Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.11.12 0 0 845

Az Antenna Hungária telephelyein (egy cég referenciájaként felsorolva) szumma ~10 MW szünetmentes kapacitás van beépítve. (a 2 MW-os aggregátor is még "polcról veszik" méret, pár ezer liter gázolaj meg elfér egy ekkora telephelyen)

https://pss.hu/cegbemutato/pss-energy-kft/referenciak/ 

Előzmény: Lex Icon (844)
Lex Icon Creative Commons License 2021.11.11 0 0 844

nem úgy néz ki egy ilyen objektum, mint amiről tárlatvezetést várhatsz el. ;)

Miért nem? Pakson is megnézhetsz mindent, pedig az magasabb biztonsági kategóriába tartozik. ;)

Egy rádióadóban semmi titkos vagy titkolni való nincs. Látszik minden a műholdképen vagy a külső fotókon is, tankönyvben is le van írva. Az elfoglalást szokás megakadályozni nem a megnézést.

https://youtu.be/ZojNqOqbuQ0

https://youtu.be/fTgcArvVm_A

A felújítási ismertető, amit linkeltél részletesen leírja, mit csináltak, de nincs benne aggregátoros táplálás, ami érthető, mert csak az adó 2MW-ot eszik a betáp 11kVx180A. A teljes adó a kiegészítő épületekkel együtt ennek 2-3x-át igényli. Ekkora aggregátorba elég sok nafta kellene. De nincs értelme, mert a közeli Paksról folyamatosan jön a delej. Ha már onnan se jön, akkor kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy a népnek szórják az igét.

Előzmény: Törölt nick (843)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.11 0 0 843

Nem láttam még netes forrást. Valahogy nem úgy néz ki egy ilyen objektum, mint amiről tárlatvezetést várhatsz el. ;)

https://www.google.com/maps/@46.831357,19.0253645,618m/data=!3m1!1e3

https://www.hte.hu/documents/10180/4174996/Solt_tapasztalatok_2.pptx

(Az autonómiára/őrzésvédelemre azért még egy ilyen publikus előadásban is van elég utalás. A villany betáp adatok alapján ehet hogy nem az ennyire nagy, csak a "másodvonalas" adókat tervezik teljes áramszünet esetén használni. Azoknál reális egy ~500-1000 kVA-s dieselgenerátort használni a létesítmény és az adóteljesítmény alapján.)

https://www.fmdx.hu/transmitters-hng-marcali-somogyszentpal.htm

Előzmény: Lex Icon (842)
Lex Icon Creative Commons License 2021.11.10 0 0 842

Mekkora teljesítményű egy ilyen generátor? Linked van, ezekről?

Előzmény: Törölt nick (841)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.10 0 0 841

Dízelgenerátorokkal, gázolaj készletezésével, ezt üzemeltető személyzettel, őrzésvédelemmel.

Előzmény: Lex Icon (840)
Lex Icon Creative Commons License 2021.11.10 0 0 840

A nagyadók autonóm működése biztosított.

Hogyan?

Előzmény: Törölt nick (839)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.09 0 0 839

Szerintem azért autórádió, mert azon kívül már nem nagyon van (átlagos háztartásban) olyan hordozható, telepes üzemű rádió, ami képes középhullámra.

A nagyadók autonóm működése biztosított.

Előzmény: Lex Icon (837)
Lakal Creative Commons License 2021.11.09 0 1 838
Lex Icon Creative Commons License 2021.11.08 0 1 837

Jók ezek a túlélési listák. Pl. az autórádió. Ez mire jó? Miért nem egy kis fogyasztású rádió, akár kurblis is lehet. Az autórádióhoz aksi is kell, amit meg tölteni kell(ene). A másik gond a rádióval, hogy az a nyüves adó is árammal megy és annak kell rendesen a kakaó.

Előzmény: Mr. Pepe00 (832)
Lex Icon Creative Commons License 2021.11.08 0 0 836

"Ha hirtelen lép fel asszimetria, összeborulnak a hálózati összetevők és áramhiány lép föl."

Ez még országon belül se fordulhat elő, ahol működnek a védelmek. A problémás területet lekapcsolják, hogy ne húzza le a többit. De ehhez erőműveknek kell leállniuk. Az alaperőműveket (jó esetben AE) folyamatosan üzemeltetik. A kieg. és csúcserőművek meg ha nem mennek, akkor korlátozásokat lehet bevezetni. Már ha a kényelemhez szokott tespedt lakosságot rá tudják venni a saját érdekükben. Választhatnak: vagy kerülik a fényárt, túlfogyasztást, stb. vagy teljes áramtalanítás az adott területen. De lehet területeket időosztással le-felkapcsolgatni.

"Tehát nem az energia hiánya miatt lesz áramszünet, hanem mert elromlanak a berendezések."

Még szerencse, hogy ez nem így működik. ;)

Előzmény: Mr. Pepe00 (834)
Lex Icon Creative Commons License 2021.11.08 0 1 835

A németek a szenet preferálták. De mivel az kevés és környezetszennyező, ezért a franciáktól vették az áramot, mert azok okosan jó sok AE-vet építettek és az nem fekszik meg holmi gáz/szén/hülyeség válságtól. Nézd meg, mennyi áramot termelnek AE-ben a németek vs. franciák.

Az AE-vel akkor kezdődik a probléma, ha megkérdezik a "jónépet", hogy mi legyen. A sok "okos" tiltakozik az AE ellen, mert az sugárzik, meg rádióaktív hulladék, meg Csernobil, meg Fukusima, bla-bla-bla. Persze ha mellétennék, hogy hányan halnak meg a többi erőmű károsanyag kibocsátása miatt, akkor az AE szuper-zöld lenne.

"Hol a híres német logika és precizitás?"

Sose volt. A németek nem olyan menők, mint innen sokan hiszik. A köznép agyilag lemaradt 20-30 évet.

Előzmény: Camo_BDU (833)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2021.11.08 0 1 834

Pont ez a probléma!

A megújuló energia csak adott időszakban hatékony. Mivel leépítették a "koszos" erőműveket, ezért bizonyos időszakokban energiahiány léphet fel. Ezt a nemzetközi hálózat kiegyenlíti. Ha hirtelen lép fel asszimetria, összeborulnak a hálózati összetevők és áramhiány lép föl.

Tehát nem az energia hiánya miatt lesz áramszünet, hanem mert elromlanak a berendezések.

Előzmény: Camo_BDU (833)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.11.08 0 0 833

Amit én észrevettem hogy ez most az első számú téma, viszont arról senki sem beszél hogy miért lett gond az energia ügy a németeknél.

Szénerőművek károsak, tehát felhúztak egy rakás atomerőművet és bezárták a szénerőműveket. De ez se volt jó, tehát sorra bezárták az atomerőműveket és nyitottak néhány szénerőművet. Ez persze nem feltétlenül elég, bizonytalan lett az energiaellátás, de még azt is bejelentették hogy a szénerőműveket is bezárják, meg az összes atomerőművet. De akkor honnan lesz áramuk? A semmiből? Hol a híres német logika és precizitás? Elfogyott... :-/ 

Elképzelni sem tudom hogy mi a tervük, már azon kívül hogy pánikolnak hogy nem lesz elég áram.

Előzmény: Mr. Pepe00 (832)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2021.11.08 0 0 832
Camo_BDU Creative Commons License 2021.11.07 0 1 831

USA-ban vagyok, nem hallottam olyanról a régi bunker dologról amit írsz. Forrás van hozzá?

Azt tudom hogy a bunker-gyártóknak rengeteg megrendelése van.

Magyarországon az otthonvédelem és önvédelem kimerül a gumisban, gázriasztóban, paprikaspray-ben és hasonlókban.

Én arra vártam itt hogy majd leírod hogy miben tévedett Sándor, de úgy tűnik hogy ezt nem akarod leírni. A személyét ekézed, de attól én nem fogom látni hogy szerinted miben téved... 

Előzmény: Kucskár (830)
Kucskár Creative Commons License 2021.11.06 0 0 830

A raktározáshoz, logisztikához csak hely kell és figyelni az eltarthatóság idejét. Kérdés, hogy ehhez egy hálósipkás, "középsúlyú" és saját magát filmező aktor kell-e, amint közhely-paneleket ereget?

Az USA-ban mostanában találják meg/szanálják a hidegháború idején létesített földalatti óvóhelyeket, kriptákat, melyeket a világvége+1 nap céljából építettek a többieket túlélni vágyó pénzes egyedek. Az objetumok, az örökkévalóságig felhalmozott készletek, néha a buckalakók is a föld alatt enyésztek el.

A viktimológia "előrángatása" pedig azért történt, mert a létfenntartás-túlélésen kívül szóba került a kis család külső erőszak elleni, élet-testi épség, stb. védelme a szisztematikusan kialakított lépcsőzetes, fokozatos zsilipek, stb. által. Ez a körülmény pedig a sértetté válás aktív megelőzése, elkerülése címszó alatt található - ha már a diploma léte/nemléte is szóba került...

Vannak "exek" akik a szakértőket inkább Mág, Dobos, Láposi... Tonhauser, stb. köreiben találják, mintsem Labancz, Gergényi, Kiss Ernő, netán Doszpot-félékben; ide sorolva a szóban forgó szaktanácsadót is. 

Én az előbbiekhez tartozónak érzem magam - dehát kinek a pap, kinek a papné... 

Élmény volt elbeszélni egymás mellett, zárom is soraimat, üdv!

Előzmény: Camo_BDU (829)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.11.06 0 0 829

Ez nekem kínai amit írtál.

"A természeti/társadalmi katasztrófák túlélésén rugózni pedig - igazi szakértői vénát kíván!" 

Miért kéne szakértőnek lenni ahhoz hogy valaki tartson otthon alapvető tartós élelmiszert, elég ivóvizet, védekezési eszközöket, stb? Ehhez nem kell diploma.

Te valamiért előrángattad a viktimológiát, én csak arra mondtam hogy valószínűleg ahhoz pont ért. De a prepperkedéshez/felkészüléshez nem kell felsőfokú végzettség. 

Előzmény: Kucskár (828)
Kucskár Creative Commons License 2021.11.06 0 0 828

Vagyunk még néhányan "exek" akik különböző okok miatt nem szerepelünk a TVkben. Szakértők... no comment!

Az egyéni raktározási szokásokon, stb. túl a ketegorizált személyi biztonság kérdése is terítékre került Talán még Magda Marinkó is elbizonytalanodik, ha látja a megelőzéshez kapcsolódó monológot... 

Régi igazság, hogy a támadó azért is van előnyben, mert tudja, hogy mit akar, de az áldozat egy fázissal le van maradva. A botlódrótok, stb "zsilipek" ellenére is. 

A természeti/társadalmi katasztrófák túlélésén rugózni pedig - igazi szakértői vénát kíván!

Előzmény: Camo_BDU (827)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.11.06 0 0 827

Mi a nem várt és számításon kívül hagyott meglepetés? Tartós étel, víz és egyebek kellenek, azok bármilyen katasztrófahelyzetben jól jönnek.

Szerintem ért a viktimológiához és nagyon sok máshoz is, ugyanis az ország egyik legképzettebb ex-rendőre. Szaktanácsadóként is folyton szerepelt a tévében. :) 

Előzmény: Kucskár (826)
Kucskár Creative Commons License 2021.11.06 0 0 826

A hivatkozott videóban az egyetlen pozitívum, hogy az illető saját magát meggyőzte/megnyugtatta~placebo, hogy úgy általában minden oké.

Az esetleges  -nem várt, számításon kívül hagyott- meglepetések garmadája esetén pedig ő is beállhatna a sarokba elmélkedni és álmélkodni. 

Nem lenne haszon nélküli, ha a magabiztos blogolás előtt szemezgetne a  sértetté válás (viktimológia) tudománya könyvtárnyi anyagából...

Előzmény: Camo_BDU (825)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.11.06 0 0 825

Jó rég nem volt itt poszt. :-o 

Itt egy ismerősöm videója:

A prepper/túlélő életmód főbb területei + gondolatok + saját tapasztalatok VLOG

https://www.youtube.com/watch?v=dMA1082cPK8 

Mr. Pepe00 Creative Commons License 2020.04.17 0 2 824

Igen.

Sokan más megvilágításban látják a prepperkedést. Ha nem is a maximalista prepper, de egy minimális prepperszemlélet nemhogy megfontolandó, hanem egyenesen kívánatos is, bizonyítja a jelenlegi helyzet a világban.

Arról van szó, hogy legyen mindenből tartalékod, legyen minimális felszerelésed, elzárkózási helyed és önvédelmi eszközöd.

(3x áron kelnek el a gumilövedékesek)

Előzmény: Camo_BDU (823)
Camo_BDU Creative Commons License 2020.04.07 -1 0 823

Visszanézve a 2017-es cikket, a mai vírus-helyzet mellett még kínosabb az írás.

http://index.hu/gazdasag/2017/08/14/vilagvege_katasztrofa_strategiak_bunker/

Nos, a "paranoia" nem volt paranoia, hanem reális esélye volt hogy egyszer beüt valami. Ez meg is történt. Lett vészhelyzet, lett világ méretű fenyegetettség is. Akik rákészültek, azoknak most kevésbé kell aggódniuk, akik viszont nem, azok rohantak ezerrel lisztet venni, mert mivel előtte nem érdekelte őket a jövő és csak röhögtek a "felkészülőkön", így abszolút fogalmuk sem volt arról hogy mit érdemes venni. 

Nincs konzerv, nincs ez, nincs az, nincs amaz, nincs elég étel, nincs elég WC papír, nincs elég pénzügyi megtakarítás sem a bankban, se készpénzben otthon. Persze ja, azok a hülyék akik előre gondolkoztak és félreraktak mindenfélét nehezebb időkre.

A cikk írójának érdemes lenne előkotornia ezt a régi cikket és átgondolnia, majd írnia belőle egy feljavított verziót amiben önkritikusan leírná hogy miben tévedett. Szerintem igen érdekes cikk születne belőle. :) 

Előzmény: Camo_BDU (811)
RatRace Creative Commons License 2019.12.02 0 0 821

Katonai sátorlapként keresd, a seregben használtuk, 2db őt összeraksz, és egy mini sátrat kapsz. De kell hozzá cövek, amivel az alját rögzítés, és egy bot, amivel feltámasztod.

Előzmény: rámenős (821)
rámenős Creative Commons License 2019.09.10 0 0 821

Talán tudtok segíteni. A prepper fórumon írnak szovjet gyártmányú sátorlapról, amit össze lehet gombolni. Van zsinóros  csukja része, hogy esőkabátként is funkcionálhat. Tudtok róla valamit? Főleg azt, hogy hol lehet beszerezni?

Átböngésztem a Muntex és a Decatlon edénykínálatát. Azon kívül, hogy jó drága, egyik sem nyerte meg a tetszésemet. Így marad a fedeles, lezárható, aluminium lábasom.

navigátor50 Creative Commons License 2019.06.07 0 0 820

Üdvözlök Mindenkit!

Vásárolnék jó állapotú, hiánytalan orosz  "túlélő készletet" um. balta,fűrész,ásó. 

Avatar80 Creative Commons License 2019.05.27 0 1 819

Ma leltem erre a webáruházra.

Ha valakit érdekel.

http://www.mrecsomag.hu/

antalijozsef Creative Commons License 2018.05.13 0 0 816

Eladó 7db Amerikai MRE kajacsomag 15.000Ft-ért, az ár tartalmazza a postaköltséget előreutalás esetén! Utánvét esetén a szállítási költséget előre kérem utalni, a személyes átvétel Orosházán megoldható. 

Lex Icon Creative Commons License 2017.09.06 0 1 815
eladogep Creative Commons License 2017.08.21 0 0 814

Eladó metrikus fekete Leatherman Tread hibátlan állapotban. Ár 50eFt

Budapesten megtekinthető. Tel:06306834114

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!