Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6269
Hideg gyumolcslevesek, hideg salatak mozarellabol es paradicsombol, jeges tea...

(kitartas emberek, szakad az eso, huvos van es ez az ido par napon belul odaer!)

Előzmény: Törölt nick (6267)
Csokis Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6268
Nálam maradt a mindenfélezöldség gyengén megpárolva, margarinnal, meg a mindenfélesaláta. Hozzá hal, max. pulyka-, csirkemell. Valahogy nem vágyom a csülkös bablevesre, meg a toros káposztára. :-)
Előzmény: Törölt nick (6267)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6267
Ki mit szok főzni ebben a dögmelegben, már ha egyáltalán...? :-|

Bár most könnyű helyzetben vagyok, garmadában érik nálam a cukkini, felváltva lapátoljuk befelé hol főzelék, hol meg rántott formában...

Mulan Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6266
Na, most megnéztem mégegyszer, hogy kijavítom esetleg, de tökéletesen működik. Talán rossz passzban volt a TAR, és nem jött le az egész lap.
Előzmény: Mulan (6265)
Mulan Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6265
Az előbb megnéztem, nekem lapozással megvolt. De esetleg próbáld meg konkrétan ezt:
www.tar.hu/mulan/netszak/recipe/italok_1.html, legfeljeb az egészet elolvasod:-))
Előzmény: bokor (6264)
bokor Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6264
Esküszöm, lapozgattam, de úgy sem ment :-( Pedig nagyon szeretem azt az oldalt ám!!!
Előzmény: Mulan (6263)
Mulan Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6263
Nagyon röstellem, de valami nem stimmel a linkkel, és most nem érek rá megbütykölni. Ha az étlap maga megvan, lefelé lapozgatva az italok is megkerülnek.
Előzmény: bokor (6260)
bokor Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6262
Bocs, hogy még mindig nyaggatlak benneteket itt az alkohomentes koktélokkal, de nekem például alkoholosban a kedvencem a Bloody MAry, erre mit találok itt? A Virgin Maryt, ami a véresnek vodkamentes párja, ki hitte volna? :-)
Amúgy:
19cl paradicsomlé,
1cl citromlé
Tabasco
Worcester-szósz

bors

Előzmény: bokor (6261)
bokor Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6261
Közben találtam persze egy ilyent, hogy www.mr-mixer.hu, tele van alkoholmentes koktélokkal, nyamm!
Előzmény: bokor (6260)
bokor Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6260
Drága MUlan, igy már sokkal jobban néz ki a dolog, csak az a szépséghibája, hogy mindent meg tudok nézni, az előételeket, a leveseket, mindent, csak az italokat nem akrja megmutatni sehogysem :-( Pedig már teljesen fel vagyok izgatva!!!!
Előzmény: Mulan (6257)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6259
Ne is hagyd! Le vele! :))
Előzmény: Lappantyú (6255)
pynky Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6258
Én a piszkeszószt (egres) úgy csinálom, hogy olajon megpárolom a piszkét, amikor még félkemény, akkor megcukrozom (igy a cukor kicsit rákaramellizálódik), adok hozzá vaniliát, citromkarikát, és kicsit kevergetem, majd tejjel elkevert pudingporral besüritem.

p.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (6254)
Mulan Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6257
Bocs, csak most vettem észre, hogy nem sikerült igazán aktív linket csinálnom belőle. Szóval: www.tar.hu/mulan/netszak/etlap.html#Italok
Előzmény: bokor (6256)
bokor Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6256
Kösz, ez jól esett :-))
Előzmény: Mulan (6249)
Lappantyú Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6255
Én meg tennap imigyen csináltam meggyes eperlevest (plusz egy kevéske whiskey, mert azt volt otthon pálinka gyanánt). Ez mindig szuperjól szokott sikerülni, erre most tisztára csomós lett a habarásom. :-(

De majd mindjárt, ha hazamegyek, kiszedem a gyümölcsöt és jól összeturmixolom a levet. Nem hagyom, hogy ő győzzön! :-)

Lappa

Előzmény: Vének Tanácsa TM (6254)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6254
Mint bármely más gyümölcsszószt: az egrest vízzel, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és citromkarikával felforralom, vanília pudingporral, tejszínnel habarást készítek, összeforralom.
Előzmény: ecty (6253)
ecty Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6253
olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy ki mit tud és hogy készíti az egres szószt?! :) Köszi a segítséget előre is
Sajtlee Creative Commons License 2002.06.19 0 0 6252
Igen, igen, a szokásos fűszerezést használom. Salátákhoz használom főként, mert az önteteket nem nagyon komálom. És húsok pácolásához.
Előzmény: Törölt nick (6250)
Mulan Creative Commons License 2002.06.19 0 0 6251
Nem engem kérdeztél ugyan, de az olívaolajnak nincs különösebb saját íze, éppen a semlegessége miatt is jó minden konyhai célra (azért krumplisütéshez szerintem is luxus, bár nem tudom, arrafelé milyen árban van, a mediterrán népeknél egyszerűen az a "főzőzsiradék", de itthon olyan drága, hogy gyakorlatilag csak salátának vesszük, ha egyáltalán). Ugyanúgy lehet használni, mintha napraforgó- repce- vagy kukoricaolajat használnál. (Salátához pl. citromlé vagy ecet, só, zöldfűszerek, fokhagyma.)
Előzmény: Törölt nick (6250)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 6250
Te hogyan fuszerezed? Salatara ontottem tegnap de lehet, hogy a szokasos fuszerezesem kisse elnyomta az izet...
Előzmény: Sajtlee (6248)
Mulan Creative Commons License 2002.06.19 0 0 6249
Előzmény: bokor (6246)
Sajtlee Creative Commons License 2002.06.19 0 0 6248
Szió Sigue!
Tényleg bármire jó az olivaolaj. Még krumplit sütni is, bár ahhoz ölég drága... (Unokahugom fele-fele arányban használja sütéshez az oliva- és napraforgóolajat).

Egyébként finoman fűszerezve kenyérre csorgatva is fincsi:o)

S.lee

Előzmény: Törölt nick (6244)
rouhun Creative Commons License 2002.06.18 0 0 6247
a koktélos topicba kéne keresgélned...találsz egy párat..)
Előzmény: bokor (6246)
bokor Creative Commons License 2002.06.18 0 0 6246
Sziasztok, ezer éve nem jártam itt, pedig főzök szorgosan, elhihetitek. Zöldséget zöldséggel mostanában :-)
Az jutott eszembe, hogy nincs-e valakinek véletlenül sok-sok alkoholmentes koktélreceptje. Ittam a múltkor egy olyant, amiben banán, eper, citromlé meg ásványviz volt, és sok-sok jég. Ilyesmiket szeretnék mostanában inni, mert meleg van!!!
Mulan Creative Commons License 2002.06.18 0 0 6245
Olívát vettél, vagy olívaolajat? Az olívaolaj bármire jó, amihez olajat használsz, sütéstől salátáig. A tökmagolaj fűszer, mint a szezámolaj: főleg salátába ajánlom, de mindig a kész ételbe megy, nem szokták főzni.
Előzmény: Törölt nick (6244)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.18 0 0 6244
Vettem egy uveg olivat es egy uveg tokmagolajat. Most mar csak azt nem tudom, hogy mit kezdjek veluk igy hamarjaban, mivel meg nem hasznaltam soha...igaz a tokmagosra rairtak, hogy pl sutni tilos....

Van valakinek valami jo javaslata?

wildpig Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6243
? = hosszú ö
wildpig Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6242
Sziasztok!
Megosztom veletek egy tegnapi bográcsos ételemet, mert a még általam finnyásnak ismert vendégek is kétszer szedtek.

A neve csirkelé.

Nagy bográcsba feldarabolt csirkét, apróra vágott hagymát, paradicsomat, paprikát és némi fokhagymát egyszerre beletenni, vízzel ellepni. Sót, piros paprikát (de ne er?set), ?rölt borsot (ett?l lesz er?s) izlés szerint, de lehet?leg b?ven rászórni, elkeverni. Ekkor kell fölrakni elég nagy lánggal ég? t?zre, a lényeg, hogy a felforrás után végig lobogva forrjon a lé. Forrástól számított kb. 1-1 1/4 óra múlva pár szem krumplit kockákra vágva utána dobunk. 10 perccel kés?bb egy marék apró (pl. eperlevél, kiskagyló) tésztát kell beleszórni, majd újabb 10 perc után jó csomó tejföllel elkeverni és kész is.

A legjobb benne, hogy nem kell vele foglalkozni, nem ég le és a t?zzel sincs baj, mert jól lobogva nem lehet baj bel?le. El?készülettel együtt 2 óra alatt kész van.

Jó étvágyat, ha vki kiprószálja, várom visszajelzését.

w.p.

Gabus Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6241
Hú, ezt én is akartam már csinálni egy ideje. Na most rákerestem, ezt találtam:

Rumtopf (agglegénykompót)
Gyümölcsök, ahogy az év folyamán érnek, cukor, rum.
Veszek egy nagy befőttesüveget (3-5 liter), vagy akinek van erre a célra gyártott mázas cserép RUMTOPF-ja. Beleteszem a megmosott epret, rászórok pár kanál cukrot, majd ráöntök 2 deci rumot, cseresznye, cukor, rum, meggy, cukor, rum, ...... lemegy a nyár, az ősz minden gyümölcsével, rukor, rum, szőlőszemek, cukor rum és kész. Most egy megmosott citrom felkarikázva és türelmesen várni legalább karácsonyig. A leve és a gyümölcse egyaránt felséges pohárkrémre, pudingra, fagyira, vagy csak úgy. A leve a legfinomabb likőr.

Személyes tapasztalatokat szívesen fogadok!

Előzmény: moes (6239)
Mulan Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6240
Szia, kockásfülű, derégolvastalak!

Van itt lejebb gyümölcskrémleves többféle is, de SZVSZ, ha már penészlik, dobd ki inkább!

Előzmény: kockasfulunyul (6238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!