OFF
Ez nem magánház, egy panel sorház 8 lépcsőház egyben.
Igen 3, de ugyanannyiért vettem mint amennyiért a 4 éves kisebb tudásut eladtam:)
nemisbrekk:Mármint azok romlottak el?:( Esetleg típusszámot dobnál mailban? Pedig azt hittem az egy megbízható márka, lehet a gáztűzhelyük is problémás?:(
ON
OFF
A manóba:(
Ez az elöltöltős változat és a felültöltősek?
Akkor maradok a felültöltős Whirpoolomnál ,végül is azzal sincs semmi gond, csak már 3 éves:)
ON
Römertopf:
Fabyen, kedves, minden szép lassan fő/párolódik (nem sül) benne, akkor is, ha nagyobb tüzet raksz alá:-))). Illetvehátugye hideg sütőbe kell betenni, együtt melegszik az egész...
Ha nem emelgeted a födőt, locsolgatni sem kell, sőt, vizet alátenni sem nagyon, mert elég a kajanemű saját gőze (épp ez az egyik varázsa, hogy a vegyes gőzök jól átjárják a bezárt kaját). Ha leveszed a fedőt, akkor persze úgy működik, mint bármely tepsi, és kell locsolgatni. Ha sok a lé, vagy meg akarjuk pirítani is a dolgokat, akkor a végefelé le is vesszük.
GPF, kedves!
Füstölt csülök előfőzés: igen, a só miatt is, meg hogy nagyjából egyszerre főjön meg minden, és ne holnapra:-)
off
a 40 centis Indesitről családomnak nagyon rossz tapasztalatai vannak, két nagynéném is ugyanilyet vett, az egyik reménytelenül bedöglött félév után (motorhiba stb.), a másik sem fungál tökéletesen
on
Yóóótól kérdezted!
Igen van!
A nyomáscsökkentő állandó, 30 mmvo nyomást biztosít (nemzetközi szabvány!) minden csatlakozási ponton, bármennyien is vannak rákötve!
Hm!
Olcsó húsnak híg a leve!
Főleg, amit maga alá ereszt!
Szakemberek (szervizelők) azt mondják csak olyan készüléket szabad venni, amelyiknek jó az alkatrészellátása! Lehetőleg magyar gyártmány, vagy biztonságos márka!
Kérdezz meg szervizben szerelőt!
Biztosan van ilyen panelban lakó, de tényleg abban a panelban lakótól kérdezzél. Mert ugyanez az anyukámnál (Győr, Adyváros, 3.) problémamentes, nálam meg (Győr, Gyárváros, fszt.) pl. szombaton tíz és három között a sütő max. habcsókhoz jó - nyáron is, amikor nem lehet arra fogni, hogy persze, a környéken sokan gázzal fűtenek...
Bizton állíthatom, hogy nem csak a recept, hanem az elkészült kaja is nagyon ínycsiklandozó :)) És jó más hússal is, de pl. a baromfiféléket nem kell előfőzni.
Én kétszer meglocsoltam, de nem biztos, hogy kellett volna. Mert ehhez ki kellett nyitni a sütőt is, meg a tálat is, így egy csomó gőz elszállt.
Általában nekem is az volt a tapasztalatom, hogy nagyon sok leve lesz az így készült kajáknak és inkább pároltra hasonlít, mint sültre. Lehet, hogy a nyitogatás miatt szépen megsült. Úgyhogy nem tudom, hogy hogyan kellene, szerintem jó így is, úgy is.
Vének Tanácsa receptje tényleg nagyon nyálcsorgató.
Ha füstölt a csülök, miért kell megfőzni? A sósság miatt?
Erre gondoltam én is, csak gondoltam, hátha van ilyen - átalánydíjas gáz, csak a konyhában van és csak a tűzhelyhez van elvileg - panelban lakó.
Holnap megkérdezem a szomszéd nénit, akkor van gáz, ha nem szokott sütni:( :)))
Nem használtam még római tálat, de kezdek hozzá kedvet kapni.
A 3-4 óra alatt nem kellett locsolgatni a csülköt?
Csak hagyni kell magában?
A római tálban mindent szép lassan kell sütni?
A megtisztított csülköt jól megsózom, kuktafazékba a betétre teszem, és aláöntök három deci vizet. A kukta jelzésétől számított 30-40 percig főzöm. Közben a burgonyát meghámozom és nyersen, karikára vágva a római tálban szétterítem. Megsózom, majd rákarikázom a vöröshagymát és meghintem a törött borssal. Erre helyezem bőrével felfelé a feldarabolt csülökhúst. A csülöklevet összekeverem a zúzott fokhagymával és ráöntöm a tetejére, ezután a tejföllel is lelocsolom, és befedve kezdem el sütni, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom.
Sajnos nem találom a neten a csülköt, de helyette egy másik, csak hogy a stílust érzékeltessem:
http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=11234&DocID=12768#12768
Egyébkén a Népszabadság csütörtöki Itthon mellékletében szokott lenni mindig egy-egy ilyen. De a neten csak kb. egy évre vissza vannak meg, úgy látszik a csülök régebbi. (Persze, hogy az, hiszen a Vándorbab is régebbi és abban benne van.)
Jaj, Mulan, egy percig sem gondoltam, hogy nincs arany szíved!
GPF hol található a dícsért Bächer Iván írás?
bd
Rőmai tálban lehet pl. fűszerezett oldalast zpaprika, paradicsom, vhagyma vidámító társaságában (ha zsírt is adsz mellé, a maradék kenyérre kenve kitűnő).
Ha valaki vega, a nyári zöldségeket kellemesen összesütheti benne (persze épp a kukamelehben nem kellemes az órákig begyujtott sütő).
A multkor Saga csomagban máj mellé sok pulykaszívet vettem, ami ugye lassan puhul. Rőmertopfban krumpliágyon vhagymacikkekkel közrefogva a félbevágott szíveket megpúpoztam gombás töltelékkel, tetejükre került egy kis fszalonna (nekem a bacon túl intenzív), alá kis fbor. Mindenki ette, pedig úgy indult, hogy miafenétlehetkezdeni hat pulykaszívvel.
Ja igen, azt nem találtam semmilyen könyvben, hogy füstöltből kell-e. Nem abból csináltam. Hiba volt? Jó füstöltből is? Vagy még jobb?
Marha nehéz keresni. Úgy tűnik, mostanában nem megy a kereső.
Arra emlékszem, hogy a csülök pékné volt már a topicban, római tálra nem, de akkor megpróbálom valahogy.
Jaj, egy igazi sólet, az jöhetne!
A csülköt a gyerekek is megették, sőt! Pedig Bächer Iván azt mondta, hogy ahol gyerek van, ott ne nagyon süssünk csülköt, egyrészt mert a gyereknek nincs ideje, másrészt zsíros. És mégis megették, sőt a nagyobb azt mondta, hogy lehet, hogy mától kezdve ez az egyik kedvenc kajája.
(Szoktátok olvasni a Bächer Iván féle "ételnovellákat"? Én nagyon szeretem őket, olyan sírva röhögősek. Van egy könyve is: Vándorbab, amiben ilyenek vannak összegyűjtve. Bocs, ez kicsit off volt.)
Hétvégén sütöttem csülköt pékné módra. A recept átmenet volt Bächer Iván és Horváth Ilona közt.
Bächer Iván szerint a lényeg az idő. Ő egész nap süti lefedve, együtt a krumplival, hagymával, pici lángon (ill. kemencében.)
Horváth Ilona először megfőzi és csak aztán teszi a sütőbe.
Na én nem főztem, egy kis vizet tettem a római tálba, s kb 3,5-4 órát sütöttem egyes fokozaton. Beletettem volna a krumplit is az elején, hogy az is ropogós legyen, de nem volt otthon, úgyhogy mire lett, már majdnem kész volt, s csak egy fél órát sült a krumpli meg a hagyma.
Szóval, valami isteni lett. A bőre ropogott, de nem volt kőkemény, a hús puha, mint a vaj, a zsír kisült, úgyhogy nem is volt durva, a krumpli puha, de ízes...
Kedvet kaptam nagyon a római tálas kajákhoz. Van valami olyan receptetek, ahol hasonló eredményeket lehet elérni?