Keresés

Részletes keresés

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6118
A nagyját kiszedem, de nem esem kétségbe, ha jut belőle. Az exem miatt megszoktam, hogy mag nélkül főzzem, ő ugyanis az egyetlen-egy véletlenül beleesett szemet is megtalálta, és "meg akarsz ölni?" felkiáltással, szemrehányó arckifejezéssel kipiszkálta :)) Viszont a paradicsom héját lehúzom, mert azt a pöndörödött izét én sem szeretem. Ja, és a lényeg: jóóó csípősen imádom :))
Előzmény: toccata (6113)
toccata Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6117
Drgá Sigue! Ne tessék itten fenyegetőzni! Inkább tessék megkóstálni amit itt kifőzünk. :))) Hogy lehet a targoncát nem szeretni?
Előzmény: Törölt nick (6115)
aquila Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6116
igen-igen, szólj a moderátornak lécci, hogy hozzon még két kiló papirkát!:DDD
Előzmény: Törölt nick (6115)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6115
Nyami-nyami! Hagyjatok abba mert szolok egy moderatornak!!!! Ez kinzas...meg ha tejfollel vagy sorettel nem is ennem....=O)
aquila Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6114
Nekem a paprika magjával semmi bajom, a "drágaságos apuci" szófordulatot viszont ki nem állhatom:DDDD Természetesen nem egy adagot csináltam, nem vagyok mazochista, de a saját adagomat már elpusztítottam:-) Nem volt hangulatom a város másik feléből kilószámra hazacipelni a papirkát, úgyhogy most csak ennyi lett.
Előzmény: toccata (6112)
toccata Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6113
A paprikának a magját is bele teszed, vagy azt kidobod? Én bele szoktam tenni, de van ismerősöm, aki ki nem állhatja úgy. :(
Előzmény: Vének Tanácsa TM (6111)
toccata Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6112
Áááá! Dehogy. :DDDD

Ki fogom próbálni a nokedlis verziót is, meg a targoncásat is. Már most mondom: áldott legyen a neved. :)
Te csak egy adagot csináltál? Drágaságos apucinak? Uss össze gyorsan még egyet! :)

Előzmény: aquila (6109)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6111
toccata szavaival szólva: mivel... imádom :))

Semmi faxni egyébként, került bele egy kevés füstölt, puha parasztkolbász is (ez apró kockákra vágva, a hagymával együtt pirítottam meg), meg a végén virsli. Van amikor pulykakolbászt rakok bele, "lecsó"kolbászt nem szoktam, nem szeretem.
A tojásos verzió nálam nem igazán lecsós, inkább csak jól lesütött paprika, ebbe a hagymát karikára vágom. (A lecsóba apróra.)

Előzmény: aquila (6105)
aquila Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6110
hát tulajdonképpen akár most is megtehetném, de akkor nem maradna az uramnak, aki későn tér meg a fárasztó munkából, és igazán nem lenne etikus, ha felzabálnám előle a lecsót:))) Próbáld ki a nokedlis változatot, áldani fogod a nevemet utána:D Kicsit több zsiradék, és egy gondolatnyival több paradicsom kell olyankor.
Előzmény: toccata (6108)
aquila Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6109
az nem neked szólt!:-p
Előzmény: toccata (6107)
toccata Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6108
Imádom a targoncát is (úgy alapban is), nokedlit is, de lecsóval még nem próbáltam őket. De most felcsigáztál. Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fognak úgy is.
Egyszer lepd egy zóna adaggal magad tojással és tejfölt rá! Isteni.
Előzmény: aquila (6106)
toccata Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6107
Mivel szeretem. :)))
Előzmény: aquila (6105)
aquila Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6106
:-))) Hát nálunk örökös a harc a lecsó-fronton. A párom ugyanis rizzsel szereti /sic!/, én meg tojással. Már az idejét sem tudom, mikor ettem tojással... opportunista volnék?:-) Tejföllel még sosenem. És te nokedlivel netán? Vagy targoncával?
Előzmény: toccata (6104)
aquila Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6105
Te mivel szoktad csinálni?
Előzmény: Vének Tanácsa TM (6102)
toccata Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6104
Nekem sikerült az "elrontás". Asszem hamarosan ismét megpóbálkozom vele. Szoktál ráütni tojást esetleg? Netán még egy kis tejföllel megbolondítani?
Előzmény: aquila (6103)
aquila Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6103
nekem nincs bajuszom, de ha lenne, én is azt csinálnám:-) Tekintettel a primőrre, nem "rontottam el" szalonnával, mifenével, egyszerű bőrös virsli került bele.
Előzmény: toccata (6099)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6102
Hm, éppen az előbb termeltem be a tegnapi maradékot :)) Nem az első volt az idén, de a legfinomabb. Eddig...
Előzmény: aquila (6098)
moes Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6101
hm. és valami rakott palacsintára szósznak a tetejére?
Előzmény: Mulan (6097)
csúfondáros Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6100
Sziasztok!

Fokhagyma-krémlevesre szottyant kedvem. Gondolom kell hozá fokhagyma... :)
Valaki tudna segíteni? Többféle receptet is nagyon szívesen végigpróbálgatnék ám!
Nagyon köszönöm.

toccata Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6099
Ne is mondd! Én is még a bajuszomat törölgetem utána. :))
Előzmény: aquila (6098)
aquila Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6098
Ma elkészült az első idei lecsó. Hát mit mondjak... kevés jobb kaja van ennél:-)
Mulan Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6097
Éppúgy felhasználhatod mindenféle szószba, mártásba, fondübe, mint más sajtokat, kenyérre(hez)valónak is mindenféle szendvicskrémbe, túrókrémbe, hidegtálra való töltelékekbe (pl.: keménytojás sárgájával és fűszerekkel elkeverve vissza a tojásba), olajos hallal és valami zöldfűszerrel, reszelt citromhéjjal összedolgozva gombába, tormáva-túróval paradicsomba - engedd el a fantáziádat nyugodtan)
Előzmény: Sfakutya (6096)
Sfakutya Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6096
Nagyon szeretem a márványsajtot, de csak vajjal és hagymával kikeverve kenyérre kenve szoktam enni.
Mit lehet még vele csinálni?
moes Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6095
:-)))))

pukkadjon meg a mákos süti. :-)
maradok a bögrés mákosnál.

Előzmény: Törölt nick (6091)
Mulan Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6094
Az az omlós:-)
Előzmény: Sajtlee (6093)
Sajtlee Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6093
Hello nagy TYBALD!:o)

Köszönöm neked is Mulan a receptet. Azt hiszem sorban mindegyiket kipróbálom majd:o) Amire én gondoltam, ott felül is alul is valamiféle tészta határolja a meggyet. Nos erre a tészta receptre fájt a fogam:o)

Mulan Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6092
Az ilyen "utólag adagolóstól" a hideg hab mindig elfolyósodik, és már nem tudod újra keményre verni. Ha az elején, esetleg - ahogy joy írta - menet közben raksz bele valamit (tehát tovább vered vele), az "beledolgozódik", utólag már nem.
Előzmény: moes (6090)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6091
Ne sajnaldd ,ugyis tul maceras volt! =O)
Előzmény: moes (6090)
moes Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6090
az történt, hogy felvertem a tojásfehérjéket habnak kis citromlével. tök kemény lett, nem is jött ki a lavórból. lassan beleadagoltam a porcukrot, mire az jól folyós lett :-( utána már nem volt értelme habzsákolni.

tényleg csak egysorosan kell szállítani, és oda is égett az alja, meg finom, csak nem lett olyan dekoratív, szóval most talonba teszem ezt a habos-mákost.

Előzmény: Mulan (6089)
Mulan Creative Commons License 2002.06.03 0 0 6089
A tojáshab akkor jó (bármelyik technikával: hidegen, gőzön, adalékkal, vagy anélkül), ha nem jön ki a felfordított üstből. Akkor lehet óvatosan próbálgatni, ha a habverőn már megáll. Ha belekevered tésztába, lehet ebből engedni egy kicsit, ha a tetejére teszed, vagy külön sütöd, akkor bizony nem.

De ez a hideg hab, ami a receptedben szerepel, valószínűleg mindenképp össze fog esni kicsit, mire kihűl.

Én a habos-mákost (meg a Rákóczi-túróst, meg a habos kakaóslepényt, meg a habrolót) forrázott habbal ismerem, az marad meg ilyen magas, de nem száraz-törékeny (ld. habkarika, habcsók, medvetalp) fedőrétegnek.

Előzmény: moes (6083)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!