Én is a Pappas-nál vettem, csináltattam náluk egy olajcserét, meg egy kötelezőt, a harmadik olajcserét a Vestarnál csináltattam, ezután a kötelezőket is ott fogom.
"Én még nem láttam 12 éves koráig ÁTrozsdásodott autót. "
Most pont látszik fent az ajánlóban az AAA Autós Mazda 3 esete. Gyanítom, az se 12 év után kezdett rohamosan rozsdálni, hanem fokozatosan ment szét az alja. Mondjuk Kiak esetében nem nagyon hallani erős rozsdásodási hajlamról, így ráér az alvázvédelem pár évig még.
Szervizek közül Pesten a Wallis vagy a Pappas ajánlott inkább? A húgom a Pappasnál vette a kocsit, az első szervízen ott járt még, a másodikon a Wallisnál, és szerinte oda vigyem inkább a jövőben is. Szerinte ugyanannyiba kerül a kötelező szervíz mindkét helyen. Ez igaz?
Én még nem láttam 12 éves koráig ÁTrozsdásodott autót. "Merthátugyebár" a fogalmazásban van a lényeg. Akkor lehet érvényesíteni 12 éven belül a garanciát ilyen címen, ha a rozsdásodás mértéke olyan, hogy kis erő hatására a lemez átlyukad. Pl egy kisgyerek át tudja dugni a csavarhúzót. És akkor még ott van a kimagyarázás lehetősége a nem megfelelő tárolás (csillaggarázs), nem megfelelő (rendszeres) mosás, stb témakörökben. :-)
Kicsit fura a 3 hengeres és 4 hengeres összevetése bár lökettérfogatra meg nem. Amúgy Fordban is van 4 hengeres 1.5-ös viszont az 182 LE-val (ST felsz.) de árban ha jóval drágább. Ár-értékben jobb a Kia szerintem. Forddal nem mentem nem tudom milyen. Az új 1.4 T-GDI Ceed-el viszont lényegesen jobb volt menni a mo-i két best of márkánál.
12 év átrozsdásodás elleni garancia van rá, szóval ha addig megtartod akkor gondolkodnék rajta. Én 6 évesen vagy 140ezer km-el tervezek túladni rajta, szóval nem csináltattam meg. Persze mindenki maga dönti el :)
Ma kicseréltem az első lámpák H7-es izzóit Osram Nightbraker Laser +150% -ra és kellemesen csalódtam , mert nehezebb menetre számítottam. A kezelési könyv a dízelmotornál figyelmeztet (7/78. oldal) , hogy ha nem fér hozzá az az izzóhoz le kell bontani a lökhárítót (vagy legalábbis lelazítani) és a lámpatestet ki kell húzni. Nincsen éppen kis kezem , de kisebb nehézséggel meg tudtam oldani műhelykörülmények nélkül is. A bal oldalon a légszűrő fedelét fel kellett emelni és kitámasztani , igazából a leszorító csatja volt útban , a jobb oldalon simábban ment. A távolsági fény macerásabb , mert ott a foglalatnál a hagyományos rugós leszorítást alkalmazták a koreaiak , a tompítottnál pedig egy az égővel együtt elfordítható , ezáltal záródó műanyag közbetétet használtak. Ha valakinek van egy jó csipeszkészlete az egyszerűsítheti a dolgot.
Sziasztok, nemrég vettem családon belülről egy 2016-os 1,4-es kombi Ceedet 20 ezer km-rel. Eddig főleg japán autóim voltak, a Kia márkát még nem próbáltam.
Lehetne pár kérdésem: Az idei szervíz már meg lett csináltatva a Wallisnál, de a jövőre nézve melyik márkaszervíz ajánlott Budapesten? Mivel az utóbbi években öregebb használt autóim voltak, mindegyikre csináltattam alvázvédelmet. Érdemes erre a típusra megelőző jelleggel csináltatni, vagy ezek nem rozsdálnak úgy, mint pl. a Mazdák? Ha csináltatok esetleg, a márkaszervíz nem köt bele később garis igénynél, hogy valaki belebuherált az aljába?
Én is a 16-os hybrid felnin gondolkodtam, de kicsit lebeszéltek róla. Mondván, hogy egy SUV-on jól mutat, de a Ceed-en olyan "oldschool" kinézete van. Ha meglesz esetleg csinálj róla egy képet és töltsd fel. Köszi!
Igazából az infó innen a fórumról van abból az időből, amikor alkudoztam a kereskedővel a kocsira. Az enyém is 2006 1.6 crdi, de a 110 LE változat. Mivel a kereskedő az alku tárgyában foglalt téli szettre automatikusan 16-os kerekeket írt, utánanéztem, mert én is a ballonosabb 15-ös kerekeket részesítettem volna előnyben. De azt mondta a kereskedő is és itt a fórumon a cartársak, hogy az a féktárcsák (jobban mondva a féknyereg miatt, mivel az áll ki a legjobban a kerékközéppontből) nem mennek fel rá. A benzinesre jók. Így aztán lett a nyárival megegyező méretű téli szett. Ha nem lenne mutatós a gyári alufelni és ha a téli alufelnik (Brock RC-24 )nem kifejezetten téli használatra készültek lennének, lehet megjátszanám, hogy a nyári felniket használnám télen és vennék a téli felnik helyett nyári gumihoz 17-es szettet, de esetemben ez már így bonyolult lenne. Marad így.
Érdeklődnék hogy vált be télen a hybridfelni. A só és egyéb télen elszórt anyagok nem piszkálták? Én most futottam bele abba a hibába hogy nem megy fel elől az R15 lemezfelni. 2016-os ceed kombi 1.6 CRDI 136 LE van most.
Semmilyen nem jó rá? A gyári se? Most vettem egy Alcar utángyártott szett felni R15-öset és nem jó rá hiába stimmel minden méret. Tudsz esetleg erről valamit? Nem merem megrendelni a gyári 15-öset, de kérdés hogy a 16-os jó lesz e rá.
1.6 sajnos alig van, 1.4-ből nagyobb a merítés, inkább az állapotra utazok mint mondjuk plusz lóerőre vagy extrára... Az i30 nekem sem tetszik annyira mint a Ceed, max az 5 ajtós hátulról de én kombiban gondolkozom...
Vettünk egy téligumi szettet plusz felni szettet. 1 hete vettük, de most próbáltuk fel szereltetni, és hát nem megy, Használtan vettük az autót, és az első féktárcsák nagyobbak mint a gyári, így a 15-ös felni nem megy rá.
A gumik felnire szerelve vannak, szelepek benne (TPMS nincs) és a centírozás is kész.
"Akik pedig új autót vásárolnak, azok többnyire nem tartják meg addig a futásteljestményig"
2008-ban újonnan vettem az auót, hosszú távban gondolkodva megcsináltam az induló olajcserét is és utána is feleztem az olajcsereciklust minden két márkaszerviz közé beiktatva egy privát szervizes olajcserét is most 220e van az autóban, és hibátlan azt gondolom, kiát érdemes hosszú távra venni, a sajátos garis feltételek miatt olyan a konstrukciója hogy kifejezetten lehetővé teszi a hosszas működtetést
Ez hitvita szerintem. Nem olvastam olyan tesztről, aminek célja a "bejáratós olajcsere" hatásának kimutatása lett volna.
Én öreg vagyok, ha új autót vennék sok millió Forintért, elvégeztetnék egy olajcserét az első 1-2 ezer km után. Kerekítési hiba egy új autóval való autózás költségeiben, főleg, hogy nem muszáj ezt szakszervizben végeztetni.
Ráadásul ennek a pozitív hatása - ha van - több százezer km lefutása után jelentkezne. Akik pedig új autót vásárolnak, azok többnyire nem tartják meg addig a futásteljestményig. Ha meg mégis, akkor ésszerű lehet elvégezni ezt az olajcserét, hátha mégis használ.
A régi időkben létezett még a bejáratás intézménye is. Akkoriban az alkatrészek megmunkálása, illesztése is egészen más szinten állt, így emlékeim szerint a bejáratás alatt egyes gépek esetében a normál használattól eltérő olajat kellett használni.
Manapság ez teljesen megváltozott, ha azt nézzük, hogy egy új autó 0w-30, sőt, 0w20 olajokkal futnak, valószínűleg igaz lehet, hogy nincs szükség a köztes olajcserére.
Mindamellett ha valakit nyugtalanít a dolog, akkor nem olyan vészes összeg, hogy ne lehessen bevállalni.
Viszont legalább ennyire lényeges, hogy a még nem üzemmeleg motorral hogy bánik az ember - ott nagyobb hibákat lehet ejteni.
Én sem cseréltettem le. Szerintem nem oszt nem szoroz. Az előző autómat is újan vettem (másik márka) ott sem cseréltettem. Kutya baja nem volt 80e-el adtam el, hibátlan volt.