Keresés

Részletes keresés

ona Creative Commons License 2002.07.05 0 0 6342
Csokis:)

Pontosan hogy kell csinálni a töltött sós sütit? Holnap utaznánk és csinálnék az útra!
Ráma, liszt, élesztő, só??????

Előzmény: Csokis (6326)
Thor Creative Commons License 2002.07.05 0 0 6341
Megpróbáltam végigkeresni a topicot, de nem találtam benne, tudnátok nekem valamilyen recipét mondani vörös lencsére?
Nagyon megtetszett és vettem egy zacskóval, de fogalmam sincs, hogy mit és hogyan lehetne csinálni belőle, és most hétvégén meg szeretném kóstolni.
királyvíz Creative Commons License 2002.07.05 0 0 6340
Talán a "barnító edény" és az a fokozat, ami a grillezéshez hasonló hatást okoz az ételen.
Előzmény: Törölt nick (6315)
waterfalls Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6339
Eltűntek a tegnap estétől beírt hozzászólások ???
aneg Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6338
Bocs, 70 dkg-t akartam írni :-))))
Előzmény: aneg (6337)
aneg Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6337
Kedves rouhun,
a kakóscsiga receptnél nem kell felfuttatni az élesztőt? Csak azért kérdezem, mert ha a tejet csak locsolgatáshoz használod, nekem így a hozzávalók alapján, a 701 dkg liszthez kicsit kevésnek tűnik a folyékony anyag. de lehet hogy rosszul tudom :-)))
aneg
Előzmény: rouhun (6329)
Mulan Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6336
Meg még reszelt sajttal és/vagy párolt gombával is nagyon finom, tormával meg egészen különleges, csak akkor ezeket már nem kaszinótojásnak hívják, csak úgy mindenféle töltött tojásnak:-))))
Előzmény: snowman (6334)
ona Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6335
Nem baj kedves Mindenki:)))))))))))))
Előzmény: Mindenki (6333)
snowman Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6334
Én a tölteléket úgy szoktam csinálni a tojáshoz, hogy vegyítem még egy kevés, nagyon finomra aprított sonkával, esteleg egy kis májkrémmel, és a tetejére pöttyentek egy pötty PirosAranyat, és tűzök mellé egy kis levél petrezselymet is.
Hmmmmm. :o) Imádom.
6300! :o)
Előzmény: rouhun (6328)
Mindenki Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6333
Kedves ona!

Sajnos nem tudok egy ilyen receptet se :(

Előzmény: ona (6327)
rouhun Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6332
tej a locsolgatáshoz kell..

Mulan:köszönet...

Előzmény: ona (6330)
Mulan Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6331
Franciasaláta, tartármártás, mint rendesen.

A keménytojásokat meghámozod, hosszában kettévágod, a sárgáját kiszeded, és eldolgozod tojásonként úgy egy deka vajjal (azért 12 tojáshoz is elég egy csomag vaj), ízlés szerint sóval, mustárral, nagyon finomra vágott petrezselyemmel. Visszatöltöd a tojásokba. Ha jól mepúpozod is fog kimaradni, azt a végén felhasználhatod díszítésre. A fél tojásokat töltelékkel lefelé franciasalátára fekteted, az egészet leöntöd jó sűrű tartármártással (lehet bele egy kis zselatint tenni, de mi nem szoktunk), hogy egy egységes felületet alkosson, és a végén díszíted a kimaradt töltelékkel, a franciasalátából félretett zöldségfélével, de persze paprikával, paradicsommal, petrezselyemmel is lehet.

Előzmény: rouhun (6328)
ona Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6330
Köszönöm szépen:)
A tej csak a kelesztéshez kell, vagy a tésztába is kell tenni+?
Előzmény: rouhun (6329)
rouhun Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6329
Kakaóscsiga
70 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 tojás
3 dkg ráma vagy liga
cukor

tej
Összegyúrjuk, 1/2 órát keleszjükeni, majd a felét kinyújtjukni, megszórjuki kakaóval és kristálycukorral, majd olvasztott vajjal. Mint a beiglit feltekerjük és 2 cm vastag szeleteket vágunk, és a tepsibe rakjuk, sütjük, hamar kész.
Sütés közben tejjel meglocsoljuk.
Jó étvágyat
Előzmény: ona (6327)
rouhun Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6328
én meg kaszinotojás receptet ohajtanék:)
ona Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6327
Kedves Mindenki,

nagyon szeretnék kakaós csiga receptet.
Rémlik, hogy volt már róla szó, de lassú nagyon a net keresgélésre:(

Csokis Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6326
Én ebből csak az első négyet szoktam összecsinálni hasétésztának. Kinyújtom, kockákra vágom, bele egy darab virslit (vagy ledarált parizerből fűszeres krémet), megkenni tojás fehérjével, aztán be a sütőbe. Gyors, egyszerű vndégváró, és remekül lehet vele a "profi háziembert" játszani. :-)
Előzmény: waterfalls (6325)
waterfalls Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6325
Sziasztok !

Tuti pogi recept:

1/4 kg túró
1/4 kg margarin
1/4 kg rétes liszt
2 kk só
1/4 csomag sütőpor
15 dkg reszelt sajt

Mindent összegyúrni, 1 éjszakát hűtőben pihentetni.
Nyújtás kb. fél cm vastagságúra, tetejét tojással megkenni reszelt sajttal megszórni.
Apró szaggatóval a legjobb.

Előzmény: aneg (6324)
aneg Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6324
Dalia,
hú, az nagyon tutin néz ki!
sajtos pogácsához nincs valami jó recepted? vagy bárkinek?
aneg
Előzmény: dalia (6322)
Nerdy Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6323
nagyon finom lehetett :-))))))
Előzmény: dalia (6322)
dalia Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6322
...csak mert olyan jól sikerült tegnap, nézzük-mi-van-itthon-sütihez recept:

Volt vagy fél kiló málna, így kezdődött.
Aztán 25 dkg rízst megfőztem 2-3 deci vizes tejben, csipetnyi sóval, fél vanilirúddal. Addig felvertem két tojásfehérjét pár kanál porcukorral habbra, ill. kikivertem két tojássárgáját pár kanál kristálycukorral és nagy evúőkanálnyi margarinnal. Aztán a meleg tejberízsbe belekevertem a tojásokat, majd a habot a málna negyedével, kb. Tortaformába raktam, és forró sütőbe egy fél órára. Megsült, rápakoltam a maradék málnát, ready.

Este jó volt melegen, vacsi helyett, ma reggelire hidegen.

Jó reggel[i]t! :-)

d.

snoopy_beagle Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6321
Sziasztok konyha guruk!
Nem olyan rég örököltem drága megboldogult nagymamámtól egy régi, de elektromos ostyasütőt. Nem tudna nekem valaki segíteni mind sós, mind édes receptekkel kapcsolatban?
A segítséget előre is köszönöm: Snoopy
joy Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6320
Igen, a fehér az uborkatrutyi.
A piros bazsalikomos-oreganos paradicsomkrém, kechup.
A görögök nem paprikából erősítenek, sőt legtöbben nem is kedvelik az erőset!
(Annál inkább az édeset!)
Előzmény: adripet (6319)
adripet Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6319
Gyroshoz szeretném megtudni, hogy annak a piros lötyinek mi az összetétele? Ha jól néztem Erős Pistát szoktak bele tenni, és azt hiszem görög mártás a neve, bár valószínűsítem hogy az eredetiben nincs Erős Pista:) A fehér az tzatziki, nem?
Előzmény: joy (6309)
nogea Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6318
Van egy 8 éves Whirlpool mikrónk ahhoz volt crisp tál meg van külön grill+crisp fokozat.Szerintem van az újakon is ! Vagy nem ? Abban nagyon jó a pizza aminek a recijét innen szedtem le. Lehet hogy kéne is készítenem !!!
Előzmény: Törölt nick (6315)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6317
mail megy! :))
Előzmény: Törölt nick (6316)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6316
Venek Tanacsa Jelentkezz!
megkaptad a megkapnivalot?

trilla

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6315
mi az a crisp tál és mi az a crisp fokozat?
Előzmény: nogea (6305)
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6314
A benzoesavas nátrium szerintem felesleges. A barnulástól való védelem is nagyjából felesleges, mert onnantól kezdve, hogy piros gyümölcs kerül bele, minden piros lesz a végén. Én tettem bele cseresznyét, epret és szilvát a tavalyiba és az alma, narancs, körte, banán mind átvette a vöröses színt.
Előzmény: adripet (6308)
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6313
Nem kell hűtőbe tenni. Az alkohol konzervál, a rum miatt nem romlik meg. Tedd te is szekrény mélyére, de a hűtő felesleges.
Előzmény: moes (6307)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!