Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Szerintem nincs olyan, hogy "orosz fan". Ha valaki mint én olvassa a nyugati és az orosz sajtót is azt látja, hogy mind a két oldal ezerrel fényezi magát, és próbálja lejáratni a másikat. Ebből a szempontból az égvilágon semmi különbség nincs a "demokratikus" nyugat és "diktatórikus" oroszok között. Orosz fanozni, diktátorozni, folyamatosan csak a másik oldalt hazugozni kb ugyanolyan egyoldalú, mint leoroszfanozni azokat, akik az orosz sajtóból szemlézgetnek gyakrabban.
Én évekig éltem mind a két országban. (Jó sok évet, nem 1-2-őt). Magyar szemmel éppenséggel elég sok közös van a mentalitásukban, bár az igaz, hogy a kommancs időkben, vagy a jelcini lerongyolódás idején az oroszok nagyon lecsúsztak. Viszont az utóbbi években nagyon jönnek fel.
A fő problémájuk az, hogy bár a gyári munkásaik jól képzettek, de motiválatlanok, erősen alulfizetettek, és jó részt alkoholisták. A felső vezetésnél pedig burjánzik a korrupció, az egyetlen cél az, hogy ők és a haverjaik jól járjanak. Így aztán hiába tehetségesek a mérnökök, tervezők, munkájuk kárba vész.
A korrupcióról még annyit, hogy a lejjebb említett hadgyakorlaton a fejesek tudtak a hamisított motorolajról, mégis hagyták, hogy azt töltsék be a járművekbe. Nem kis pénzt zsebeltek be így.
Van egy olyan érzésem, hogy nem sürgős nekik ez az egész rendszeresítés. Gondolom évi egy tucatot legyártanak belőle addig is, de nem ez lesz a fő prioritás..
Szerintem ez pénz kérdése. Az ukránoknál bőven megvolt a volt szu műszaki technikai színvonala. Pakisztánt magasan verik még ma is. Az egy más kérdés, hogy aki valamit ért az lelépett nyugatra, a 2. vonal Oroszországba a 3. pedig vállalkozó és export importtal foglalkozik..
Az megvolt, amikor egy hadgyakorlatra az ukránok kiküldtek ~30 felújított harckocsit, és a gyakorlat alatt mindnek tönkrement a motorja? Nem elég, hogy gyakorlatilag roncstelepekről szedték össze a felújításhoz használt alkatrészeket, de még hamisított motorolajat is töltöttek beléjük, ami csak névleg volt olaj, és egyáltalán nem látta el a feladatát. Ugyanígy járt Pakisztán is, ők 6TD motorokat rendeltek, ugyanúgy tönkrement mind.
szerintem az ukránok simántudnának atombombát gyártani ha akarnának. Az akadémiai háttér, a poszt szovjet know how és a nyugati szemethunyás már megvan hozzá. A pénz az nincs..
Egyrészt védelmi politikát nem lehet arra alapozni, hogy csak ez valószínű.
Irak is elkezdte Izraelt rakétázni 91-ben, pedig nem állt vele hadban, csak hogy berántsa a háborúba és szélesítse a konfliktust. Nem ítéletként írom ezt, valahol érthető, hogy ilyenkor egy kisebb-gyengébb ország igyekszik bonyolítani a helyzetet, hogy csökkenjen a rá nehezedő fókusz.
Lehetséges atomfejes rakétákkal még óvatosabb az ember.
Korrupcióra bizonyíték kell, túlárazás viszont megeshet, főleg ha nincs más lehetőség. (a monopolhelyzetet mindenhol kihasználják a Földön, nem csak az USÁ-ban)
Valószínű a japán üzemek nem tudják ezt a verziót gyártani.. vagy egyedül nem engedik a Raytheon nélkül. (valószínűnek tartom, hogy bizonyos kényes részeit a Raytheon gyártja, a Mitsubishi technikailag biztos képes lenne rá, csak ezt nem engedik, egyelőre)
Japán pontosan tudja, hogy ha megtámadják Észak Koreát, akkor nem rájuk fog lövöldözni, ha meg nem támadják meg esze ágában sincs elpufogtatni az elrettentő eszközeit.