Fel kell írni alkoholos filccel a tanksapka fedő belsejére, aztán annyi. Mivel sokat használok vegyesen dízel és benzines autókat, ezért én bevallom mindig rálesek a feliratra mielőtt leveszem a megfelelő pisztolyt.
Sajnos azt kell mondjam, tipikus EU-s hülyeség - feltéve, ha a mezítlábas felhasználó felé gondolták meglépni ezt a dolgot. Tisztán látszik, hogy a biokomponens szerint határozzák meg a hajtóanyagot, de egyéb ismérve nem derül ki.
Annak van értelme, hogy Eu-n belül egységes jelölést alkalmazzanak, főleg, mikor sok helyen a hajtóanyag fantázianeve van kiírva, te meg találd ki, hogy az most éppen milyen benya - szerencsére a benzin vs. gázolaj témában ez viszonylag egyértelmű - de ez nem fogja segíteni az eligazodást.
A töltőpisztoly kiömlőcsövének átmérője különbözik; a benzint töltő kútfejen vékonyabb, a gázolajat töltőn vastagabb, a tehergépkocsi-oszlopokon pedig még vastagabb (emlékeim szerint 25, 32, és 40 mm a három méret) - az ólommentes benzint igénylő járművek esetében kisebb átmérőjű a betöltőnyílás, amibe a gázolaj-pisztoly nem fér bele. Ezt egyébként nem a benzin vs. gázolaj témára találták ki, hanem az ólomtartalommal bíró vs. ólommentes benzin esetére; az ólommentest igénylő autókat kezdték el kisebb betöltőnyílással szerelni, hogy ne tankoljanak bele véletlenül ólmozott benzint. A teherautós oszlopokon pedig a töltési mennyiség miatt nagyobb (szgk: ált. 70 liter/perc, tgk: 120 liter / perc) - itt már a tömlő átmérője, és esetenként a szivattyú/átfolyásmérő teljesítménye is különbözhet.
egy Skoda Octavia tour (1.4 75le) autót cserélnék le(pro)C'eed 1.4 benzinesre. Esetleg az 1.6 dizel mennyire rizikós, megérné inkább olyant keresni? Érdekelnének a tapasztalatok, hogy megy, mennyit fogyaszt, milyen hibákra lehet számítani...jól tudom ugye, hogy ez a (benzines) motor láncos? Olajfogyasztás jellemző? Szóval aki hajt ilyen autót és van kedve, ideje ossza meg legyen szíves velem a tapasztalatait. Előre is köszi, remélem hamarosan én is ceed-es leszek ;)
Vásárolni szeretnék egy szett használt lemezfelnit a 2010-es kia ceed kombimra (1.4 benzin). Sajna nem találok megfelelőt a gyári méretben (R15" 5,5"J 5x114,3 ET47).
De találtam egy későbbi modellre passzoló felnit ( (R15" 6"J 5x114,3 ET48). Kérdésem az lenne, hogy ez a felni méret is megfelelő , és ha igen, akkor szerintetek milyen téli gumit vegyek rá (185/65 vagy 195/65).
Az öreg autómra vettem néhány gombnyi összegért Kínából olyan szelepsapkákat, amik jelzik, ha már erősen lapos a kerék. Kipróbáltam, kb fél bar után kezd mutatni.
Időnként körbejárom az autót és szemrevételezem a szelepeket. Ez persze azon nem segít, ha menet közben szed össze egy szeget a kerék, és az viszonylag gyorsan elengedi a levegőt. De ha lassan szökik a levegő, arra jó. Az utóbbi 30 évben csak ilyen defektjeim voltak.
Én úgy gondolom, hogy ez az egész kötelező szenzor dolog elég béna. Durrdefektnél nincs értelme. Ha annyira lapos a kerék, hogy jelentős fogyasztásnövekedést okozzon, azt meg egy átlagos sofőr némi gyakorlattal meg érzi. Gondos sofőrnek meg feltűnik a lapos kerék. Még ha csalósak is a mai gumik, szemmel is lehet 0,5 bar eltérést látni.
Mindegy. Kötelező és kész. Ez kb anyira haszontalan, mint az EGR szelep és más környezetvédő megoldások. Valaki jól jár a kitalálásával, más valaki a tervezésével, aztán más a legyártásával, eladásával.
Egy teherszállító hajó egy kontinensek közötti útja alatt annyi égésterméket juttat a szabadba a nehézolaj elégetésével, mint egy kontinensnyi autó egy nap alatt. Csak azt nem látni a szárazföldről....
Vagy itt van ez a fene nagy újhullám, a villanyautó...jó lenen egy kimutatást látni arról, mekkora környezetszennyezéssel jár az akksik előállítása, na meg az áramé. Németországban pl. nagyon nyomják az autókat, a villamosáram jó részét meg lignit és barnaszénerőművekben állítják elő.
Már várom az első balhét, amikor kiderül, hogy 6-8-10 éves korukban ki kell sorba cserélni az akksikat.
Azért azt így elég bénának tartom, mert konkrétan azt jelzi az autó, hogy a jobb első lapos.. erre kiderül, hogy a hátsó az. Akkor viszont elég lenne, ha azt mutatná, hogy csekkold le az összes kereket, mert valamelyik lapos o,O
Nekem is Alcar 16 colos szenzoros felnik vannak, márkakereskedésben vásároltam az autó az előző generációs (face lift előtti) 1.6 GDI. A kérdés az, hogy az új 16-os felnikkel szerelt Ceedre ezek jók lesznek-e?