Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Új öntöttvas kazán (Vidra) vásárláson gondolkodok ,120nm-es ház fűtésére kellene zárt rendszerű fűtésem van jelenleg.Nem tudom hogy a 4 vagy 5 tagú kazánnal járok jobban.Segítenétek?
Rézfesték a megoldás Kétféle van az egyik lakkbenzinnel a másik isofix hígítóval hígítható, festékboltban biztos mondanak márkát is. Én ilyennel festettem le 3 éve azóta volt már benne 100 fokos víz is azóta is szép vörösréz metál színű. A lakkozáshoz nem tudok tippet adni de ha nem végig cérna kesztyűvel fogtátok a csövet akkor hamarosan kijönnek rajta az újjlenyomatok.
A 2. hely is csak megosztva jár Kardos75-el neki is 5Köbös puffere van de neki csak 90nm-re és a pincében kezdődik a tartály van. Itt a vegyese vannak fönt róla képek is.
Jó látni, hogy emlegetik a kérdéseimet (ráadásul ELSŐ KÖRBEN :-)))). Valami olyan táblázatot kellene csinálni amibe bárki beírhatja az adatait és össze lehetne hasonlítani következtetéseket levonva.
Bence60 rendszeréről volt egy Külön honlap? Ha igen azt én is olvastam, nagyot alkotott s elszánt volt, Isten nyugosztalja.
Érdekes belépő.....adatcsöpögtetés......végén csattanóval....puffer 5m3 :-)
Szerintem az 5m3-el Te vagy az elő a méret alapján a fórumon.
Szerintem.
Kicsit bővebben.......
Első körben a puffertopikban feltett körkérdésre válaszolnál?:
Ki milyen hőlépcsővel fűti a radiátorokat? Milyen szivattyú van a radiátor körbe? Hogy alakul a rétegződés a pufferban mikor már nem fűti a kazán? Ki mennyire fűti a puffert? Kinek mennyire hűl ki a puffer? Kinek mennyi a puffer hővesztesége 24 órára, fűtés nélkül?
Üdv Mindenkinek! Most lett kész a központi fűtésem, részben (még nincs meg a kazán).Rézcsővel készült emiatt érdeklődöm,hogy a csöveket mivel kellene,lehetne eredeti színében megőrizni? Létezik e valamilyen lakk?
Valakinek van osztrák Fröling FH 25kW-os kazánja? Jó kazán? Van benne biztonsági hűtőkör, a rostély is hűtött, és van másodlagos levegő bevezetése. A felépítése nagyon hasonlít a Guntamatic vegyeskazánra. Láttam egy ilyen Guntamatic kazánra ragasztott matricát, amin ez volt. Létezik hogy 88% lenne a hatásfoka? Nekem akkor a tömegkazán 110 fokos kimenő füsttel 90% felett lenne jócskán.
Nálunk CSAK padlófűtés van. Puffer nélkül a rendszerünk egy szagyor molylepkét sem érne, mert régi, vastag beton van rajta, ezért rengeteg hőt képes raktározni, mint egy puffer, de ha kihűl, akkor baromi sok idő a felfűtése. A pufferban tárolt 2m3 víz kb 3X annyi hőt tud tárolni, mint a padlónk. A mostani házak padlófűtésénél sokkal kisebb beton réteget használnak, pont a hőtehetetlenség elkerülése végett (igaz ezek a házak hőszigeteltek, és nincs akkora hőigényük sem mint a mi 20 éves uniform 30-as falazatú házunknak.
És valóban csak max 50C vizet illik a padlóba nyomni, effektíve a mi nagy hőigényű 130 m2-es házunkhoz egy 20KW-os kazán elég, de hosszú ideig fűt. Most a 35 KW-ra mondott kazánunk max 7 óra alatt felfűti a házat és a puffert, ami így szűken szépen elég a -20C-nál is egy napra.
Sziasztok. Segítség kellene vegyes tüzelésű kazán esetén lemez vagy öntvény a jobb? A lemez esetén maszek kazán lenne, külseje 4, tüztér5-ös agyag vastagságból 4 tálcás. Mostanában látni olcsóbb öntvénykazánt, ezek jobban szabályozható, vastagon szigeteltek, kisebb a víz igényük is . Maximus , Immergas Solid + plus magyar, Adarad solitech master, ezek 21kw-35kw ig 140000ft körül vannak. nem tudom melyik lenne a jó, bizonytalan vagyok. Várom építő jellegű hozzászólásotokat.