Keresés

Részletes keresés

Mulan Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5998
Még forrón kell felönteni, de, hogy eláll-e azt nem tudom, sose csináltam annyit (ötfűszerport is csak egy-két használatnyit szoktam egyszerre) - ha lefagyasztod, biztosan eláll.

A kotlefüstölést én sem ismerem, de erről eszembe jutott, hogy az eredeti forrásban is úgy lezdődik a recept, hogy béleld ki az edényt alufóliával:-) Gondolom, ennek híján lesz füstölt kotlád:-))

Előzmény: GPF (5993)
Mulan Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5997
Igen, tepsiben, kvázi mint egy lepényt megsütjük, és utána szaggatjuk ki holdacskának. Ha dió is volt a tetején, vagy kristálycukor, vagy szaggatás előtt jól leporcukrozod (de anélkül is), nagyon mutatós sütikéd lesz, amire senki nem mondaná első pillantásra, hogy egy szimpla kis kevert tészta:-)
Előzmény: moes (5995)
DömDöDöm Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5996
Kedves Mulan! Köszönöm.
Előzmény: Mulan (5994)
moes Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5995
??? egyben megsütjük (pl tortaformában), és utána szaggatjuk? jó értem?
én csak megsütném és megenném (no meg aztán találgatnék tovább, miért hívják holdtésztának)
Előzmény: Mulan (5989)
Mulan Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5994
Én ilyen összeragasztott izét mindenféle figurával szoktam, d azt sütés előtt szaggatjuk, a citromos holdacskákat meg utána.
Előzmény: joy (5992)
GPF Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5993
Kösz Mulan!
Még forrón kell felönteni vízzel? Eláll?

joy!
Mi az a kotla füstölés?

Ja, voltam valami natúr nagyker boltban, ahol kiskereznek is, eszméletlen jó dolgokat lehet kapni. Feléről azt sem tudtam, mik azok, de ott kaptam ötfűszerport. Meg fafülgombát. Meg tönkölylisztet több félét.

Előzmény: Mulan (5987)
joy Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5992
:o)
Sejtettem.

Nejem ezt omlós-linzertésztából készíti, én meg lekvárral összeraggatom, porcukorba forgatom, a vendégek meg fölnassolják.
(Már, ha marad...)

Előzmény: Mulan (5989)
joy Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5991
KöszÍÍÍÍ!

Most, hogy leírtad eszembe jutott Kudlik Juli kotla-füstölés receptje!

Amint lesz időm, kipróbálom!

Előzmény: Mulan (5987)
Mulan Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5990
Nem találtam fel egy új módszert: formázást akartam írni...
Előzmény: Mulan (5988)
Mulan Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5989
Én a fehérje habnak, vaj-cukor-tojásssárga simára, liszt-tej váltva, hab sorrendre esküszöm, mert így a legkönnyebb összerakni a kevert tésztákat.

A holdacskát meg egyben sütjük, és langyos korában "félrecsúszott" fánkszaggatóval csinálunk belőle fél(harmad) holdakat. Csak mi egészen más tésztából (ld fent+sok citromhéj)

Előzmény: joy (5977)
Mulan Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5988
Persze, szeleteléskor meglapul kicsit, de felállitva meg lehet kicsit kormázni, mint a pogácsát, meg amúgyis szorosan szoktuk rakni, mert úgy az igazi, ha összenő, akkor meg úgyis szögletes lesz:-)

Igen, a bukta is ez a tészta (ez egy szimpla kalácstészta, ami attól lesz más-más, hogy másként bánunk vele később)

Előzmény: Törölt nick (5972)
Mulan Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5987
Sajnos ez nem fűöstízű só, hanem folyékony füstaroma: két rész cukrot és egy rész ötfűszerport szárazon pirítasz, míg a cukor már feketedik, és felöntöd egy kis vízzel. Állítólag az ázsia boltban lehet kapni füstízű sót. (Valamikor a sarki boltban is lehetett)
Előzmény: GPF (5981)
Mulan Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5986
Előzmény: DömDöDöm (5980)
GPF Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5985
Igen, ez megvolt. De még kellene!

Meg nem csak rablóhúsra, hanem flekkenre is, meg ilyesmire.

Előzmény: joy (5984)
joy Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5984
Használj füstölt, vagy kolozsvári szalonnát, esetleg bacont! Vékony szeletkéket a különböző alkotók közé téve egész finom-füstös lesz!

(Az igazi azonban a pernyés, hamubahullajtott, fökapó lángtól megperzselt!)

((Én a konyhaasztalra tett faszenes sütővel már kipróbáltam amikor épp mosásban volt a függöny. Yóóó volt, csak az egész lépcsőház tele lett szagosfüsttel...))
:o)

Előzmény: GPF (5981)
joy Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5983
(5907)
:o)
Előzmény: DömDöDöm (5980)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5982
bd Kedves!
A recept az, amit lentebb bemasoltak tobben, mint Mulan keltteszta receptjet.

Nem gyoztem eldugni a maradekot, mielott ejjel a tesom rajar es elfogyasztja :)

Moes: a hold teszta nem attol hold, hogy egyszercsak elfogy? :)))))

trilla

Előzmény: bd (5973)
GPF Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5981
Sziasztok!

Mostanában az egyik kedvenc otthon a rablóhús. De sajnos nem tudjuk szabadtűzön elkészíteni.

Emlékszem, hogy volt Mulannak egy füstízű só receptje, de nem találom. Azzal talán az illúziót meg lehetne teremteni.

Vagy más hasonlóról tudtok?

DömDöDöm Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5980
Mulan,
hát a kovi ubit! :)
Előzmény: Mulan (5943)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5979
Megjött köszi!:)
Vegyél fel a listára légyszives.
Előzmény: Mulan (5957)
moes Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5978
hm... most lebuktam. nem tudom. de ha a bögrés mákosból indulok ki, azt tényleg csak össze kell keverni (én robotgéppel szoktam). próbálkoznék én még esetleg a tojásfehérje habnak, tojássárgája, liszt, cukor, olaj, kefír sorrenddel is. MULAN!!! segítség! ötlet?

vagy lehetne, hogy a kefírt addig hagyod kint, amíg sajt nem lesz belőle. aztán kis holdakat szaggatsz, és kész is a hold-tészta.

vagy szóba jöhet még a kefirtorta, azt is én írtam kb. 1 évvel ezelőtt. az mondjuk nem tészta, de sebaj.

Előzmény: joy (5977)
joy Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5977
Jóóó, de hogyan?
Egyben, darabolva, szaggatva, töltve-hajtogatva?

És mitől hold?
(Az sajtból van nem?)
:o)

Előzmény: moes (5975)
joy Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5976
Attól függ kié.
;o)))
Előzmény: Törölt nick (5972)
moes Creative Commons License 2002.05.26 0 0 5975
Hold-tészta (Anita barátném recipéje)

3 pohár kefír
1 pohár olaj
2,5 pohát cukor
2 pohár rétesliszt
2 pohár finomliszt
1 csomag sütőpor
3 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor

hát, itt van. gondolom össze kell keverni, mint afféle kevert tésztát. aztán forró sütőbe tolni, közepes lángon sütni. azt is gondolom, mehet bele némi gyümölcs.

soxerencsét, beszámolót várunk!

moes Creative Commons License 2002.05.26 0 0 5974
valahol sokkal lejjebb volt egy hold-süti nevű recipe (én követtem el). megkeresem. az kefíres. jövök.
Előzmény: bd (5971)
bd Creative Commons License 2002.05.26 0 0 5973
trilla, gratulilla!
És megvan a recept? Elmentetted?
Esetleg megírnád?
Legalább egy pici linket lécci!

Most épp aranygaluskát tettem a süzőbe
és izgulok.

bd

Előzmény: Törölt nick (5972)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.26 0 0 5972
Sziasztok!
Na nem akarok nagykepu lenni, de valami elkepesztoen jol sikerult!
1/3 aranyban szoram be kakaoval, dioval es fahejas cukorral, bar a szeleteles utan nem lettek teljesen kor alaku csigak.

Majd kimasztak a tepsibol es huh, brutal! hideg tejjel.... vacsorara... :))))

koszonom!
ps: a bukta is ezen a tesztan alapul?

bd Creative Commons License 2002.05.26 0 0 5971
Van félliter kefirem.
Tésztát sütnék.
Recipét kérek.
bd
aquila Creative Commons License 2002.05.26 0 0 5970
köszi:-)
Előzmény: Törölt nick (5968)
joy Creative Commons License 2002.05.26 0 0 5969
:o)))
Hétfőre megkérdem nejemet!

Én úgy láttam, nejem kinyújta beszórja kakaóscukorral, föltekeri, és ujjnyi vastagra szeli, úgy teszi a tepsibe.
(De ez nem biztos!)

Előzmény: Rari (5960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!