A nagyját kiszedem, de nem esem kétségbe, ha jut belőle. Az exem miatt megszoktam, hogy mag nélkül főzzem, ő ugyanis az egyetlen-egy véletlenül beleesett szemet is megtalálta, és "meg akarsz ölni?" felkiáltással, szemrehányó arckifejezéssel kipiszkálta :)) Viszont a paradicsom héját lehúzom, mert azt a pöndörödött izét én sem szeretem. Ja, és a lényeg: jóóó csípősen imádom :))
Nekem a paprika magjával semmi bajom, a "drágaságos apuci" szófordulatot viszont ki nem állhatom:DDDD Természetesen nem egy adagot csináltam, nem vagyok mazochista, de a saját adagomat már elpusztítottam:-) Nem volt hangulatom a város másik feléből kilószámra hazacipelni a papirkát, úgyhogy most csak ennyi lett.
Ki fogom próbálni a nokedlis verziót is, meg a targoncásat is. Már most mondom: áldott legyen a neved. :)
Te csak egy adagot csináltál? Drágaságos apucinak? Uss össze gyorsan még egyet! :)
Semmi faxni egyébként, került bele egy kevés füstölt, puha parasztkolbász is (ez apró kockákra vágva, a hagymával együtt pirítottam meg), meg a végén virsli. Van amikor pulykakolbászt rakok bele, "lecsó"kolbászt nem szoktam, nem szeretem.
A tojásos verzió nálam nem igazán lecsós, inkább csak jól lesütött paprika, ebbe a hagymát karikára vágom. (A lecsóba apróra.)
hát tulajdonképpen akár most is megtehetném, de akkor nem maradna az uramnak, aki későn tér meg a fárasztó munkából, és igazán nem lenne etikus, ha felzabálnám előle a lecsót:))) Próbáld ki a nokedlis változatot, áldani fogod a nevemet utána:D Kicsit több zsiradék, és egy gondolatnyival több paradicsom kell olyankor.
Imádom a targoncát is (úgy alapban is), nokedlit is, de lecsóval még nem próbáltam őket. De most felcsigáztál. Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fognak úgy is.
Egyszer lepd egy zóna adaggal magad tojással és tejfölt rá! Isteni.
:-))) Hát nálunk örökös a harc a lecsó-fronton. A párom ugyanis rizzsel szereti /sic!/, én meg tojással. Már az idejét sem tudom, mikor ettem tojással... opportunista volnék?:-) Tejföllel még sosenem. És te nokedlivel netán? Vagy targoncával?
nekem nincs bajuszom, de ha lenne, én is azt csinálnám:-) Tekintettel a primőrre, nem "rontottam el" szalonnával, mifenével, egyszerű bőrös virsli került bele.
Fokhagyma-krémlevesre szottyant kedvem. Gondolom kell hozá fokhagyma... :)
Valaki tudna segíteni? Többféle receptet is nagyon szívesen végigpróbálgatnék ám!
Nagyon köszönöm.
Éppúgy felhasználhatod mindenféle szószba, mártásba, fondübe, mint más sajtokat, kenyérre(hez)valónak is mindenféle szendvicskrémbe, túrókrémbe, hidegtálra való töltelékekbe (pl.: keménytojás sárgájával és fűszerekkel elkeverve vissza a tojásba), olajos hallal és valami zöldfűszerrel, reszelt citromhéjjal összedolgozva gombába, tormáva-túróval paradicsomba - engedd el a fantáziádat nyugodtan)
Köszönöm neked is Mulan a receptet. Azt hiszem sorban mindegyiket kipróbálom majd:o) Amire én gondoltam, ott felül is alul is valamiféle tészta határolja a meggyet. Nos erre a tészta receptre fájt a fogam:o)
Az ilyen "utólag adagolóstól" a hideg hab mindig elfolyósodik, és már nem tudod újra keményre verni. Ha az elején, esetleg - ahogy joy írta - menet közben raksz bele valamit (tehát tovább vered vele), az "beledolgozódik", utólag már nem.
az történt, hogy felvertem a tojásfehérjéket habnak kis citromlével. tök kemény lett, nem is jött ki a lavórból. lassan beleadagoltam a porcukrot, mire az jól folyós lett :-( utána már nem volt értelme habzsákolni.
tényleg csak egysorosan kell szállítani, és oda is égett az alja, meg finom, csak nem lett olyan dekoratív, szóval most talonba teszem ezt a habos-mákost.
A tojáshab akkor jó (bármelyik technikával: hidegen, gőzön, adalékkal, vagy anélkül), ha nem jön ki a felfordított üstből. Akkor lehet óvatosan próbálgatni, ha a habverőn már megáll. Ha belekevered tésztába, lehet ebből engedni egy kicsit, ha a tetejére teszed, vagy külön sütöd, akkor bizony nem.
De ez a hideg hab, ami a receptedben szerepel, valószínűleg mindenképp össze fog esni kicsit, mire kihűl.
Én a habos-mákost (meg a Rákóczi-túróst, meg a habos kakaóslepényt, meg a habrolót) forrázott habbal ismerem, az marad meg ilyen magas, de nem száraz-törékeny (ld. habkarika, habcsók, medvetalp) fedőrétegnek.