Keresés

Részletes keresés

nemisbéka Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6312
Én vettem a Sárospataki Kerámiától kifejezett rumtopfos edényt, ami egy szélesebb kerémiaedény, kis fedővel. Szórtam a réteget és rátettem a fedőt. Semmi légmentes vagy ilyesmi, a végén sem. Lefedni a muslincaveszély miatt kell. És szekrény mélyére tettem.
Előzmény: adripet (6304)
joy Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6311
Jövőre +mondom...
:o)))

Annyit beszéltetek ugyanis róla, hogy -noha sosem szerettem a vegyeskompótot-, az idén kipróbálom!
Én teszek rá.
Kistányért.
:o)

Előzmény: adripet (6304)
joy Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6310
Ha lehet, ecetes víz helyett citromos vizet kell használni barnulás-gátlónak!
Előzmény: adripet (6308)
joy Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6309
Salátáknál azért nagyon mértékkel olajozzunk!

Minden zsiradék terheli a szervezetet!

1 időben szidták a magyar salátákat, mindent azzal a cukros-sós-ecetes-fokhagymás egyenlével öntünk le!
"Bezzeg a franciák százféle majonézes..."
Koleszterinbommba!
"Bezzeg az olasz-görög..."
Tocsog az olajban, NoSpa nélkül nem lehet túlélni!

Viszont nagyanyám érdekesen tudott variálni!
Az elmúlt hetekben néhányszor összejött családtagokkal elevenítettük föl, ki mire emléxik? Meglepett, hogy nem én találtam föl a bazsalikomos-paradics salátát, már nagyi is úgy csinálta, és még sok más is kiderült: rozmaring, kakukkfű, kömény, vasfű, bazsalikom és még sok más termett a hátsókertben, ami külön dróthálóval nem csak a takonypócoknak, de kutyák-macskáknak is "Tiltott kert" volt!
Vagy: mielőtt az egyenlevet ráöntötte volna 1-2 kanál kukorica, vagy tökmag olajjal locsolta meg...

Előzmény: Mulan (6251)
adripet Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6308
Találtam egy NYERSEN ELTETT VEGYES GYÜMÖLCS receptet, ami kicsit más ugyan mint az Agglegénykompót, de a lényege ugyanaz és ebben választ kaptam a kérdésemre is :)
Egy ötliteres uborkásüveg aljára szórjunk egyujjnyi cukrot, és tegyünk rá egy sor idénygyümölcsöt, pl. cseresznyét (nem kell kimagozni, csak jól megmosni és leszárazni). A gyümölcsre egy sor cukrot szórunk, és leöntjük egy késhegynyi benzoesavas nátriummal elkevert 2 dl rummal. Az üveget nem kell lekötni, csak egy kistányérral lefedni. Egész nyáron tehetünk az üvegbe az éppen érő gyümölcsből egy-egy sort, a tetejére mindig 2-3 evőkanál cukrot és ugyanannyi rumot öntsünk. Tehetünk a gyümölcsök közé egy jól megmosott és karikára vágott citromot is (bár ettől kissé fanyar íze lesz).Ha sárga- és őszibarackot,almát, körtét akarunk az üvegbe tenni, ezeket hámozás után 2-3 órára tegyük ecetes vízbe, és csak utána rakjuk az üvegbe. Arra vigyázzunk, hogy a gyümölcsön mindig annyi lé legyen, amennyi ellepi, tehát egyszerre ne rakjunk egy-egy sornál többet az üvegbe. Két-három nap múlva már enged annyi levet, hogy ismét tehetünk bele gyümölcsöt.
Ősszel, amikor az üveg már megtelt, a legfelső gyümölcsrétegre bőven szórjunk cukrot, öntözzük meg néhány kanál rummal, és most már kössük le.
Bármikor kivehetünk a gyümölcsből, a többi nem romlik meg. Leve a legfinomabb gyümölcslikőr.
Előzmény: moes (6307)
moes Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6307
na de mitől nem romlik meg??? nálunk a csúcsok idején a lakásban simán volt 36 fok, este "csak" 32-33

lehet, kisüveggel kéne próbálkozni, és a hűtőbe tenni végig?

Előzmény: Gabus (6306)
Gabus Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6306
Az én hozzászólásomra címezted, úgyhogy válaszolnom kell: sajnos nem tudom, egyel?re én is elméleti fázisban vagyok. Majd nemisbéka jól megmondja a saját tapasztalatai alapján.

(ha dunsztosüvegbe teszed, szerintem a saját kupakjával lezárhatod)

Előzmény: adripet (6304)
nogea Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6305
Érdekes én mindíg mikróba sütöm meg a sk. készített pizzámat és mindíg nagyon fini.Crisp tálba, crisp grill fokozaton kb 8-9 perc alatt megsül.
Előzmény: aneg (6301)
adripet Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6304
Az agglegénykompótnál, mivel fedem le az üveget, amíg a beledobálás tart? Lehetséges válaszok: A.semmivel B. egy kistányérral C. celofánnal és mindig újrazárom D. egyéb :)))Ki szeretném próbálni, ezért tényleg komoly választ várok!
Előzmény: Gabus (6241)
TT12 Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6303
Hello!

Újabb nagy fába vágom a fejszém: el tudná vki mondani, részletesen egy sütéshez tök amatőrnek (ez lennék én ), hogyan kell buktát készíteni??

Előre is kösz.

Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6302
Mikroba eddig csak ugy sikerult a pizza ha elobb a szobaban kiolvad es grillezem. Akkor jo ropogosra megsul.
Előzmény: Törölt nick (6300)
aneg Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6301
Nekem a mikrós pizza még sose sikerült :-(((

Sigue, köszi a tippet! Megyek és veszek még egy nápolyi lapot, és kipróbálom :-)))

A folpackos bélelést én sem értem, én sütőpapírt szoktam beletenni, de általában az is beleragad :-(((
aneg

Előzmény: Törölt nick (6300)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6300
fagyasztottra gondolok. a gázsütő megköszönte, hogy 30 évig szolgálhatott minket, de most az örök vadászmezőkre óhajt távozni.

lehet, hogy kis darabokban tesztelem. az eredményekről majd a kísérletek után beszámolok.

Előzmény: moes (6298)
Mikolt Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6299
a hazi keszitesu szetfolyik, ehetetlen lesz. legalabbis nalam.
Előzmény: moes (6298)
moes Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6298
fagyasztott pizzát vagy sk? a fagyasztott kiolvad és ehető lesz. a saját készítésűről nem tudok nyilatkozni
Előzmény: Törölt nick (6297)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6297
SOS kérdés:

lehet-e emberi fogyasztásra alkalmas állapotba hozni mikrohullámú sütőben a pizzát? Megsül az ott vagy valami mást csinált? A pizzának nem muszály finomnak lenni a művelet hatására, elég ha ehető élelmiszertechnológiailag.

moes Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6296
rákeményedett, jelentem. most már csak szépséghibás lehet, más nem hiszem. ti tudjátok, miért kell a tortaformát alufóliával kibélelni? én megtettem, csak nem tudom, minek.

ja, és tök jópofa, forrón öntöttem rá a zselét, így a túró teteje kicsit felolvadt és apró túróbuborékok ültek a piros zselébe.

Előzmény: Törölt nick (6294)
aquila Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6295
:-)))))
Előzmény: Törölt nick (6294)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6294
Offolgatunk, offolgatunk ?! =O)

Randi helyett inkabb kerunk egy helyzetjelentest arrol a turotortarol.

moes Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6293
:O)))))
Előzmény: aquila (6292)
aquila Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6292
Csak óvatosan! Én már szabadságon vagyok, egy kis túrótortával kevert üvegfestéses eszmecseréért képes vagyok sok mindenre!:DDDDD Távozz tőlem sátán!:)
Előzmény: moes (6291)
moes Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6291
ha erre jössz haza munkából...
Előzmény: aquila (6290)
aquila Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6290
Én inkább IRL szeretném élvezni, már ha lehet válogatni... de tartok tőle, hogy nem lehet:D
Előzmény: moes (6289)
moes Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6289
már rajta figyel a málnazselé!

élveitek az online közvetítését a túrótortámnak? :-)

Előzmény: moes (6288)
moes Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6288
szerencsére nem bírja eláztatni. nincs alatta piskóta vagy bármi tészta, ez csak egy adag kemény túróizé. :-)
Előzmény: Törölt nick (6287)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6287
Nem tudom de sokat ne mert elaztatja a sutit.=O)
Előzmény: moes (6286)
moes Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6286
még nincs. egyelőre hűl. de már megvettem egy doboz málnát! :-) az lesz, meg egy kis zselé a tetejire. tényleg, szerintetek egy hagyományos méretű tortára hány deci folyadékból és zselatinból kell mázat csinálni?
Előzmény: Törölt nick (6285)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6285
Gyumi is volt rajta? =O)
Előzmény: moes (6284)
moes Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6284
talán emlékszik még valaki a tavalyi kefirtorta-kálváriámra (kb. pont egy éve volt), amikor is szerencsétlen kefirtortának eszében sem volt összeállni. ok: haas zselépor/zselatin.

no, tegnap vettem egy nagy lélegzetet, és nekiálltam egy szintén zselatinos túrótortának. kicsit aggódtam, összeáll-e (Lucullus típusú zselatin), de már 2 óra múlva kőkemény volt! :-))) szóval most sikerélményem van

moes Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6283
igen, nálunk a kakaópor-cukor-margarin összeállítás jön be. és nagyon fontos, a bekenés után hagyni kell, hogy beszívja a krémet, és jól megpuhuljon a nápolyi. szerintem ez legalább egy éjszaka
Előzmény: Törölt nick (6282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!