!