Szia! Barmilyen vajas krem jo bele. Olvasztott csokolade peldaul, kicsi rummal, orolt mogyoroval, vajjal habosra keverve. A csokoladet goz folott olvaszd akkor nem eghet oda...
Vagy cukorral habosra kevert vaj, citrom levevel es kis reszelt hejjaj...vagy valami hasonlo..=O)
Sziasztok,
ma akartam nápolyit csinálni, tudjátok abból az előre elkészített, készen kapható ostyából. Mivel fogalmam sem volt, milyen tölteléket tegyek bele, kipróbáltam a csomagoláson lévő, állítólag 1936-ból (?!) való receptet. (Karamell (grillázs)+ vajas/tojásos/cukros massza keveréke) Na ez nem jött össze. Nem tudom mihez hasonlított az eredmény, de három lábast is elhasználtam és eddig még egyikből sem jött ki a "végtermék". Szóval pocsék lett... Segítsetek, aki tud valami használható tölteléket, írja meg lszi.
aneg
Régebben olvastam hogy létezik egy "Frank Juli Cd-küldözgető szolgálat" ha valakinek megvan az anyag, örömmel átvenném. Akár e-mailben darabolva, akár ICQ-n.
én még nem kezdtem el csinálni ezt a rakottlekvárt (agglegénykompótot). nem mertem, mert nem értem, mitől nem romlik meg. persze, a rum. de nálunk most a panelben 33-34 fokok vannak, még éjjel sem megy 30 fok alá, és a hűtő meg kicsi ehhez. lehet, jövőre marad.
nálam tegnap estére volt kaporszósz hidegen és magában. de kövezzetek meg, én péntek este melegszendvicset ettem, csütörtökön meg disznósajtot :-) pedig én nem vagyok egy mangalica alkat...
Tavaly nyáron volt egy aranyos sztori - egyik kolléganőm mesélte nagy nyálcsorgatások közepette, hogy milyen jó 7végéjük volt, mert bográcsban főztek körömpörköltet újkrumplival, meg kovászos uborkát ettek hozzá. Az egészben csak az volt a döbbenet, hogy akkor is kb. ilyen hőfok volt, mint mostanában...:))) Ja, ő és a férje is az a mangalica alkat - hááát, én mint vizuális típus elképzeltem azt a Nagy Zabálást, és rögvest kivert a hideg veríték...:)))
Nálam maradt a mindenfélezöldség gyengén megpárolva, margarinnal, meg a mindenfélesaláta. Hozzá hal, max. pulyka-, csirkemell. Valahogy nem vágyom a csülkös bablevesre, meg a toros káposztára. :-)
Az előbb megnéztem, nekem lapozással megvolt. De esetleg próbáld meg konkrétan ezt:
www.tar.hu/mulan/netszak/recipe/italok_1.html, legfeljeb az egészet elolvasod:-))
Nagyon röstellem, de valami nem stimmel a linkkel, és most nem érek rá megbütykölni. Ha az étlap maga megvan, lefelé lapozgatva az italok is megkerülnek.
Bocs, hogy még mindig nyaggatlak benneteket itt az alkohomentes koktélokkal, de nekem például alkoholosban a kedvencem a Bloody MAry, erre mit találok itt? A Virgin Maryt, ami a véresnek vodkamentes párja, ki hitte volna? :-)
Amúgy:
19cl paradicsomlé,
1cl citromlé
Tabasco
Worcester-szósz
só
bors
Drága MUlan, igy már sokkal jobban néz ki a dolog, csak az a szépséghibája, hogy mindent meg tudok nézni, az előételeket, a leveseket, mindent, csak az italokat nem akrja megmutatni sehogysem :-( Pedig már teljesen fel vagyok izgatva!!!!
Én a piszkeszószt (egres) úgy csinálom, hogy olajon megpárolom a piszkét, amikor még félkemény, akkor megcukrozom (igy a cukor kicsit rákaramellizálódik), adok hozzá vaniliát, citromkarikát, és kicsit kevergetem, majd tejjel elkevert pudingporral besüritem.
Én meg tennap imigyen csináltam meggyes eperlevest (plusz egy kevéske whiskey, mert azt volt otthon pálinka gyanánt). Ez mindig szuperjól szokott sikerülni, erre most tisztára csomós lett a habarásom. :-(
De majd mindjárt, ha hazamegyek, kiszedem a gyümölcsöt és jól összeturmixolom a levet. Nem hagyom, hogy ő győzzön! :-)
Mint bármely más gyümölcsszószt: az egrest vízzel, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és citromkarikával felforralom, vanília pudingporral, tejszínnel habarást készítek, összeforralom.