Gabesz barátunk facér, vagy nem facér, a lényeg ugyanaz:
ha a barátnő "stabil", abból előbb-utóbb feleség lesz, így provizórikusan az asszony státusz kijár:)
amúgy is, sokan tudjuk már, otthon a nő irányít.
ők nagyon szeretik ezt így érezni/tudni, a férfiembernek meg baromira kényelmes őt ebben a hitban-tudatban meghagyni: rendkívül sok konfliktus megelőzhető...:))
a talival kapcsolatban én azt gondolom, alapvetően az illetéket, akié a gép. (esetünkben ez férfidolog:)) S mint ilyen, hozzánk tartoznak a nők is, így szerintem ők is jöjjenek.
Ismét csak gratulálni tudok az új tulajoknak. Sokat gondolkodom rajta, hogy hova is kell kocsival menni (csak azért, hogymehessek). A hétvégéket jó előre tervezgetem, a gyereket mindig vinni kell.
A talira asszonyokat? Megfontolandó, bár én az ilyesnminek nem nagy híve vagyok. Ahol a férfiak beszélgetbnek, abba a nők ne szóljanak bele. Természetesen, ha atöbbség akarja, akkor viszem a kedves feleségem.
Talán a korom miatt még nem igazán "asszony" státusban szerepel kedvesem, és talán ebből is következik, hogy az autóm, csak az én bizniszem. :-)
Nincs ellenemre, ha jönnek, de mindenképp úgy lenne értelme, ha 2 vagy annál több nőnemű lény lenne jelen, hogy jól el tudjanak majd beszélgetni egymással. ;-)
Várjuk többiek reakcióját tali és résztvevők témában.
Az ajtókról írtakhoz. Nekem központis a kocsi, de nincsenek a szokásos ablaknál levő pöckök. Csak a nyitót lehet benyomni. Egyenként és persze a nevéből adódóan az elsőkkel történő záráskor, vagy az adóval.
Kezdjünk gondolkozni egy találkozón??? Inkább időben, mint térben, mert azt már majdnemhogy letisztáztuk, hogy Bp és Miskolc között valahol...
OK, kíváncsian várom a hangnyomozásod eredményét. Azóta egyébként felhívtam a szalonban a szervizeseket, azt mondták, hogy valóban a fűtésrendszer csöve lehet kissé levegős, ami elmúlik, de az is lehet, hogy nem. Ha nem, az se gond. Legfeljebb hozzáteszem majd, hogy az én kocsim extrái között van egy tea- és kávéfőző is!:-)))
Szóval a te kocsid fekete. Jól emléxem? Nem tartasz tőle, hogy kényes lesz a koszra? A most leadott Puntóm is fekete volt (anno az asszony javaslatára, nomeg azért, mert ez még a nem színre fújt lökhárítós változat, ami alapból fekete, legyen már akkor egyszínű a kocsi...), és én bizony néha hülyét kaptam, amikor röviddel a mosás után már egy kis por is meglátszott rajta. Nagy eső utáni nagy sárról nem is beszélve. Ebből kiindulva aztán az Albinál ragaszkodtam a világos színhez, szerencsére sikerült elcsípnem a telepen lévő még egyetlen ezüstszürke példányt. Ha az nincs, akkor világos homokszínűt választottam volna. Szerintem ez az ezüstszín naggyyon elegáncsos...
Mint "öreg" Albeás (már 10 napja boldog tulajdonos) még nem tapasztaltam semmi különös hangot vagy zörejt sem indításkór sem menetközben. Ha a középkonzol mögül jön lehe, hogy a hűtövíz elkezd cirkulálni a fűtésrendszerben ha rá van nyítva a fűtés. Próbáld meg az indítást zárt fűtéscsappal. Ugyan ezeket a hangokat tapasztaltam az előző autómnál és ott a fent leírt dolog volt az okozója. Az Albinál még ilyent nem tapasztaltam. Ha nem használ a tanácsom akkor szerintem a szervizbe kellene rákérdezni.
Sok szerencsét az autóhoz és balesetmentes közlekedést kívánok
Gratula az autó átvételéhez. Örülök, hogy jól sikerült a pesti kalandod és, hogy meg vagy elégedve az itt nyújtott szolgáltatással. Sok szerencsét az autóhoz. Gondolom már jól összeszoktatok, mert a jót könnyű megszokni. Én nem ismerem a Wartburg érzést mert nem volt részem benne, de szerintem az Albi nem olyan billegős amint anno a TotalCar-os tesztben tapasztaltak. Műszerfal belátás már nálam is O.K. mert megtaláltam az ideális üléshelyzetett.
Tegnap volt egy kis hétvégi autózás. Még mindig nagy az élmény ha vezethetem. Most már te is tapasztalhatod. Én is szigoruan ragaszkodom az általad emlitett menetparaméterekhez. Nem szeretném a véletlenre bízni a dolgot. Bíztos vagyok benne, hogy az óvatos bejáratás hosszú távon meghálája magát.
230 km van "már" a mocimba. Nem sok de májusba kilátásba van egy 1500 km-es utazás. Már izgatottan várom.
Fogyiról én sem tudok nyilatkozni, de az első pár ezer km nem mérvadó.
Kedves Daty, gratulálok Neked, mint azonos napon "született" Albea tulajnak.
Én pénteken 16.00 körül gördültem ki a szalon épületéből...
Rendszám: JNW-006. Elég furcsa volt a JN, mert már láttam JR-es és JS-es kocsikat is, de sebaj. Ezután már csak azon "dühöngtem", hogy miért nem 007....:-)))
Nekem is nagyon tetszik a kicsi, én is max 90-nel mentem vele. Nem tartok, még csak kb. 140 megtett km-nél, de abból 46-ot nem én tettem bele, hanem a szalon nyomták bele, mert ha jól sejtem ez volt kiállítva a helyi Corában.
Egy dolog van, ami nekem szokatlan, hogy mivel nem központi záras, ezért az ajtókat belülről a nyitókallantyúval lehet teljes zárásból nyitni, nem pedig az oldalszélvédőknél levő szokásos függőleges "pálcikával".
Viszont Daty, lenne egy kérdésem: ha hidegen indítom, akkor 2-3 percig, ha melegen, akkor kb. 1 percig hallok a középkonzolmögül egy szörtyögő, bugyborékoló hangot. Nálad ilyen van? Többiektől kérdezem: ez mi lehet?
Természetesen hazamenetel után felszereltem a kicsit: szőnyegek, üléshuzat, csomagtertóba pléd került az eredeti anyagok kímélésére.
Nagyon tetszik a verda, és az illata....olyan, mint egy jó nő!:-))))
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki velem együtt izgult a kocsim miatt!!!!
Igazán jól esett!
Végül is pénteken 13.10-kor kaptam meg a kocsit, nagy nehezen
De megkaptam, az a lényeg!!!!!!!!!!!!4
JPE-423
Hát ez a rendszámom!
Csodálatos.
1 órája értem haza vele Pestről!
Azonnal géphez ültem, hogy megosszam veletek az élményeimet!
Szóval pénteken átvettem, mindent megnéztem amit írtatok.
Rendben is volt minden, csak a csomagtartót kellett bevágni mint a budiajtót.
De sebaj, gondoltam, este úgy is szerelőnél lesz majd az megnézi.
Na szóval, hazafelé lefénymásolták a forgalmit meg a régi kocsi adásvételijét, és már rendben is volta kötelező, meg a casco, mert a többi dolgot már napokkal ezelőtt elintéztem.
Aztán összepakolás, anyámék berakása hátra, aztán 15.10 kor tűz Pestre.
Hát mit mondjak? Mint egy megvalósult álom! n Wartburggal vizsgáztam és tanultam, de nyoma sem volt annak az érzésnek! valóban csak a kormány érzékenyebb a szervó miatt.(Túl is kormányoztam néha:-)))) )
Szigorúan betertottam amit tanácsoltatok, 2500-2700 fordulatnál nem pörgettem tovább, így is olyan 90-100 volt a sebessége.Néha előzésnél beleszaladt a 3000-be, de csak másodpercekig, ami gondolom, még belefér? Nem?
Szóval élvezet volt vezetni, igazatok volt, a váltó mint a vaj, a kuplunggal és a gázzal együtt.
A fékek nagyon jól fogtak.
Szóval felmentünk Pestre.
Felhívtam a NIcco-s srácot, elmondta hová vigyem.
Elvittem otthagytam.
Szombaton 18-00-kor már hívott, hogy kész a verda.
El is mentem érte.
Figyelem!
4 ablakemelő
központizár
riasztó
2 hangszóró hátra
mindez öszesen 136-000 ft beszereléssel mindennel együtt.
Mindezek számla nélkül, de 1 év garanciával értendők.
Profi munka, miden patentül beépítve, és kifogástalanul működik!!!
A ablakemelő gombjai az első belső világítás felett van, természetesen világítanak.
Na ennyi volt röviden.
Természetesen ha van konkrét kérdésetek, szívesen válaszolok, de fogyasztást egyenlőre ne kérdezzetek, mert nem tudok mondani.
Ugyanis csak 35.5 liter ment bele a kúton, csurig, de még nem tankoltam.
Eddig 550 km-t mentem vele és még 2 beosztás van hátra a benzinszintmérőn!
Köszönöm mindenkinek a reagálást, aki ezt megtette. Miután tegnap bejelentkeztem ide, hívott a nő a szalonból, hogy ma mehetek átvenni a verdát!:-)) Így kedves Daty úgy néz ki, egy napon leszünk Albea tulajdonosok! Légyszi írdd meg a rendszámod betűit, hogy össze tudjuk hasonlítani!
Ami a rossz pesti utakat illeti: én nem vagyok pesti, így valószínűleg ritkán lesz örömöm bennük, viszont erre mifelénk is borzalmasak az utak, meg kocsi nélkül sokszor vagyok Pesten, így van összehasonlítási alapom. Ezek alapján egyik kutya, másik eb. Sajnos.
Én egyébként Szolnokon veszem az autót.
A Wartburg feelingről: nekem sem volt szerencsém ilyen kocsit vezetni, így összehasonlítani nem tudom, csupán néhány tesztben olvastam erről.
Délután negyed 4-re megyek a kocsiért, addig kibekkelem az időt. A Puntót kirittyentettem, az asszony kicsit sajnálja, neki nagyon kedves volt, könnyen tudta kezelni, de hát a csomagtér az csomagtér, és azért az 53000 km sem kevés.
Hétvégén "szokatási" km-eket fogunk menni.
Na asszem eleget rizsáztam, a hét elején majd élménybeszámolok!