Szeretnék köszönetet mondani a hajtásokért, mait kaptam Tőled. A háromból kettő láthatóan megeredt, talán az utolsó is megmarad. Bocs, hogy eddig nem köszöntem meg őket. Csingibing
Szia Dittka! Köszi a címet. Dísznövény Kutató KHT-tól küldték nyugdíjba a szomszédomat és most mondta, házilag hogyan lehet eredményesen gyökereztetni a leandert. Én most próbálom de addig is megosztom mindenkivel. Kell hozzá a gyökereztető hormon nagyon laza föld (perlit, vagy fűrészpor keverékkel ) és le kell takarni egy nylon zacskóval aminek a 2 sarkát picit levágjuk és a többit a cserép alá gyűrjük tálkát mindíg vízben kell tartani a cserép alatt. Sok sikert mindenkinek (magamnak is ).
Sikerült az általad megadott helyen hozzájutni a csíkoshoz! Mondta a férfi, hogy limitált széria van, nagyon kényes és csak azért adott, mert Vásárhelyről ment érte a párom!
Én meg annyira örültem, hogy a családban mindenkinek mutogattam!!
Köszi ezért neked is!
Más.
Ezen a nyáron annyit sikerült már beszereznem, szaporítanom; odáig fajultam a leander őröletben, hogy a többi szobanövényem kevésbé bírja már a figyelmemet. Sőt volt olyan, amit egyszerűen kiraktam a szemeteskonténer mellé,akinek tetszik, vigye. A többiek, szerencsétlenek meg csakazértis beindultak.
Szívesen adok majd hajtást, kicsit várni kell majd erre a kettőre, ha egyre gondolunk, mert ez a két tövem elég kicsi, amit lehetett, azt pedig levágtam már. De amint lesz belőlük hajtás számíthattok rám. A szimpla rózsaszínből még van hajtásom amúgy.
Én nem érzem az illatukat, kivéve a fehérnek, de holnap ígérem leellenőrzöm!
raagica: nagyon szépen megformáltad azt a bordó tövet, nagyon formás, azt hiszem idén én sem kegyelmezek!
Szeretném megkérdezni, hogy a 2. és 3. képen látható leanderek illatosak?
Nagyon szépek!!!
Nagyon sóvárgok egy gyökeres hajtásért, de nekem csak kaktusz csere alapom van, és nem tudom ez megfelel e. Látom sokan állnak sorba, beállhatnék a sor végére?
köszi a gyors választ, nekem már elégé fásszárúak, remélem meg is maradnak, a rószaszin duplámat is visszakéne vágdosnom, akkor várjak nyugiban összig? szerinted? nagyon lógnak az oldalágai mondjuk a virágoktól, igy azért sajnálnám.