Keresés

Részletes keresés

erica77berni Creative Commons License 2008.05.25 0 0 32181
nem :) en irtam el.
100 g egyeb, de ebbe nem is gondoltam bele a folyadekot. Az 300 ml megy bele.
az egyeb ilyenek: burgonyapehely, sikér, margarin, so, cukor, keves fuszer...
Előzmény: VKOrsi (32178)
Csill75 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 32180

Szép napot Kedves Mindenki!

 

Mi ezzel a kaláccsal ünnepeljük a Gyerek-napot!

 

 

 

 

VKOrsi Creative Commons License 2008.05.25 0 0 32179
a tömörség legkevésbé az élesztőn múlik - szerintem - , sokkal több szerepe van a folyadékoknak és az eljárásnak ahogy készül.
Előzmény: erica77berni (32177)
VKOrsi Creative Commons License 2008.05.25 0 0 32178
100 gr egyéb???
folyadék ennél több szokott lenni 450 gr liszthez... vagy én értettem félre valamit?
Előzmény: erica77berni (32177)
erica77berni Creative Commons License 2008.05.25 0 0 32177
nem nagy, 450 g lisztbol keszult. Kb 100 g az egyeb jarulek, ossz lehet 550-600 g-os.

De megint ugy jartam, hogy masodik kelesztes utanra szepen megemelkedett, aztan ahogy beleraktam a forro jenaiba, osszeesett.
Legkozelebbinel (ismet) azt probalom ki, hogy szilikon lapon kelesztem masodjara es ugy rakom a sutobe.

Erdekes, hogy 450 g liszthez 25 g elesztot adok es megis tomor a kenyer.
Előzmény: Mylord (32176)
Mylord Creative Commons License 2008.05.25 0 0 32176

Nekem Erica lenti házi, otthoni bemutató fotója kicsit jobban tetszik!

/Vajon hány dekás a kicsike?? :))/

Előzmény: ágika1 (32175)
ágika1 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 32175
És nagyon jók az elkészítést bemutató fotók is.
Előzmény: Teff (32173)
erica77berni Creative Commons License 2008.05.24 0 0 32174
Előzmény: Boss666 (32172)
Teff Creative Commons License 2008.05.24 0 0 32173
Egy kis különlegesség: Fehér kenyér francia designnel
Ilyesmit már csináltatok: Challah
Majdnem kenyér, olasz antipasti - kiváló recept: Grissini
Boss666 Creative Commons License 2008.05.24 0 0 32172
Nem látom, hogy követőm akadna...
erica77berni Creative Commons License 2008.05.23 0 0 32171
azt hiszem van meg mit tanulnom :))) a MESTER-tol!! :)))
hogyan lehet tappancs mintas repedeseket letrehozni a kenyeren??
(vagy az nem is repedes hanem az ejszakai latogato talpnyoma ? :)))
Előzmény: Mylord (32170)
Mylord Creative Commons License 2008.05.23 0 0 32170

:)))

Jééé..., és Boss tényleg megsütötte a legújabb, puncs ízesítésű DNK receptjét!!

:))))

 

/Gip (sz) májling...:D :D /

Előzmény: Boss666 (32169)
Boss666 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 32169
Lebuktam. A lyukas strandlabda ledobta a gipszet. Rossz voltam, büntessetek meg! :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.23 0 0 32168
Jókat szórakozom a beírásokon, de komolyan :))))

Igen, malátalé... (Ha nem más, ugye, honnan tudjuk?! :P) Mindenesetre akkor sem megnyugtató, ha én akarok malátát tenni a kenyérbe, azt hadd döntsem el én, ne a tisztelt kiszolgáló cég :)))) Kíváncsi lennék, milyen lehet a cukrozott instant malátakávéval :))) Reggeli 2in1 egyben megoldva!

Akinek nincs ideje reggel szendvicset készíteni, az már süsse meg egyben: kenyér+kávé+vaj+párizsi+paradicsom :)))))))
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 32167
Vagy mi nem kapunk prémiumot, végülis ő a Főnök...:))
Előzmény: Mylord (32166)
Mylord Creative Commons License 2008.05.23 0 0 32166

:))

Tényleg! A barnafesték valóban lepattogzott a tetején.

A lyukas strandlabdából is lehet élethű, friss, dagasztás nélküli kenyeret varázsolni, legalábbis képileg. :D :D

 

/Boss mindezek után soha többet nem ír a topikba! :)))/

Előzmény: nagypapi51 (32165)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 32165
Jaja, látszik, hogy a gipszet nem mindenhol fogta be a festék...:))
Előzmény: Mylord (32164)
Mylord Creative Commons License 2008.05.23 0 0 32164

:))

Szép nagyon, mondhatni, bemutató példány.  Mindent a szemnek, semmit a szájnak!

:)))

Előzmény: Boss666 (32163)
Boss666 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 32163
Itt egy rusztikus darab...
Előzmény: Csill75 (32161)
VKOrsi Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32162
ha te sem érted.....
Előzmény: Mylord (32160)
Csill75 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32161

Hahó!

 

Itt a következő eresztés:

 

 

Előzmény: Boss666 (32064)
Mylord Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32160
Orsi, ehhez az utolsó hozzászólásodhoz - csakis nekem!! :)) - a rejtjel kulcsot elküldöd? :D :D
Előzmény: VKOrsi (32159)
VKOrsi Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32159
én kipróbáld,bevált, ezer éve ezt sütöm és mindig jó receptet és leírást szeretnék :) :)
Előzmény: Mylord (32158)
Mylord Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32158

Na, kérem..., elsősorban a topik kovászos szekciójának figyelmébe ajánlom! :))

http://www.nassoljunk.extra.hu/kenyerek/bajorrozs/2.htm

ágika1 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32157
A büfé "a" Kossuth Lajos utcában van.
Előzmény: Allia (32124)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32156
Az igaz, hogy az Oktoberfesten van mindkettő, de sztem a kenyérben nincsen. Olyat talátam, amiben almabor van.
Előzmény: Mylord (32155)
Mylord Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32155

Sör...???

Nem vicc, komolyan ez jutott most eszembe.

Előzmény: nagypapi51 (32153)
VKOrsi Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32154
ezt a kérdést már én is feltettem magamnak, sőt kísérleteztem már 3 féle recepttel is, de egyik sem lett olyan... sőt leginkább semilyen sem :(
Előzmény: Mylord (32152)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32153

DNk-t nem tudok, és azt sem, hogy nálunk mitől bajor a bajor, remélem az eredeti készítési módtól.

Ti. döntöen  tk. rozsliszt, és háromnapos érlelésű, nem élesztős kovász. Plusz a fűszerek.

Előzmény: Mylord (32152)
Mylord Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32152

Jut eszembe..., nem tudtok egy jó kis, igazi bajor rozskenyér receptet DNK-üzemmódban sütve? :)

Egyáltalán mitől is bajor nálunk úgy általában a "bajor rozskenyér"???

Csak nem a malátátalétől, kávézacctól, kakaótól...stb. stb.? :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!