Avagy ismerkedjünk kicsit a Nokia új Windows Phone 7 rendszerű telefonjaival, és mellesleg az WP7 operációs rendszerrel. Milyen új appok vannak, mik a tapasztalataink, a nyűgjeink stb...
Régóta használom a Lumia 710-et, de egy problémát a mai napig nem tudtam megoldani!
Névjegyek áttöltése E52-ről, OK. W.live fiók létrehozása OK. Google, (névjegy, email, naptár..stb), freemail fiók szinkronizálás OK. Hotmail levél fogadás OK.
VISZONT! A Winlive-ba elmentett kb 600 névjegyből csak az "A" betűvel kezdődőek kerültek fel a Hotmail címlistába (az sem azonnal, hanem egyszercsak ott volt! :), +a Google alatt újonnan mentettek, az viszont hiba nélkül azonnal megjelenik (újabban csak oda mentek!). Így gyakorlatilag egy telefon hibánál (pl:sérülés) kb. 550 névjegy "elveszik", mert a telón kívül sehol sem találom a régi (Wlive) névjegyeket. /A telefonban valóban megvannak Winlive fiók alatt jelölve/
Nokia ügyfélszolgálatnál találgatás, területi beállítás változatás-visszaállítás, kapcsoljam ki az email (WL) szinkronizálást, csak 3 napot frissítsek, emailt ne is, stb...szóval semmi eredmény.
A telefon minden egyéb funkcióját szeretem, de ez olyan adatvesztési lehetőség, ami nem egy pótolható, újra lementhető zene, vagy kép! Idő kérdése mikor történik meg...ha lehet, megelőzném.
Egyébként ez az üzenet jelenik meg Wlive szinkronizálásnál:
Frissítési hiba...
probléma lépett fel a kiszolgálóval (m.hotmail.com) történő szinkronizálás közben.
...
Hibakód:86000108
Már végignéztem a hibakód szerinti javítási módokat is (Nokia), egészen a kuruzslás szintjéig jutottam, de semmi nem jött be!
Megköszönném, ha valaki végre egy működő infót tudna megosztani a témában!!! Üdv
Pontosan nem tudom, ezt a funkciót én eddig sem használtam ezért kissé hiányosak az infóim e területről. Ami biztos, hogy csoportokat lehet létrehozni, de hogy milyen funkciókat lehet hozzájuk társítani azt passzolom. Biztos még az, hogy előre definiált üzemmódokat nem lehet beállítani, ezért tippelem, hogy azt sem lehet amire kérdeztél, de ezt ne vedd biztosra.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőség olyan beállitásra Lumia 710-nél, amivel a bejövő hivásokat lehet szűrni, hogy pl. csak egy csoportból fogadjon hivásokat?
(Mint a "hagyományos nokiánál" a profilbeállitások.)
Csinálj egy alaphelyzetbe állítást: Beállítások->névjegy->telefon alaphelyzetbe állítása
Vigyázz! minden el fog veszni a telefonról!!! Gyakorlatilag olyan lesz mint amikor első alkalommal kivetted a dobozból. Mielőtt megcsinálod szinkronizáld a tartalmakat, de sajnos az SMS tartalmak nem menthetők, és ha már feltöltöttél saját T9 szótárat, akkor az is el fog veszni...
A live, és az egyéb (facebook, gmail, stb...) fiókba belépés után az ottani tartalmakat le fogja szinkronizálni a telefon, tehát a névjegyeid, a naptáraid hamar helyreállíthatók, csak a névjegyek összekapcsolásai fognak törlődni.
Szia! Megnéztem és most ahogy akarok fényképezni látszik a képernyő jobb szélén egy csík, pont ott ahol ak épeken is szokott. Valószínű akkor, hogy a fényképezőnek baja van? A videófelvételnél is ugyan úgy ottvan a csík. De pl. játéknál nincs, csak a fényképezőnél. Akkor most mi a teendő? A másik kérdésem pedig hogy miaz a Nokia Care pont és az hol van?
Olyan kérdésem lenne, hogy más is tapasztalta-e a következő hibát:
Mostanában pár naponta a hívás kapcsolása után (rendesen kicsöng, vagy csörög) a telefon teljesen süket. Sem én, sem a partnerem nem hall az ég világon semmit. Újraindítás után minden rendbe jön.
900as, egyszerre jött sms és e-mail majd hopp fekete kijelző és semmire nem reagált. Óra elteltével sikerült bekapcsolnom fél óra elteltével pedig lefagyott. Világított a kijelző, de ismét semmire nem ragált. Óra elteltével ismét működött, azóta nem volt ilyen gondom. SW verziót néztem, újabb nincs így sok mindent nem tudok tenni. De nem is jelentkezett azóta ez a gond.
Milyen készülék? Mert a 800 és a 900 annyiból cinkes ilyen szempontból, hogy a gombok is kapacitív megoldásúak, kvázi ugyan úgy használhatatlanok, mint a kijelző egyéb területei, és még az akkut sem tudod kivenni belőle. (ha nem tudod lehúzni a kijelzőn a kikapcsolási utasítást, mert ugye pont az döglött meg...)
Egy ilyen készüléknél eléggé patt helyzet tud lenni az ilyesmi...
Én a 710-esen, csak lekapom a hátlapot, ki az aksit, kijelző letakarít, aksi vissza, hátlap vissza, bekapcs és már meg is van oldva a dolog. :-)
Kijelző fagyás: Én is észrevettem, hogy nyáron, nagy melegben, amikor az embernek amúgy is folyik a zsírja, na akkor egy-egy beszélgetés után nem nagyon reagál a kijelző. Én azt vettem észre, hogy a rákerült izzadság és zsír a probléma okozója, amit egy alapos takarítással el lehet távolítani, de többnyire újra is kell indítani a készüléket, hogy megjavuljon.
A navi (Nokia Autóval) 3.0 verziója már állítólag egészen jól működik, én nem használom, csak a gyalogos módot a Nokia Városnéző alkalmazással és úgy tökéletesen megy.
Először ez az online/offline dolog volt zavaró. Offline-ban nem lehetett kedvenceket rögzíteni, most már lehet.. Plusz a mai napig az offline verzió nem igazán naprakész, pl belvárosi egyirányú utcák igencsak megzavarják. Többi hiányosságról már volt szó mi az ami nem megy offline verzióban.Előtte E52 használtam ott nincs ilyen offline/online gond.
Eddig kétszer halt meg a telefon 1-1 órára. Először nem lehetett bekapcsolni, másodjára pedig lefagyott a kijelző. De ettől eltekintve egyre jobban szeretem és megszoktam.
Sziasztok Srácok, lenne egy kérdésem, Nokia Lumina 610-es telónál, hogyan tudom azt megadni, hogy az sms-ekre milyen hang szólaljon meg, nagy érdeklődéssel és izgalommal várom a megoldást töletek, köszönettel
Szia. Navit,hogy érted? Mondjuk neked szokatlan,mert előtte más jellegű telefonod volt? Vagy magát a navigációt kell máshogykezelni? Bevallom voltam a telenornál kb. negyedórt buziztam a800 ast. Hát más mint a c7. Gondolkodom 808 pv ben is. De minden telot simán meg lehet tanulni.
c7 et használok 2 éve. Évelején teljesen újra cserélték gariban . gps egyszercsak totál nem működött. próbálkoztak velem nem sok sikerrel. a jogiútra terelés épphogy elmaradt. 808 pure view is bejön, de a 41 mp nem remegek, azért a 4" se rossz. De aránytalanul drága. buziztam a telenornál a 800 t 900 nem volt kint. tetszett
Próbálj ki egy WP-s készüléket, és ha tetszik akkor hajrá, legyen egy lumiád! Viszont, ha a Nokia nokiás praktikuma fontos, akkor inkább egy symbian os-t futtató Nokia okostelóban gondolkozz. Illetve, ha még nem vagy gyakorlott okostelefon felhasználó akkor hamar hozzászoksz szinte bármelyik platformhoz. Akkor érdemes valami olcsó WP-s készülékkel nyitni, és amikor kijönnek a WP-8-as készülékek és már az áruk sem lesz horror, akkor válts át egy olyanra.
Ami új felhasználóként felmerülhet kérdés, arra szinte mindre találsz ebben a topikban választ. ez az alig 600 post 1-2 óra alatt elolvasható.
HI.Köszi. Le vagyok ragadva a nokiánál, de el tudnék képzelni más opciót is. Szempont: Nagyobb kijelző éd jó gps amihez opció a térkép és nemcsak online fut. Szivesen elfogadok tanácsokat.
Nekem 710-es Lumiám van. Pont most nézegetek egy L900-ast a Vaterán, de kértem az eladótól a készülékről képet, erre nem kizárt a nyomi :-S ...pedig még így is érdekelt volna, de mire megírtam volna neki, addigra tiltóra rakott!
Ezt javaslom, ugyan T-s, de ha jól tudom akkor dominós, tehát nem fogják letiltani. Még a minimál árat is megéri, de szerintem 5-10 ezerrel alatta is elvihető, meg kellene kérni... de kizárt... az Ő baja.
Elég jól fog esni az áruk, mert a karácsonyi szezonra érkeznek a WP-8 telefonok. Szerintem érdemes a Nokiánál maradni mert a Nokia által fejlesztett appok csak ezekhez elérhetők. pl free navi, közlekedés app, városnéző app, stb...
Ha viszont NOKIA telefonra vágysz, akkor lehet, hogy nem egy Lumia a megfelelő neked. Nem ez a leghasználhatóbb Nokia, de szerintem a legjobb WP platformos készülékek!
...és ez a nem mindegy!
Ez NEM egy Nokia!!!!!!!
Ez egy Nokia által gyártott és támogatott Windows Phone készülék!
Azt, hogy mire lesz képesek valójában a WP-8-as Lumia 920 és a társai, csak akkor tudjuk majd meg biztosan, ha kijön és kipróbálhatjuk. A BT hiányosságai szinte az egyetlen olyan dolog amiért az elvetemült fikázók bántják a Lumiát, ezért nagy ziccer lenne ha nem tették volna vissza az adatforgalom lehetőségét.
HI. Hajra sk.oct. pont tegnap nézegettem a lumia 900-t. Bloot csak hangot lehet továbbitani. Jól értem képet nem? nokiat használok 10 éve. Vajon milyen lesz a lumia 920? Jónak tűnt a sIII. De ott a navigáció csak online. Jelenleg c7 em van. A csere oka nagyobb kijelző min.4.3" Nokian kivül más? Lg 4x sony arc s???