Keresés

Részletes keresés

M.Laci79 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 7189

Kerestem, de semmi hasznos. És az sem teljesen igaz, hogy a Loxone-ban a picoc teljes értékű mert pl. kétdimenziós tömböt kezel a picoc, de Loxon-ban már nem működik. Hibát ugyan nem dob, de nem tudod kiértékelni egy ciklusban.

A jelen problémámra is megoldás lenne. De valamiért nem működik.

Itt nézelődtem: https://github.com/jpoirier/picoc/tree/master/tests

Pl. ez Loxone alatt nem működött: https://github.com/jpoirier/picoc/blob/master/tests/38_multiple_array_index.c

printf -el kitudod iratni az értékeket, de egy if feltételben mindig nullát adott. 

Előzmény: Traco (7188)
Traco Creative Commons License 2019.08.25 0 0 7188

Valahol nem lehet picoc programozási segédletet találni?

Előzmény: M.Laci79 (7187)
M.Laci79 Creative Commons License 2019.08.24 0 0 7187

Itt is megkérdezem hátha valaki tudja a választ. 

tfe_tng ahogy látom te jó vagy programozásban. Ugye segítesz? ;-) 

Sziasztok!

Pico C -ben szeretnék segítséget kérni.

Virtuális bemeneteket szeretnék kötegelten lekérdezni és módosítani. Úgy gondoltam egy tömbben eltárolom a címeket, de nem jártam sikerrel.

char vi[] = { "VI1", "VI2", "VI3", "VI3", "VI5" }

Majd for ciklusban olvasni akartam őket, de nem sikerült: getio( vi[i] )

Most a következőképp működik:

char buff[4];

int vi[] = { 1, 2, 3, 4, 5 };

sprintf( buff, "VI%d", vi[i] );

getio(buff);

Ez működik, de szerintem ennél elegánsabban is meglehetne oldani. Meg a gondom vele, hogy minden kötegelt setio(); elé újra kell az sprintf különben nem változik az adott virtuális bemet állapota.

tfe_tng Creative Commons License 2019.08.21 0 0 7186

Ize, koszi szepen az infokat, ez lemaradt az elobb. :)

Előzmény: tfe_tng (7185)
tfe_tng Creative Commons License 2019.08.21 0 0 7185

Igen, ez lenne az idealis, de rovid piackutatas utan oda jutottam hogy:

- nagy premium installerek nem adnak interfeszt az automatikahoz, mert csak. Allitolag olyan sok informaciot ki kellene adniuk hogy replikalhato lenne a vezerles. (xy ceg volt, sajat vezerlot fejlesztettek). Had ne mondjam hogy mennyire messze van ez a vezerles az atomfizika szintjetol, kb 2-3 blokkbol replikalhato loxone alatt. Arrol ne is beszeljunk hogy 2019-ben nem feltetlenul akarnek 2x16 karakteres dot matrix kijelzot nezegetni (az egyebkent meregdraga) szauna oldalan. 

- finn szaunaknal kell valamennyi vezerles a hofok miatt, de infranal igazabol egy ki-be kapcsolo idozitorol beszelunk, a hofok nem eppen kritikus (40-50 fokot csinal max az infrasugarzo)

- kozben utananeztem egy picit a dolognak, az infra panelek mezei fogyasztok, a tipikus intelligencia annyi szokott lenni hogy a labsugarzot lehet opcionalisan lekapcsolni, illetve biztonsagi okokbol egy kritikus ido utan lekapcsol.  Per pillanat ugy vagyok vele hogy 3db magneskapcsoloval siman meg lehet oldani a komplett vezerlest, annyi a trukk, hogy a harom fazist valahogy izles szerint el kell osztani a futoelemek kozott. Esetleg kell egy homero a szaunaba hogy ha tulmelegedne akkor lekapcsolja, de infra eseten ez sem eppen kritikus. 

Ha eszrevettetek barmi baromsagot a gondolatmenetben, akkor legyszi szoljatok :) Koszi !

Előzmény: ComexIO (7184)
ComexIO Creative Commons License 2019.08.21 0 0 7184

Általában finn szaunákat integrálunk, ott egy fontos dolog van, hogy be kell építeni egy mechanikus hőelemet, ami biztonsággal megszakítja a főáramkört.

Mostanában már vannak olyan szauna automatikák amik képesek kommunikálni az épületfelügyelettel, én ennek a híve vagyok, de eddig még mindig a Loxone volt betervezve, ezért vele oldottuk meg.

Ebbe nagyon megoszlanak a vélemények én bizonyos rendszerek esetén jobban szeretem ha a gyári vezérlő szükség esetén önállóan el tudja látni a feladatot, de teljes mértékben  beilleszthető legyen az épületfelügyeletbe.

Előzmény: tfe_tng (7183)
tfe_tng Creative Commons License 2019.08.21 0 0 7183

Sziasztok !

Szaunat probalt mar valaki loxone-hoz illeszteni ? (Gyuri? :)

5-6 sugarzos infraszaunaban gondolkodom, amire ha jol lattam nem nagyon van blokk a loxone-ban. (van sauna blokk, de ott a tipusok kozott nincs infra szauna) Vagy felejtsem el kompletten az illesztest es hagyjam hogy a szauna sajat vezerloje tegye a dolgat ?

Mire kell figyelni ? 

Van tamogatott vezerlo tipus ? 

Barmi egyeb otletet, eszrevetelt szivesen fogadok.

Elore is koszi !

ComexIO Creative Commons License 2019.08.21 0 1 7182

Egy kis csatlakozó ötlet:

A csatlakozókba egyedileg kódolt reteszek helyezhetőek, hogy ne lehessen összekeverni.

Így könnyen bontható a  busz, és nehéz összekeverni.

Sw201inger Creative Commons License 2019.08.21 0 0 7181

Szia!

Köszi a választ, idáig teljesen jók vagyunk :) A knx-kábel amúgy két okból van bent: egyrészt jelenleg a világításomat azon kapcsolgatom (impulzusrelék vannak az elosztószekrényben, nyomógombok a falakon + így a házvezérlő is utólag bevonható a világítás vezérlésébe, egy n-edik kapcsolóként, sőt az impulzusrelén még a világítás ki/bekapcsolt állapota is figyelhető, amit sima alternatív kapcsolóknál nem látnál). A másik ok meg az olcsósága: még 4 szál 0,75 MCU-t sem kapnál ennyiért (3 nem lenne elég, a 12V glimmlámpa is erről megy). Sacc/kb. 30 ezerből, azaz 1 db knx kapcsoló árából helyiségenként körbeszőttem vele a házat (tehát 1 szoba = 1 csillagpont, szobánként mind a 4 falon körbe megy, vannak ráhagyások, bármennyi későbbi eszköz rá akasztható a "láncra"). És így ha később szeretnék áttérni knx-re, a kábelezés már bent van, az intelligens kapcsolók meg (remélhetőleg) lesznek annyira intelligensek, hogy minden más mellett a világítást változatlanul tudom kapcsolni velük. Csak a szekrényben kell az impulzusrelékről a házvezérlésre átkötni a kábeleket.

Már csak olyan kérdésem lenne, hogy mit lehetne/kellene most még előre bekábelezni, mik a trendek (nem mint "divat", hanem mint tényleges technikai fejlődési irány)? Ti hol szoktatok ilyesminek utánaolvasni, hogy naprakészek legyetek? :)

Köszi szépen: Laci

Előzmény: tfe_tng (7171)
Traco Creative Commons License 2019.08.19 0 0 7180

Egyelőre nincs KNX. Akkor a táp miatt lenne drágább?

Előzmény: Adamo_sx (7178)
M.Laci79 Creative Commons License 2019.08.18 0 0 7179

Tanácsot szeretnék kérni. Belebonyolódtam a konyha világításába.

Adott:

LED szalag RGBW AIR dimmerrel és Loxone Touch kapcsolóval

Spot világítás NANO AIR dimmerrel és Loxone Touch kapcsolóval

AIR mozgásérzékelő

A LED a munkapultot világítja meg körbe a spotok pedig a konyhateret.

Ti hogyan oldanátok meg ennek a vezérlését. Kellhet mind a két Touch kapcsoló?

Én nem jövök rá, hogyan lenne értelmes.

A LED adna hangulatvilágítást is és pl. este, ha TV-t nézünk ez adná a háttérfényt is.

A spotok főleg akkor kellenek, ha aktív konyhai munka folyik.

És valahogy szeretném kihasználni a mozgásérzékelőt is. Eddig is használtam, de azt nem tudtam megoldani, ha pl. megy a főzés akkor a Touch kapcsolóval jelezzem a rendszernek, hogy ne vegye figyelembe a mozgásérzékelést. 

Mivel a Touch kapcsolók bal gombjait nem használom valahogy jó lenne felhasználni fényerő szabályzásra.

A jobb gombok a TV-t vezérlik az használatba van.

Adamo_sx Creative Commons License 2019.08.17 0 0 7178

Esetleg ez érdekes lehet, ha már van KNX is a rendszerben:  LOXquick video.

Előzmény: Traco (7167)
M.Laci79 Creative Commons License 2019.08.17 0 0 7177

Igen ezért sem érettem én sem.

De csak a véletlenek játszottak össze és nem tudom mi volt. Nem foglalkoztam már vele tegnap. Ma meg minden rendesen működik.

A Smart Socket sem kapcsol le most programozáskor.

Azóta hozzáadtam még egy AIR RGBW dimmert is. Most azzal vagyok elfoglalva.

Előzmény: Stasz_ (7176)
Stasz_ Creative Commons License 2019.08.16 0 0 7176
Hát ha Loxone zavarná be az nagyon durva tervezési hiba lenne, mert a 869MHz és a 2.4GHz/5GHz elég messze van egymástól, még nem is felharmonikusa a wifi freki a Loxonénak. Én első körben máshol keresném a hiba okát.
Előzmény: M.Laci79 (7173)
Traco Creative Commons License 2019.08.16 0 0 7175

Ezekre én is kíváncsi lennék, főleg, hogy most akarnék AIR BASE-t venni... :D

Előzmény: M.Laci79 (7174)
M.Laci79 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 7174

Még 1 kérdés. (az előzőt 5 próbálkozás után tudtam elküldeni. :-( )

A Smart Socket -et hogyan tudom rávenni, hogy alapvetően bekapcsolva legyen ? Idegesítő, hogy programozásnál mindig lekapcsol és úgy is marad!!

M.Laci79 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 7173

Sziasztok!

Az létezhet, hogy az Air Base hazavágja a WiFi hálózatot?

Üzembe helyeztem 4 új Air eszközt és azóta a házban a wifi kb. használhatatlan. Összesen 10db Air eszközöm van és egy TP-LINK AC1200 router.

Nincs internet nem érem el a router-t stb... És ez periodikusan. Hol megy hol nem. A Loxone Config is állandóan "leakad".  :-( 

torocsikistvan Creative Commons License 2019.08.16 0 0 7172

Szia!

Loxone eszközöket a http://smarthomeshop.hu oldalon tudsz vásárolni.

Előzmény: Traco (7164)
tfe_tng Creative Commons License 2019.08.16 0 0 7171

ekkora méretben már egy patch-panel sem nagyon férne máshova

A loxone szenzorokra hasznalt CAT kabeleket felesleges terminalni patch panelen. Valahogy szet kell bontanod a kabelt es azt fixen bekotni. Arra figyelj hogy ha arnyekolt a kabel (S/FTP vagy hasonlo) akkor mindenkepp foldeld le a rack szekreny feloli veget (foliat vagy halot kosd vedofoldre) Ellenkezo esetben csinaltal 70-80 antennat a hazba :)

ha oda fizikailag, kalapsínt befaragva, vagy bárhogy befér? (ez kérdés volt, tényleg nem tudom hogy szól-e ellene valami).

Szerelhetoseg. A rack nagyon mély, a loxone elemeknek 15cm melyseg bosegesen eleg (es meg fernek kabelek moge)

vezérlés a rackbe, onnan meg KNX/EIB kábelen elmenni a villamos elosztóig és ott elhelyezni a relémodul(oka)t, mégis kisebb helyen elférnek mint mondjuk 40-50db mágneskapcsoló

Ez teljesen mukodokepes megoldas, a loxone buszt (ami CAN) siman el tudod vinni. 

Egyelőre azt mondjátok meg légyszi, kifejezetten erre az előző mondatban szereplő célra hány szál és milyen kábel kell (mondjuk relémodulonként)

Egy erpar kell amin a tapot odaviszed, egy masik (csavart) erpar amin a buszt. Mindketto fuzheto, szoval egy-egy boven eleg.

> Ha már van befűzve CAT7A S/FTP AWG23 is (tehát jó vastag tömör), az nem jó semmiképp

Busznak jo lesz, de tapnak nem hasznalnam. Arra inkabb sima mezei 0.75-os vagy 1-es vezeteket huznek.

Van valami fizikai oka hogy nem váltható ki vele a KNX-kábel

KNX kabelnek az egyik fontos tulajdonsaga a szerelhetoseg. Bele kell nyomni a terminalo blokkokba, ehhez relative vastag es eros, tomor er kell. UTP-t _talan_ bele tudod nyomkodni, de nem idealis. Egyebkent mire kell neked KNX ? Amit leirtal az alapjan semmilyen KNX eszkozod nincs, ergo teljesen felesleges KNX buszt huzogatni akarhova. 

Előzmény: Sw201inger (7170)
Sw201inger Creative Commons License 2019.08.16 0 0 7170

Nálam a fő probléma a férőhely volt: kb. 1,1 x 1 m és mindössze 15 cm mély az a falüreg, ahova a villamos elosztót be lehetett tenni normálisan. 3 fázis, nappali + vezérelt, összesen vagy 60 kismegszakító, fi-relék, stb, a férőhely több mint fele máris megtelt. Talán még 1-2 "látványokosítás" bele férne, több nem nagyon hiszem + rack úgyis kell. Az meg az előszobaszekrényem felső részében (125x60x60 cm mély) kényelmesen elférne, benne a net, audio, TV és hasonlókkal. Sőt, a riasztó központját is tenni kell valahova (nem tudom, az ellen szól-e valami, hogy kifejezetten a rackba kerüljön, fizikailag belefér szerintem). Szóval ennyi minden esélytelen lett volna a fali elosztónál. A kábelezés ugye csillagpontosan megy a rackból mindenhova (vagy 80-90 helyre) CAT7A S/FTP-vel a rackből, ezek ugye az érzékelők/kapcsolók (ekkora méretben már egy patch-panel sem nagyon férne máshova). Namost ezeknek a jeleit feldolgozni és az alapján kiadni az "indítójeleket" a fogyasztókra (azaz vezérelni) miért ne lehetne a rackből, ha oda fizikailag, kalapsínt befaragva, vagy bárhogy befér? (ez kérdés volt, tényleg nem tudom hogy szól-e ellene valami). Ahogy elnéztem ezeket a profi okosházas rendszereket (legtöbb helyen Loxone-t láttam, más márkát csak elvétve), a rendszer elemei KNX/EIB kábellel csatlakoznak egymáshoz (nagyon leegyszerűsítve érzékelők-vezérlés-működtetők). Ezért még akár úgy is el lehetne helyezni, hogy érzékelők + vezérlés a rackbe, onnan meg KNX/EIB kábelen elmenni a villamos elosztóig és ott elhelyezni a relémodul(oka)t, mégis kisebb helyen elférnek mint mondjuk 40-50db mágneskapcsoló. Egyelőre azt mondjátok meg légyszi, kifejezetten erre az előző mondatban szereplő célra hány szál és milyen kábel kell (mondjuk relémodulonként). Ha már van befűzve CAT7A S/FTP AWG23 is (tehát jó vastag tömör), az nem jó semmiképp? Van valami fizikai oka hogy nem váltható ki vele a KNX-kábel? Nem probléma azt is behúzni, csak kérdés volt. Táp nem megy rajta, csak jel.

Köszi mindenkinek aki segít!

Előzmény: tfe_tng (7166)
Traco Creative Commons License 2019.08.16 0 0 7169

Biztos jó, de ha már ott a loxone, amit lehet rábíznék. Minek még 1 kontroller...

Előzmény: tfe_tng (7168)
tfe_tng Creative Commons License 2019.08.16 0 0 7168

Miert nem ez a kerthez ?

https://opensprinkler.com/

Előzmény: Traco (7167)
Traco Creative Commons License 2019.08.16 0 0 7167

Még kérdés, bár egyik már gondolom volt milliószor... :)

Szükségem lenne még pár DO-ra, mi jelenleg a best buy? Az RS485 - relé modul kombó működik még? Kerti dolgok (világítás, öntöző - semmi real time cucc) mennének róla. Kb 20m lenne az RS485 busz, remélem ez még belefér.

Az időjárás állomással van valakinek tapasztalata? Nem olcsó, de megoldaná a kinti méréseim egy csapásra...

https://shop.loxone.com/enen/weather-station.html

Thx

T

tfe_tng Creative Commons License 2019.08.15 0 0 7166

Altalaban nem magneskapcsolokkal megy a vezerles, hanem kozvetlenul relekkel, ezt a kort felesleges megfutni a legtobb esetben. (bar pl a szivattyukat nalam is magneskapcsolo kapcsolja)

A rack szekrenyt nem ertem, hogy akarod az automatika vezerlest ide beszerelni ? A legtobb rendszer amit ismerek kalapsines (a loxone is), nem igazan rack szekrenybe valo. Villamos eloszto kell neki. 

Előzmény: Sw201inger (7162)
ComexIO Creative Commons License 2019.08.15 0 0 7165

Választanunk kellett, hogy telepítünk vagy forgalmazunk.

Maradt a telepítés, legalább is Loxone oldalról.

A webshopot más termékekkel fogjuk feltölteni.

Szerencsére választék van bőven.

Sok cég keres meg mióta ez a kis változás beállt, csak mivel rengeteg egyéb dologgal is foglalkozok nem tudok elég energiát fektetni webshopba.

De azért negyedévenként egy-egy újabb beszállítót bevonunk.

Kicsit kibővítjük más irányban is a termékpalettát az automatikán kívül.

Előzmény: Traco (7164)
Traco Creative Commons License 2019.08.15 0 0 7164

Halihó!

Lassan kellene vennem pár Loxone cuccot, de a weblapodon nem találok mást, csak ezt az új rendszert. Loxone-t már nem is árultok?

üdv

T

Előzmény: ComexIO (7158)
M.Laci79 Creative Commons License 2019.08.15 0 0 7163

Erre így nehéz válaszolni mert azt sem tudni milyen rendszered lesz és mi lesz a feladata.

Ez az FTP-s csillagpontos előkészítés sem biztos, hogy okos dolog. Jelentősen bekorlátoz. Nézd meg pl. a Loxone Tree rendszerét. Pont az a lényeg, hogy csak a szükséges kábel kelljen.

Én a helyedben csak üres később fűzhető csöveket tennék be.

Előzmény: Sw201inger (7162)
Sw201inger Creative Commons License 2019.08.15 0 0 7162

Sziasztok!

Házfelújításban vagyunk a Párommal, egy 80 éves épületet szeretnénk lakhatóvá tenni még a baba érkezése előtt. Így most a legszükségesebbeken kívül csak annyit csinálnék, hogy előkészülnék vezetékezéssel egy későbbi okosházas rendszernek. A legalapvetőbb dolgoknak már utána olvastam, a ház minden általam szükségesnek ítélt pontjáról húztam 1-1 FTP kábelt csillagpontosan egy majdani rack-szekrényhez.

Most a kérdésem annyi lenne, hogy ha két külön helyiségben van a fali elosztó (kismegszakítók + mágneskapcsolók) és a rack-szekrény (amibe az okosházas vezérlő cuccok, net, tv, audio és minden más későbbi fejlesztés kerül), akkor kettejük közé milyen, mennyi kábel kellhet, amin egymással tudnak kommunikálni (pontosabban a rackból el tudnak jutni az "indítójelek" a mágneskapcsolókra)? A távolság 10m. Nyilván táp már megy a rack szekrényhez. Tehát a rack és a kismegszakítós szekrény közé mi kellhet még?

Kicsit részletesebben már írtam a Villanyszerelés topicba, a 101437. hsz-ben, itt meg annyi lenne még a kérdésem, valakinek van-e még ötlete hogy mihez lehetne előkészíteni kábelt a felsoroltakon kívül.

Köszi szépen: Laci

M.Laci79 Creative Commons License 2019.08.15 0 0 7161

Én ezt értem. Csak arra írtam, hogy nem jó elgondolás, hogy enged 8-nál több blokkot létrehozni. 

De lényegtelen.

Nekem amúgy jobban kézre áll a kódolás mint a blokkok húzogatása. Bár így a kettőt vegyítve gyorsabb lehet kódolni. 

Azt viszont nagyon hiányolom, hogy nincs lehetőségem miniserver nélkül tesztelni a picoc kódot. 

Előzmény: tfe_tng (7160)
tfe_tng Creative Commons License 2019.08.14 0 1 7160

Mert ez egy PLC, nem egy programozasi kornyezet. Garantalni kell a PLC ciklusok bizonyos idon beluli lefutasat egy eleg limitalt vason (talan valami ARMv7 van a miniserverben, nem egy erogep), szoval ezert. 

Előzmény: M.Laci79 (7159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!