L A Medgyesegyházáról Lajkó András. Forrás/informátor: Nagy Károly mezőkovácsházi téglaégető mester.
Hogy kavarodjon a történet: van fenn a neten egy doktori értekezés (lent) a veresrézfülű világból. Amennyiben nem szereted a vérveres nyáladzást csak a 86. oldalt olvasd, ott értekezik a szerző a helyi építőiparról. (Karcsi bácsi ezt egy kicsit másként mesélte el. Ő és az apja, Nagy Mátyás voltak a mezőkovácsházi téglaégetők. Nagy Antal a testvér/nagybácsi a szomszéd település Nagybánhegyes téglaégetője volt. Lajkó Andrást medgyesi téglaégetőnek nevezte meg. Bővebben a friss kiadványban). Mondjuk, ettől lehetett ott is üzeme.
7 év után találtam egy másikat is,igaz forditva vannak a számok benne,de ennek a végén akkor ez mi? kőr vagy piszok vagy akármi :-)
Valami akkor is van ott :-) Ha ki leszek utálva akkor így jártam...vagy a másik megoldás,leszarom a megfejtéseket,majd én is elbámészkodok mint sokan...Eddig a magam módján próbálgatom a dolgokat csak sajnos az intelligenciám sajnos kevés ehhez az egészhez..egymillió dolgom közepette volt egy kósza ötletem ennyi..nem jött be.