Igen, esős időben ezt vettem én is észre az Osrammal, de még mindig jobb volt mint egy akármilyen széria, vagy agyonkékítzett H7. Ezért is kérdeztem nem rég, hogy nem lehet-e valahogy eltávolítani a szinezést róla, szerintem nagyban közrejátszik.
Az Osrammal a jobb a kettő közül. Esőben, ködben, havazásban, nedves úton a sárgásabb fényű izzókkal jobban látni. Minél jobban be van kékítve egy izzónak a búrája, annál "hidegebb fehér" a fénye (azt hiszem, hogy igy jelzik ezt), de a fenti körülmnények közt a lehető legroszabb, van olyan amivel mintha fel sem lenne kapcsolva a pelácsod... Semmit nem látni... Philips Nihgt Guide-t ajánlják sokan, annak a H7-es változatánál pl oda kell figyelni, hogy normál tökbe, vagy projektorba veszed.
Sziasztok! Melyik izzó szerintetek a jobb? a philips blue vision vagy az osram nightbreaker? Blue visionom volt régen, kékhez nincs köze de fehérebb fénye volt jóval egy hagyományos halogénhez képest , összességében megvoltam vele elégedve. Az osram az fehérebben világít? melyiknek erősebb a fénye? Esetleg osram cool blue? Illetve ködösbe milyen izzót érdemes venni? Láttam már olyant is ami teljesen borostyán sárga volt, nem éppen divatos de ködbe az jó? vagy ott is inkább a fehérebb a jobb?
+90 erősebb, de hamarabb hull, ami egyértelmű, ha jobban kiélezik nem bírja addig. Ugyanakkor ignis nem izzóevő, 2 évig simán megy vele... Én csak ebből indulhatok ki, nekem ez van...
Fénykéve hossza? Minden izzócsere után ajánlott a lámpaállítás, így nem lehet hosszabb a káva :)
És erősen javasolt is, nálam is gyakran változik meddig is világít, ha izzót cserélek.
Pl merényletsárga feljebb világít, mint a standard tungsram izzó, narva megint máshova...
Hali! Hát tulajdonképp pont kanyarodás közben vettem észre, így egy kicsit féloldalasan előről is, oldalról is, meg egy kicsit hátulról is láttam a vasat. :)
Nekem 35W-os 5k xenonom is volt amitől 800m-es kőrzetben mindenki megvakult, esőben az sem ért semmit. Kb 3 hete van benne és augusztus közepe óta nem volt rendes eső, vagy lehet volt de akkor nem vezettem, legfőképp sötétben, úgyhogy nincs tapasztalat.
Az érdekes az, hogy a P207-ben a gyári izzó se olyan rossz (GE H7 +50-es), itt van a szekrényben mind a kettő, ahhoz képest nem nagy előrelépés, szóval abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy eddig nem volt rosszabb izzóm. Viszont a refibe kéne valami brutál jó. Pont ma néztem, hogy a Tesco polcait GE-vel töltötték fel, lehet benevezek egy +90%-os Megalightra. :)
Vizes aszfalton milyen a White Hammer?Mert az Osram Night Breakerrel is az volt a bajom.hogy esőben nagyon gyenge volt a fénye(H4 volt Tipoban)amúgy más körülmények között szuper volt
hjaa értelek,na ha tudtam volna h.te vagy mögöttem..:)))) lehúzom az ablakot és integetek..:))) bár ha mögöttem voltál miként láttad h.működik a menetfény? vagy farról ismerted fel a vasat?
Hát, épp előttem kanyarodtál, és kanyarodás közben tűnt fel a verda,, hogy jééé, ezt már valahol láttam, így nem szemből vagy messziről jöttél, hogy a nappalifényt skubizzam. :)
akkor valószínűleg én voltam..:)))) bár nemtudom milyen távolságból láttál a menetfény mennyire látszódott? tegnap épp összefutottam 1 fórumtársal és hosszasan beszélgettünk az izzók-drl dolgokról,lát6tóságról és ezzel kapcsolatos dolgokról
Szevasz,háát most így meg nem mondom lehet én voltam,ha az elején a menetfények nem világítottak akkor nem én voltam,márha volt menetfény..:))) hasonló festést én is láttam már másik Tipon,még én is néztem h.jéééé ottvagyok..:)))))) te Pécsi vagy?