Olajcsere témával kapcsolatos kérdésem lenne (Frinyi te biztos tudsz rá pontos választ adni): Auris 1.6 benzin, kézi váltós (2018). Az olajszint ellenőrzése hogyan lehetséges precízen? 25 km-t mentem az autóval (ennyi idő alatt gondolom jól felmelegszik az olaj), majd leeresztettem. Betöltöttem 2,5 liter olajat (picit elnéztem), mikor kihúztam a betöltő csövet elkezdett kicsit folyni kifelé. A kérdésem az lenne, hogy ugye nem lehet túltölteni az olajat ezeknél a típusoknál?Nagyon vékony, folyós ez az olaj (gyári 75W LV), nem igazán lehet érezni kisujjammall (kesztyű nélkül sem), hol a szintje (ha szobahőméréskletű), legalább is nekem nem sikerült.
Elvileg a szerelési könyv alapján a betöltő csavar alja (vízszintesen helyezkedik el) a max. megengedett szintje az olajnak, a minimum pedig az alatt 5 mm-rel. Ezt nem olyan egyszerű mérni. Logikusan gondolkodva ezt nem lehet túltölteni, mert a felesleg úgyis kifolyik, nem igaz?
Ha valakit erdekel, vettem egy nagyobb tetel gyari 0w20 olajat. Nem fog ramromlani, mert fogyoeszkoz, de ha valakit erdekel, 16000 Ft az 5 literes kanna. Ami kifejezetten kellemes ar erte.
Gyújtás ráadás után nyomd befelé a kézifékkapcsolót tovább,mint 5 másodpercig,a műszerfal ezután kiírja,hogy az automata rögzítőfék kikapcsolva.Visszakapcsolni ugyanez,csak felfelé húzni a kapcsolót.Írd meg,ha sikerült. :)
Igen arra gondoltam, de ez a piezos annak úgy néztem nincs írás a tetején. A cikkszám is az oldalán van 23670-26011 DENSO. most már érkezni kellene külföldről, úgy tudom felújitott de gondolom adják hozzá a mérési jegyzőkönyvet aminek illene tartalmaznia a új kódot.
Még mindig keresgélek........megrendült a bizalmam az "új" technikákban...így a HIACE felé fordultam, abból is 4X4-es érdekelne. Sokáig volt hátsókerekes Ford Transitom, meg a HILUX-om is alapból ott hajtott, de most egy szabadidő autót akarok faragni amivel jó lenne izgalmas helyekre is eljutni......és onnan ki is jönni :) Tehát tapasztalati véleményt és esetleg korrekt állapotú járművet is keresek megvételre...jó lenne ha klíma is.
Szokott lenni velük porlasztó probléma,de úgy tudom,sehol nem újítják,(biztonságosan tuti nem)hanem csere.Abban piezokristályos van,injektor elektromos probléma az,ami szokott lenni,nagyon kis eséllyel injektorvezérlő.Ez hibakódtól függ.
Ha szerencséd van,lehet a márkaszervizben rendelhető gyári felújított,az jóval olcsóbb,mint az eredeti,és megbízható,de ennél a motornál nem tudom,épp létezik e felújított,nem emlékszem hirtelen.
2,0 D4D Toyota Verso 2011-es 330ekm. Ismerős most robbant le vele külföldön.( szervizek már nem fogadják ,Én tréleren haza tanácsot adtam neki) Motor kopog ,és füstöl is, valamit a teljesítmény hullámzik,de még nem vészüzem. Motordiag lámpa világít folyamatosan. Én első körben porlasztóra Tippelnék ,de nem ismerem a típust ezért kérdezem ,hogy mi a jellemző a kocsira,ill. fel lehet ujítani a Denso befecskendezőket stabilan ? köszönöm
Ez jó hír, ezért szeretem én a Toyotákat, nincsenek túlbonyolítva:) Bár az Aurisnál már elég zsúfolt a motortér. Tényleg nem lehet felülről hozzáférni a váltóolaj ellenőrző csavarjához, akna vagy rendes emelő kell hozzá... Az olajok cseréjét a Corollám esetén simán megcsinálom otthon, max. a gyári emelője kell hozzá. Aurisnál ez már nem megoldható.
Azért ez nem pont ugyanaz a hibajelenség, mint az enyém. Nekem indítási problémáim soha nem voltak, mindig elindult első próbálkozásra és nem fulladozott, csak a felpörgés volt 2700 körüli fordulatra. Ennek ellenére persze nem kizárt, hogy a vezérlő cseréje nálad is megoldja a problémát. Ha adsz egy e-mail címet, elküldöm.