20 dkg Rámát habosra keverünk 8 dkg porcukorral és hozzákeverjük 4 db tojás sárgáját. A 4 tojásfehérjét felverjük 7 dkg porcukorral habosra. Ezeket összekeverjük 20 dkg liszttel. Papírral kibélelt tepsibe simítjuk. A tetejébe szórunk 80 dkg kimagvalt meggyet, melyet 10 dkg porcukorral elkevertünk, levétől lecsorgattuk.
Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Kockára szeleteljük. Melegen, hidegen finom.
Figyelem! A matéria beleragad egy kicsit a papírba, nem kell megijedni. Papírt kéretik nem megenni. Tapasztalatomszerint ajánlatosabb nem közvetlenül a sütőből való kivétel után fogyasztani (“teflon-bélésűekre" ez a szabály nem vonatkozik :-)). Vigyázat! Egy adag sohasem elég! :-))
Megjegyzés: a recept nem saját szerzemény, viszont nagyon finom.
Elballagsz a boltba, megveszed a sima, magyar, félliteres bor, vagy almaecetet (persze lehet normál ecet is), és beledugsz pár szál zöld, piacon, vagy CORA-ban vett tárkonyt. Pár hét állás, és kész. Egyébként ugyanebben a félliteres kivitelben van eleve tárkonyecet is, csak nem alma, ill. borecetből, és elég drága.
Csokis, aki könnyen dumál, mert a mamájától mindig kap friss tárkonyt :-)
Egy fej vöröshagymát, 2 almát szeletekre vágunk, s kevés citromlébe áztatunk.
30dkg lencsét áztatás után enyhén sós vízben megfőzünk. 1 ek olivaolajból, 1 ek mustárból 2 ek tárkonyecetből öntetet készítünk. A kihült lencsét, a hagymát, almát beleforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Azelőtt is volt, csak nem tüntették föl.
"Ha veszek egy csomag borsot, abban is van ízfokozó?"
:o)))
Yóóókérdééés!
A szemesben nem hiszem, bonyolult beleinjekciózni!
:o)
GPF kért kapros receptet.
Ha még nem küldtem volna:
CUKKINIS SPAGETTI Csaladtol (es etvagytol) fuggoen 2-3 zsenge, hosszukas cukkinit megmosunk, majd ugy hejastol uborkareszelon legyaluljuk. Keves olivaolajat forrositunk egy labosban es belezuditjuk a cukkinit. Alaposan atsutjuk - az sem baj, ha egyik-masik szelet kicsit megporkolodik - majd jo sok (en szeretem) aprora vagott kaprot keverunkbele. Ket-harom tojast villaval felverunk, soval, borssal izesitjuk majd belekeverunk annyi reszelt parmezansajtot (de trappistaval eppugy megteszi, az is finom),hogy tejszinsurusegu legyen.Kozben spagettit fozunk (gondolom erre mar mindenkinek megvan a jol bevalt modszere), leszurjuk, gyorsan raontjuk a cukkinit, es a tojasos kutyulekot is, majdjol osszekeverjuk.Ha minden eleg forro volt akkor mar nem kell tovabb melegiteni, ugyis megdermed a tojas,de en azert at szoktam keverni megegyszer egy teflon edenyben a tuzfolott. Nalunk mindig hatalmas lavorral szokott keszulni, de elfogy!
Szerintem a mosópor is addig jó amíg kb 1-2 hónapig megy a reklám. Fűszer dettó !!!
Nem tud VALAKI kagyló elkészítési recit ?
Horvátba ettünk egy JÓ étterembe fini fokhagymás szósszal leöntött kagylót. :: Valami fekete héjú csoda volt....... Isteni fini volt !!!!! Hol lehet ott szedni ? Mi a módja az elkészítésének ?? A Metróba láttam íly fekete valamit fagyasztva ! Köszi !!
Kovászos uborka kaporral? Olyat még nem ettem... :-)
A sok kapros receptről eszembe jutott a palócleves (nyami) meg a kapros-túrós palacsinta (még nyamibb)
Nem tudom, észrevettétek-e, hogy a legtöbb bolti fűszerkeverék is tartalmaz. Van egy, amit imádnak a gyerekek, az a neve, hogy flekken. 5 évig ott állt, senki nem használta, aztán múltkor elővettük, azzal szórtam be a csirkét és nagyon jó lett, azóta az az egyik kedvenc. El is fogyott, vettünk egy újat, külsőre ugyanúgy néz ki, csak az összetevők közé bekerült az ízfokozó. Teljesen felháborodtam.
Meg tejszínt vettem a minap, sima zacskósat, abban is van állományjavító. (Ami akár halliszt, vagy keményítő vagy akármi is lehet.)
Már nem lehet normális, dolgokat kapni? Vagy lehet, csak nagyon figyelni kell?
Ha veszek egy csomag borsot, abban is van ízfokozó?
Sigue, kedves!
a múltkor küldözgettél jobbra-balra szokásos összefoglalót az itt elhangzott receptekről. szeretnék én is kapni. olyanjaim vannak (nem neveztem át őket), hogy:
karacsony.zip
szakacskonyv.zip
kiegeszito.zip
kiegeszito2.zip