tehát ha Szalai szar, arra az a megoldás, hogy betesszük helyette az amúgy nála minden szempontból szintekkel - sőt, hogy egy néspsortos fordulattal éljek - klasszisokkal gyengébb Bödét? nem hiszem.
a vért ivás meg tökéletesen irreleváns szempont. ilyen erővel lehetne a center Rekop Gyuri is, garantáltan minden porcikájával le akarja győzni a románokat, mégse lenne rá fikarcnyi esélye se
pillanatnyi formáról beszélünk. bármit mondasz, most Böde ebben jobban áll. Dárdai biztos, hogy jól látta? Szalai utóbbi x meccse nevetséges volt válogatott mezben. nem mondom, hogy Böde a megoldás, de nem látom ki lenne most jobb.
Ok, de most arra várjunk, hogy "immár ősrégi" érdemeire tekintettel egyszer majd csak pont a válogatottban fog feltámadni főnixként a szőröstalpúak ellen, mikor abszolút nincs is játékban ?
Bödéről legalább elhiszem, hogy vért iszik a meccs előtt.
egy ideális világban az, hogy itthon ki hány gólt rúg, egy körömpiszoknyit nem szabadna, hogy számítson. könyörgöm, az Eb-re akarunk kijutni, a románokat és a PL-játékosokkal felálló északíreket megverni, ne induljunk már ki abból, hogy valaki Máté Péterekről milyen faszán le tud fordulni hétvégente.
btw, szerintem az, hogy pl. Dárdai alatt Böde egyszer sem kapott lehetőséget, nem véletlen. valszeg ugyanezt látja Paja is, amiről fentebb hadoválok
"Szalait például egy percig nem érezném jobbnak mint Bödét" engedelmeddel, én inkább a Pajának, meg a saját szememnek hiszek
és bocs, ha kissé nyers vagyok, de ez a "Böe Danit a válogatottba" a legidegesítőbb szurkolói-újságírói baromság, amit valaha hallottam. az az ember komolyabb szinten konkrétan vicc, a törökök elleni gólján kívül konkrétan momentuma sem volt, soha.
2-3 játékost leszámítva ez mindenkire igaz itthon. Szalait például egy percig nem érezném jobbnak mint Bödét. Egy lehetőséget megérdemelne kezdőként, nála gyengébbek ennél többet is kaptak. Mondjuk egy olyan gól mint amit a görögöknek fejelt pont elég a románok ellen is.
két dolog: a) konstans szar formája ellenére Szalai az őszi-tavaszi sikersztorinak mindvégig alapembere volt b) az ő erényeit egykor (pláne addig a szerencsétlen sérülésig, ami amúgy taccsra tette a karrierjét) legalább lehetett értelmezni, ellenben Bödéével
Szerintem jobban jártak volna, ha: Celtic és a Rangers megy a PL-be, Aberdeen, Hibs, Hearts, Dundee United a Championhipbe,
St. Mirren, Kilmarnock, Motherwell, Dunfermline a L1 -be, Partick Thistle, Dundee FC, Falkirk, Ross County, Hamilton a L2-be, az olyanok meg mint az Inverness CT, Queens Park, Livingston, Raith Rovers egy önálló, angol alá rendelt skót ligába.
Belga - holland is fasza lenne, plusz én az összes ilyet mint: Kazah, örmény, grúz, azeri begyűjteném egybe, kapnának egy BL helyet és hadd szóljon.
Litván, észt, lett Balti liga is érdekesebb lenne egy fokkal. A cseh, szlovák, lengyel is nagyot ütne, mint az osztrák - svájci, vagy a skandináv. Portugál - spanyol se lenne rossz, de egy román, bulgár, szerb, montenegró, moldova is erős lehetne.
Nekünk meg lenne egy ilyen, hogy: horvát, szlovén, magyar: Dinamo Zagreb, Hajduk Split, Rijeka Maribor, Olimpija Ljubljana DVSC, FTC, Videoton, Újpest, DAC, Kolozsvár.
Bödének hány közepesnél kicsit szarabb nemzetközi ellenfél ellen kell még eltűnnie a pályán, hogy mindenki szemét kiszúrja a nyilvánvaló tény: nemzetközi szinten értelmezhetetlenek az erényei?
A skót foci általában az utóbbi 20-25 évben nem volt igazán jó, csak a Celtic és a Rangers
A sikeresebb korszakuk (2000-2005?) óta megváltozott egy-két dolog a piacon:
1. régen bérekben állta a versenyt a két skót élcsapat az angol középcsapatokkal (Newcastle, Sunderland, Tottenham), erre kb. 5-6 éve esélye nincs
2. azokat a fiatalokat, akik szemmel láthatóan tehetségesek, a Celtic nem engedheti meg magának. (igazából 6-8 klubon kívül senki más sem), 20-30-40 milliókat fizetnek 21-22 éves focistákért.
Marad tehát két út:
1. vesznek tehetségesnek tűnő, még fiatalabb játékosokat (17-20 éveseket), akikből még nem egyértelmű, hogy lesz valaki vagy sem. Így, hogy van esély arra, hogy kidobott pénz, nem kell versenyezni a Chelsea-PSG-Bayern-Barca-féle milliomosokkal, mert ők csak a tutira mennek. (ezzel próbálkozik a Celtic is kevés sikerrel, de mondjuk a Basel, az Udinese vagy a Porto egész jól csinálja)
2. rámennek a máshol megbukott, de egyébként jónak tűnő játékosokra. Ehhez kell mondjuk pénz jócskán, mert aki mondjuk megbukik az Arsenalban vagy a Tottenhamben, az inkább a West Ham-hez fog igazolni, hiszen sokkal jobban fizet, mint a Celtic. Persze ez sem tuti recept, ezt csinálja a Juventus, a Milan, stb. (Tévez és Pirlo fantasztikus üzlet volt a Juvénak, Anelka, Almirón, Bendtner vagy Marco Motta már kevésbé. )
Akik hiányoznak nagyon ebből a steril fociból, azok a régi, NDK-s csapatok. Mindig örömmel nézem amikor belerondítanak a felvarrós, sörivós nyugati friccek nyammogásába. Dynamo Dresden, CZ Jena, BFC-Dynamo, Magdeburg, Hansa Rostock, Halle, Union Berlin. Ezért is nagyszerű, hogy Herr Doll itt nyaral Magyarországon.
Amit még feltétlenül tudnod kell, hogy a DVSC a XXI. század Legeredményesebb csapata :)
OFF: A "szomszédos" videón beszartam a röhögéstől, köszi a linkelőnek :)