Ez sikerult, koszonom! Az elsot (hajocsavar) sokszor probaltam, valamiert nem ment (Mac-et hasznalok, Safarival, lehet ez az oka).
Mi is tortent itt? Csak a szel?
A naszutunkon Siofokon voltunk (21-en 36 eve lesz). Ott lattam olyasmit jegbol amit aota sem. A molo szelen a jeg ugy nezett ki mintha hurkapalcikak lettek volna osszeragasztva - mindez csodalatos halvanyzoldben. Felejthetelen vol (ez is) :))!
Itt szép képek is láthatók. Ilyen nem minden évben van. Jéghegyek képződtek a tavon, ahol feltorlódott a jég. Ezeken a helyeken a jég a fenékig ért, fantasztikus képződmények!
Nem az eresztéstől volt, ami a hírekben Balcsi ügyben elhangzik, az legkevesebb a dilettantizmus netovábbja, engem nagyon felháborít, mert politikai célokra használják fel és minden elferdítve jelenik meg. Arra nem képesek, hogy egy hírben a pontos vízállást bemondják. Amit én tudok erről, az egy másik tipokból sok vízügyes megszállott embertől származik (és néha én is lenézek), akik ott mozognak, ott dolgoznak, ott élnek, tehát számomra hihető, amit írnak.
Nem az eresztéstől, egyszerűen egy kis szél megfújja a jégmezőt, annak felületére összességében iszonyatos erő irányul, és előfordul, hogy kicsit beindul egy irányban a jégmező. Nem én fényképeztem.
Igen, erről én hallottam, hogy elkezdték leereszteni a vizet a Balatonyból :) de abba kellett hagyni a jégtorlódás miatt. És hogy hosszú idő óta újra hajózható lett a Sió :)
Na kiengesztelésül valami fantasztikusat hadd mutassak! Ide klikkelj majd és a felső 3 kép mindegyikén lévő videot nézzd meg, ilyent még nem láttál szerintem: http://hajocsavar.fw.hu
Tegnap egész nap szakadt a hó, miközben a tetőn olvadt, majd estefelé már elkezdett fagyni, a szél is megindult, erre mindent észak felől belepett.
Az ágakon egy késél képződőtt, de jó nagy, a vizes hó miatt.
Ma reggelre meg felhő sehol, szikrázó napsütés.
Olyan színorgia volt, amíg a hévhez gyalogoltam!
A fák talpig fehérben, egy sátrat vontak az utca fölé, a tetejüket viszont már sütötte a kelő Nap.
De csúszott rendesen, a tegnapi latyak lefagyott.
Háromszor majdnem leszúrtam egy Rittbergert. A harmadiknál éppen az orromat fújtam, az önkéntelen mozdulattal úgy szájba vágtam magamat, majd a fogam esett ki :))))))))
... és a java majd csak holnap jön! Az északi országrészben komoly havat mondanak, a jövő héten pedig kemény fagyok, nappal is mínuszokkal. Jöhetne már a tavasz! Nálunk már vannak pozitív jelei: Klikk ide. :)))
:)) Az ameriakiak - ellentetben a hiedelemmel - szotfogadnak :))
Van amikor "state of emergency" van, ha nagyon nagy a ho, akkor meg nem is szabad kimenni (hacsak nem munkaba-de a legtobb munkahely is bezrart - , vagy valami igazolt surgos dolog) mert a rendor megbuntet - nem is kevesre. Volt mar ilyen parszor. . .
Valahogy megertik, hogy jo az ha otthon maradnak. A keskeny utcak ugy vannak kialakitva, hogy vak az egyik oldalon lehet parkolni - igy ez is segit a hoeltakaritasban.
Vannak olyan utak, ahol nem lehet parkolni ha ho van (akarmennyi), mert jon a rend ore, es nyugos lesz. Ezek az "emergency route"-ok, ahol elsonek takaritanak, es a mentok, tuzoltok, rendorok ezen jarnak (mi is ilyen mellett lakunk - erdekes modon nem zavaro).
Egesz jol meg van szervezve.
Ha a TV beharangoz egy hovihart, mindenki megrohamozza a boltokat, kenyeret, tejet, kajat vasarol, szamit arra, hogy (akar) par napig is otthon marad. Na ez az ami felesleges. . . Hacsak valakinek nem tokeletesen ures a hutoje, kamraja.
És ha az iskolákat bezárják, akkor nincsenek az úton kocsik?
CSodálatos egy ország ámerika, mondom én ! :))))))
Itt ez mitsem jelent, itt mindenki juszt is kocsiba ül, ha három nappal előtte beharangozzák is, hogy majd csütörtökön nem lehet közlekedni -bármilyen okból.
Vendég, havazás, mindegy.
Ja és ha havazás, akkor leginkább nyárigumival rendelkezők indulnak el.
"Winterstorm". . .eso+jeg, zarnak be az iskolak korulottunk, nalunk most kezdodik egy kis eso. . .az elorejelzes szerint lesz rondabb is - de en remelem, elkerul minket, elegge a terkep szelen vagyunk. . . Drukkoljatok!