Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 6282
Szia! Barmilyen vajas krem jo bele. Olvasztott csokolade peldaul, kicsi rummal, orolt mogyoroval, vajjal habosra keverve. A csokoladet goz folott olvaszd akkor nem eghet oda...
Vagy cukorral habosra kevert vaj, citrom levevel es kis reszelt hejjaj...vagy valami hasonlo..=O)
Előzmény: aneg (6281)
aneg Creative Commons License 2002.06.29 0 0 6281
Sziasztok,
ma akartam nápolyit csinálni, tudjátok abból az előre elkészített, készen kapható ostyából. Mivel fogalmam sem volt, milyen tölteléket tegyek bele, kipróbáltam a csomagoláson lévő, állítólag 1936-ból (?!) való receptet. (Karamell (grillázs)+ vajas/tojásos/cukros massza keveréke) Na ez nem jött össze. Nem tudom mihez hasonlított az eredmény, de három lábast is elhasználtam és eddig még egyikből sem jött ki a "végtermék". Szóval pocsék lett... Segítsetek, aki tud valami használható tölteléket, írja meg lszi.
aneg
Előzmény: adripet (6280)
adripet Creative Commons License 2002.06.28 0 0 6280
Régebben olvastam hogy létezik egy "Frank Juli Cd-küldözgető szolgálat" ha valakinek megvan az anyag, örömmel átvenném. Akár e-mailben darabolva, akár ICQ-n.
TT12 Creative Commons License 2002.06.28 0 0 6279
Hello!

Kiproblatam némi módosítással. Nekem bébi kukorica volt benne a zoldség, és vmi gombás levesporral. De jó lett.

Üdv.

Előzmény: ona (6230)
nemisbéka Creative Commons License 2002.06.26 0 0 6278
Barnacukorral még finomabb, én tavaly csináltam. Az alkohol és a cukor tartósítja, nem romlik meg.
Előzmény: moes (6275)
ecty Creative Commons License 2002.06.25 0 0 6277
Köszönöm a piszke-szószos ötleteket, mindkettőt ki fogom próbálni!
bd Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6276
Tarator
Joghurt vagy aludttej, kapor, koviubi, durvára vágott dió

Gazpacchio
volt már, most nem találom.

És amit főzni vagy sütni kell, azt remoskában.

bd

moes Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6275
én még nem kezdtem el csinálni ezt a rakottlekvárt (agglegénykompótot). nem mertem, mert nem értem, mitől nem romlik meg. persze, a rum. de nálunk most a panelben 33-34 fokok vannak, még éjjel sem megy 30 fok alá, és a hűtő meg kicsi ehhez. lehet, jövőre marad.

Előzmény: Gabus (6241)
moes Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6274
nálam tegnap estére volt kaporszósz hidegen és magában. de kövezzetek meg, én péntek este melegszendvicset ettem, csütörtökön meg disznósajtot :-) pedig én nem vagyok egy mangalica alkat...
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6273
és rögvest kivert a hideg veríték...:))) - az direkt jó volt abban a hőségben, nem? :))
Előzmény: Törölt nick (6271)
Mulan Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6272
Én leginkább tejet a hűtőből, vagy aludttejet:-)
Előzmény: Törölt nick (6267)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6271
Tavaly nyáron volt egy aranyos sztori - egyik kolléganőm mesélte nagy nyálcsorgatások közepette, hogy milyen jó 7végéjük volt, mert bográcsban főztek körömpörköltet újkrumplival, meg kovászos uborkát ettek hozzá. Az egészben csak az volt a döbbenet, hogy akkor is kb. ilyen hőfok volt, mint mostanában...:))) Ja, ő és a férje is az a mangalica alkat - hááát, én mint vizuális típus elképzeltem azt a Nagy Zabálást, és rögvest kivert a hideg veríték...:)))
Előzmény: Csokis (6268)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6270
Hogy miért? Nem is értem... :))

Azt hiszem hazafelé beszerzek meggyet és főzök egy kondér levest. Azt még meg tudom enni jó hidegen.

Előzmény: Csokis (6268)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6269
Hideg gyumolcslevesek, hideg salatak mozarellabol es paradicsombol, jeges tea...

(kitartas emberek, szakad az eso, huvos van es ez az ido par napon belul odaer!)

Előzmény: Törölt nick (6267)
Csokis Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6268
Nálam maradt a mindenfélezöldség gyengén megpárolva, margarinnal, meg a mindenfélesaláta. Hozzá hal, max. pulyka-, csirkemell. Valahogy nem vágyom a csülkös bablevesre, meg a toros káposztára. :-)
Előzmény: Törölt nick (6267)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.24 0 0 6267
Ki mit szok főzni ebben a dögmelegben, már ha egyáltalán...? :-|

Bár most könnyű helyzetben vagyok, garmadában érik nálam a cukkini, felváltva lapátoljuk befelé hol főzelék, hol meg rántott formában...

Mulan Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6266
Na, most megnéztem mégegyszer, hogy kijavítom esetleg, de tökéletesen működik. Talán rossz passzban volt a TAR, és nem jött le az egész lap.
Előzmény: Mulan (6265)
Mulan Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6265
Az előbb megnéztem, nekem lapozással megvolt. De esetleg próbáld meg konkrétan ezt:
www.tar.hu/mulan/netszak/recipe/italok_1.html, legfeljeb az egészet elolvasod:-))
Előzmény: bokor (6264)
bokor Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6264
Esküszöm, lapozgattam, de úgy sem ment :-( Pedig nagyon szeretem azt az oldalt ám!!!
Előzmény: Mulan (6263)
Mulan Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6263
Nagyon röstellem, de valami nem stimmel a linkkel, és most nem érek rá megbütykölni. Ha az étlap maga megvan, lefelé lapozgatva az italok is megkerülnek.
Előzmény: bokor (6260)
bokor Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6262
Bocs, hogy még mindig nyaggatlak benneteket itt az alkohomentes koktélokkal, de nekem például alkoholosban a kedvencem a Bloody MAry, erre mit találok itt? A Virgin Maryt, ami a véresnek vodkamentes párja, ki hitte volna? :-)
Amúgy:
19cl paradicsomlé,
1cl citromlé
Tabasco
Worcester-szósz

bors

Előzmény: bokor (6261)
bokor Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6261
Közben találtam persze egy ilyent, hogy www.mr-mixer.hu, tele van alkoholmentes koktélokkal, nyamm!
Előzmény: bokor (6260)
bokor Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6260
Drága MUlan, igy már sokkal jobban néz ki a dolog, csak az a szépséghibája, hogy mindent meg tudok nézni, az előételeket, a leveseket, mindent, csak az italokat nem akrja megmutatni sehogysem :-( Pedig már teljesen fel vagyok izgatva!!!!
Előzmény: Mulan (6257)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6259
Ne is hagyd! Le vele! :))
Előzmény: Lappantyú (6255)
pynky Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6258
Én a piszkeszószt (egres) úgy csinálom, hogy olajon megpárolom a piszkét, amikor még félkemény, akkor megcukrozom (igy a cukor kicsit rákaramellizálódik), adok hozzá vaniliát, citromkarikát, és kicsit kevergetem, majd tejjel elkevert pudingporral besüritem.

p.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (6254)
Mulan Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6257
Bocs, csak most vettem észre, hogy nem sikerült igazán aktív linket csinálnom belőle. Szóval: www.tar.hu/mulan/netszak/etlap.html#Italok
Előzmény: bokor (6256)
bokor Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6256
Kösz, ez jól esett :-))
Előzmény: Mulan (6249)
Lappantyú Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6255
Én meg tennap imigyen csináltam meggyes eperlevest (plusz egy kevéske whiskey, mert azt volt otthon pálinka gyanánt). Ez mindig szuperjól szokott sikerülni, erre most tisztára csomós lett a habarásom. :-(

De majd mindjárt, ha hazamegyek, kiszedem a gyümölcsöt és jól összeturmixolom a levet. Nem hagyom, hogy ő győzzön! :-)

Lappa

Előzmény: Vének Tanácsa TM (6254)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6254
Mint bármely más gyümölcsszószt: az egrest vízzel, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és citromkarikával felforralom, vanília pudingporral, tejszínnel habarást készítek, összeforralom.
Előzmény: ecty (6253)
ecty Creative Commons License 2002.06.20 0 0 6253
olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy ki mit tud és hogy készíti az egres szószt?! :) Köszi a segítséget előre is

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!