Keresés

Részletes keresés

viktor a takarító Creative Commons License 2000.08.25 0 0 17
Hello kedves sporttársak!

Sokáig nem sportoltam semmit, kövér kisgyerek voltam.
Aztán 10-11 évesen elkezdtem focizni. Egyre többet és többet.
Volt egy porcműtétem, kivették a szétzúzódott jobb külső patkoporcomat a térdemből (cisztának indult, ez lett belőle) 8 éve. Akkor azt mondta az orvos, hogy ne focizzak annyit, meg hasonlók.
Én meg egyre többet. Nyaranta heti 6-7 nap, napi 3-4 óra, szóval ami belefért.
Tavaly nyáron heti rendszerességgel elkezdtem kosarazni, időnként fallabdázni (a gyúrás is befigyel, már vagy 3 éve. azt is a térdem miatt kezdtem el, hogy erősítsem a combizomzatom - a jobb térden lazák voltak a szalagok, a balon meg porclágyulásom van...)
Egyszóval mindent egyszerre akartam - a foci egyéb okok miatt is fontos -, de megtörtént a baj.
Elöbb eltört a csuklóm - ugrott a gyúrás, a fallabda és a kosár -, aztán kipurcant a jobb térdem.
Amikor már alig tudtam lemenni a lépcsőn támaszkodás nélkül, orvoshoz fordultam:
artrózis, elég súlyos. Három hónapig semmi mozgás, csak condrasulf. Utána ajánlottan az úszás (kivétel a mell, a lábtempó miatt) és a kerékpár.

A kerékpárból lett a futás. Nem használ neki, de sokkal kevésbé rossz, mint a foci, amit azért nem hagytam abba teljesen, csak heti 1-2 alkalomra csökkentettem az adagot, azt is térdvédővel.

A futás erősíti a combomat, karbantartja a testsúlyom, sikerélményt ad és megnyugtat. Ezen kívül ennek is vannak lelki okai, motivációi.
Nagyon szeretem csinálni, jó közben, elötte, és utána....

vat, az egészséges:-))

a futás előnye még, hogy értelmes és barátságos emberekkel lehet megismerkedni:-))

pen Creative Commons License 2000.08.24 0 0 16
Hali!

ssneci - Na, ma végre élőben is találkoztunk- te, én meg a két térdgumi :o)) Egy kérdés, ha szabad: jól értettem, hogy külön cipőd van terepre és betonra, és .. ? Hány féle is van? Nekem csak egy pár van, de kezdek gondolkodni egy spec. beton cipőn is.

rcs - megkeresem a derékövet, amit ígértem, jó? Akkor a fallabda is nuku? :o((( Hát már semmit nem fogunk együtt sportolni? :(((((

üdv
pen

ssneci Creative Commons License 2000.08.24 0 0 15
Szia r.cs.
Mondták, nemmondták, ha van lúdtalpad, próbáld ki a szendvics betétet. Ha érdekel tudok kicsit bővebben írni róla.
derékvédöröl sajna nem tudok.
JAVULÁST
ssneci
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.24 0 0 14
A pro sportnak nincs veletlenul derekvedoje is??
A ludtalpat nem t'om meg senki sem mondta de mar nem merek elmenni mas dokihoz mer ki tudja az meg mi mindentol tilt el. Egyebkent megkerdeztem a gyogytornasz nenit meg mit nem szabad a futason kivul. Azt mondta fallabdazni kosarazni es teniszezni Hat a teniszen kivul meg ezek a sportok amiket muvelgetek
Előzmény: ssneci (13)
ssneci Creative Commons License 2000.08.17 0 0 13
Hi kip
Őszinte leszek! Nagyon büszke vagyok!
Azt szoktam mondani, ha szóba kerül e téma, hogy 10-böl 9-en megmenthetné a lábát, csak végig kell szenvedni az első 2-3 hónapot.-de azt naaagyon.
Előzmény: kipedola (12)
kipedola Creative Commons License 2000.08.17 0 0 12
Jé, sok kedves ismerős !
Ssneci,
Légy büszke magadra ! 100-ból 99 beletörődött volna az amputálásba.
Én azért kezdtem el futni,mert a férjem lett beteg.
ssneci Creative Commons License 2000.08.17 0 0 11
Szia rcs

Úgy látszik én vagyok a ritka kivétel, mert a dokinénim örült annak,hogy futok. Sőt, már javult annyit a lábam, hogy -kérésemre- csak akkor kell kontrollra mennem, ha úgy érzem,valami nem stimmel.
Egyébként mivel "lételemem" lett a futás, mindent elkövetek, hogy sérülés miatt ne kelljen kihagynom.Ezért használom mindig a ProSportot(elötte sok gondom volt térdeimmel)
rcs nem vagy véletlen Te is libatalpas? Az is okozhat derékfájást!
Lépj a gyógyulás útjára
ssneci

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.17 0 0 10
Szia Ssneci

En tiz ev kihagyas utan harom eve kezdtem el ujra futni (gimiben sifutottam amator szinten ) Ez lett az egyetlen sport ami mellett azota is szunet nelkul kitartok. Minden olyan sportot szeretek ami termeszetkozeli es azok kozott a legjobb. Es tegnap elott csapott be a villam A doki eltiltott a futastol.
Mar kezdem kiheverni annyi pozitiv visszajelzest hallok azokrol akiknek nem szabadna futniuk megis teszik. Sneci igencsak batorit a te peldad is
rcs

ssneci Creative Commons License 2000.08.17 0 0 9
Lehet, úgy gondoltam, hogy itt a hangsúly inkább a betegségen lenne, persze a futást nem lehet nélkülözni--ez az összekötö kapocs. Majd elválik.

Pen

idén azért már volt 111'is! +jobb is
ss

Előzmény: kivi (8)
kivi Creative Commons License 2000.08.16 0 0 8
ssneci,
kár volt még egy topicot nyitni, mert a moderátor (teljesen jogosan) összevonja a kettot. Ez már csak így szokás! :)
pen Creative Commons License 2000.08.16 0 0 7
Ufff! Ezt az időt még nem hallottam - gratulálok.
Topicodat betettem a kedvencekbe - lássuk, jelentkeznek-e sorstársak
üdv
pen
Előzmény: ssneci (6)
ssneci Creative Commons License 2000.08.16 0 0 6
Szerintem is!
Láttál volna kezdeti 300m alatt, ill. hallottad vólna utána 20'-es jajgatásom!!(a távot csak 2 részletben kb7' alatt tudtam "lefutni")
Hmm. azóta a legjobb halfmaratonom 93'45"tavaly B-Bp befutó. Hiába , fejlődik a világ!
Ja igen! Most már van gyengén tapintható pulzus a bal lábháton.
ss
Előzmény: pen (5)
pen Creative Commons License 2000.08.16 0 0 5
snneci,
A távjaidat és az időket olvasva, úgy tűnik, a futás jó választás volt :o))
És azóta hogy van az érszűkületed? Végleg visszaverted?
pen (csak kíváncsiskodom)
Előzmény: ssneci (4)
ssneci Creative Commons License 2000.08.16 0 0 4
Helló
Elöször is nagyon +lepődtem, hogy máris reagáltatok!
Pen
6 éve kezdett fájni a b.lábam. Elöször csak a vádlim, 1 év múlva a talpam kezdett zsibbadni.
2 évig jártam a nagytudású DR.-hoz mire kiderült,(utolsó előtti pillanatban) hogy az érszúkület egyik szemét fajtája a Buerger kór rongálja a lábamat. Akkor már 30-50m után már sántikálnom kellett!
Sikeres ércserére kevés lett volna az esély, ezért szimpatikus idegmetszést csináltak V.major uton.
Azóta gyógyók szedése,és sok mozgás-a futásra tettem a voksomat.
Előzmény: pen (2)
pen Creative Commons License 2000.08.16 0 0 3
hogya=hogyan
pen Creative Commons License 2000.08.16 0 0 2
ssneci,
megkérdezhetem, hogy mi baja a bal lábadnak? És hogya segít rajta a futás?
üdv
pen (aki csak fut mert szereti)
Előzmény: ssneci (-)
zsuzsa Creative Commons License 2000.08.16 0 0 1
én meg holnap este fogok lemenni futni ,mert elegem van abból ahogy most élek...
azt vettem eszre, hogy bedagad a bokam estére. Nem akarok megöregedni!! inkabb ujra elkezdem a futast.
Előzmény: ssneci (-)
OPi Creative Commons License 2000.08.16 0 0 0
0 oka van hogy futok... ezert nem futok...
ssneci Creative Commons License 2000.08.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok
Van 1 pár topic futásrol, (Futobolondok, M.sziget)de itt főleg olyanok hozzászólására számítok elsősorban, akik egészségügyi okok miatt kezdtek futni, vagy sajna szenvednek valamilyen betegségben(a futáson kívül).-a másik topikokban ne terheljük le az "egészségeseket" beteges bajainkkal-.

Bevezetésként: Én 4 éve kezdtem futni, mikoris kiderült hogy esetleg meg kell válnom kedvenc bal lábamtól.
Remélem beindulunk
ssneci

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!