"Nehéz egyébként elképzelni, hogy egy 1 cm-es emelés megoldaná a helyzetet. "
Nem ér le mindig, néha valahogy sikerül olyan szögben kijönnöm, hogy nincs súrlódás, néha van, szerintem 1 centi ilyenkor pont azt a pluszt jelentheti, ami kellene.
"Természetesen el is adhatod, és vehetsz helyette Sportage-t, Dustert vagy kocka Ladát, aminek a szabad magassága megfelel a felhasználói igényeidnek."
Most adtam el a régi CR-V-met, és vettem ezt, eszem ágában sincs eladni. A rugó nekem is eszembe jutott, anno egy leültetetten vett G Astrámnál eljátszottam, mert az is leért, de egy garis autónál gondolom nem jön ki a 4 rugó szereléssel 80e-ből.
"A kerékmérettel nem lehet büntetlenül játszani, nem véletlenül kap egyre nagyobb figyelmet az ellenörzések során is pl. "
Őszíntén, mikor nézte neked rendőr utoljára a gumijaid méretét, és honnan tudta, hogy mi a gyári méret, és mi az, ami már nem váltóméret ehhez képest? Egyébként anno a Mazdámmal semmilyen problémát nem éreztem az 1 cm-rel nagyobb sugarú gumimmal az eredetihez képest, jött ment, megállt, levizsgázott, és ugyanannyit evett kb.
Amúgy szerinted befér fizikailag a nagyobb gumi, vagy sem?
A kerékmérettel nem lehet büntetlenül játszani, nem véletlenül kap egyre nagyobb figyelmet az ellenörzések során is pl. Nehéz egyébként elképzelni, hogy egy 1 cm-es emelés megoldaná a helyzetet. A szakszerü (véleményem szerint egyetlen) megoldása a helyzetnek az eredeti magassághoz tartozó rugókészlet beszerzése és beszerelése, már ha ragaszkodsz az autóhoz, mert anyagilag nem biztos, hogy megéri ezt eljátszani.
Természetesen el is adhatod, és vehetsz helyette Sportage-t, Dustert vagy kocka Ladát, aminek a szabad magassága megfelel a felhasználói igényeidnek.
Valaki szembesült már a problémával?: Mint kiderült számomra, az Eco dinamics csomag ültetett futóművet is jelent. Sajnos az elég meredek garázsomban sokszor leér a Ceed SW-m alja feljövetelkor, valahol a vezetőülés alatt. Arra gondoltam, hogy a 205/55 R16 -os gumi helyett 205/60 R16-ost teszek rá, az emel rajta pont 1 centit, sőt a nagyobb futófelület miatt talán 1,2-t. Viszont ahogy nézegettem, a többi típushoz képest a Ceed II-ben már a gyári kerék is baromira kitölti a kerékjáratot. Elfér szerintetek elöl-hátul az 1 cm-rel nagyobb sugarú kerék? (tudom, nem váltóméret, meg nem szabályos, de szükségből más kocsimon is csináltam már ilyet, és nem volt semmi gyakorlati gond ebből, igaz ott gond nélkül elfért a nagyobb kerék.)
Ó...bocsánat a félreérthetőségért. Persze, hogy hihet neki. Inkább arra céloztam az "érdekes" szóval, hogy ilyen ritkán van. Szerelő legyen a talpán, aki ilyen többszörös hibajelenség esetén tudja, merre kutakodjon és felélessze a járgányt. A legrosszabb hibák egyike, ha úgy száll el két (vagy több) alkatrész, hogy azok befolyásolják egymás működését, ill. ugyanazt a tünetet okozzák.
Azt írja, a leállások már a lánc elugrása elött is jelentkeztek - de ezt akár maga a kinyúlt lánc is okozhatja, ha annyira elcsúszik miatta a fötengely és a vezértengelyek egymáshoz képesti pozíciója, hogy az ECU már nem képes azt kompenzálni (láncos Nissanoknál gyakori jelenség).
Mindegyiknek egyedi ID azonosítója van. Ezeket tárolja el (8 db a ceednél) és felismeri ha érzékeli. Pár méter hatótávolsága van, előfordulhat, hogy becsapja az embert, ha garázsból indulsz ahol tárolod a nyári szettet és látszólag semmi baj, majd amint eltávolodsz, elkezd jelezni. A gumi addig is lapos volt, de mondjuk a garázsban lévő nyárinak a jelét vette indításkor. :-)
Okozhatja, főtengely, vezérműtengely fordulatszám jeladók valamelyike, de így nem illene visszaadni az autót. Ha nem írtad volna, hogy éppen ilyen problémával került be az autó, akkor kapásból arra tippeltem volna, hogy elrakták a vezérlést és ezért áll le. Mindenesetre érdekes, hogy az átugró lánccal együtt (ha tényleg ez a probléma) pont egy jeladó is beszart.
Ezzel kezdődött a javítás előtt is aztán átugrott a vezérműlánc és vitt mindent. Most azt mondja a szerelő, hogy minden ok csak a jeladót kell még kicserélni. De már nem tudom mit higyjek,5 hét szerelés után.
Kerékcsere téma, csak érdekességképpen: Ceed 2017-hez vettem hasznélt téli kerékszettet (ezek is eredeti Kia alufelnik). Tudtam, hogy TPMS-sel szerelt, de mint tudjuk, a puding próbája az evés.
A csere után estig még a csomagtartóban voltak az eredeti nyári kerekek is, gondoltam, majd ha kiveszem, akkor ugrik a majom a vízbe (a fene tudja, hogy melyik szenzorokat érzékeli addig). Nos, a kipakolás után sem jelzett semmilyen hibát a rendszer, minden rendben volt az új szettel. Kíváncsi voltam, működik-e egyáltalán, ezért leeresztettem a bal első kereket 1.5-re. Indulás után röviddel - csak néhány száz métert gurultam a benzinkút körül - a bal első gumit megjelölte.
Ezek szerint valóban igaz, hogy még sosem látott kerekeket is automatikusan felismer és párosít, nagyszerű.
Valaki épített vagy építtetett Cee'd 2012-2018-ba (JD) hifit (erősítő, új hangszóró szett)? Ami érdekelne, hogy a tápkábelt mennyire könnyű a tűzfalon átvinni, illetve hogy sikerült-e hangszókábeleket az ajtóba rombolás nélkül bevezetni (és ha igen, hogyan). Előre is köszönet.
Gondolom semmi melegítés, letisztítottad az érintett felületet, zsírtalanítás, és mehet.
Védi az ajtó élét nyitáskor?
Nekünk az a legnagyobb gond, hogy a ház fala mellett áll az autó, és a vakolatra rányitástól kellene védeni az ajtó élét - a szemcsék gyors munkát végeznek.
Előző autóra tettünk élvédő szilikon csíkot, ami nem volt szép ugyan, ellenben hatásos, azonban a Cee'd esetében olyan pontos az ajtók illesztése, hogy az első ajtó élén nem fér el, a hátsó nyitásakor a szilikoncsík hozzáér az elsőhöz...
Bontott már ki valaki fejegységet, és ha igen, milyen segédeszközt használt hozzá - 2010-es évjárat az alany?
Videót találtam a lényegről - hogy kell kiemelni a "keretet" ( https://www.youtube.com/watch?v=Y5-dapiwZC0 ), de célszerszámot még nem leltem hozzá. Mivel lehetne megpróbálni, hogy ne maradjon nyoma a műszerfal-burkolaton, mert itthon még nem talűltam olyan segédeszközt, amivel neki mernék kezdeni?
A hátsó hangszórók nem szólnak, és ki szeretném deríteni, mi a bibi - párom állítja, hogy amikor vettük a gépet, még muzsikáltak...
Még egy kérdés eszembe jutott: A kocsi sajnos TPMS-es. A nyári gumi a gyári alufelnin van, a téli egy tavaly hozzá vásárolt acélfelnin, elvileg abban is van TPMS jeladó, egy telet már fent volt. Ha a felniket én átrakom a garázsban, kell valamit állítani a kocsiban, vagy egyszerűen a kocsi felismeri, hogy másik TPMS-es kerék került rá, és onnantól azzal kommunikál tavaszig?
A Vestar-nál ott állhatsz a jószág mellett. tegnap pl. (korábban odavertem a küszöböt egy tuskóhoz) kis lemezgörbületet rendbetették, +tömítőanyag+fehér festék+két ember 15' - 20' munkája, forró kézszorítás volt az ára.