Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5818
OFF
Ez nem magánház, egy panel sorház 8 lépcsőház egyben.

Igen 3, de ugyanannyiért vettem mint amennyiért a 4 éves kisebb tudásut eladtam:)

nemisbrekk:Mármint azok romlottak el?:( Esetleg típusszámot dobnál mailban? Pedig azt hittem az egy megbízható márka, lehet a gáztűzhelyük is problémás?:(
ON

Előzmény: joy (5814)
nemisbéka Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5817
off
felültöltősek
on
Előzmény: Törölt nick (5812)
moes Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5816
:-) hülye vagyok.

azt akartam mondani, hogy hóhó, és milyen jól mos (a 25 éves minimat). merthogy nálunk is az van, és sirály. csak a félprogramot hiányolom.

Előzmény: moes (5815)
moes Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5815
hóhó, és milyen jól!
Előzmény: joy (5814)
joy Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5814
Elnézést, nem volt időm!

Központi helye, a gerincről történő lecsatlakozásnál van mindenütt! Magánházaknál is!

3 éves mosógép?
A mi minimatunk 25! éves.

Előzmény: Törölt nick (5813)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5813
Az OK, hogy ez szabvány, de ez egy 25 éves panel, ahol még az eredeti állapotok uralkodnak, vagy ez a nyomáscsökkentő valami központi helyen van?

Tényleg megnézted azt az indesit sütőt amit emlegettél?

Előzmény: joy (5805)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5812
OFF
A manóba:(
Ez az elöltöltős változat és a felültöltősek?
Akkor maradok a felültöltős Whirpoolomnál ,végül is azzal sincs semmi gond, csak már 3 éves:)
ON
Előzmény: nemisbéka (5807)
joy Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5811
És a főzőléből mennyei bableves, lencse, sárgaborsó akármi készülhet!
Előzmény: Mulan (5808)
joy Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5810
:o)))

Nem is azért, csak hülyéskedtem...

Előzmény: Törölt nick (5809)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5809
Sajnos meg ablak sincs a konyhaimon.(...a fene vigye el!!!!)=O)
Előzmény: joy (5806)
Mulan Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5808
Römertopf:
Fabyen, kedves, minden szép lassan fő/párolódik (nem sül) benne, akkor is, ha nagyobb tüzet raksz alá:-))). Illetvehátugye hideg sütőbe kell betenni, együtt melegszik az egész...
Ha nem emelgeted a födőt, locsolgatni sem kell, sőt, vizet alátenni sem nagyon, mert elég a kajanemű saját gőze (épp ez az egyik varázsa, hogy a vegyes gőzök jól átjárják a bezárt kaját). Ha leveszed a fedőt, akkor persze úgy működik, mint bármely tepsi, és kell locsolgatni. Ha sok a lé, vagy meg akarjuk pirítani is a dolgokat, akkor a végefelé le is vesszük.

GPF, kedves!
Füstölt csülök előfőzés: igen, a só miatt is, meg hogy nagyjából egyszerre főjön meg minden, és ne holnapra:-)

nemisbéka Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5807
off
a 40 centis Indesitről családomnak nagyon rossz tapasztalatai vannak, két nagynéném is ugyanilyet vett, az egyik reménytelenül bedöglött félév után (motorhiba stb.), a másik sem fungál tökéletesen
on
Előzmény: Törölt nick (5785)
joy Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5806
:o)

Persze, mert akkor már olyan meleg a konyha, hogy kinyitod az ablakot, a huzat meg elviszi a levesesfazék alól a meleget!

:o)))

Előzmény: Törölt nick (5786)
joy Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5805
Yóóótól kérdezted!
Igen van!
A nyomáscsökkentő állandó, 30 mmvo nyomást biztosít (nemzetközi szabvány!) minden csatlakozási ponton, bármennyien is vannak rákötve!

Hm!
Olcsó húsnak híg a leve!
Főleg, amit maga alá ereszt!

Szakemberek (szervizelők) azt mondják csak olyan készüléket szabad venni, amelyiknek jó az alkatrészellátása! Lehetőleg magyar gyártmány, vagy biztonságos márka!
Kérdezz meg szervizben szerelőt!

Előzmény: Törölt nick (5785)
Mulan Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5804
Biztosan van ilyen panelban lakó, de tényleg abban a panelban lakótól kérdezzél. Mert ugyanez az anyukámnál (Győr, Adyváros, 3.) problémamentes, nálam meg (Győr, Gyárváros, fszt.) pl. szombaton tíz és három között a sütő max. habcsókhoz jó - nyáron is, amikor nem lehet arra fogni, hogy persze, a környéken sokan gázzal fűtenek...
Előzmény: Törölt nick (5799)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5803
Epp ezt akartam kerdezni! =O)
Előzmény: Vének Tanácsa TM (5802)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5802
Bizton állíthatom, hogy nem csak a recept, hanem az elkészült kaja is nagyon ínycsiklandozó :)) És jó más hússal is, de pl. a baromfiféléket nem kell előfőzni.

Előzmény: GPF (5801)
GPF Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5801
Én kétszer meglocsoltam, de nem biztos, hogy kellett volna. Mert ehhez ki kellett nyitni a sütőt is, meg a tálat is, így egy csomó gőz elszállt.
Általában nekem is az volt a tapasztalatom, hogy nagyon sok leve lesz az így készült kajáknak és inkább pároltra hasonlít, mint sültre. Lehet, hogy a nyitogatás miatt szépen megsült. Úgyhogy nem tudom, hogy hogyan kellene, szerintem jó így is, úgy is.
Vének Tanácsa receptje tényleg nagyon nyálcsorgató.

Ha füstölt a csülök, miért kell megfőzni? A sósság miatt?

Előzmény: Fabyen (5798)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5800
Máris (szomszéd) csorog a nyálam!! :))))))))))
Előzmény: Vének Tanácsa TM (5797)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5799
Erre gondoltam én is, csak gondoltam, hátha van ilyen - átalánydíjas gáz, csak a konyhában van és csak a tűzhelyhez van elvileg - panelban lakó.
Holnap megkérdezem a szomszéd nénit, akkor van gáz, ha nem szokott sütni:( :)))
Előzmény: Mulan (5787)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5798
Nem használtam még római tálat, de kezdek hozzá kedvet kapni.
A 3-4 óra alatt nem kellett locsolgatni a csülköt?
Csak hagyni kell magában?
A római tálban mindent szép lassan kell sütni?

Előzmény: GPF (5788)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5797
Legutóbb ezt a Tepsis csülköt sikerült római tálban megalkotni, nagyon nyami lett :)

Hozzávalók:
1 kicsontozott bőrös csülök,
1 kg burgonya,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
só, törött bors.

A megtisztított csülköt jól megsózom, kuktafazékba a betétre teszem, és aláöntök három deci vizet. A kukta jelzésétől számított 30-40 percig főzöm. Közben a burgonyát meghámozom és nyersen, karikára vágva a római tálban szétterítem. Megsózom, majd rákarikázom a vöröshagymát és meghintem a törött borssal. Erre helyezem bőrével felfelé a feldarabolt csülökhúst. A csülöklevet összekeverem a zúzott fokhagymával és ráöntöm a tetejére, ezután a tejföllel is lelocsolom, és befedve kezdem el sütni, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom.

GPF Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5796
Sajnos nem találom a neten a csülköt, de helyette egy másik, csak hogy a stílust érzékeltessem:
http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=11234&DocID=12768#12768

Egyébkén a Népszabadság csütörtöki Itthon mellékletében szokott lenni mindig egy-egy ilyen. De a neten csak kb. egy évre vissza vannak meg, úgy látszik a csülök régebbi. (Persze, hogy az, hiszen a Vándorbab is régebbi és abban benne van.)

Jaj, Mulan, egy percig sem gondoltam, hogy nincs arany szíved!

Köszönöm neked is, bd-nek is.

Mulan Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5795
Valamit elszúrtam a linkben, az egyik a 324-es, a másik egy 820valahányas hozzászólásra mutat
Előzmény: Mulan (5794)
Mulan Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5794
Van, aki szentségtörésnek tartja, de tényleg jó füstöltből is, sőt, jobb. De akkor érdemes előfőzni a csülköt.

Ne mondd, hogy nincs szívem (a saját archívomban működik a keresés:-D) itt egy sólet, de a római tál, témánál is előkerült újra:-)

Előzmény: GPF (5791)
bd Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5792
GPF hol található a dícsért Bächer Iván írás?
bd
Rőmai tálban lehet pl. fűszerezett oldalast zpaprika, paradicsom, vhagyma vidámító társaságában (ha zsírt is adsz mellé, a maradék kenyérre kenve kitűnő).
Ha valaki vega, a nyári zöldségeket kellemesen összesütheti benne (persze épp a kukamelehben nem kellemes az órákig begyujtott sütő).
A multkor Saga csomagban máj mellé sok pulykaszívet vettem, ami ugye lassan puhul. Rőmertopfban krumpliágyon vhagymacikkekkel közrefogva a félbevágott szíveket megpúpoztam gombás töltelékkel, tetejükre került egy kis fszalonna (nekem a bacon túl intenzív), alá kis fbor. Mindenki ette, pedig úgy indult, hogy miafenétlehetkezdeni hat pulykaszívvel.
Előzmény: GPF (5791)
GPF Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5791
Ja igen, azt nem találtam semmilyen könyvben, hogy füstöltből kell-e. Nem abból csináltam. Hiba volt? Jó füstöltből is? Vagy még jobb?

Marha nehéz keresni. Úgy tűnik, mostanában nem megy a kereső.
Arra emlékszem, hogy a csülök pékné volt már a topicban, római tálra nem, de akkor megpróbálom valahogy.

Jaj, egy igazi sólet, az jöhetne!

A csülköt a gyerekek is megették, sőt! Pedig Bächer Iván azt mondta, hogy ahol gyerek van, ott ne nagyon süssünk csülköt, egyrészt mert a gyereknek nincs ideje, másrészt zsíros. És mégis megették, sőt a nagyobb azt mondta, hogy lehet, hogy mától kezdve ez az egyik kedvenc kajája.

(Szoktátok olvasni a Bächer Iván féle "ételnovellákat"? Én nagyon szeretem őket, olyan sírva röhögősek. Van egy könyve is: Vándorbab, amiben ilyenek vannak összegyűjtve. Bocs, ez kicsit off volt.)

Előzmény: Törölt nick (5789)
Mulan Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5790
Itt is rómaitálaztunk már egyszer egy nagyot, sólettől bújtatott csirkéig, érdemes visszakeresni:-)

De éppen lehetne rá topicot nyitni is...

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5789
füstölt csülökből készítetted, vagy sem?

római tálra özön kaja van! :))

GPF Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5788
Hétvégén sütöttem csülköt pékné módra. A recept átmenet volt Bächer Iván és Horváth Ilona közt.
Bächer Iván szerint a lényeg az idő. Ő egész nap süti lefedve, együtt a krumplival, hagymával, pici lángon (ill. kemencében.)
Horváth Ilona először megfőzi és csak aztán teszi a sütőbe.

Na én nem főztem, egy kis vizet tettem a római tálba, s kb 3,5-4 órát sütöttem egyes fokozaton. Beletettem volna a krumplit is az elején, hogy az is ropogós legyen, de nem volt otthon, úgyhogy mire lett, már majdnem kész volt, s csak egy fél órát sült a krumpli meg a hagyma.

Szóval, valami isteni lett. A bőre ropogott, de nem volt kőkemény, a hús puha, mint a vaj, a zsír kisült, úgyhogy nem is volt durva, a krumpli puha, de ízes...

Kedvet kaptam nagyon a római tálas kajákhoz. Van valami olyan receptetek, ahol hasonló eredményeket lehet elérni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!