Mindazoknak, akik többet szeretnének tudni erről a kiváló computervezérelt varrógépről, ill. kérdéseik vannak vagy csak a tapasztalataikat szeretnék megosztani másokkal
Köszönöm,Katafa! A punchingolót már kérdeztem a boltban,itt még nem volt,de rendelnek,ha kérek. Lehet,hogy elhalasztom,(bár nagyon beindította a fantáziám),mert a fejembe vettem,hogy a bébitakarók szegéséhez jól jönne egy ilyen ferdepánt-befogó. De sírni tudnék az árától :-(. Még a cérnákról kérdeznék.Elolvastam ám,amit írtál a blogodban róluk,most azt szeretném tudni,hogy az említetteken és az itteni Bernina boltban kapható Güttermannon kívül mi jöhetne még szóba.
Ha minden igaz,egy hét múlva nekem is lesz Aurorám :-). Ha tehetném,mindent megvennék hozzá,plusz az összes cérnát és kütyüt,ami csak van a boltban. Valaki térítsen észhez:milyen talpakat érdemes rendelnem azokon kívül,amiket adnak a géppel?
Én egyszer láttam egy bemutatón olyan csodamasinát, ami csak pancsingolt. Mit ne mondjak, varázslat volt. Az aztán kente vágta. Nem az ára (70 ezer volt) tartott vissza tőle, hanem az, hogy azt a kevéskét, amit én pancsingolok néha néha, azt a kézivel is odaböködöm. De ha Te varrónő vagy, vagy legalábbis gyakran csinálsz olyan szépségesen díszített báli vagy más alkalmi ruhákat, és ki tudod használni, akkor inkább vegyél külön pancsing gépet, és akkor nem kell le-fel szerelni az auróát.
Esteleg tudna nekem valaki segíteni egy ilyen csodamasina leírásának a beszerzésében? Mielőtt megvenném szeretném látni, hogy pontosan miket tud és azt hogyan csinálja. Ha valamóki lefénymásolja és elküldi, akkor állom a költségeket, de ha csak kölcsönbe is kapnám boldog lennék.
Egyre nagyobb nyomás alatt állok miatta, mert nem tudom eldönteni, hogy vegyek egy bernina deco-t és egy valami sima de tartós (punchingolásra és quilt varrásra) alkalmas géppet, vagy megvegyem az aurórát mindennel együtt. Vagy csak az aurórrára lehet felszerelni a punchingoló cuccot?
És ha a két gépes verziót választom, akkor melyik gép legyen a második.....
metal tűket én is vettem hisz jönnek az ünnepek, bizonyára kell majd, jó ha van időben itthon. Nagyon aranyos munkák. Igen azt hiszem, ez a neve, Sue-tól én is így tudom, ezt még kell vennem, mert az még nincs nekem. persze takarítani nekem is elég sűrűn kell, mert én is varrok vele olyan munkát ami nagyon szöszös. régebben láttam én is olyan munkát, ami csak varrás volt, olyan lett mint a csipke, persze a mostani technika sokkal fejlettebb már és szebb munkákat lehet készíteni. és hímezve még szebb dolgokat lehet készíteni ezzel a stabilizátorral.
Gratulálok a készlethez, én ezeket a tündérszárnyakat és pillangót punchingoltam vele azóta, méghozzá vízben oldódó stabilizátorra (remélem ez a neve), így egyáltalán nem szöszölte tele a gépet. Azért persze áttakarítottam. Azután átvarrtam színátmenetes metallic cérnával (szigorúan metal tűvel).
Bocs, hogy ilyen sokat vártál válaszomra, határidőm volt, 1 perc sem maradt a gépre, de közben én is megvettem a készletet hozzá, mert munka is lenne rá. Bár azt hiszem, nem széria gyártásra fogom használni. Néztem a DVD-t én is, tényleg ki kell szegény gépet hozzá belezni. Az ember először fél attól, hogy visszafelé hogy fog a szerelés elsülni. Remélem hétvégén lesz annyi időm, hogy neki merjek kezdeni. Köszi az infót, ha én is sikerrel járok, felteszek én is fotót.
Már megint történt valami az Aurórámmal. A múltkor azon gondolkodtam, hogy kéne venni egy tartalék gépet, ami nem ilyen drága, hogy ha ezzel baj van , legyen egy normális. Aztán arra gondoltam, hogy milyen jól működik, mióta a legutóbbi panelcserén volt a drága. Meg is simogattm, és megpusziltam. Hülye vagyok?
Aztán fél percen belül kidobott magából egy kb 6 centis rugót, ott, ahol varr. Úgy megijedtem, hogy majd leestem a székről. Mintha élne, és válaszolt, reagált a gondolataimra. Vagy vsak éreztem ,hogy közeleg valami. Megéreztem a vészt. Fl is hívtam a kedvenc szerelőmet, azt mondta, hogy mással is előfordult már, varrjak nyugodtan, majd visszateszi, ha beviszem. Vagy küld egy képet a belsejéről, hogy vissza tudja tenni aférjem. Mégnem küldött. állítólag olvassa a fórumunkat, innem is kérem tőle , legyen kedves megpróbálni elküldeni a megadott címemre. Köszönöm.
Azóta rugó a fiókban, a hangja elég érdekes, nem az igazi. Varr. Megy ez alkatrséz nélkül is. Néhány felesleges dolgot is beleraktak. Kíváncsi leszek, mi lesz a következő. Vegyetek Aurórát. Jó kis gép. De tényleg!Imádom!!!
Itt az első nemezelt képem, majd be lesz dolgozva :-)
Nagyon jól működik, csak kicsit szét kell szedni hozzá a gépet, és nagyon sokat szöszöl, rendes varrás előtt majd jól ki kell takarítani és olajozni a bobinnál. Összességében meg vagyok vele elégedve, kézzel sokkal, de sokkal tovább tartott volna, kipróbáltam már korábban és törtem is a tűt, igaz csak eggyel csináltam és nem öttel. A kezem meg nagyon fájt utána. Így ez sokkal könnyebb volt, igaz lassan csináltam.
Nincs hozzá magyar leírás, úgyhogy nekem a férjem fordított.
Öt tűs feltét van hozzá és egy rúgos talp. Adnak még hozzá 2 db póttűt és egy DVD-t. Sajanos csak német és francia nyelven mondják alá a fordítást az eredeti angolnak, amiből bosszantó módon egy szót sem érteni.
Ezért a férjem keresett a neten bemutatóprogramot hozzá.
Szóval itt a nagy mű :-), több rétegből raktam össze. Próbáltam úgy csinálni, hogy a függöny mintához hasonlítson vmennyire. A vaóságban egyébként kicsit sötétebb.
Bocsánat. Még jó, hogy leírtam, legalább számomra is kiderült az igazság. Persze 25 -ért is elég szörnyűséges ára van.
Használd egészséggel, szeretettel a kis gépedet, sokat varrjál vele, szépeket. Kíváncsi vagyok az első nemezelt cuccosodra. Küldj majd képet nekünk róla.
én is agyon örültem magam, mint egy ggyerek, amikor megkaptam az Aurórámat. Azóta is. Én is a férjemnek köszönhetem. Ő harapott rá igazán. Én nem is gondoltam, hogy egyszer nekem is ilyen lehet. Azóta is imádom. A férjemet is! Meg a keresztmamikámat is, aki anyagilag rásegített az akcióra. Gyedért nem adnak Aurórát.
Alul láttam, hogy nemezelőtű gondolkodtok. Én megkérdeztem, ahol vettem,
36-38 000 ft.
Azaz nemezelőtűs talp.
Garancia. A varrógépre valüban 3 év a garancia, mondta az eladóm. A vgc a 4 . szerelésnél ráírta tollal, kézzel a garanciapapírom tetejére, utólag, hogy 1 év, vagy talán 1600 üzemóra. Amikor ők állítólag a napi 8 órában hajtják, amikor ott van náluk. Peraze mindez a kézzel utólag dolog a fogyasztóvédelem szerint jogszerűtlen, nem jelent semmit. A vgc tulaj is elmondta , hogy hát ez nem jelent semmit, mert ők úgyis megjavítják, ha valami baja van. Csak nem mindegy,hogy ki mennyit ajtja. Aki sokat varr vele, az nem kap annyi évet. Valami ilyenről próbált meggyőzni engem. Nem soksikerrel. Honnan gondolja ő, hogy én mennyit varrok vele? Mi alapán dönti el? Telefonos beszélgetés alapján? Hasraütésre, vagy amennyit ő gondol? Nem igazán értem én ezt.
Most különben köszönöm, így az ötödik szerelés után jól vagyunk.
Ja. Különben az általunk elkészített rajzokat ők 800 ft körül szerkesztik meg, digitalizálják az Auróránknak. De ha ők úgy látják, hogy bonyolultabb, akkor többért.
Az eredeti ára 249.500,- Ft és ebből jön le a 15 %, így 212.075,- Ft-ba kerül most. Nincs feltérel. A lényeg az, hogy július 15-ig tart az akció és nincs nekik raktáron, meg kell rendelni és segíteni sem tudnak a géppel kapcsolatban, mert ők a Brother gépeket ismerik, viszont meg lehet náluk venni. Egyébként nagyon kedvesek és segítőkészek.
Megrendelésnél 10% előleget kell adni, a többit átvételkor. Van hitellehetőség is, de ezt nem kérdeztük, mert másképp oldjuk meg. Kártyaolvasójuk nincs :-(.
Láttam, hogy van gépi hímző topic is, bár nem sokat értek abból, még, amiről szó van rajta. Azért esett erre a választásunk, mert szabadkaros hímzésre is alkalmas, tehát tudok vele nadrágra, blúz ujjára is hímezni majd. Ez egy anyukánál nagyon sokat vet a latba :-). De leginkább a férjem volt nagyon oda érte. Én az Aurorához húztam nagyon. Szerintem lehet, hogy fogja majd használni a hímzőgépet a férjem is :-D!
Mondtam a férjemnek, hogy milyen terveim vannak, erre ma ki kellett hívni a villanyszerelőt, mert kiégett egy vezeték: azt mondta az egész lakásban kell cserélni a vezetékeket. Kérdem mennyi: 160 + a festés helyreállítása, amit decemberben csináltattunk meg súlyos pénzekért. Szóval csúszik a dolog, de addig is figyelhetem, hogy te hogy fogsz boldogukni, ha leírod a tapasztalataid.
Amúgy ez a nemezelő gép is érdekel, de még sosem láttam ilyet Mo-n. Van valahol? Drágább, mint egy háztartási varrógép?
Meg rendeltük, leelőlegeztük az Aurorámat. Remélem a jövő héten megérkezik, már nagyon izgulok és mellé egy Bernina Deco 340-es hímzőgépet is kapok, pedig ez csak jóval későbbre lett betervezve, Majd kiugrok a bőrömből!
Ugyanis az történt, hogy Szfváron új helyre költözött a Varrógépcentrum. (Nem ugyanaz, mint a bp-i, csak a nevük hasonló.) Mivel 15 évesek, a nyitás alkalmából 15% kevezményt adnak mindenből július 15-ig, úgyhogy lecsaptunk az alkalomra.
Az áraik megegyeznek a VGC áraival, abból jön most le 15 %.
Egyébként Brother márkát forgalmaznak, helyben az van nekik, ezért kellett megrendelni a gépet, és nem is tudnak más géppel kapcsolatban érdemben segíteni, (összehasonlítás, funkció, ilyesmi). Rá is akartak beszélni Brother gépre, de nem engedtem eltéríteni magam. Szóval, ha valaki drágább gépet akar, annal talán érdemes ezt a pár napot még kihasználni. Egyébként a szervízelés ugyanúgy a pestiben van.
Nagyon kedvesek voltak egyébként.
Hétfőre még ígértek kiegészítőkről listát, majd még visszaolvasok a fórumon, hogy miket ajánlottatok korábban, de ha eszetekbe jut még vmi, akkor szóljatok a hétvégén, mert a férjem azt mondta szedjem össze amire még szükségem van a gépekhez és vegyük meg most (talpak, cérnák, vetexe, egyéb specialitások, stb.)
Bocsánat, ha hosszú voltam, de nagyon fellelkesedtem és még nem pörögtem le.
XIII. Romitexnél lehet kapni.Ugyanaz a Merrylock mint a VGC-ben csak éppen több tízezerrel kevesebb. Ja és nincs rajta olyan virágos kis "édes" matruca, mint a VGC-ben.
Nem kérdeztél butát,quiltet varrni minden géppel lehet,csak van amelyikkel könnyebb :-) Márta néni a Neumannal is úgy kukacol,mint ezzel(meg még biztos vannak így egy páran).
Én is Toyotáról váltottam,de addigra már sokmindent megvarrtam vele is,csak kezdett zavarni,hogy még egy nyavalyás öltésszélességet sem tudok állítani,és alkatrészutánpótlással is voltak gondok. Nagyon nagy könnyebbség az Auróra ez után.
Én még annyit tennék hozzá,hogy ha most törném a fejem gépvásárláson,azt hiszem elriasztana az a sok hibásan kikerült gép,amiről a frissebb vásárlók panaszkodnak.Túl drága ahhoz,hogy ekkora legyen a kockázata egy nehezen vagy egyáltalán nem orvosolható problémának.
Én nagyon lemaradtam valamikor ezekkel a gépekkel, de még anyi érdekelne, hogy nemezelés más gépekkel is lehet csinálni: pfaff, husquarna..stb? Nekem egy toyota gépem van, szegény nagyon nincs hozzám igazodva. Elvileg tudnék vele quiltet varrni és nemezelni ha lennének megfelelő alkatrészeim?