Keresés

Részletes keresés

Sfakutya Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6061
Bocsi, de azért kérdeztem, mert feltünt, hogy mindenre van valami ötleted.
Előzmény: Mulan (6059)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6060
=O)
Előzmény: Mulan (6059)
Mulan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6059
Haspók:-)
Előzmény: Sfakutya (6058)
Sfakutya Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6058
Mulan!
Lenne egy kérdésem. Te szakács, cukrász, vagy csak egyszerűen főzni szerető haspók vagy?
Mulan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6057
Lehet, hogy meglep, de a tejes (tejfölös, tejszínes) változat az elterjedtebb, és annak is nagyon szép színe van:-).
Habgaluskát én is szoktam de csak krémlevesbe (szóval elturmixolt gyümölcsleves).
Előzmény: Mikolt (6056)
Mikolt Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6056
Komolyan mondom, meglepodtem, amikor olvastam, hogy tejfolt, meg lisztet raktok a gyumolcslevesbe. Engem ugy tanitottak, hogy meggyet fuszerekkel megfozom, majd cukorral elkevert tojassargajat csurgatok bele, ettol gyonyoru rubitszine lesz, majd a feherjet szinten cukorral elkeverve a tetejere nyomom talalaskor (ki is lehet fozni elotte, mint a madartejhez, ha valaki fel a szalmonellatol)
Mulan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6055
Nem tejes verzió (bár szerintem a meggylevesben sem kiérezhető) ha tojássárgával habarod be.
Előzmény: csúfondáros (6051)
Mulan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6054
Semmi extraság: kell tojásfehérjénként úgy öt deka eper (vagy öt deka eprenként egy tojásfehérje), egy kávéskanál porcukor, összesen egy darab habverő, és verni, míg kemény hab lesz (addigra a gyümölcs kellőképpen pépesedik, de lustábbak előre is összetörhetik. Ha hideg a cucc (hűtőböl elővéve), könnyebben lesz belőle hab.

Ugyanígy megy málnából, szederből, ribizliből.

A másik verzió tejszínhabbal: kb. ugyanannyi elmixelt eper meg tejszín, cukor ízlés szerint, be a habszifonba. Ez is finom csak úgy is de lefagyasztva jó kis jégkrém lesz belőle:-)

Ilyennel egyszer úgy húsz éve oly szépen kidekoráltam a konyhát, hogy a gyerekek azóta is emlegetik:-D

Előzmény: ona (6048)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6053
Szivesen es majd meseld el, hogy sikerult az etetes. =O)

Előzmény: csúfondáros (6052)
csúfondáros Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6052
És nagyon köszönöm.
csúfondáros Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6051
Óóó, annyira finom? Ki lesz próbálva, de ki ám!

Ebben van az utolsó reményem, mert akinek főzném, egyáltalán nem szereti a tejtermékeket (kivéve csokis tejszínhab, palacsinta stb ... értitek, csak az ízét ne érezze pl a tejfölnek). Még életében nem evett gyümilevest! Hátha ez a pudingporral mgbolondított verzió lecsúszik a kis gigáján :)

Előzmény: Törölt nick (6049)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6050
Kissebb mennyiseghez lehet kevesebb port, bar kevesebbet fozni meg nem probaltam...
Előzmény: Törölt nick (6049)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6049
Rettenetesne nagyon finom!!! =O)

Altalaban az nagy leveses fazekat szoktam telefozni, kb 5 literes? (nem tudom, nagy!) Ehhez egy zacsko pudingport, amit fel liter tejhez javalnak, siman hozza adok, fel liter tejszinben eldolgozva. A gyumolcslevest hidegen esszuk leveskent, majd az etkezes vegen desszertkent is! Meg amig van a fazekban....=O)

Előzmény: csúfondáros (6046)
ona Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6048
eperhab?
mi a fortélya:)
Előzmény: Mulan (6047)
Mulan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6047
Nem sütit ajánlanék, hanem eperhabot. (Azután majd törheted a fejed, mit csinálj a sárgájával) Vagy, ha habszifonod van, akkor jégrémet:-)
Esetleg gyümölcstortát.

Eperlekvárt csináltunk már, sőt, valaki egy eperlekvár-topicot is, oda már beírtam a saját verziót:-)

Előzmény: ona (6043)
csúfondáros Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6046
Sigue, légyszi mondjad csak hangosabban azt a puddingporos-verziót :)
Tehát úgy csinálom, ahogy Mulan, csak liszt helyett vaníliásport? Mennyit? Pont mintha liszt lenne? És finom? Mennyire nagyon finom?

köszi :)

Előzmény: Törölt nick (6041)
aquila Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6045
de még milyet!!! Én a Quittin nevű zselésítő porral csinálom, azon rajta van a használati utasítás, szigorúan be kell tartani és olyan dzsemed lesz belőle, hogy... szóval nagyon olyan!:)
Előzmény: ona (6043)
Mulan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6044
Akkor az én gyerekeim nem is szeretnék a csokipudingodat (kifejezetten direkt csomócskásra kell csinálni:-D)

De ha bolti tejfölt használnál tejszín helyett, forralás után neked is lennének benne fehér pöttyöcskék:-)

Előzmény: Törölt nick (6041)
ona Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6043
Volna mára még egy gondolatom, most, hogy 250 Ft az eper kilója, szívesen sütnék belôle valamit. Mit ajánlotok?

Eperlekvárt csináltatok már?

Mulan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6042
Nem, az nem túrósodik:-)
(Megj: a főzőtejszínt nem ajánlom, teli van nyomva keményítővel, abba liszt már nem is kell)
Előzmény: nemisbéka (6040)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6041
Halkan jegyzem meg, hogy a jofele pudingporok csomo mentesen elkeverednek a tejszinnel. En mindig igy csinalom, soha meg csomot nem talaltam. =O)
Előzmény: nemisbéka (6038)
nemisbéka Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6040
A tejszín/tej nem problémás? Mármint ha csak tejszínnel/tejjel öntöd fel?
Előzmény: Mulan (6039)
Mulan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6039
a) tejfölt kell használni (a tejföl melegítésre megolvad, az aludttej - bármennyire zsíros is: megtúrósodik, ha finomra kavartad-szűrted, hát aprószemű túró lesz)

b) habarástechnika:
A lisztet teszed a bögrébe, először nagyon kevés folyadékkal sűrű masszát kavarsz egészen simára, azután engeded fel eleinte apránként, mindig elkavarva, később már bátrabban a többi folyadékkal.

Előzmény: nemisbéka (6038)
nemisbéka Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6038
És azt hogy csinálod, hogy a végén ne fehér kis gombócok ússzanak benne habarás fedőnévre hallgatva? :) Nem tudom úgy szűrve belekeverni, hogy ne maradjon ilyen.
Előzmény: Mulan (6033)
Mulan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6037
Én azt sem szeretem, amit leírtam, de állítólag jól csinálom:-)

A zacskós pudingporokról alkotott véleményem egészen más témakör, igazi pudinggal meg biztosan nem sűríted a levest ...

Előzmény: Törölt nick (6034)
Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6036
sziasztok!

mi a neve: hosszűmetélt mákkal, dióval, lekvárral rétegezve, tepsiben kisütve.

ona Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6035
ok köszönöm:)
Előzmény: Mulan (6033)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6034
Lehet vanilia pudinggal is suriteni de az Mulan nem szereti. =O)
Előzmény: Mulan (6033)
Mulan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6033
Pedig cukor ízlés szerint:-) Először tegyél bele egy púpos evőkanállal (az nem sok), azután kóstold meg, és ha kevés, tegyél még:-)

Na: fél kiló meggyből egy liter leves (rád bízom, négy vagy két személyre:-)

A meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk (nem kötelező - annak is megvan a romantikája, ha kistányér kell a leves mellé - de, ha magozol: a leve ne a maghoz csorogjon, hanem a meggyhez), kb. 1 liter vízben főni tesszük 5-6 szem szegfűszeg, 2 cm (vagy késhegynyi őrölt) fahéj, egy karika citrom, csipet só és egy kanál :-))) cukor társaságában.

Egy kávéskanál lisztet simára keverünk egy deci tejszínnel és egy deci tejföllel. Ha a meggyet kellőképp megfőzöttnek találjuk, kipiszkáljuk a léből a citromot, szegfűszeget, darabos fahéjat (egyszerűsíti az ügymenetet, ha utóbbiak eleve egy teatojásban voltak). Kiszedjük az én adagomat (mert én habarva nem szeretem), azután folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a habarékot, és összeforraljuk.

Előzmény: ona (6032)
ona Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6032
Sziasztok, nekem meggyleves receptre lenne szükségem. Csak az a kérésem még, hogy ne írjátok azt, hogy cukor izlés szerint, mert nem tudom mennyi az alap mennnyiség:)

Köszi elôre is

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!