Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Épp tegnap bővítették, ezért van már 100 ezer várakozó. Bár mindenkinek hirdetik a politikusok, hogy ha nem esik nehezükre, inkább menjenek el személyesen. Kicsit várni kell úgy is, de az nem lehet gond.
Ezért mentünk el mi is személyesen, eredetileg online terveztük.
Mi is ma szavaztunk. Voltak előttünk is páran és folyamatosan jöttek az emberek. Mind szimpatikus és békés polgár. No persze ment arra egy hangosan kommunistázó fideszes is, de nem sikerült provokálnia senkit. Erős a kontraszt.
Mostanra Be-tudós lettél? Nahát, tegnap még nagy hangon, kivastagítva, durva és rád jellemző jelzőkkel az ÁKR-t linkelted be, mint a büntetőeljárásban irányadó jogszabályt :)
Hiteles információt a feljelentés megtörténtéről a rendőrségen kapsz és csak ott. Ugyan, mitől lenne jobb, amikor te azt állítod, hogy nem történt meg? Miből gondolod? Egyáltalán, honnan veszed erre a bátorságot?
"De a budapestiek egyre elégedetlenebbek Karácsonnyal."
Csak a budapesti fideszesek elégedetlenkednek, lehet, hogy egyre inkább, mivel azt várták, hogy majd lemond :) Mindenki más viszont támogatja, ami a fideszeseket zavarja Budapesten, az nem zavarja az ellenzékieket (és itt mi sokkal többen vagyunk), ezt meg is mérték közvéleménykutatáson.
És nemhogy lemondana, de lehet, hogy miniszterelnök lesz a végén :)
Farkas Péter Barnabás a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indul az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében.
Mi is voltunk előválasztani, bizony :) Direkt olyan időpontban mentünk, hogy ne kelljen sokat sorbanállni, így kb. 20 perc alatt végeztünk is. Mondták, hogy most tényleg kifejezetten kevesen vannak - úgy 10-12 ember állt előttünk -, máskor viszont eddig és addig terjed a sor, meg is mutatták, meddig.
Nagyon flottul megy, adatvédelmi nyilatkozatot aláírtuk, úgyhogy ezzel sincs gond.
Kiváncsi vagyok, hogy holnap milyen számot jelentenek be a mai 139 ezerhez képest.
Én nem hittem volna, hogy ennyire fontosnak tartják az emberek és ilyen sokan mennek el.