De, amúgy hőtérkép és Watford meccs nézése nélkül is kiolvashatjuk a statokból, hogy Tőzsér nem nagyon kalandozik a támadó harmadban. Tudom-tudom Magyarországon egy középpályásnak is támadnia kell, meg amúgy is, mi a faszért nem fut fel az akciókkal gólt lőni (hogy aztán szarrá legyenek kontrázva), de a Watfordnál az olasz Sannino az edző, aki valószínűleg megköveteli a maximális taktikai fegyelmezettséget. Tőzsérnek, pedig egészen biztosan nem az a dolga, hogy gólokat szerezzen.
Dani 20 meccset játszott, egyetlen egyszer állították meg lesen. 17 kapura lövése volt, hat jó csele volt és hét lefordulása. Ugye, egy a védelem előtt játszó játékos, ritkán kezd el cselezgetni, ezért is ilyen alacsonyak ezek a számok.
Tőzsérnek, nem az a fő feladata, hogy gólokat szerezzen, vagy gólpasszokat adjon.
A megnézünk más mutatókat is, láthatjuk, hogy kifejezetten jó volt a kulcspasszokban (1,4 meccsenként) messze övé volt a legtöbb passz meccsenként (52.5), ráadásul a legtöbb hosszú labdát is ő adta (6.5 meccsenként), ráadásul a közhiedelemmel ellentétben, a védekezésből is kivette a részét.
Bár, egy Watford meccset sem láttam, sem hőtérképét, de szinte biztos vagyok benne, hogy a védelem előtt játszott, ahogy már a válogatott blogon is írtam, mélységi irányítóként. Nekik, meg nem a góllövés a dolguk, esetleg a gólpassz lehetne több, de első félévben, nem rossz ez.
A többiek teljesítménye (leszámítva 2-3 játékost) pedig pocsék. Kiábrándító.
Tőzsér 2013 őszétől ha jól tudom egyetlen percet sem játszott a Genoában. Watfordban láthatod a tényeket. 20 meccs, 2 gólpassz. Nem hiszem, hogy labdaszedő bulldog poszton játszana, mint ahogy természetesen nem is. 90 % - ban a gólpassz minimum elvárás, mindegyik listán szereplő játékostól. Ez a rideg valóság sajnos. Elvileg ők a legjobbak.
Több okból is problémás a lista. Egyrészt nem veszi figyelembe a klubváltásokat, márpedig Tőzsérnél például mindez alapjaiban írja át a dolgot (lévén a Watfordban nagyon is jól teljesített). Aztán a posztokat is érdemes lenne nézni, hiszen nem mindenkinek a góllövés vagy előkészítés a feladata. Harmadrészt nem ártana súlyozni az egyes bajnokságokat. A legobjektívebb képet akkor kapnánk, ha minden gólt és gólpasszt annyival szoroznánk meg, ahány csapatot az adott bajnokság országa a BL-ben nevezhet. Másodosztályú csapatoknál felezni, harmadik ligásoknál pedig harmadolni kell a fenti számot (magyarul a Championship szorzója 2, a német harmadosztályé 1,33, az NB2-é pedig 0,5).
Ha az utóbbi műveletet elvégzi valaki, bizonyosan kiderül, hogy Huszti fölénye elképesztően nagy.
Nagy varázslatot semmilyen magyar kerettel nem lehet csinálni, még a majdnem aranylabdás Huszti sem ért semmit a válogatottban, ezek meg gyengébbek nála (is). Persze könnyű megtévesztve lenni a mennyeiben látottaktól és Nikolicstól a válogatottban is gólokat várni, meg hogy az ilyen sándorakadémisták majd szépen kipasszolják, Zsidai, Pátkai, hagyjuk már - a valóságban nemzetközi középszinthez köze nincs egyiknek sem.
Igen. De azért felkaptam volna a fejem egy akciógólra. Ez is jelent valamit:( pl, hogy ebben az évtizedben egyet szerzett a klubjaiban ahogy a wikit nézem. Annyiszor még én is belebotlottam volna a labdába:)