A törlésbillentyűre előjön a Magic Lantern menüje, felvétel közben. Sőt, úgy is lehet irányítani, hogy mikor pl állítom a fehéregyensúlyt felvétel közben, (én az RGB színekkel szoktam állítani koncerten, pl leveszem a pirost), állítás közben látszódik amit éppen felveszek, csak az adott állítási lehetőséget mutatja a képernyő.
Igen, a szenzor az egyik erőssége, utána sok éven keresztül a 18 megapixeles CMOS kisebb nagyobb fejlesztésekkel tartja magát még a mai napig is (100D/700D). Bár a 7D kicsit előbb volt, nem ez a kategória. Tulajdonképpen a 7D és az 550D együtt jelentik a mérföldkövet. Ez a mérföldkő nem mindenhatóként kell elképzelni, csak egy mérföldkőnek ;)
Amit írtam (felvétel közbeni hangerőállítást) azért emeltem ki, mert többször használtam. Ezt pl azokkal a vázakkal melyekben van gyárilag hangerőbeállítás, nem lehet megcsinálni.
A Magic Lanternnel felvétel közben is lehet pl fehéregyensúlyt állítani, ezt is többször használtam.
Tulajdonképpen az első fullHD-t tudó váz az alsó kategóriában, amivel teljes értékű fullHD videót lehet készíteni.
Persze az utódjai az első pontot kivéve, mindenben kicsit fejlettebbek.
Koszi, jo tudni. Bar az en felhasznaloi szintem ettol elmarad, meg magic lanternt sem hasznalok, a gyari beallitasi lehetosegnek is csak toredeket tudom meg tudatosan es hasznosan alkalmazni. De orulok, hogy ezt valasztottam anno, amatorkent is jo gepnek tartom.
Sok fejlesztést zsúfoltak bele, ami a mai napig megállja a helyét, s a Magic Lantern ennél a váznál hozza ki talán a legtöbbet magából. Pl a kézivezérelt hangbemeneti szint videófelvétel alatti változtatása...
A topik - amúgy 2010-ben teljesen jogosan nyílt. Ez a gép mérföldkőnek számított és számít még ma is.
A kérdésedre a válasz: Videó mód - menü --> video .. (kétpontos) | videoexponálás --> kézi
Ezután a live view módban Q gomb, kiválasztod az AWB-t (a legfelső és valszeg az lesz az aktív, ha még nem használtad) és a tekerentyűvel beállítod amit akarsz. Ha egyedit, akkor előtte csináld meg a balansz fotót!
Egy kérdés: A meglévő EF-S 15-85 USM IS mellé (helyett?) szerintetek érdemes-e venni egy 24-105 F4 L IS USM objeltívet? Valószínűtlen - az árakat elnézve - hogy full frame-re váltok a következő években...
Videózásra is használnám, bár az 550D-ben nincs AF vidó közben, talán majd egy újabb váznál van ennek jelentősége.
Tapasztalatok is érdekelnének az L-es objektívről APS-C vázon. Köszönöm.
Vegyétek figyelembe, hogy ez nem adok-veszek topik!De át is helyezhetem a topikot az adok-veszek részlegbe, de akkor ott csak az adásvétel lehet a topik témája!