Keresés

Részletes keresés

deszegregator Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93168

Nem kell a személyes adataidat kiteregetni, hogy elhiggyük az állításaidat. Egyszerű képszerkeztővel ki tudod satírozni a szem. adatokat, és már fel is lehet tölteni a dokumentumot. Nekem speciel erre sincs szükségem. Olvasgattam mostanában a témában, és bizony úgy tűnik semmivel sem jobb a helyzet mint a tilosban, legfeljebb a lepárló illetéktelen birtoklása most már nem bűncselekmény, hanem csak szabálysértés. Tehát söprik a bankot ha nincs hiteltérdemlő bizonyíték arra hogy a vámhatóság engedélyével, saját tulajdonú a főzőnk. Ez hivatalos gyártóktól, külföldről behozva levámolva , és/de minden esetben saját névre vásárolva! Ugyanis pl. ha egy hazai gyártótól vásárolunk kimennek megnézni valóban birtokodban van e az a berendezés ami a te nevedre lett vásárolva. Szkeptikus vagyok az öröklés, a négy hiteles tanú, meg hasonszőrű dolgok esetében , nem hiszem hogy meghatja ez  a vámosokat, el fogják kobozni a főzőt, párlatot, + bünti.

- Honnan lehet ilyen kérelem nyomtatványt leszedni?

- Vannak e kérdések a főző paramétereire?

- Mennyi volt a kérelem átfutása?

- ellenőriték e (rövid időn belül) az esetleges párlat készletet?

- Főztél e már előtte, tehát az engedélyeztetés előtt, megvolt e a főződ, volt e saját, nem főzdei párlatod? (Tudom provokatív kérdés, de hidd el itt nagyobb biztonságban vagy a navtól, mint a sajád házadban...lol)

- kimentek e ellenőrizni a főzőt, esetleg nem mentek e ki hamarabb mint hogy engedélyt adtak volna?

- szoktak e buzerálni, és ha igen mit, hogy, milyen alapossággal ellenőriznek?

folyt.köv. (Elnézést, nekem elkerülte anno a figyelmem , hogy te engedélyeztetted a főződ! )

Előzmény: héjja60 (93147)
foxrudi Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93167

Üdv!Snapszmester már válaszolt.

Előzmény: Smürc (93089)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93166

Én is küldök neked csipkét. Ez biztos nem ég oda.

 

Előzmény: szilvakukc (93157)
csalitos Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93165

   Halványan megjegyezném, pontosan ezt írta le a hívatkozásában. 

 

   63§. (2) bek. 11.476 magánfőzés: a párlatnak a magánfőző lakóhelyén vagy gyümölcsöse helyén használható, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztillálóberendezésen a magánfőző által végzett előállítása évente legfeljebb 2 hektoliter tiszta szesz mennyiségig;

 

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: héjja60 (93158)
emGeza Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93164

 

 

Előzmény: emGeza (93163)
emGeza Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93163

 

Tessék küldök neked másik csipkét , de erre vigyázzál ! :-)))

 

 

Előzmény: szilvakukc (93157)
emGeza Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93162

A Te csipkéd szenesedik , Zsuzska borotválkozik ? :-)))

Előzmény: szilvakukc (93157)
barkócza Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93161

Nem, én csak azt mondtam, hogy természetes, hogy az adóhivatalnál az adószámodat kérik. Ahogy az orvosnál a TB számodat.

Előzmény: héjja60 (93158)
Arthur959 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93160

Ja és még annyit, 1 főzés átlag 3 és negyed óra

Előzmény: Arthur959 (93159)
Arthur959 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93159

Szép napot kívánok mindenkinek!

 

Ma nyomtam az alma cefrét, nekem is sűrű, mint a lekvár. Említettem, hogy 12l-es a vegykonyhám, jelenleg ezzel vagyok kénytelen főzni azt a 120 litykó almacefrét. Babra munka, de megéri, a műhely sarkában el rotyog míg én csinálom a melómat. Még jó, hogy szabadnapos vagyok. :D Na de a lényeg! Tehát a 12l-t úgy osztom fel, hogy eleve 10l-t rakok csak bele a habzás miatt, a fomsol miatt nem is emelkedik fel nagyon a hab, úgy a maradék rész 3/4-ig. Ebbe a 10l-be pedig rakok 2l ivóvizet és 8l cefrét. Nekem 92-940C-on indul meg, és a végén elmegy egész 1040C-ig. Ekkor már szinte csak a víz jön. Egy főzésből lejön 1,5-1,7l alszesz 30-340-es szeszfokkal. Most 32l cefréből van 6,5l 320-os alszeszem. Szerintem a papírforma szerint adja az anyagot. Nagyon jó Gála alma illat van a műhelyben. :)

Előzmény: edding1100 (93139)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93158

Tudom én ezt és Te is tudod , de bizonyára küldtek már vissza kérelmet hiánypótlásra

annak ellenére , hogy a nyilvántartásukban mindenki szerepel.

Nem kioktatás céllal , hanem figyelemfelkeltéből írtam.

De azthiszem ez a szövegelés már túlmegy a napokban engedélyezett határon.

Előzmény: barkócza (93148)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93157

Hát az én csipkém szenesedett. Nem is akárhogy. Csak áztatás után jött le.

Előzmény: barkócza (93150)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93156

Ne izgulj, az elején én is. De aztán láttam, hogy szőrös, és nem köllött.:))

Előzmény: zsorsz (93144)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93155

:-)))))) Borotválkozik..

Előzmény: zsorsz (93154)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93154

Ez a vészjósló csend Zsuskától....na én tüntem:)

Előzmény: barkócza (93151)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93153

Az 1x1 12. oldalán a széljegyzet rész alján szerepel egy bekezdés:

"Meg is mérhetjük főzőnk deflegmációját egy finomítás alkalmával.................

Ha 50% szeszfoknál a teljes mennyiség 62-70%-a folyt le, akkor a főzőnk jó."

Kérdésem az lenne , hogy mi a hibája a főzőnek akkor ha mondjuk ez az érték

75% ?

Pontos adaton nincs , mert ilyen mérést nem végeztem a főzőmnél , de gyanítom ,

nálam  ez az érték 70% felettire jönne ki.

Mi a hiba a főzőmnél?

In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93152

Én is meglepődtem, amikor Rézművesnél voltam, és szóba került Zsuzska. Azt mondta, rendkívül szőrős. :-)

Előzmény: barkócza (93151)
barkócza Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93151

Persze, hogy hülyéskedik. Az igazság az, hogy Zsuzska minden nap gondosan megborotválkozik. :)

Előzmény: zsorsz (93146)
barkócza Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93150

Talán csak karamellizálódott, nem szenesedett. De a süteménynél is a tepsi szélén odaégettet szeretem én is. :)

 

Előzmény: szilvakukc (93141)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93149

Bocs,a humorérzékedre apellálva merészkedtem:)

Előzmény: zsuzska60 (93142)
barkócza Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93148

A NAV adószám alapján tart nyilván, adószám nélkül nem tudnak veled mit kezdeni. Ha orvoshoz mész, ott a TB számodat kérik. Stb.

Előzmény: héjja60 (93147)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93147

Értem én , bár elbízonytalanodtam, ugyanis a fiamnak is van ugyanilyen szövegű engedélye, akkor most azt is elküldjem azért , hogy egyesek elfogadják hihetőnek azt  amit írok.?

A NAV illetékes nyilatkozata szerin már negyven egynéhány kérelem érkezett hozzájuk.

Az engedélyben , a személyes adatoknál szerepel még az adószámom is .

A kérelemben ezt közölni kell !!!!!

Előzmény: hevezoli64 (93134)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93146

Józsi papa beszélt v.mi szőrös arcról,azt hittem hülyéskedik:)

Előzmény: Feriba51 (93145)
Feriba51 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93145

Én meg azt hittem, hogy ferde hajlamaid vannak:-))))

Jó nedűt!!!

Előzmény: zsorsz (93144)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93144

BÁCSI???? én meg udvaroltam is neki:)

Előzmény: szilvakukc (93138)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93143

Ok. Kösz. Minden ötletet és segítséget hálásan köszönök. Jó pálinkát szeretnék főzni, nem sokat. Vagyis sokat is....

Előzmény: barkócza (93135)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93142

a betűtípus f@sza :-)

Előzmény: szilvakukc (93138)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93141

Nekem a csipke csinált ilyet. Nekem sem akart jönni, toltam neki, ekkora hőfokon már oda is égett, mint a szar, valszeg ott is ez a helyzett. Érdekes, mégsem lett a pálinka kozmás, tök finom volt.

Előzmény: barkócza (93140)
barkócza Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93140

Az alma csinál csak ilyet, esetleg a körte.

Előzmény: edding1100 (93139)
edding1100 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 93139

Tényleg elég sűrű volt, erre nem is godnoltam, köszi!
Kicsit lejebb vittem, 140fokra, utána emgint fel, most 160on folyik szépen, bár sose szoktam ennyire felfűteni, de szétszedni már nem akarom..

Előzmény: barkócza (93136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!