Hat igen ,a lista tenyleg jo dolog. Nekem csak az a bajom, hogy mi van ha valaki kijelenti, hogy o aztan nem ...de aztan megis, mert jo a szaga ,mert olyan gusztan eszi "Gizi" azt a hust...stb.
Szoval a maradek elkerulhetetlennek latszik. =O)
Ugye majd elmeseled milyen volt a buli, kajalas szempontjabol?
Köszi, a tipp jó lenne, ha nem lennék olyan preciz, hogy listát vezetek, ki mit esz és isz. Csak az egy főre eső mennyiséggel van gondom :-D Mármint husnál... Azt hiszem, a 25 és 50 közt átlagot véve veszünk 40 dekát :-D A hűtőbe max a zöccségtartóba fér, ugyhogy lehet, hogy marad az aku és a hűtőtáska kajálásig :-D
Ha már sütünk egy kicsit, nincs valaki aki bécsi teasütemény ügyben szagértő lenne? Ma sütöttem. 1:kikevertem, bele a nyomóformába, olyan kemény volt, csak a forma nélkül bírtam belőle kinyomni= úgy nézett ki mint a kutyakaki.
2. a sütőben egyenletesen elfolyt az egész
3. amíg titeket olvastalak már sötétbarna lett
4. még mindig majdnem folyékony a dolog
hol a hiba?
előre is köszi mindenkinek
Hu de izgi!!! Kivancsi leszek, hogy mire juttok vegul. =O)
Reszemrol fejenkent egy 2cm vastag tarjara, 1 db teljes csirkecombra es 1 par debrecenire szavazok.
Szerintem igy kiegyenlitodik a dolog mert aki nem esz hust annak a reszet megeszi aki husos es mindenki jollakot.
Viszont roppant aranyos.
Akkor becsomagolod a maradékot és mindenki kap egy kis batyut. Esetleg még hamuba sült pogácsát is süthettek, hogy teljes legyen a kép. :))))
Ja és a vékonyabb barát! Nekem is nádszál termetű ismerősöm (férfi) aki mégis 2-szer, 3-szor annyit eszik rendszeren, mint én. Pedig én sem csak csipegetni szoktam. :)
Hát attól is függ mennyire lesz zabaparti vagy csak szolid kis eszegetés a partin mellesleg. Gondolom a "húsosok" is fogyasztanak mellé egy kis ezt, meg egy kis azt is és máris kevesebbet kell számolni.
Igaz, mindíg akad akinek semenyi sem elég. :)))
Hát nem tudom, mi nyaranta egy vékonyabb típusú barátunkhoz szokunk járni kerti partira, a két méretes marhaszelet megvan, plusz még egy-két csirkecombit is bevág, kedvesem szintúgy. Meg azért a fél kiló nyershúsból a leve nagyjából el is sül, összeugrik.
Mint laba1 is írta, van aki többet is elfogyaszt, de azért számolj csak 25 dekával, legfeljebb több salit meg kenyeret nyomnak hozzá. Ha nagyon vágod a salit, akkor úgy sem lesz semmi problem. :)
Valamelyik vendég nem visz magával kutyát? Akkor nem lesz gondod a maradékra. :))))
Csomag? Mélyhűtő? akkor nem zavarna :-DDD Még hütő se! Felvisszük, kisütjük, megesszük :-D Arról van listám, hogy ki eszik csak hust kenyérrel, ki eszik salit is, ki csak salit, és a husosokból ki madaratt ki sertést... Csak a mennyiség! Amugy se nagyon sütök húst, pláne kerti rácson... :-D
Szerintem 25 dekát nyugodtan számolhatsz/fő. Lehetőleg több kisebb csomagban, hogy csak annyit vegyél elő amennyi tényleg kell. A maradék pedig maradhat a mélyhűtőben.
Bár nagyon függ attól is hogy avendégek közül ki, mennyire húsos avagy "zőccséges". :)) Na meg, hogy hogy sikerül elkészíteni. :))
de nem valami olyasmi szokott lenni, hogy egy főételnek nemszárnyasból 10-15 dekát számolnak fejenként? bár én a kerti partinál többre számítanék, azt hiszem. szóval igazából passz. de ne add fel, hátha járnak még erre az okosak.
"köh-köh!" Izé... Tudom, hogy itt ismerős gárda vitáz e-izékről, meg illesmi, de nem tud valaki segiteni az alanti kérésem kapcsán? Nagyon sürgős lenne, hajnalra kell...
Szia Thor, én itt siklottam félre, Joy hozzászólásán: "Köszi, akkor maradunk a régi receptnél, nem zselésítünk. Kell a francnak mesterséges adalék! (Ahogy a lányom mondja "E" betűs mérgek...)"
nekem, mondom, ezzel semmi bajom, mi is ezzel csináljuk egy ideje. és lőn, még sosem olvastam el a hátulját, hogy mi van benne.