Ja, ha valamelyik borosgazdának van egy aranyérme, akkor a nagy bevásárló központok az összes borára rábigyesztik, hogy aranyérmes bor-ász terméke. Ebben és ebben az évben. Pedig csak 1 borral nyert aranyérmet és nem az összes, a polcon található borával. Ez kiábrándító, üzleti szempontok miatt kurvásítják a bort. Igy 800 forint, amúgy meg 400 Ft. Bocs, az évjáratra gondolok, arra adják az aranyérmet, nem az üvegekben lévő összes borfélére.
Így lösz a lőrébű minőségi, úri bor. Igaz még a kutyának se köll. Legföljebb újgazdagéknak. >>Pacalhoz igen finom az édes szekszárdi. << :-))))) Tragikus, most hallottam egy bemutatón.
Ez van.
Na iszok is egy nagyfröccsöt. Somlói hegyi juhfarkra nem telik. :-(((((((( Nekem ez a kedvenc.
Huh, ez a Tiffán-dolog nem hangzik rosszul. De nem merek jelentkezni, mert így is a csőd kerülget... Meg a gutaütés...
Jó borozást, urak... Az én torkom száraz... Jaj.
A kostolasi tanacsod megfogadom. Kecskest, Tothot hol tudok venni? Bevallom nekem ezek a nevek nem nagyon ismerosek.
A Mayerrol annyit, hogy en sem edesnek tartottam. Csak nekem ugy tunt, hogy azert maradt benne meg egy kicsi cukor, ami ha nem lett volna, akkor meg jobban izlett volna.
A Hilltop chardonnay-i teljesen más ízvilágot képviselnek. Valahogy száraz fajtájuk ellenére is édesnek érzem őket... Túl simák és kellemesek:o)))
De általában szeretik az emberek, mert populáris az ízviláguk, vagy nem? A korszerű vegyészet legjobb termékei...
Bortali ügyben intézkedem, mint egy őrült. Valszeg a szeptember 9-10. lehet jó, de egy héttel később is van időpont, ahogy hallottam. Bár úgy látom, hogy nincsen túljelentkezés a programra:o))) Gondoljátok át, aztán jelentkezzetek!
Csite mester idegesítésére: a Szőke Cabernet '99-et ismét teszteltem. Elfoglalta helyét a hordócskában, de sajnos abból csak jövő év elején fog előbújni és üvegbe kerülni:o((( Mindenesetre semmi baj vele, köszöni jól van:o)))
Utoljára a '99-es mezei chardonnay-ről.
Az említett (szappanízű) bor az országos chardonny versenyen aranyérmet szerzett. Ez most valakit minősít, azt hiszem. Vagy az ottani bírákat, vagy...:o)))
A hétvégén megkóstoltam a Hilltop 83 pontot szerzett chardonnay-ját. Le a kalappal, tényleg nagyon jó bor. Ilyet az én számból...:o))))
Előzetesen invitálhatod őket, de csak hétfőre derül ki, hogy melyik hétvége a szabad. Persze az is lehet, hogy a gazdának mind1, arról azonban meg kell bizonyosodni... Ha ma 14.00-ig kiderül, akkor idebiggyesztem.
Namostaztán végképp megzavarodtam... Melyik kékoportót is vegyem akkor? Most jó, vagy rossz a gere-nedű?:o)))
Pedig éppen ma akartam beszerezni 1-2 palackkal belőle...
Node más!
Eddig hallgattam, kérdezgettem, sunnyogtam, de most történt valami!
Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy mehetnénk borozni.
A helyszín: Tiffán Imre pincészet, ugye nem kell mondanom, melyik borvidék? :o)) Szállás a falusi túrizmus jegyében megoldható, árak legkésőbb jöbő hétfő-keddre.
Időpont: tulképpen minél előbb. Akár a jövő héten is!!! Vagy azután, de az a legrosszabb eset legyen...
Várom a jelentkezéseteket, érdekel -e ez egyáltalán valakit....
Weninger ur nem szallt ki a kozos cegbol. Letezik egy Weninger es Gere boraszat es egy Gere Attila pince, amugy az elobbi letesitmenyeit hasznalja az utobbi is. Bovebbet olvashatsz a www.borbarat.com oldalon. A Fenegyerekek interjui kozott mindket urral van beszelgetes ott elmeselik a tortenetet.
(Szerintem a Gere A. Kekoporto 99 kifejezetten gyenge bor.)
udv
Na, megnéztem otthon azt a palackot... Szóval: a címke tetején nagy betűkkel: GERE. Alatta kisebbekkel: Palackozta a Weninger & Gere Kft. Alul: termelte: Gere Attila
Szerintem lehet, hogy Weninger kiszállt a (közös) termelésből, de a palackozót külön cégként alapították korábban, amikor Gerének ehhez nem volt tőkéje.
Igaz, a kóstolási körülmények messze nem voltak ideálisak (Piknikszerű esküvői buli), de ennek ellenére felfedezni véltem ennek a bornak igen sok jó tulajdonságát. (Viszont vörösből én már évek óta nem ittam mást mint szárazat.) Remélem Alexandrosz is elégedett lesz!
Én körülbelül 2 hónapja kóstóltam a Gere-féle általad említett villányi kékoportót Szegeden a Duna Borházban rendezett kóstoló alkalmával. Nekem az a véleményem, hogy ez a bor rendkívül ízletes, savas bor. A borban lévő íz- és színanyagok egymással csodálatos harmóniában találhatóak. A "kékvörös" színű bársonyos bornak a szekszárdi tájra jellemző kissé összetett (érezhetően lágyan kesernyés és enyhén testes) egyszerűen szédítő íze van!
Egyébként én a félédes vagy édes borokat kedvelem, de ebéd közben szívesen fogyasztanék ebből a borból egy-két pohárkával jó társaságban (nem egyedül).
A kékoportó-féléknek van egy szuper jó tulajdonságuk, mégpedig az, hogy bennük a szívizom működésére jó irányba ható vegyület található. Ezekből a szőlőkből készült borok fogyasztását még a szívgyógyászok is ajánlják mértékkel, napi 1-2 pohárral. (1 pohár = 2 dl) Főétkezések közben.
Szerintem próbáld meg Gerét, ha szereted a klasszikus villányi ízt! Az Auchanban most vmivel 1,1 kFt alatt adják, nekem megért annyit. De ha valahol olcsóbban is lehet, akkor komolyan feltankolok belőle.