Mint azt Építész gyűjtőtárs kifejtette, két személyről van szó. Tehát: Renner és Thym (vagy Renner & Thym)
Persze van más indok is.
Információt kellene szerezni arról, hogy e két úriembernek volt-e téglagyára Szolnokon vagy környékén. Ugyanis Budapesten nem jellemző ez a fajta RT ligatúra. Arra meg nem sok esélyt látok, hogy Óbudáról Szolnokra szállítsanak egy fél városnyi téglát, úgy, hogy közben egy sem pottyan le félúton valahol.
Renner & Thym Közkereseti társaság ; kezdetét vette 1895. évi február hó 19-ik napján, társtagjai Renner Wenczel schwarzenthali (Csehország) és Thym Gyula budapesti lakosok, tégla és mészégető gyári iparüzlet tulajdonosok.
Nekem leesett hogy miért írtad,de már mindenki tudja hogy:Raichle József Ferenc, Szabadka..:-) most már én is.:-) mivel én írtam először rosszul,trehányan,elismerem tévedtem...már meg is utáltam az összes Szabadkai téglát.:-)
A válaszodban némi csúsztatást vélek felfedezni, és a mondatod nem annyira Lúdnak szól, hanem Atisnak és Építésznek, akik - minő szörnyűség - Raichl-nak írták a Raichle-t. Félreértés ne essék, igazad van, a nevet pontosan kell írni.
Az idézet bemásolására írtam, hogy .."én meg már elkönyveltem, hogy lám-lám, lehet így is helyreigazítással élni" (értsd: elegánsan, nem személyeskedve).
A Lúdnak írt válaszod kulcsmondat(része) meg ez: "...hátha valakinek leesik, hogy miért osztottam meg a könyvből az idézetet" v.ö. Atis, Építész.
Valóban nem gyakori, nekem sincs még. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy kölcsön kérjem egy kiállítás idejére, amely a Nagy Gyula Területi Múzeumban lesz Orosházán a múzeumok éjszakájához kötődő események részeként (június vége).
Odaírhattad volna a szöveget is, ahogy azt anno is tetted (Lásd: az előzményt) hátha valakinek leesik, hogy miért osztottam meg a könyvből az idézetet.