Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.08 0 0 6209
Mulantol:

Meggyes lepény

20 dkg Rámát habosra keverünk 8 dkg porcukorral és hozzákeverjük 4 db tojás sárgáját. A 4 tojásfehérjét felverjük 7 dkg porcukorral habosra. Ezeket összekeverjük 20 dkg liszttel. Papírral kibélelt tepsibe simítjuk. A tetejébe szórunk 80 dkg kimagvalt meggyet, melyet 10 dkg porcukorral elkevertünk, levétől lecsorgattuk.

Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Kockára szeleteljük. Melegen, hidegen finom.

Figyelem! A matéria beleragad egy kicsit a papírba, nem kell megijedni. Papírt kéretik nem megenni. Tapasztalatomszerint ajánlatosabb nem közvetlenül a sütőből való kivétel után fogyasztani (“teflon-bélésűekre" ez a szabály nem vonatkozik :-)). Vigyázat! Egy adag sohasem elég! :-))

Megjegyzés: a recept nem saját szerzemény, viszont nagyon finom.

Előzmény: aquila (6206)
aquila Creative Commons License 2002.06.08 0 0 6208
mindazonáltal két 6169-es van:-)
Előzmény: toccata (6207)
toccata Creative Commons License 2002.06.08 0 0 6207
A ló is megbotlik, pedig négy lába van.
Nagynéném szokta mondogatni, mikor kissé elsózott valamit: Így akatuk, mer' mink így szeressük
Előzmény: aquila (6206)
aquila Creative Commons License 2002.06.08 0 0 6206
egyszerű vagyok ugyan, de ennyire nem szoktam:DDD
Előzmény: toccata (6205)
toccata Creative Commons License 2002.06.08 0 0 6205
:))))
Előzmény: aquila (6204)
aquila Creative Commons License 2002.06.08 0 0 6204
Sose voltam erős matekból!:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
aquila Creative Commons License 2002.06.08 0 0 6203
Van valakinek a tarsolyában egy könnye elkészíthető, tuti meggyes pite?
6200
Csokis Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6202
Maradhat. Nekem is egy kétéves üvegem van otthon, benne figyel a tárkony, és nincs semmi baja.
Előzmény: vikilány (6201)
vikilány Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6201
Köszi, akkor majd ballagok:)))) a pár hét állás után vegyem ki belőle a tárkonyt vagy maradhat?

Előzmény: Csokis (6200)
Csokis Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6200
Elballagsz a boltba, megveszed a sima, magyar, félliteres bor, vagy almaecetet (persze lehet normál ecet is), és beledugsz pár szál zöld, piacon, vagy CORA-ban vett tárkonyt. Pár hét állás, és kész. Egyébként ugyanebben a félliteres kivitelben van eleve tárkonyecet is, csak nem alma, ill. borecetből, és elég drága.
Csokis, aki könnyen dumál, mert a mamájától mindig kap friss tárkonyt :-)
Előzmény: vikilány (6199)
vikilány Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6199
Köszi, majd kipróbálom, bár tárkonyecetet nem tudom honnan szerzek, de majd körbenézek:)))

A lencséhez, amúgy is tárkonyecetet illik használni mindig, vagy csak ez a recept ilyen finnyás??

a köz

Előzmény: Sajtlee (6196)
Olgy Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6198
Én is kérném, ha lehet.
Előzmény: Törölt nick (6189)
GPF Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6197
Sok sikert!
Előzmény: TT12 (6195)
Sajtlee Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6196
Közkívánatra (köz=vikilány):

Egy fej vöröshagymát, 2 almát szeletekre vágunk, s kevés citromlébe áztatunk.
30dkg lencsét áztatás után enyhén sós vízben megfőzünk. 1 ek olivaolajból, 1 ek mustárból 2 ek tárkonyecetből öntetet készítünk. A kihült lencsét, a hagymát, almát beleforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Ennyi ha jól emlékszem.:o)

TT12 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6195
igen, annak indul aztan kitudja... :)
Előzmény: GPF (6183)
joy Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6194
PciKoviUbi: (5907)!
Ott van benne a kapor.
Látod?
:o)
Előzmény: bokor (6190)
joy Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6193
Azelőtt is volt, csak nem tüntették föl.
"Ha veszek egy csomag borsot, abban is van ízfokozó?"
:o)))
Yóóókérdééés!
A szemesben nem hiszem, bonyolult beleinjekciózni!
:o)

Előzmény: GPF (6187)
bd Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6192
GPF kért kapros receptet.
Ha még nem küldtem volna:
CUKKINIS SPAGETTI Csaladtol (es etvagytol) fuggoen 2-3 zsenge, hosszukas cukkinit megmosunk, majd ugy hejastol uborkareszelon legyaluljuk. Keves olivaolajat forrositunk egy labosban es belezuditjuk a cukkinit. Alaposan atsutjuk - az sem baj, ha egyik-masik szelet kicsit megporkolodik - majd jo sok (en szeretem) aprora vagott kaprot keverunkbele. Ket-harom tojast villaval felverunk, soval, borssal izesitjuk majd belekeverunk annyi reszelt parmezansajtot (de trappistaval eppugy megteszi, az is finom),hogy tejszinsurusegu legyen.Kozben spagettit fozunk (gondolom erre mar mindenkinek megvan a jol bevalt modszere), leszurjuk, gyorsan raontjuk a cukkinit, es a tojasos kutyulekot is, majdjol osszekeverjuk.Ha minden eleg forro volt akkor mar nem kell tovabb melegiteni, ugyis megdermed a tojas,de en azert at szoktam keverni megegyszer egy teflon edenyben a tuzfolott. Nalunk mindig hatalmas lavorral szokott keszulni, de elfogy!

Előzmény: GPF (6165)
nogea Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6191
Szerintem a mosópor is addig jó amíg kb 1-2 hónapig megy a reklám. Fűszer dettó !!!
Nem tud VALAKI kagyló elkészítési recit ?
Horvátba ettünk egy JÓ étterembe fini fokhagymás szósszal leöntött kagylót. :: Valami fekete héjú csoda volt....... Isteni fini volt !!!!! Hol lehet ott szedni ? Mi a módja az elkészítésének ?? A Metróba láttam íly fekete valamit fagyasztva ! Köszi !!
Előzmény: GPF (6187)
bokor Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6190
Kovászos uborka kaporral? Olyat még nem ettem... :-)
A sok kapros receptről eszembe jutott a palócleves (nyami) meg a kapros-túrós palacsinta (még nyamibb)
Előzmény: Lappantyú (6172)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6189
Persze! =O)
Előzmény: kockasfulunyul (6188)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6188
Nekem is elküldenéd? Köszi!
Előzmény: Törölt nick (6186)
GPF Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6187
Kicsit vissza az ízfokozóra.

Nem tudom, észrevettétek-e, hogy a legtöbb bolti fűszerkeverék is tartalmaz. Van egy, amit imádnak a gyerekek, az a neve, hogy flekken. 5 évig ott állt, senki nem használta, aztán múltkor elővettük, azzal szórtam be a csirkét és nagyon jó lett, azóta az az egyik kedvenc. El is fogyott, vettünk egy újat, külsőre ugyanúgy néz ki, csak az összetevők közé bekerült az ízfokozó. Teljesen felháborodtam.
Meg tejszínt vettem a minap, sima zacskósat, abban is van állományjavító. (Ami akár halliszt, vagy keményítő vagy akármi is lehet.)
Már nem lehet normális, dolgokat kapni? Vagy lehet, csak nagyon figyelni kell?
Ha veszek egy csomag borsot, abban is van ízfokozó?

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6186
Maris kuldom! =O)
Előzmény: moes (6185)
moes Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6185
Sigue, kedves!
a múltkor küldözgettél jobbra-balra szokásos összefoglalót az itt elhangzott receptekről. szeretnék én is kapni. olyanjaim vannak (nem neveztem át őket), hogy:
karacsony.zip
szakacskonyv.zip
kiegeszito.zip
kiegeszito2.zip

küldesz nekem további kiegészítőket?

köszi,
moes

vikilány Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6184
Sajtlee kedves, azt az isteni lencsesaláta receptet megosztod velünk a kedvemért???

Köszi

v.

Előzmény: Sajtlee (6166)
GPF Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6183
Pont a kínai kajára elég jellemző. Volt róla szó a kínai kajás topicban. De csak az éttermi verziókra. Otthon tényleg nem kell használni.

Édes savanyú?

Előzmény: TT12 (6182)
TT12 Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6182
kinai csirke... ok biztos "fokozottan" szeretik :)
Előzmény: joy (6180)
moes Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6181
meg egy kis fokhagyma
Előzmény: joy (6180)
joy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6180
A csirkéhez való fűszer a só-bors-paprika-hagyma...
:o)
Előzmény: TT12 (6177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!