A nagyokat kell választani (Sixt, Dollar, Europcar, Hertz, Avis stb.). Drágábbak, de nem púposkodnak, és extra biztosítás sem kell. Egyedül a Kanári-szigeteken szoktam a Cicar-tól bérelni, mert a Sixt tiltja az autóival a komphasználatot.
Ha ez segít, én ötször béreltem tőlük az utóbbi három évben (utoljára 3 hete jöttem haza, kb. egy héttel Mr. Hadley után). Teljesen korrektek, az átvétel 5 perc, a leadás 2. SCDW és felni+gumi bizti kell, most októberen én is Cliót kaptam. Fogyasztás és műszaki állapot is 10/10.
A magic island tud tüneményes autókat: Beidézek egy hozzászólást a fészről:
"A Magic Islands-ről tudok nyilatkozni: olyan autót adtak, aminek a kerekéből egy akkora darab hiányzott, hogy kilátszott a szövet, illetve a futófelület féloldalasan volt kopva(gyakorlatilag nem volt barázda azon a részen ahol érintkezett az aszfalttal), ami nem túl egészséges szintén egy olyan helyen mint Sao miguel. Ehhez képest az már semmiség volt, hogy random leállt az autó amikor éppen úgy gondolta, és nem a sofőrrel volt a baj, mert 3an is vezettük.A panaszkezelésük, amikor új autót, vagy legalább egy gumi cserét kértünk az ordibálás volt, illetve volt egy pont amikor elakarták venni az autót, hogy keressünk más céget ha nem tetszik az autójuk. A legjobb, hogy rendőrséggel is fenyegetőztek, ami röhejes, mert őket büntették volna meg. Röviden: nem ajánlott."
Sziasztok! Most november 29-én utazunk Azorira férjemmel Ponda Delgada reptérről szeretnénk bérelni, illetve oda is vinnénk vissza. 8 napra. A közvetítő oldalakon olyan cégeket ajánlanak amik máshol rákeresve szörnyű értèkeléseket kaptak. A férjem elképzelése hogy 30 euró/nap környéki áron találjunk jó minőségű céget. Plusz biztosítás?! A sógorom a Magic Islands pt oldalt ajánlotta, ők onnan béreltek, de januárig be van telve minden időpont. Tudnátok segíteni/ajánlani olyan autó bérléses céget ami ár/érték arányban jó? Vagy ami nektek bevált? Nem akarunk sok pénzt otthagyni de a lehúzástól is félünk, nagyon sok rosszat olvastam már, és már tudom hogy utolsó pillanatban vagyunk, de hirtelen jött felindulásból jött az út. Előre is köszönöm/köszönjük!
Akkor mégegyszer leírom, hátha átsiklottál felette: ötödször vagyok a szigeten, és ezzel az úttal együtt több, mint 50 napot töltöttem eddig itt ;) Több ananász- és teaültetvény is már évekkel ezelőtt megvolt (Gorreánában kóstoltad a fagyit, mert isteni?!), a Gorreana teaültetvény mellett gyakorlatilag naponta megyek el most is (mert Maiaban vagyok), viszont fedeztem fel újabb banánültetvényeket is az eddigieken kívül.
Megvolt ;) Naptej is voltm napsütés is volt, meleg is volt (a naptej a szálláson :D :D :D, de napozás utáni, és égés utáni hab van, szóval semmi gond ) De az a qrva hosszú szántóföldes szakasz, az valami irgalmatlan. Egy szurdik (szurdok, ki hogy hívja) kétoldalt kukorica, néha tehenekkel tarkítva, na az sík unalmas volt ;) A vége viszont gyönyörű!!!!!
Furnasban a vulkánnál, ahol a cozidot elássák, szokott lenni egy kukoricás tata, akit szintén ott főz. Egy euróért árulja és finom. Ez jutott még eszembe.
Az Arruda-ananászültetvényt nézzétek meg. 5 euró körül van egy ananász (a boltban 1 körül), de egyszer érdemes kipróbálni, valamivel finomabb, mint a bolti (de nem annyival, mint amennyivel drágább, mert a bolti is helyi). A Gorreana-teaültetvény érdekes még, ingyen kipróbálhatod a teát, amiből helyben vehetsz is.
Igen, erre. Minden évben enni szoktam ott, legutóbb három napja látogattam meg ismét. Isteni 30 dkg-s steakek ;)
Vila Franca do Campo szigete okt. 14-ig látogatható csak ;) Kettő vagy három éve már voltam ott, és fürödtem is benne, ahogy a blogomon meg is írtam anno (jelenleg ötödik alkalommal vagyok kint). Furnas szintén megvolt már az első alkalommal, maga a Terra Nostra park szép, a fürdő nekem felejtős ;) De ha már park, akkor Ponta Delgadában a Jardim Jozé do Canto nekem a személyes favoritom.
Érdemes szakítani egy napot és átmenni strandolni a Vila Franca szigetre (kaját vigyél, mert csak egy mosdó van és semmi más). Ha háborog a tenger és nem jár a hajó, ill. piros zászló van a strandon, Ribeira Grandén van egy jó medencés strand ami nem zsúfolt. (Vagy lehet dagonyázni Furnasban a forró büdösvízben, ami szintén szenzációs.)
A Jenela do Inferno túrán kb. 1 hete voltunk. Nekünk nagyon tetszett. 2.5 órát írnak. Nekünk 3 volt, de sok helyen megálltunk nézelődni. Könnyű túra. A tapasztalatok: Mivel az elején nyílt terepen haladtunk és meleg volt elég erős UV-val, kellett a kalap + napszemüveg. Van egy viszonylag hosszú alagút, ami kb. 1,50 magas és roggyantott járással, erős hajlongással lehetett benne közlekedni. Fejre vigyázni! Vittünk lámpát, így elkerülhettünk néhány dagonyát. A vízesés alatt nem sok víz volt, mert elfolyt. Nem olyan, mint a Grená parkban, ahol lehetett úszkálni a vízesés alatt. A másik alagútban kényelmesen lehetett haladni. Az erdő és maga a környezet is nagyon szép. Először mikor ott voltunk szemerkélt az eső, nem volt hideg, de így utólag is úgy látom, hogy jobb volt szép időben megtenni a túrát, mert még az unalmasabb, nem erdőben lévő út is sokkal szebb volt így.
Idén kihagyom a traktorbutikot, önkielégítőkbe járunk - mert látnom kell mi kerül a tányéromra.
Ennek a magyarázata az, hogy második gyermekkoromat élem és éppen a második fogváltásom előtt állok. Tudod tej -> csont -> mobil.
A lenti ötösből az Ildebertó kínálja a legnagyobb választékot. 12:30 előtt nem érdemes érkezni, mert akkor kezdik kihordani a köreteket. A vendégek zöme nyuggerekből és szerintem valami felsőfokú oktatási intézmény koleszeseiből áll. Olyan 70-100 személyesre becsülöm a méretét.
Két féle levest követően halas és sertés cuccok vannak. Marhát, csirkét nem láttam. Köret sok féle van sült, főtt, párolt, nyers. Van sütemény és fagylalt. A googlen megtévesztő a hozzászólása egy illetőnek, hogy az árban az ital is benne van. Már nincs. Egy coca 1.50.
A második helyezett az O Raiao, amelyik tényleg egy autentikus vidéki zabálós hely.
Figyelni kell a kínálatot, mert a félhomályban múltkor párolt káposztának néztem a sült vért. Idén még nem léptem meg, mert valahogy nem esett útba.
A Lagoa Azul a harmadik, de őket utoljára néhány éve láttam belülről. Tavaly annyian voltak, hogy minden hely foglalt volt. Digitális foglalási lehetőségük nincsen, a telefonnal én meg semmire sem megyek.
Most éppen tervben van hogy oda megyek.
Az Os Melos és Paco Azul nem azért lett a negyedik-ötödik, mert ők rosszabbak a többinél, hanem azért mert egyrészt kicsi a választék, másrészt nincs alternatíva. Achadinhától keletre meg már nincs semmi.
Szuper ajánlók, mi biztos élni fogunk vele! ;) A Poco Azul amúgy gyönyörű, a hozzá vezető (majd a felfelé vezető) út UTÓLAG már rendben is van, de közben... :D :D :D