Tegnap esti vendégség menü marhapörkölt volt juhtúrós sztrapacskával. Namostan én próbáltam elmagyarázni, hogy a sztrapacska nem jó, de a társaság ezzel mit sem törődve tömte magába a cuccot és nyammogott hozzá :-), viszont szerintem nem volt túl jó, én azt mondom.
Hatvan deka krumpli, harminc deka liszt, két tojás, kanál langyos zsír - ez állt a receptben. De nem lett elég sűrű a tészta, így nem tudtam kiskanállal szaggatni, csak galuskareszelőn öööö szaggatón ööö azon a taszigálós izén áttaszigálni. Viszont az elég hosszadalmas volt és ezalatt elázott a forró vízben a tészta.
Vajon mit csináltam rosszul?
[a marhapörkölt viszont saját kategóriám szerint is isteni lett, milliónyi sűrű, finom szafttal.]
kirándulni megyünk holnap, ilyen melegben is szeretnék valami sütit vinni. De mit?! Semmi ötletem sincs. jó helyen vagyok én ezzel a kérdéssel?
A fagyit nem birom!!!
Sajnos 5 megat nem tudok fogadni ,nekem csak freemailom van. Van egy csaladi cim a ferjem gepen de annak meg utanna kell kerdeznem , ma meddig vagy netkozelben?
Mekkora file-okat tudsz fogadni? Az 5 megás lényeget (receptadatbázis) nem lehet tovább tömörni , legfeljebb arj-vel szétcincálom 1,44-es darabokra. Jó úgy?
A CD tartalma valamivel több, mint 90 MB, képek nélkül csak 10 MB. A képek nem túl jó minőségűek, a könyvekből scannelték őket. Mindjárt kpróbálom, hogyan műxik winyóról, képek nélkül.
Másolás nem gond, ha OK, máris sütöm a CD-t. (csakhogy ontopic legyen az előállítás :)) Mindjárt írok neked mailt, mert változott a számom, Pünkösdkor meg nincs különösebb programom.
Viszont a többiekkel nem igazán tudom, hogy oldjuk meg, írjatok mélát!
Szerintem a kínai kaják is jók rizs helyett krumplifélével, mondjuk krumplipürével vagy petrezselymes újkrumplival - attól, hogy ők nem úgy szokták:-)))) Anyáknapján nálunk is petrezselymes krumpli volt a kínaihoz. A Dubarryhoz is jó szerintem, ha ugyanarra gondolunk (hús, karfiol, sajtmártás)
PS: szeretjük mi a rizst is:-)))
----
VTM, kedves!
Engem is érdekelne az alternatív megoldás, esetleg összehozhatnánk azt az együttkávézást:-)))
De csak Győrben tudok CD-t másolni, úgyhogy ez két kávézást jelentene, vagy postán.
Ellenben kávézni anélkül is lehet, ott pünkösdölök - viszont gondolom van más programod is.
Kovászos uborkát csináltunk és jó lett. Annak ellenére, hogy ötliteres befőttes üveg seholdeseholdesehol nem beszerezhető a városban, de még három literes se. [ezért egy sima üvegtálban készült, fedővel.]
Van valami ötletek befőttesüveg-lelőhelyre Pesten?
A tepsis csulkot megcsinaltam pulykamellbol, nagyon finom lett, csak nem ertem mit keresett alatta az a trengeteg folyadek. En nem raktam ala semmit...