Köszönöm a jókivánságot.
A találkozás lehet hogy egykicsit bonyolult lenne,de a beszerzőnk aki szintén virágbarát elviszi majd egy megbeszélt helyre.
Ő sűrűn jár Pestre.
Várjunk még egykicsit hátha mást is kellene küldenem. Van egy kis csinos rózsaszinűm is amit a lányomtól mentettem meg,ha neki nem kell azt is neked adom.
Megpróbálnám megoldani mindkettőnk problémáját.Neked túl sok leandered van nekem meg túl kevés:-))). Na de félre a tréfával, vállalom az elszállítást, a tetvetlenítést és még jó társaságba is fog kerülni a kinaim meg a hagyományos rózsaszínü közé.Ráadásul még egy rettentő félelmetes kutyalány is őrizni fogja az álmát az abszolút déli fekvésű teraszomon vagy télen a jó kis fűtött tornácon.Tudja ezt valaki überelni ?
Ps: majd megirom milyen a szine :-))))
Még mindig Boldog Szülinapot[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] Nagyon örülnék nekik, csak nem tudom mennyire komplikált találkozni. Pesten dolgozom.
Nagyon szép tömött fehérem és sárgám is van.
Mindkettőből szivesen adnék.Szerintem könnyen gyökeresedik. a férjem nem régen szaporitott a fehérből azt is szivesen neked adom.
Lágyeső-vagy kútvizet szerezz,mert azt szereti.Nem kell aztán cserélni,csak töltögetni,ami elpárolog.
Lehet,hogy kihajt,de inkább majd jövőre küldök magot.:)
Szerencsére a kistigris megmaradt.
kinai leanderemet - aminek a magjait tozatutol kaptam - a macska- es viragszitterunk total kinyirta, nincs rajta egy level sem, pedig mikor elindultunk mar bimbozott. mit tegyek? van meg remeny?
hoztam spanyolhonbol egy leanderhajtast, rozsaszinut, sargat csak autobol lattam:(
kerdesem lenne, a vizet kell-e cserelni a gyokerezteteshez? spanyolo-ban nagyon kloros a viz es most abban van. sz'al mit csinaljak? koszi
szeretném elajándékozni szép nagyra nőtt leanderemet, olyannak, aki a kirtaná róla a tetűpopulációt, aztán örömét lelné benne
története a következő: 1,5 éve a lakás előző lakója hagyta itt nekem, én nem tudtam róla semmit, ezért mindíg nagyobb cserépbe ültettem, öntöztem, tápoldatoztam, többszörösére megnőtt (a lakás zsúfoltságához képest túl nagyra)
kiderült, hogy mérgező, tengerimalacok mellé nem ajánlott
hónapok óta spay-zem virágboltban vásárolt rovarirtóval, de mindíg visszajönnek a tetvek, gondolom amiatt, hogy nem értek rendesen hozzá
pár hete vettem észre, hogy benőtte 25-ös cserepét, ezért 29-es agyagcserépbe ültettem
kocsival elvihető Bp egyik belső kerületéből
Egyből leizzadtam,kire hagyjam a leándereket.;)Csak el ne felejtsem,mire odajut,nehogy vénlány maradjon.
Cicvarek,gyere nyugodtan,ha erre jársz.
Zildy,és aki szeretne még küldje el a címét és küldök,ha megérik a mag.
Azt tudjátok, hogy van egy hülye babona, miszerint lányos háznál nem jó a leander, mert a leányzó pártában marad? Anyám a nővérem 20. szülinapján ajándékozta el a gyönyörű növényét. Azóta csak másnál láttam, pedig nagyon szeretem. A lányom kirepülése után fogok leandereket gyűjteni. :-)
Tozatu, Te még ráérsz.
ma reggel az egyik kutyás gazdival éppen a leánderekről beszélgettünk, amikor is azt mondta, hogy neki van egy dupla barackvirág színű leándere (ez már igazán kiváncsivá tett) és megigérte gyökereztet nekem, nem lenne rossz.
Majd küldjétek a címeteket,de türelemmel legyetek,mert még csak most virágzik,de lesz rengeteg mag megint.
Taramiram a Te címed nem kell.;)
Molnárka,küldök szívesen,majd szólok ,ha igényelek valamidből magot,ne félj.:)
Fűnyírás közben felfedeztem,hogy sárga sonkatököcske alakú paradicsomjaim vannak,pedig ilyet nem vetettem,pláne nem a virágokhoz.Láttam korábban,hogy kikelt a pari,de békén hagytam,most olyan édes és finom.Ha igényel valaki,teszek el magot.:)
Inkább a metszéssel várjál tavaszig,mert akkor jobban újul.Akkor alaposan visszavághatod.Lágyvízben a 10-15cm-esre vágott hajtások 2-3 hét alatt meggyökeresednek.Ha szaporítani akarsz párat most is levághatsz,de egyszerre sokat ne,azt javasolom.
Sziasztok!
Mi is imádjuk a leandereket, de az idén nagyon csúnyán felkopaszodtak. Tud valaki segíteni? Levághatom a tövéig? Ha egy levélsem marad rajta akkor is kihajt? Írd le, hogy lehet a legjobban szaporítani az ág hegyekből! Köszi!