Keresés

Részletes keresés

Edalgo Creative Commons License 2014.03.30 0 0 657

Kedves Mindenki!

Azért írok a topicba, mert a történetem reményt adhat azoknak, akik "vesekő áldozatai" lettek. 

Letöltöttem egy otthoni fitness edzőprogramot, amiben nagyon sokat kellett ugrálni. Negyedik napja csináltam a masszív, napi 1 órát igénylő gyakorlatokat (mondanom sem kell, kemény izomlázzal..), amikoris csütörtökön az egyik edzés után, derült égből villámcsapás, iszonyatosan begörcsöltem vesetájékon. Először arra gondoltam hogy, á bizonyára rosszul vettem a levegőt, beszorult, majd elmúlik.. Bementem a fürdőbe, befeküdtem a kádba, és elkezdtem mosni a hajam. Ellazultam, egy kis időre jobban is lettem, aztán még erősebb lett a görcs, muszáj volt no-spat kérnem a húgomtól, mert felkelni már nem tudtam. Megvártam, míg egy kicsit kifejti a hatását, majd bő egy óra alatt (ami máskor 5 perc se) sikerült kimásznom a kádból, megszárítkozni valamelyest, átkoztam magam amiért megmostam a hajam és most nagyon vizes csimbókokkal kell befeküdnöm az ágyba. Ez furcsa lehet, de abban az egy órában annyira a minimálisan szükséges mozdulatokra volt csak energiám és lélekjelenlétem, hogy eszméletlenül zavart hogy csöpög a hajamból a víz és a fájdalmas görcs mellett még ezzel a kellemetlenséggel is számolnom kéne. De nem tettem. Kiléptem a fürdőből, hányinger fogott el, és jópárszor teleküldtem a wct az aznapi ebéddel.. Ezután befeküdtem az ágyba, bevettem még egy nospa-t. Akkor úgy éreztem, hogy ha fizikai nyomást mérek a fájó területre, akkor múlik a fájdalom. De azt hiszem ez csak annak volt betudható, hogy ezzel legalább egy kis kontroll-érzetet tudtam biztosítani magamnak, ami megnyugtatott.  Már nem voltak hiú reményeim azzal kapcsolatban hogy ez el fog múlni. A fájdalom teljesen eltompított, alig tudtam beszélni, mozogni még kevésbé. Éreztem, hogy nem sok kell hozzá és sokkot kapok vagy elájulok. Kértem a kishúgom, hogy hívja fel a háziorvost, onnan már viszonylag gyorsan folytak az események, fél óra alatt kijöttek a sürgősségiek, egy nővér és egy orvos. Rámnéztek, picit kérdezgettek majd annyit mondtak, hogy, amit most adnak azt általában bőr alá szokták nyomni, de nekem vénába lövik, mert onnan gyorsabban hat, és most szükségem van rá. Beadtak, mint később kiderült egy no-spa, algopyrin és egy, az ezek hatását felerősítő gyógyszer"koktélt", ami után 5 perccel már fel is tudtam ülni. Ahogy múlt a fájdalom, egyre jobban éreztem hogy az elmúlt 3-4 óra szenvedései rendesen kimerítettek. Elláttak pár jó tanáccsal (ugrálás, sok folyadékbevitel), azt mondták, hogy reménykednek abban, hogy lesz akkor szerencsém hogy reggelre spontán elmúlik a fájdalom lejut a kő a hólyagba és ki tudom pisilni, de ha másnap is nagyon görcsölnék, mindenképp menjek az urológiára fájdalomcsillapítót kérni, végső esetben hívjam ki őket, majd bevisznek. Megküldtek még egy altató/nyugtató keverékkel, amitől rendkívül hálásan és rendkívül gyorsan el is aludtam.

Reggel már 6-kor keltem azzal az elhatározással, hogy ma akármi legyen is megszabadulok a "nem kívánt terhemtől". Tudtam, hogy csak addig tudok tenni az ügy érdekében, amíg nem érzem a fájdalmat, mert az annyira erős, hogy teljesen lebénít. Szóval a következő volt a terv: megiszok egy csomó vizet, majd ugrálok, amíg tudok. A szomszédok tutira hülyének néztek, amint hajnalban elkezdtem fel-le ugrálni a lépcsőházban :D.., dehát elhihetitek ez érdekelt a legkevésbé, sok munkába induló még szerencsét is kívánt :) Szóval ittam-ugráltam egyenesen fél8-ig, amikor ismét jött a görcs. "Örültem" mert mint tudjuk akkor jelentkezik a vesegörcs, amikor megmozdul a kő. Folytattam a személyes kis hadjáratom, amikor is a fájdalom elért egy olyan szintre, ahol már meg kellett állnom. Oké, elérkezett az idő, amikor tudtam, hogy szükségem van még egy fájdalomcsillapító adagra. Felhívtam a háziorvost, azt mondta ő tud adni. Szerencsésen leértem hozzá gyalog, kaptam megint egy koktélt, most bőr alá (popsiba). Lassabban hatott, közben az orvost kikérdeztem a kövekről. Megtudtam, hogy van akkora, ami nem fér át a húgyvezetékeken, de azokat sem operálják ki, hanem hanghullámokkal robbantják (zúzzák), hogy kisebb darabokra törjenek, és úgy ürüljenek. Természetesen azonnal robbantást akartam kérni, de azt mondta hogy ez sajnos nem így megy, előzetes felkészülésre van szükség hozzá. (Úgy sejtem arra gondolhatott, hogy egyáltalán diagnosztizáljanak vesekővel, ne csak a gyanújával). Azt mondta, hogy esetleg, ha tudok menjek el urológiára, hogy kiderüljön, hogy hol van, mekkora, meg hogy valóban kőről van-e egyáltalán szó. Péntek lévén arra gondoltam, hogy ha ma nem.. hát akkor mikor? Egy hétvégét meg biztosan nem várok "szeretett keményfejű gyermekemmel" a vesémben, plusz mi van, ha akkora, hogy robbantani kéne, és ugrálhatok, mint egy idióta, akkor sem jön ki. A fájdalom alábbhagyott annyira, hogy tovább tudtam indulni így az sztk-ba, urológiára. Közben próbáltam erőteljesen lépkedni, picit pattogni, kihasználva, hogy nem őrülök bele a görcsbe. Mert azért bár hatott a csillapító, hozzá kell tennem, hogy korántsem olyan mértékben, mint első alkalommal, valószínűleg már sokkal erősebbek lehettek a görcseim. Mire beértem, már megint kínszenvedés volt minden lépés és lélegzet. De örültem, mert tudtam, hogy ha bejutok az orvoshoz, ismét jön egy megkönnyebbülésagad. 1 óra várakozás után, aminek a végére már teljesen eltorzult fejjel, remegtem egy széken a fájdalomtól, potyogó könnyekkel (bármennyire is szégyen, egy hangot sem adtam ki, de a könnyeimen keresztül alig láttam), végre kimondták a nevem és bemehettem. Szerintem annyira be volt szűkülve a tudatom, hogy köszönés után azonnal fájdalomcsillapítót kértem. Az orvos annyit mondott, hogy látja hogy nem vagyok valami jó bőrben, de azért legalább mondjam el, hogy mi a panasz.. (Így visszagondolva elég mókás, hogy ennyire nem voltam ura a helyzetnek, de persze nem meglepő.) Kaptam egy Voltaren injekciót popsiba, majd ultranhang és röntgen következett. Szerencsémre ezután már mindenhol elsőbbséget élveztem, sehol nem kellett várakoznom, mégnagyobb szerencsémre a fájdalmam alábbhagyott, megint kezdtem érezni a kimerültséget, pedig még delet se ütött az óra. Ezt kihasználva, míg átmentem a rötgenbe, ittam egy csomó vizet igyekeztem ismét keményen járni, a röntgen előtt nem várakoztak, így senki nem nézett bolondak hogy az ajtó előtt ugrálok. Nagyon elegem volt már, folyamatosan éreztem kisebb nagyobb fájásokat, de sokkal tompábban, viszont amikor a fájást éreztem akkor erőltettem a mozgást, és hirtelen egy kis szúrást éreztem a hólyagomban, meg azt is hogy kezd megtelni. (Valószínűleg elállhatta a kő a vizelet útját is.) A fájdalom ezután sem szűnt meg. Arra gondoltam, hogy biztos leszakadt egy darab a kőből, amit én éreztem is a hólyagba esni, és a nagyja még ott van ahonnan a fájdalom kisugárzik. Szerencsére tévedtem, a röntgen kimutatta, hogy "egyetlenkém" (mert szerencsére csak ez az egy boldogította a jobb vesém), már a hólyagban van. A doki azt mondta, hogy innentől már könnyű menet lesz kipisilni, csak igyak egy jó adag vizet, és ugráljak még. Ha máshol is érzek fájdalmat az attól van, hogy a kő szépen végigkarcolta a húgyutakat, így ne lepődjek meg a véres vizeleten se. Örömmel indultam útnak hazafelé, egy adag vénnyel (Voltaren kúp: fájdalomcsillapító, Levoxa 500mg:antibiotikum, Rowatinex, No-spa) Kiváltottam őket és siettem, haza mert már nagyon kellett pisilnem. Természetesen nem lepődtem meg amikor "vörösbort" pisiltem, bár kicsit bizarr látvány volt. Ilyenkor érdemes egy befőttesüvegbe üríteni, hogy felfogjuk az esetleges "vendéget". Estére a szokásos művelettel (ivás-ugrás), időszakos hólyagszurkálást érezve sikerült becserkésznem a kövecském. Ez a része nem volt fájdalmas. Épp hogy megéreztem. A görcsök nem tértek vissza azóta, bár érezhetően érzékenyebb a terület, tompa fájdalmat még érzek, de ezt már a gyógyulás jeleként könyvelem el :) 

Még pár infó, amit orvosok szájából hallottam:

-Ne nagyon egyek, úgyis kihányom.. (Ez valóban így volt az én esetemben, a háztartási keksz volt az egyetlen, ami nem jött vissza) 

-A vesekő okozója gyakran a kávé, a kóla és a csokoládé! Ezt is csak azért tudtam megjegyezni, mert nagyon odafigyelek az egészséges táplálkozásra és életmódra, ezen kívül utálom az édeset, ergo szinte soha nem eszek csokit.. Kávét életemben ha ittam 3szor, azzal szerintem már sokat mondok. Kólát néha iszom, mondjuk havonta 2 pohárral, de van hogy több hónapig nem, bár ez a 2 pohár sem tűnik számottevőnek. Kíváncsi leszek arra, hogy miből áll a kövem, amikor bevizsgáltatom.

-Ezen kívül még egy dolgot azért megemlítenék, szerintem ha lehet, akkor mindig legyen valaki melletted ilyenkor, legyen egy kísérőd, hiszen sose tudhatod, hogy mikor lesz akkora a fájdalmad, hogy teljesen tehetetlenné tegyen. Én abból indultam ki, hogy nagyon jó a fájdalomtűrő képességem, meg nehogy már egy kis kő kifogjon rajtam.. de azért így visszatekintve be kell látnom, hogy nagyon nagy szerencsém volt.

Ez az én történetem arról, hogyan szabadultam meg pontosan egy nap alatt egyetlen kövecskémétől.

Nevet is adtam neki, íme: "A kur*aanyád!"

Ha valaki igényli, képet is tölthetek fel róla.

Kitartó vajúdást, és megkönnyebbült happyendet kívánok Mindenkinek! 

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.23 0 0 656

...annyit tennék hozzá, hogy tapasztalt talpmasszőrhöz mentem, aki már több veseköves betegen segített ilyen módon. Az akkupunktúra ennél még hatásosabb, a kettőt együtt alkalmazva gyors eredményhez vezetett.

Ha nem sikerült volna ilyen módon, talán az altatásban végzett uréteroszkópos kőeltáválítást választottam volna a kőzúzás helyett, de nagyon vívódnék ezen bizonyosan. Vagy ha kőzúzás, akkor intravénás kábítás kérnék, ami nem altatás, csak időkiesést okoz. A tavalyelőtti kövem zúzását végül így végezték, mert a hanghullámok a kő mögött a medencecsontot is érték. A csont felveszi, a lágy szövet átengedi a hanghullámokat. Utána ébresztettek, majd sokat itattak, először csúnya véres vizeletek jöttek, két óra megfigyelés, majd a vizelet tisztulását követően távozhattam. A kőzúzást követő 3. héten távoztak a kb. 1 mm-es kis kőmorzsák.          

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.23 0 0 655

Üdvözlöm a sorstársakat! Talpmasszázzsal, ill. akkupunktúrás kezeléssel sikerült elhajtatnom és ürítenem a követ (7x4 mm). Mindkét kezelés az uréter tágítását, ellazítását szolgálja, a kő tovább sodródását segítendő. Igaz, 3 fájdalmas hónap következett a vesegörcstől számítva - ekkor lép ki a veséből a kő -, de a két évvel ezelőtti, korábbi kövem során tapasztalt iszonyú fájdalmas kőzúzást nem vállaltam (csontot ért a hanghullám, végül elkábítottak). Az altatásban végrehajtott uréteroszkópos felnyúlásból sem kértem. A három hónapból kettőben csak vártam, és reménykedtem, a harmadik hónapban mentem talpmasszőrhöz, ill. akkupunktőrhöz. Előbbi esetében háromszor voltam összesen (heti 1x), utóbbinál kétszer (heti 1x). Ezek a kezelések felgyorsították az eseményeket. Rowatinex, Kőtörőfű kapszula, sok folyadék: nyírfalevél, gyermekláncfű tea stb.            

hajud Creative Commons License 2014.03.20 0 0 654

Nem túl reményébresztő hozzászólások :-(

Na mindegy, én sem halogatom már sokáig, legkésőbb májusban sort kerítek a rá, számolva azzal, hogy zúzás után lehet számítani némi munkából való kiesésre....

Előzmény: eszter2324 (652)
Zizi6785 Creative Commons License 2014.03.19 0 0 653

Részvétem!

Előzmény: eszter2324 (652)
eszter2324 Creative Commons License 2014.03.19 0 0 652

szép napot mindenkinek! hát ha valaki megszenvedett a vesekővel,az én vagyok... véres vizelet,erős vesegörcs,majd szét szakadtam,hányinger,gyengeség,stb :( .....május 15-től ,juli 28ig a helyi kórházban nem találtak semmit,...heti 2 uh,rtg,kontrasztos rtg,hólyagtükrözés....mire juli 28án ct-re küldtek a magyei kórházba.ott 3 követ találtak! a 7mm-es  már majdnem a hólyagnál volt,a győri doktor nagyon rendes volt,egyből megzúzta....a zúzástól ne féljen senki :) inkább 10szer a zúzás,mint a vesegörcs!!!!úgy tűnt,a zúzás sikerült,de mivel nem volt helye szétesni,így még egy hónapot elkínlódtam(aug.20.-án az ügyeletet kellett hívnom,olyan görcsöm volt),és előjegyeztek műtétre...és valóban,a kő amint a hólyagba kerül,már sokkal könnyebb!!!! aug 29én és szept elején meglettek a kövek!!!! görcs esetén ajánlott szedni: algopyrint vagy cataflánt,görcsoldásra no-spa forte vagy halidor...nekem a doki bácsi azt mondta,ne sajnáljam magamtól....az biztos,a dr-on sok múlik! ha valaki a zúzáson gondolkodik,ne tegye sokáig,mert segít!!!!

Zizi6785 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 651

Nem sikerült éppen túl jól, de ez nem biztos, hogy a dokin múlott. Ezért inkább nem ajánlanék, talán a sorstársak közül valaki tud nyugodt szívvel.

Előzmény: hajud (650)
hajud Creative Commons License 2014.03.16 0 0 650

Ezek szerint Neked jól sikerült a zúzás. Tudsz dokit javasolni? Az ambuláns urulógus azt mondta, sok függ attól, milyen körültekintően végzik el a zúzást.

Előzmény: vekker2 (646)
Zizi6785 Creative Commons License 2014.03.13 0 0 649

Ez sok mindentől függ! Ha kicsi a kő, akkor érdemes sokat inni, mert a nyomás hamarabb kiviszi. Ha nagy a kő, akkor könnyen lehet, hogy beszorult, ilyenkor a sok folyadék több és nagyobb görcsöket okoz. Zúzatni minél hamarabb!

Előzmény: hajud (648)
hajud Creative Commons License 2014.03.13 0 0 648

Köszönöm a válaszokat. Egy-egy ilyen nagyon komoly görcs (írtad, hogy hánytál is) mennyi ideig tartott nálad? Ilyenkor is iszol, amennyit csak bírsz? Nem veszélyes, mert ahogy olvasom, ilyenkor tulajdonképpen nem tud megfelelően távozni a vizelet, megfeszül a vese és ettől van a görcsös fájdalom.

Előzmény: Zizi6785 (647)
Zizi6785 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 647

Mozogni mindig kell:)

Görcs akkor van, ha a kő a vesevezetékben van már. Ha a hólyagban van, az már a vége:)

Olvass vissza, van itt sok tapasztalat!

Előzmény: hajud (645)
vekker2 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 646

Szia, megúszhatod a fájdalmat, én kétszer voltam vesekő zúzáson, no az nem fájt annyira mint a vesegörcs, nekem kb 20 percig zúzták, nem kellemes de ki lehet bírni, ezután a kő szépen eltávozott, igaz nem rögtön , volt hogy hetekkel utána is jött, kicsit fájt mikor kijött de ki lehet birni, ha van kérdésed irj bátran, jobbulást, és ne halogasd!

Előzmény: hajud (645)
hajud Creative Commons License 2014.03.09 0 0 645

Az urológus 8 mm-es követ állapított meg ultrahang vizsgálat során. Kb. 3-4 hetente görcsöl a vesém, fáj a derekam. Nem az a "falat kaparós" fájdalom, de azért elég intenzív, ezért feltettem szándékom elmenni végre egy vesekőzúzásra. Kérlek, segítsetek nekem mire számítsak? Szinte bizonyos, hogy nem úszhatom meg a földön-fetrengős szülési fájdalmat? Ha tényleg ilyen iszonyatos a fájdalom (amit nem vitatok), akkor hogy bír bárki is sokat mozogni, főleg ugrálni. Vagy az már csak akkor szükséges, ha már a hólyagban van a kődarab?

Előzmény: Zizi6785 (633)
Zselyke77 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 644

Sziasztok! 

Nekem többször volt már vesekövem (kalcium oxalát). Pár napja elkezdtem Lizin-t szedni,napi 6 grammot kell szedni 4napig (más nyavajára ajánlották a Lizin szedését). Meg tudná valaki mondani,hogy lehet-e vesekövem,ha túl sok lizint szedek? Emellett elkezdtem szedni Omega3-at és béres multivitamint is. ezek okozhatnak vesekövet?  Aggódom,mert mióta szedem ezeket a felsorolt cuccokat,fájdogál a vesém tájéka. Ha begörcsölnék,akkor mi a leghatásosabb fájdalomcsillapító? nospa forte,rowatinex? Cataflam is jó súlyos vesegörcsre? Algopirinem nincs itthon,jó helyette az algoflex is??  

Konnor Macleod Creative Commons License 2013.10.27 0 0 643
Nekem 7x zuzták de semmi eredmény most megint elkezdett fájni fél év után, ti hogy birtok dolgozni vesegörcsel ?
Zizi6785 Creative Commons License 2013.10.21 0 0 642

Az sosem árt:)

Sajnos azonban a leggyakoribb kőfajta egyben a legkeményebb is!

Kalcium-oxalát - ez volt nekem is! Ebből nem lesz por sosem.

Előzmény: ibanez72 (641)
ibanez72 Creative Commons License 2013.10.21 0 0 641

Köszönöm a hozzászólásokat! Holnap tartok 1 sörkúrát hát ha........

Előzmény: Törölt nick (640)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.20 0 0 640

Igen, vannak ilyen kis renitens kövek, de szerencsére a többség megadja magát :-)

Előzmény: Zizi6785 (639)
Zizi6785 Creative Commons License 2013.10.20 0 0 639

9 mm-es kövem volt, hosszú (és fajdalmas) történet lett belőle

Ahogy ANA írta, 1-10 nap lehet, de akár több is. Nálam sajnos az első két zúzás nem járt eredménnyel (5-ös fokozat szintén, maximális ütésszám).

Ha a köved típusa a keményebb fajtából van, akkor homokról ne is álmodj. Kis darabokban fog kijönni. Felfogni, bevizsgáltatni. (Sok értelme nincs, de legalább tudod mi volt.)

Jobbulást!

Előzmény: ibanez72 (636)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.20 0 0 638

Szia, 1-10 nap között bármi lehet, bár neked már eleve az uréterben volt, ki tudja, lehet, hogy már ki is jött homok formájában. Ötös fokozaton gondolom, simán porrá zúzódott, nekem kettes-hármason is szépen darabokra esett :-)

Előzmény: ibanez72 (637)
ibanez72 Creative Commons License 2013.10.20 0 0 637

Üdv.

Tegnap megzúzták a 6*3 mm-es kövemet az ureter felső szakaszában, fájdalomcsillapító nélkül, 5-ös fokozat! Túl lehetett élni :) Azóta sokkal intenzívebben megy a vizelet, ez lehet jele annak hogy sikerült a zúzás? Mennyi idő múlva ürülhetnek a darabok?

Előzmény: ibanez72 (636)
ibanez72 Creative Commons License 2013.10.05 0 0 636
en egy hetig gorcsoltem mire kijott a vesebol, munkahelyen, bevasarlas kozben es persze vezetes kozben. mekkora koved volt es mennyi ido alatt tavozot
Előzmény: Zizi6785 (635)
Zizi6785 Creative Commons License 2013.10.05 0 0 635

Legyél óvatos, jöhet olyan görcs is, hogy a földön fogsz fetrengeni.

Nekem megvolt, sugárban hánytam:(

Előzmény: ibanez72 (634)
ibanez72 Creative Commons License 2013.10.05 0 0 634

A fájdalmat bírom, csak jönne ki minél hamarabb. Holnap megyek Fradi-Honvédra, sok sört fogok inni és ugrálok a lelátón!

Előzmény: Zizi6785 (633)
Zizi6785 Creative Commons License 2013.10.04 0 0 633

Le tud menni, de sok fájdalomma jár majd.

Görcsoldó, fájdalomcsillapító legyen otthon.

Inni, mozogni sokat!

Előzmény: ibanez72 (632)
ibanez72 Creative Commons License 2013.10.04 0 0 632

Sziasztok!

Két hete pár napig, napi 1-2-szer volt vesegörcsöm. Az urologus elküldött röngenre és diagnosztizáltak egy 6x3 mm-es követ az ureter felső szakaszában. 10 nap múlva kell visszamennem az urológiára. Az a kérdésem hogy várjak-e addig és hogy mi a teendőm addig? Ki lehet pisilni ekkora követ, egyáltalán le tud menni a kő az ureteren?

Előre is köszi.

Konnor Macleod Creative Commons License 2013.09.16 0 0 631
Ez érdekes:
http://bionom.hu/biobolt/elelmiszerek/kesztermekek/halpasteteom-koleszterin-vitalexpert.html
Előzmény: Törölt nick (630)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.23 0 0 630

Szia, remélem, azóta jobban vagy. Én pontosan ugyanezt csináltam végig a terhességem alatt: vesekő a balban, tágulat a jobban. Egy vesegörccsel kezdődött apont aznap, amikor betöltöttem a 12. hetet, ezután 3 hét kórház. A húgycsöved egészen biztos, hogy a kődarabkáktól egy kicsit felhorzsolódott, ez meg tudja keseríteni az életet... Egy jótanács, nagyon figyelj a jobb vesédre is, ne tudd le annyival, hogy "az csak egy kis tágulat, a méh nyomása okozza". Az én "kis tágulatomra" a második trimeszter elejétől a 37. hétig folyamatosan antibiotikumot kellett szednem, mert gyulladásban volt a vesém a vizeletpangástól és a pisim hemzsegett a baktériumoktól. Kérjél háziorvostól vagy urológustól beutalót vizelettenyésztésre, mert ez nem játék.

Előzmény: msfoton (629)
msfoton Creative Commons License 2013.08.12 0 0 629

sziasztok,

ikerbabakkal vagyok varandos, es a mult het szerdan este vesegorcsokkel vittek korhazba. mivel csak uh-val nezhetnek ilyenkor, ezert azzal diagnosztizaltak egy kis tagulatot a bal veseben (ami amugy a jobban is van, de ott a meh nyomasa okozza). emellett apro hogyholyaghoz kozeli kovet is mutattott a gep. pokoli napokon vagyok tul, hanytam meg minden ami kell, a terhesseg miatt nospa es algopiryn a max., amit kaphattam, es ezzel a falat kapartam annyira fajt. kis fekete valamik voltak a vizeletemben, gondolom ez volt a szetesett ko, a masnapi uh-n mar nem lattak a kovet, es a tagulat is elmult a bal oldalrol, ezert azt irtak a leletre h minden oke. a doki mondta, hogy visszamaradt homok meg lehet. a helyzet az, hogy a bal oldalon a hugycsovem eleg szepen elkezdett fajni miutan hazajottem, es ez nem is mult el. jarulekosan persze puffadas is volt, szekrekedessel karoltve, total kivagyok. a kerdesem, hogy a hugycsovem vajon a tormelekek lerakodasatol faj ennyire a legtobb pozban? alig tudok kiegyenesedni... aludni meg ugy h folyamatosan faj a bal oldalam lagyekreszen, nem egyszeru... napi 3-5 liter folyadekot plusz rovatinexet tolok most, emellett varhato h napokon belul eltavozik a maradek, vagy ne remenykedjek? illetve az uh-n tuti latnak minden kovet? vagy lehet h egy ko van megakadva a bal oldalon es ezert a szenvedes? tanacstalan vagyok. bar erzem mindket vesem, legalabb nem gorcsolnek mar.

mindenkinek kitartast, aki hasonlo cipoben jar.

Konnor Macleod Creative Commons License 2013.06.22 0 0 628
Próbálj ki amit csak tudsz kinek min jön be, az jó lenne ha megtalálnák a kövedet mert akkor megzúznának és jó eséllyel kiürülne a kő.
Előzmény: Honey01 (626)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!