Nem kell a személyes adataidat kiteregetni, hogy elhiggyük az állításaidat. Egyszerű képszerkeztővel ki tudod satírozni a szem. adatokat, és már fel is lehet tölteni a dokumentumot. Nekem speciel erre sincs szükségem. Olvasgattam mostanában a témában, és bizony úgy tűnik semmivel sem jobb a helyzet mint a tilosban, legfeljebb a lepárló illetéktelen birtoklása most már nem bűncselekmény, hanem csak szabálysértés. Tehát söprik a bankot ha nincs hiteltérdemlő bizonyíték arra hogy a vámhatóság engedélyével, saját tulajdonú a főzőnk. Ez hivatalos gyártóktól, külföldről behozva levámolva , és/de minden esetben saját névre vásárolva! Ugyanis pl. ha egy hazai gyártótól vásárolunk kimennek megnézni valóban birtokodban van e az a berendezés ami a te nevedre lett vásárolva. Szkeptikus vagyok az öröklés, a négy hiteles tanú, meg hasonszőrű dolgok esetében , nem hiszem hogy meghatja ez a vámosokat, el fogják kobozni a főzőt, párlatot, + bünti.
- Honnan lehet ilyen kérelem nyomtatványt leszedni?
- Vannak e kérdések a főző paramétereire?
- Mennyi volt a kérelem átfutása?
- ellenőriték e (rövid időn belül) az esetleges párlat készletet?
- Főztél e már előtte, tehát az engedélyeztetés előtt, megvolt e a főződ, volt e saját, nem főzdei párlatod? (Tudom provokatív kérdés, de hidd el itt nagyobb biztonságban vagy a navtól, mint a sajád házadban...lol)
- kimentek e ellenőrizni a főzőt, esetleg nem mentek e ki hamarabb mint hogy engedélyt adtak volna?
- szoktak e buzerálni, és ha igen mit, hogy, milyen alapossággal ellenőriznek?
folyt.köv. (Elnézést, nekem elkerülte anno a figyelmem , hogy te engedélyeztetted a főződ! )
Halványan megjegyezném, pontosan ezt írta le a hívatkozásában.
63§. (2) bek. 11.476magánfőzés: a párlatnak a magánfőző lakóhelyén vagy gyümölcsöse helyén használható, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztillálóberendezésen a magánfőző által végzett előállítása évente legfeljebb 2 hektoliter tiszta szesz mennyiségig;
Ma nyomtam az alma cefrét, nekem is sűrű, mint a lekvár. Említettem, hogy 12l-es a vegykonyhám, jelenleg ezzel vagyok kénytelen főzni azt a 120 litykó almacefrét. Babra munka, de megéri, a műhely sarkában el rotyog míg én csinálom a melómat. Még jó, hogy szabadnapos vagyok. :D Na de a lényeg! Tehát a 12l-t úgy osztom fel, hogy eleve 10l-t rakok csak bele a habzás miatt, a fomsol miatt nem is emelkedik fel nagyon a hab, úgy a maradék rész 3/4-ig. Ebbe a 10l-be pedig rakok 2l ivóvizet és 8l cefrét. Nekem 92-940C-on indul meg, és a végén elmegy egész 1040C-ig. Ekkor már szinte csak a víz jön. Egy főzésből lejön 1,5-1,7l alszesz 30-340-es szeszfokkal. Most 32l cefréből van 6,5l 320-os alszeszem. Szerintem a papírforma szerint adja az anyagot. Nagyon jó Gála alma illat van a műhelyben. :)
Értem én , bár elbízonytalanodtam, ugyanis a fiamnak is van ugyanilyen szövegű engedélye, akkor most azt is elküldjem azért , hogy egyesek elfogadják hihetőnek azt amit írok.?
A NAV illetékes nyilatkozata szerin már negyven egynéhány kérelem érkezett hozzájuk.
Az engedélyben , a személyes adatoknál szerepel még az adószámom is .
Nekem a csipke csinált ilyet. Nekem sem akart jönni, toltam neki, ekkora hőfokon már oda is égett, mint a szar, valszeg ott is ez a helyzett. Érdekes, mégsem lett a pálinka kozmás, tök finom volt.
Tényleg elég sűrű volt, erre nem is godnoltam, köszi! Kicsit lejebb vittem, 140fokra, utána emgint fel, most 160on folyik szépen, bár sose szoktam ennyire felfűteni, de szétszedni már nem akarom..