Keresés

Részletes keresés

Sajtlee Creative Commons License 2002.06.19 0 0 6252
Igen, igen, a szokásos fűszerezést használom. Salátákhoz használom főként, mert az önteteket nem nagyon komálom. És húsok pácolásához.
Előzmény: Törölt nick (6250)
Mulan Creative Commons License 2002.06.19 0 0 6251
Nem engem kérdeztél ugyan, de az olívaolajnak nincs különösebb saját íze, éppen a semlegessége miatt is jó minden konyhai célra (azért krumplisütéshez szerintem is luxus, bár nem tudom, arrafelé milyen árban van, a mediterrán népeknél egyszerűen az a "főzőzsiradék", de itthon olyan drága, hogy gyakorlatilag csak salátának vesszük, ha egyáltalán). Ugyanúgy lehet használni, mintha napraforgó- repce- vagy kukoricaolajat használnál. (Salátához pl. citromlé vagy ecet, só, zöldfűszerek, fokhagyma.)
Előzmény: Törölt nick (6250)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 6250
Te hogyan fuszerezed? Salatara ontottem tegnap de lehet, hogy a szokasos fuszerezesem kisse elnyomta az izet...
Előzmény: Sajtlee (6248)
Mulan Creative Commons License 2002.06.19 0 0 6249
Előzmény: bokor (6246)
Sajtlee Creative Commons License 2002.06.19 0 0 6248
Szió Sigue!
Tényleg bármire jó az olivaolaj. Még krumplit sütni is, bár ahhoz ölég drága... (Unokahugom fele-fele arányban használja sütéshez az oliva- és napraforgóolajat).

Egyébként finoman fűszerezve kenyérre csorgatva is fincsi:o)

S.lee

Előzmény: Törölt nick (6244)
rouhun Creative Commons License 2002.06.18 0 0 6247
a koktélos topicba kéne keresgélned...találsz egy párat..)
Előzmény: bokor (6246)
bokor Creative Commons License 2002.06.18 0 0 6246
Sziasztok, ezer éve nem jártam itt, pedig főzök szorgosan, elhihetitek. Zöldséget zöldséggel mostanában :-)
Az jutott eszembe, hogy nincs-e valakinek véletlenül sok-sok alkoholmentes koktélreceptje. Ittam a múltkor egy olyant, amiben banán, eper, citromlé meg ásványviz volt, és sok-sok jég. Ilyesmiket szeretnék mostanában inni, mert meleg van!!!
Mulan Creative Commons License 2002.06.18 0 0 6245
Olívát vettél, vagy olívaolajat? Az olívaolaj bármire jó, amihez olajat használsz, sütéstől salátáig. A tökmagolaj fűszer, mint a szezámolaj: főleg salátába ajánlom, de mindig a kész ételbe megy, nem szokták főzni.
Előzmény: Törölt nick (6244)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.18 0 0 6244
Vettem egy uveg olivat es egy uveg tokmagolajat. Most mar csak azt nem tudom, hogy mit kezdjek veluk igy hamarjaban, mivel meg nem hasznaltam soha...igaz a tokmagosra rairtak, hogy pl sutni tilos....

Van valakinek valami jo javaslata?

wildpig Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6243
? = hosszú ö
wildpig Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6242
Sziasztok!
Megosztom veletek egy tegnapi bográcsos ételemet, mert a még általam finnyásnak ismert vendégek is kétszer szedtek.

A neve csirkelé.

Nagy bográcsba feldarabolt csirkét, apróra vágott hagymát, paradicsomat, paprikát és némi fokhagymát egyszerre beletenni, vízzel ellepni. Sót, piros paprikát (de ne er?set), ?rölt borsot (ett?l lesz er?s) izlés szerint, de lehet?leg b?ven rászórni, elkeverni. Ekkor kell fölrakni elég nagy lánggal ég? t?zre, a lényeg, hogy a felforrás után végig lobogva forrjon a lé. Forrástól számított kb. 1-1 1/4 óra múlva pár szem krumplit kockákra vágva utána dobunk. 10 perccel kés?bb egy marék apró (pl. eperlevél, kiskagyló) tésztát kell beleszórni, majd újabb 10 perc után jó csomó tejföllel elkeverni és kész is.

A legjobb benne, hogy nem kell vele foglalkozni, nem ég le és a t?zzel sincs baj, mert jól lobogva nem lehet baj bel?le. El?készülettel együtt 2 óra alatt kész van.

Jó étvágyat, ha vki kiprószálja, várom visszajelzését.

w.p.

Gabus Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6241
Hú, ezt én is akartam már csinálni egy ideje. Na most rákerestem, ezt találtam:

Rumtopf (agglegénykompót)
Gyümölcsök, ahogy az év folyamán érnek, cukor, rum.
Veszek egy nagy befőttesüveget (3-5 liter), vagy akinek van erre a célra gyártott mázas cserép RUMTOPF-ja. Beleteszem a megmosott epret, rászórok pár kanál cukrot, majd ráöntök 2 deci rumot, cseresznye, cukor, rum, meggy, cukor, rum, ...... lemegy a nyár, az ősz minden gyümölcsével, rukor, rum, szőlőszemek, cukor rum és kész. Most egy megmosott citrom felkarikázva és türelmesen várni legalább karácsonyig. A leve és a gyümölcse egyaránt felséges pohárkrémre, pudingra, fagyira, vagy csak úgy. A leve a legfinomabb likőr.

Személyes tapasztalatokat szívesen fogadok!

Előzmény: moes (6239)
Mulan Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6240
Szia, kockásfülű, derégolvastalak!

Van itt lejebb gyümölcskrémleves többféle is, de SZVSZ, ha már penészlik, dobd ki inkább!

Előzmény: kockasfulunyul (6238)
moes Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6239
vannak ezek a lerakós befőttek. tudjátok, egy réteg pl. málna, aztán barack, akármi, meg cukor meg némi alkohol.

tudja valaki, hogy kell csinálni? még tán nem késő nekiállni, és én úúúúúúúúúgy szeretném kipróbálni!

kockasfulunyul Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6238
Tudnátok nekem mondani valami jó kis eperkrémlevest? Maradt némi eprem és már incs kedvem megenni, viszont rohamos penészedésnek indult a hűtőben is. Köszi!
TT12 Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6237
Kösz szépen. Jó látni mekkora a segítőkészség ebben a forumban. Igyexem kiprobalni az összes tippet amit eddig kaptam.

Kösz.

Előzmény: joy (6236)
joy Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6236
Mindenféle nyers, előpárolt-összerakodott zöldségek besamel-sajtöntettel leöntve, sütőben pirosra sütve pompás kaják.

Vagy nem rakodottak, csak csőben sütöttek.

Besamell helyett tejföl-búzakeményítő (liszt) -tojás keverékét is lehet használni.

Sajtot meg csak rászórni.

Yóóó, ha adsz mellé pirmorzsát!

Vagy szétmorzsázott 2-3 napos kenyérbelet szórsz rá, akár a sajt alá, akár fölé, és úgy sütöd meg!

Előzmény: TT12 (6229)
TT12 Creative Commons License 2002.06.14 0 0 6235
Ok. Kösz majd megnezem.
Előzmény: Mulan (6233)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 6234
Venek Tanacsanak volt itt egy jo kis romais receptje, amit csirkebol csinaltam meg, elmondhatatlanul finom lett. =O)
Előzmény: GPF (6232)
Mulan Creative Commons License 2002.06.13 0 0 6233
Van itt valahol egy baromfis topic, telistele csirkereceptekkel:-)
Előzmény: TT12 (6229)
GPF Creative Commons License 2002.06.13 0 0 6232
Én inkább csak elméletben főzök, meg "tanácsot adok-veszek" meg nyálcsorgatok.

Most a római tálas variációk izgatják a fantáziámat.
Abba is lehet mindenféle zöldség meg egy kis hús oszt kész. És még nem is hétköznapi.

Előzmény: TT12 (6229)
TT12 Creative Commons License 2002.06.13 0 0 6231
na, pl. ez jo. ha lesz ido/kedv kiprobazom
Előzmény: ona (6230)
ona Creative Commons License 2002.06.13 0 0 6230
Tegnap fôztem valami fincsit lehet, hogy feldob:)

Csirke alsó combot befűszerezve megpirítottam olajon majd rá egy kis víz, bele krumpli kockára vágva, só, és ez az egész hagymalevesporos tejszinnel meglocsolva összepárolva, nyamm de fincsi lett!
Bármilyen zöldség mehet még bele, de nekem nem volt otthon.

Előzmény: TT12 (6229)
TT12 Creative Commons License 2002.06.13 0 0 6229
nem ragaszkodom hozzá. vmi sok zöldség, keves hus ha lehet az is csirke vagy vmi szarnyas (sertes abszolut ne), es ne alljon "tul" messze a normal magyar izvilagtol, viszont elegem van a "rantottcsirke-krumplipure" cuccokbol...

ja, és egy ilyen tök amatőr mint én meg tudja csinálni.

ennyi. mit ajanlasz?

Előzmény: GPF (6228)
GPF Creative Commons License 2002.06.13 0 0 6228
Tetszenek a titkok, amik ezek mögött a beírások mögött lappanghatnak!

Az új is kínai legyen?

Előzmény: TT12 (6227)
TT12 Creative Commons License 2002.06.13 0 0 6227
Kösz. Szerintem volt. Rá lehetett ismerni, sőt volt aki azt is mondta finom :)

Most nézhetek vmi új recept után...

Üdv.

Előzmény: GPF (6197)
mazsolah Creative Commons License 2002.06.12 0 0 6226
Köszi Mulan!
Bocs a figyelmetlenségért, dehát így jár aki csak időnként olvas bele a topicba, aztán egyszercsak beesik az ajtót, hogy receptet kér :-) Még a nagymamámat is felhívom, aztán egyeztetem a recepteket. Valami majd lesz a sütiből!
mazs
Előzmény: Mulan (6224)
Mulan Creative Commons License 2002.06.12 0 0 6225
Kijavítottam, most már müxik.

Nem mind kimondottan diétás, de könnyen lehet azt csinálni belőle. Mire diétázik, aki?

Előzmény: bd (6215)
Mulan Creative Commons License 2002.06.12 0 0 6224
Egy hete írtam be:-D (6054. hsz.)

Csak abban benne van a fehérje. De tehetsz bele kicsit több tejet, és akkor a cukorral felvert habját ráteheted így a tetejére. Ha azt akarod, hogy jól belesüppedjen a gyümölcs, kelesztés előtt szórd rá.

Előzmény: mazsolah (6223)
mazsolah Creative Commons License 2002.06.12 0 0 6223
Sziasztok!
Meg tudná valaki adni a következő süti receptjét? Valami ilyesmi hogy kelt tésztát készítünk, aztán a tetejére tesszük a lisztbe/zsemlemorzsába(?) forgatott meggyeket, amelyek lesüllyednek a tésztába,és amikor majdnem megsült tojásfehérje habbal bevonjuk és még egy picit sütjük. nagyon finom, én van meggy is, csak a pontos receptet nem tudom.
Mulan? Lehet hogy ez neked ziccer :-)))
mazs

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!