Keresés

Részletes keresés

sergiototta Creative Commons License 2022.12.01 0 0 1630

Szégyenletes lett ez az őszi szezon. Gyakorlatilag semmi nincs a helyén.

Győrben nem voltam ,de a Csorna ellen kint voltam, szenvedés volt. Az első 20 perc jó volt ,de utána értékelhetetlen.

Itt van a Kerület, lehet a legnagyobb költségvetéssel az egész nb3ban, rengeteg pénzt kereső játékosokkal ,erre ifi csapatok, munka mellett focizgató alakulatok ellen sikerül meccseket bukni és még a dobogóra se odaérni. Nem lenne baj ezzel az eredménnyel, ha mondjuk olyan keretünk lenne, mint a Győré, de ez így gáz. 

Előzmény: doncike (1629)
doncike Creative Commons License 2022.11.30 0 0 1629

Ma pedig 2-1-es vereség Győrben

17-18 éves, 2004-2005-ös születésű játékosokkal felálló ellenféltől...

doncike Creative Commons License 2022.11.28 0 0 1628

Nagy nehezen, szenvedve, a helyszínen jártak szerint a végén már a lefújást nagyon várva sikerült a kiesőjelölt Csornát megverni.

Nem tesz jót a csapatnak a bizonytalanság sem.

sergiototta Creative Commons License 2022.11.22 0 0 1627

Elhunyt Meszoly Kalman, mondhatni, hogy O volt a Kerulet utanpotlasabol valaha kikerult legjobb jatekos. Barcsak most is hozza hasonlo sokszoros valogatott, nemzetkozileg versenykepes sracokat nevelnenek Obudan.

doncike Creative Commons License 2022.11.21 0 0 1626

Már a tavalyi szezon is elúszott, már oda is hiányzott a koncepció.

November vége van és még nincs utódja Szabónak, közben a pályákat december 4-én bezárják két hónapra (csak az uszoda marad nyitva); feltételezem, hogy a felnőtt csapat sem fog edzeni, nem lesznek együtt.

Ebben így sokkal inkább benne van egy teljes szétesés tavaszra, mint az hogy, ha a feljutást el is kell engedni, de azért dobogós helyet üldöz a csapat.

sergiototta Creative Commons License 2022.11.19 0 0 1625

Igen, kell egy koncepció, hogy mit is akar a klub és tavasszal már így kell kifutni. Lehetőleg tavasszal azok játszanak, akik jövőre is itt lesznek.

Feljutás nyilvánvalóan nem lesz. Ez nem biztos, hogy baj, nincs gond az nb3-mal, csak ne beszéljünk hülyeségeket.

 

Olvasom, hogy néhányan bíróznak, hát Ők hozzám képest nagyon más meccset néztek. A tizit azt gondolom, hogy a vendégszektorból nem lehetett korrekten megítélni, pont a pálya másik felén volt. Én legalábbis biztosan nem vállalkozom rá. Amúgy nem is a bíró, hanem a partjelző jelezte, hogy büntető lesz. Ezen kívül semmi komoly ítélet nem volt, talán a sárgákon lehet vitatkozni, de biztosan nem a spurin múlt a dolog.

A 70. percre megint elfogyott a csapat erőnlétben, az elvileg rutinos védőink eszméletlen hibákat vétettek (Fejes már az első percben gólpasszt adott az ellenfélnek, csak Kemenes bravúrral védett),  előre játékban komoly helyzetet egyszer sikerült kialakítani a második percben. A gól egy szöglet utáni fejes volt, ezen kívül egy szabadrúgást kellett védenie a budaörsi kapusnak. Persze Kemenesnek se volt dolga.

 

Aczél nyilatkozni nagyon tud, de erőnlétet nem ad a csapatnak, nincs játékunk, nem nyúl bele a meccsbe. Feltüzelni se tudja őket, nem látni, hogy megszakadnának a pályán. Felőlem Ő is cserélhető.

 

amióta a vezérkarról kiderült, hogy ment/megy Fehérvárra teljesen eredménytelen a csapat. Lehet bizonytalanság van a fejekben, vagy olyan infóik vannak a háttérről, ami nem ideális. Aztán persze lehet semmi ilyen nincs, egyszerűen jelenleg csak ennyi van bennük/ennyit tud kihozni belőlük Aczél.

Előzmény: ingersheim (1624)
ingersheim Creative Commons License 2022.11.19 0 0 1624

Ez az idény konkrétan elúszott, kell egy koncepció jövőre, hogy mit is szeretne a klubvezetés. Nb3-as bohóckodás, illetve feljebb menni.

doncike Creative Commons License 2022.11.14 0 0 1623

Óbudai vagy környékbeli srácok, akik itt járnak (vagy legalábbis tavalyig itt jártak) suliba. Középiskola utolsó évében nem fogsz elmenni vidékre (az egyikükről konkrétan tudom, hogy mehetett volna) NB3-ba.

A legtöbb, ami lehet belőlük, egy NB3-as játékos, de ha már itt vannak Óbudán, érdemes lenne velük is próbálkozni.

A lényeg, hogy a felnőtt futballba való átmenet nem egyszerű, sok türelem kell hozzá (nem mindenki Haaland). Ezt itt nem kapták meg a gyors eredménykényszer miatt, máshol meg nyilván a saját nevelések kapták ezeket a helyeket a keretben, nem ők.

 

Mindegy, nem az ő személyük a lényeg, hanem csak az, hogy lehetne a saját up-ra jobban építeni, mert annál jobb mint ami abból látszik, hogy a sikerek hajszolása közepette hány saját nevelés tudott megragadni a felnőtt csapatban.

Előzmény: sergiototta (1622)
sergiototta Creative Commons License 2022.11.14 0 0 1622

Én ilyen mélységig nem ismerem az up játékosokat, csak azt látom, hogy a felnőttben játszók közt ugyan vannak fiatalok, nem is rossz arányban, de egyikük se saját nevelés.

És a példáidban szereplő játékosok is egy osztállyal lejjebb vannak, máshova se kellettek nb3-ba. És ez még mindig csak az nb3.

Előzmény: doncike (1621)
doncike Creative Commons License 2022.11.13 0 0 1621

Szerintem jó az up. Csak a nagyratörő tervek mellett nem volt türelem beépíteni őket a felnőtt fociba.

Én is bőven el vagyok NB3-as Kerülettel, ami a csapat gerincét tekintve saját nevelésű és/vagy óbudai kötődésű játékosokból áll. Ha aztán lesz olyan srác, aki kinövi ezt a szintet és egy-két szezon után tovább (feljebb) áll, én leszek a legboldogabb.

De hogy 5 év alatt 120 játékos forduljon itt meg, akiknek mindegy, hogy melyik klubban játszanak és a jó fizu mellett még motivációs problémáik is vannak, arra kevésbé vagyok kíváncsi.

 

Szerintem egy új vezetés egy új projektre még azokat a játékosokat is vissza tudja hozni, akik az utóbbi egy-két évben öregedtek ki az up-ből, volt is meccsük a felnőttben (NB3), de aztán inkább elküldték őket. Gazdik, Paár, Tavasi például most a blasz1-éllovas Unionéban van, tehát fizikailag is itt vannak.

 

Nyilván kell egy stabil váz, nem lehet egyik napról (szezonról) a másikra átállni a saját nevelésűekre, a kiöregedett NB1-eseket, meg a "nehéz eset" csodacsatárokat el kell felejteni.

Előzmény: sergiototta (1619)
sergiototta Creative Commons License 2022.11.13 0 0 1619

Nekem nincs feltétlen bajom az nb3-mal, lehet ez a Kerület szintje. Persze fasza volt az nb2, meg jó lenne, ha újra lenne, de az se tragédia, ha nem jön össze.

Az jobban zavar, hogy nem látom, hogy lenne komoly, valós versenyképes utánpótlás a klubnál. Egyelőre az nb3-ra se képes játékost adni az up, és egy olyan klubnál, ami szereti hangoztatni az utánpótlását ez gáz.

Illetve az nb3-ra nem kellenek feltétlen profi focisták se. Ennyi biztosan nem.

A feljutásnak reszeltek, jó lenne, ha pl a védelembe elkezdenénk beépíteni egy fiatalt. Fájdalmasan lassúak vagyunk hátul, és nem is fiatalok vannak ott.

Előzmény: ingersheim (1617)
ingersheim Creative Commons License 2022.11.13 0 0 1617

Sajnos ez az idény bukta. Az is érdekes, hogy a vezetőségből is távoztak rendesen, ami persze nem biztos, hogy baj. Itt kb nulla koncepció van. Felkészülés a tartós nb3-ra.

 

Előzmény: doncike (1616)
doncike Creative Commons License 2022.11.13 0 0 1616

Azt gondolom, az NB2-őt most már elfelejthetjük. Két meccsel a fele előtt 10 pont a hátrány és teljesen inkonzisztens a teljesítmény; random alsóházi csapatoktól itthon kikapunk… már a dobogó is bravúr lenne.

doncike Creative Commons License 2022.11.05 0 0 1615

Valami vezetői rutinja nyilván lett, de összességében olyan sikeresnek azért nem nevezném.

Persze mondhatjuk, hogy tanulópénzvolt, de (ezt egy kommentben olvastam ma) az öt éve alatt kb. 120 játékos fordult meg itt. Az up-ből meg senki maradt meg.

 

Én egyébként elvagyok egy NB3-as Kerülettel is, és inkább legyen óbudai kötődésű magja a csapatnak, építsenek be az up-ből saját nevelésű játékosokat.

Aki kinövi az NB3-mat, azt persze engedjük, legyünk ugródeszka (mint Balázs vagy Borvető számára), de ne legyen ez az átjáróház.

Előzmény: sergiototta (1614)
sergiototta Creative Commons License 2022.11.02 0 0 1614

Érdekes, itt még a főnöke volt. Szabó a maga 5 év munkájával viszi a rutint a kezdő Juhász mellé?

 

Meglátjuk, milyen lesz az utódja.

Előzmény: doncike (1613)
doncike Creative Commons License 2022.11.02 0 0 1613

Hivatalos: Szabó Bence megy Juhász után Fehérvárra.

A helyettese lesz...

 

https://www.tve1887.hu/post/b%C3%BAcs%C3%BAzik-%C3%BCgyvezet%C5%91nk-szab%C3%B3-bence

sergiototta Creative Commons License 2022.10.30 0 0 1612

Eddig "csak" a rangadókat buktuk, most már a kötelező se megy.

7 pont mínusz, ez elvileg ledolgozható, de én nem érzem a csapaton ezt. Ma küzdésben és csapatszellemben is jobb volt a Füred, a gyengébb képességeiket lelkesedéssel, hajtással pótolták.

Ilyen háttérrel, ennyi pénzből ez az ötödik hely szégyen.

Olvasom/hallom, hogy sokan bíróznak, egyáltalán nem rajta múlt. Persze biztosan hibázott, de ezer százalék, hogy kevesebbet és kisebbet, mint mondjuk a védőink.

 

Kemenes zsinórban a második meccsén fog büntetőt, ez azért szép teljesítmény. Elek Bence újra betalált, ezek a jó dolgok. Az előre játékunk sokszor ma is szép volt, de nem tudtunk egyenletes nyomást gyakorolni rájuk. Az a baj, hogy hiába jó az előre játékunk, ha hátul bármikor/bármiből képesek vagyunk gólt kapni.És az előre játék jósága is relatív, mert komolyabb csapatok ellen már nem mennek a támadások.

És a fegyelmezetlenségek, pl az első tizinél sikerült egy teljesen felesleges szabálytalanságot bemutatni, be is verték. A második tizi is adható volt, bár ez már véleményesebb, de itt is komoly hiba volt, hogy egyáltalán kialakult a büntetőt érő szituáció. Ezt mondjuk Kemenes megfogta.

 

 

Előzmény: doncike (1611)
doncike Creative Commons License 2022.10.30 0 0 1611

Itthon raboltunk pontot a Balatonfüredtől.

Dobogó is alig lesz ebből,  nem hogy bajnoki cím meg feljutás.

doncike Creative Commons License 2022.10.28 0 0 1610

Nem jó ez a magyar focinak semennyire.

A Fradinál is csak azért működik, mert a magyar futballközegből teljesen el van szeparálva. És az sem véletlen, hogy az egész akadémiai rendszer az utóbbi 10-12 évben beleölt százmilliárdok dacára egyedül Sallai Rolandot tudta kitermelni úgy, hogy nemzetközi szinten értelmezhető felnőtt játékos lett belőle a magyar határokon belül. Mindenki más a válogatottban vagy még régi ember (most már alig), vagy honosított, vagy a magyar up-ből előbb-utóbb kimenekített, részben a saját apja mint edző által felkészített játékos.

 

A Fehérváron is tényleg az látszik, amit írtál: elengedték. Emlékszem, mekkora felhördülés volt, amikor elvitték (nyilván több pénzt ajánlva) a Fradi akkor üdvöskéjét, azzal is jelezve, hogy mostantól milyen szintet céloznak meg.

De a költéseik az utóbbi egy-két szezonban nagyon szerények, legalábbis a korábban kommunikált célokhoz képest.

Az up le van szarva, csak az a lényeg, hogy dőljön lé és a megfelelő helyen el legyen költve.

A komoly, versenyképes utánpótláshoz szakértelem kell, profizmus, gazdálkodás, jól megfogalmazott célok, következetes vezetés. Ezekből ami esetleg van itt-ott, az sem áll össze egy folyamatosan működő rendszerré.

Leginkább mert a pénz úgy is jön, hogy nincs piacképes termék, eladható játékos a folyamat végén.

 

A Kerületnél is nagyon sok gyerek van a legkisebb korosztályokban, de már U8-U9-ből is küldik el őket, keretszűkítés van. Mert ahelyett, hogy megtanítanák őket futballozni, azokat tartják meg, akikkel már most lehet eredményeket elérni. Meg azt is látni azért, hogy -- bármilyen furcsán hangzik is -- kicsi ez a létesítmény. Nem tudnak korosztályonként akár 2-3 csapatra való játékossal foglalkozni, ahhoz nincs elég pálya.

Előzmény: sergiototta (1609)
sergiototta Creative Commons License 2022.10.28 0 0 1609

Ami a Videotonnál zajlik évek óta az a tragikomédia kategória. Ha tényleg Szabót viszik vezetőnek oda, akkor az tökéletesen bele fog illenni az elmúlt évek trendjébe.

Lehet igaz az a pletyka, hogy a fehérváriakat már elengedték, évről-évre szűkebb a pénzügyi keret, zajlik a leépitésük, olccsósitásuk. Ebbe a trendbe beleillene Szabó(vagy bármely más eredményt még fel nem mutató nb3-s vezető) leigazolása.

Aztán, hogy az mennyire jó a magyar focinak, hogy egy csapatot államilag teljesen kiemelünk, magyarok nélkül csupa minőségi(és emiatt drága) külföldiekkel nemzetközileg is komoly versenyképességgel rendelkező csapatot építünk, a többieknek meg már nyár elején elvéreznek azt nem tudom. Nekem szimpatikusabb lett volna egy komoly, versenyképes utánpótlás felépítése, de ahhoz nagyságrendekkel több idő és szakértelem kell, mint leigazolni kész játékosokat/edzőket. A közeg valószínűleg azonnali eredményt akart bármi áron. És már a válogatottba is simán lehet honositgatni, így gyakorlatilag ez a vegyünk kész játékosokat modell ott is mükődhet hosszabb távon is. De ez itt már off nagyon.

Előzmény: doncike (1608)
doncike Creative Commons License 2022.10.28 0 0 1608

Ez már csak azért is meglepő, mert a sportigazgatói poszt azért lett most nyáron létrehozva, mert a vezetés (elnök?) a kiesés eredő okát abban látta, hogy ezen a szinten már kevés Szabó Bence (aktuális) tudása, tapasztalata.

Ezért, meg hogy azonnal, de minél előbb visszajussunk NB2-be, lett sportigazgatói pozíció és hozták Juhászt. Az ő fehérvári távozása önmagában még azt mondom, hogy érthető.

De hogy Szabó, aki még az NB2-ben sem tudott bent tartani egy klubot, mit keres egy olyan helyen, ahol a Fradit tarják a riválisnak, vagy legalábbis sokszor ez volt kommunikálva, hogy a Fradi kihívójának kell lenni, nemzetközik kupába ki kell jutni... na, az tényleg meglepő.

Előzmény: sergiototta (1607)
sergiototta Creative Commons License 2022.10.27 0 0 1607

Na ez meglepő.

Amúgy a két klub közt a marketen keresztül ugye van kapcsolódás, gondolom Scheer és Garancsi beszélt Szabóról. Meg Juhász is jól kijöhetett Szabóval.

Azért, ha ez igaz, akkor keményen lefejezték most a vezetőséget, függetlenül attól, hogy Szabó mennyire volt jó vagy nem jó, ez azért rövidtávon okozhat gondokat.

Előzmény: doncike (1605)
sergiototta Creative Commons License 2022.10.27 0 0 1606

Igazából pont nem láttam. 

Tényleg egy pillanatra nem néztem oda, egy semmi szituáció volt a játékban, lenéztem a telefonomra, mire felnéztem már láttam, hogy fekszik egy játékos a tizenhatosunk vonalán pont belül, rohan oda a bíró és emeli a piroslapot.

Előzmény: doncike (1604)
doncike Creative Commons License 2022.10.27 0 0 1605

A zuhanyhíradó értesülése szerint Szabó ügyvezető megy Roli után Fehérvárra...

 

http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/mol_fehervar/nb-i-juhasz-roland-utan-ujabb-vezetot-igazol-a-vidi

doncike Creative Commons License 2022.10.23 0 0 1604

Kapus kiállítás mennyire volt szükségszerű?

Nem mint bírói ítélet, hanem az elkövetett szabálytalanság oldaláról? Egy gólos hátrányban voltunk akkor; tényleg muszáj volt a pirosat kockáztatni?

Előzmény: sergiototta (1601)
doncike Creative Commons License 2022.10.23 0 0 1603

Hogy nincs még utód, az teljesen normális.

Hogy semmi kommunikáció a témában, az már kevésbé.

Ez egy friss pozíció volt, remélem nem akarják visszacsinálni, hogy majd az ügyvezető mégis ért mindenhez.

Ugyanakkor a Thorgelle-féle alibi megoldásokat is el kellene kerülni.

Előzmény: sergiototta (1600)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2022.10.22 0 0 1602

Mégis, elég vénen a Vasas legnépszerúbb  játékosa lett, pár hét erejéig.

Előzmény: ingersheim (1598)
sergiototta Creative Commons License 2022.10.22 0 0 1601

Simán kikaptunk, a csapat éles helyzetben ismét csődöt mondott.

Tavaly Szolnok, Békéscsaba, idén Érd, Veszprém ,Tatabánya, Felcsút mind rangadó, kvázi ki-ki meccs idegenben és mindegyik bukta. Felcsúton ikszeltünk ,de a körülmények ismeretében az is bukta kategória.

 

sergiototta Creative Commons License 2022.10.21 0 0 1600

Ez szerintem teljesen normális. Valószínűleg mindenkit váratlanul ért ez a váltás, 3 nap alatt képtelenség összeszedni a jelöltek listáját, elvégezni a tárgyalásokat.

De nem is kell kapkodni, a téli felkészülésre legyen meg a kiválasztott.

Előzmény: doncike (1599)
doncike Creative Commons License 2022.10.20 0 0 1599

Ez nyilván nem egy edzőváltás volt, szóval nem kell sietni, de 3 nap után még semmi hír Juhász utódjáról...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!